Към съдържанието

Снимка

РЕЦЕПТИ за ЛУКАНКИ;ПАСТАРМИ;КОЛБАСИ от диво


  • Please log in to reply
15 отговора в тази тема

#1 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 17 октомври 2009 - 20:40

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря

#2 jovani62

jovani62

    Запален ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2174 Мнения:
  • Име:jovani62

Публикувано 17 октомври 2009 - 22:34

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря

Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...

#3 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 17 октомври 2009 - 22:51

Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...

Да
де но ако зная как да правя и обикновенните ;)

#4 jovani62

jovani62

    Запален ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2174 Мнения:
  • Име:jovani62

Публикувано 19 октомври 2009 - 17:30

Да
де но ако зная как да правя и обикновенните 8)

Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

http://gotvarstvo.ge...evi.net/a/babek

Този пост е редактиран от jovani62: 19 октомври 2009 - 17:34


#5 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 19 октомври 2009 - 19:01

Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

http://gotvarstvo.ge...evi.net/a/babek

Благодаря колега
сте го пробвам веднага

#6 viktor_jor

viktor_jor
  • Ловец
  • 167 Мнения:
  • Име:Виктор
  • Оръжие:Franchi Aristocrat Silver King; Fair Premier; Иж58 16к; Иж 58 12к
  • Куче:Поинтер

Публикувано 30 октомври 2009 - 20:01

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря


Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

П.П. Е за това нямаме дивеч!
Публикувано изображение

#7 m_h

m_h
  • Ловец
  • 204 Мнения:
  • Име:Минчо Христов
  • Град:Стара Загора

Публикувано 30 октомври 2009 - 20:54

Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

[b]П.П. Е за това нямаме дивеч!


Колега Спри, Огледай се и тогава пиши;
Това въобще не е от нашиге ширини.

#8 viktor_jor

viktor_jor
  • Ловец
  • 167 Мнения:
  • Име:Виктор
  • Оръжие:Franchi Aristocrat Silver King; Fair Premier; Иж58 16к; Иж 58 12к
  • Куче:Поинтер

Публикувано 31 октомври 2009 - 00:45

Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци!
Публикувано изображение

#9 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 31 октомври 2009 - 02:47

Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци!

:friends: приемам.А пи6а сурна заради клавиатурата немска е и не зная много букви как се пи6ат

#10 lovnohod

lovnohod
  • Ловец
  • 116 Мнения:
  • Име:Борис
  • Оръжие:argo308win,iz27em,iz16k,tula16k,steyer manliher9.19p
  • Куче:гонче и дого
  • МПС:Джипка
  • Град:София
  • Skype:Divoto zoveee...

Публикувано 10 ноември 2009 - 23:04

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря

Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и
го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.
б в ш Аз няамам време за нищто друго освен за ЛОВ...

#11 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 12 ноември 2009 - 01:40

Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и
го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.

Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе

Този пост е редактиран от OLIAVI64: 12 ноември 2009 - 01:41


#12 иж27м

иж27м
  • Ловец
  • 88 Мнения:
  • Име:Ангел Боянов
  • Оръжие:иж27м
  • Куче:българско гон4е (М) и мелез между ягдтериер и фох (ф)

Публикувано 12 ноември 2009 - 16:57

Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе



От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!!

#13 lovnohod

lovnohod
  • Ловец
  • 116 Мнения:
  • Име:Борис
  • Оръжие:argo308win,iz27em,iz16k,tula16k,steyer manliher9.19p
  • Куче:гонче и дого
  • МПС:Джипка
  • Град:София
  • Skype:Divoto zoveee...

Публикувано 13 ноември 2009 - 00:10

Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...
б в ш Аз няамам време за нищто друго освен за ЛОВ...

#14 OLIAVI64

OLIAVI64
  • Форум съпорт
  • 495 Мнения:
  • Име:Ivo George
  • Оръжие:Browning BAR Zenith Prestige Wood:9,3x62:MAUSER 96:243Win:Beretta Urika 391:12x76: SAUER BDF :12x76: BLASER R93:30-06 и 8x68
  • Куче:Hannoverische Schweisshund
  • МПС:Намират се
  • Град:Berlin
  • Skype:OLIAVI

Публикувано 13 ноември 2009 - 23:01

Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...

ясно имам рецептата сте направя филе елена

#15 Снаипериста

Снаипериста
  • Ловец
  • 836 Мнения:
  • Име:Ловец
  • Оръжие:MP-43 E 12x70
  • Куче:лудогорец (гонче)

Публикувано 13 ноември 2009 - 23:03

От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!!


Малкия донеси 1 бут да видим дали нестава
ако не стане ще го изядем пак не се притесняваи
  • Mavrov харесва това мнение.
Парашутиста ....! Кво чакаш ? Овисвай !




0 Потребител(и) четат тази тема

0 ловци, 0 туристи, 0 анонимни