|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Jul 17 2010, 10:02
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 477 Регистриран: 20-February 07 Град: В. Търново Потребител N: 5,260 Име: angelov Оръжие: ИЖ-54 12/70, SLR 95 HMB 7.62, PCP 5.5 Куче: МАРКОВ мелез, МОПС |
|
|
|
|
|
|
||
Jul 17 2010, 10:31
Коментар
|
|
![]() Златен Потребител на НаЛов Група: Златен Потребител на НаЛов Коментари: 1,887 Регистриран: 1-February 09 Град: Русе Потребител N: 22,133 Име: данаил Оръжие: мп-153, бърно 501.2, СЛР - 100 Куче: дратхар |
Вие хубаво давате съвети за използване на бъркалки или готови мушки, но от къде знаете, че те с тяхната си височина ще допринесат за точна стрелба? Лично мое мнение е , че колегата трябва да пробие отвор в мерната линия, да нареже резба и след това някой стругар да му изработи мушка с по-голям размер. След това се отива на стрелбище ( или където е удобно за колегата и безопасно за останалите хора ) и започне да прострелва. С помощта на пила за метал ще коригира мушката докато не "вкарва бренеке в бренеке". Ами аз за това написаха " вършеха работа " - проба, грешка и докато се получи . |
|
|
|
Jul 19 2010, 16:33
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 551 Регистриран: 19-September 07 Град: София / Плевен Потребител N: 9,133 Име: Явор Боцин Оръжие: Bayard, ИЖ 18, Brno 1, Benelli super-90, Bretton Куче: Курцхаaр |
Вие хубаво давате съвети за използване на бъркалки или готови мушки, но от къде знаете, че те с тяхната си височина ще допринесат за точна стрелба? Лично мое мнение е , че колегата трябва да пробие отвор в мерната линия, да нареже резба и след това някой стругар да му изработи мушка с по-голям размер. След това се отива на стрелбище ( или където е удобно за колегата и безопасно за останалите хора ) и започне да прострелва. С помощта на пила за метал ще коригира мушката докато не "вкарва бренеке в бренеке". Той височината ще я вземе от заводската мушка. Идеята е да е по дълга и да поема повече светлина. За прострелка спор няма. Искахме да му предложим евтини варянти. Той ако е щял да се прави на чичко паричко нямаше да ни пита, а да се е изръсил в най-близкия магазин. Този коментар е бил редактиран от Явор на Jul 19 2010, 16:34 |
|
|
|
Jul 19 2010, 18:40
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 568 Регистриран: 18-January 06 Град: sofia Потребител N: 6 Оръжие: merkel 12k o/u,beretta teknys gold 12k,beretta ultralight 12k,merkel sr1 30-06 Куче: weimaraner |
[color="#FF0000"] [color="#000000"] Той височината ще я вземе от заводската мушка. Идеята е да е по дълга и да поема повече светлина. За прострелка спор няма. Искахме да му предложим евтини варянти. Той ако е щял да се прави на чичко паричко нямаше да ни пита, а да се е изръсил в най-близкия магазин. Ами на гладкоцевната пушка мерника е окото на стрелеца/може да се вдигне или свали,да се премести в ляво или дясно/,регулировки много/освен ако пушката не е с две мушки/ |
|
|
|
Jul 20 2010, 07:36
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 341 Регистриран: 8-February 08 Потребител N: 13,544 Име: roza Оръжие: browning phoenix и мазалат Куче: Султан |
Ето аз какво имам
IMG_4151.jpg ( 348.43k )
Брой сваляния: 10Мушките са 4 с различна височина за да се прави съответната корекция по височина, а мерника се регулира от винта горе "в ляво и дясно". Но става само за пушка с вентилируема мерна планка. |
|
|
|
Jul 20 2010, 11:57
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 551 Регистриран: 19-September 07 Град: София / Плевен Потребител N: 9,133 Име: Явор Боцин Оръжие: Bayard, ИЖ 18, Brno 1, Benelli super-90, Bretton Куче: Курцхаaр |
Ами на гладкоцевната пушка мерника е окото на стрелеца/може да се вдигне или свали,да се премести в ляво или дясно/,регулировки много/освен ако пушката не е с две мушки/ Говоря за мушката, не за мерника. Знам от други теми, че си грамотен доста. При висока мушка ще му падат къси. Доколкото схванах питащия искаше да поставя мерник и мушка за да прихваща по бързо целта (не че няма бързомери за това) и предложих просто да си смени заводската мушка със "светеща". Сигурно си чел темата на бързо. |
|
|
|
Jul 21 2010, 08:12
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 198 Регистриран: 28-January 07 Потребител N: 4,653 Име: DAXC Оръжие: ТОЗ-87М-03; ТОЗ-120-12М-1Е; Brno-2; Beretta ES100; Browning LongTrac New Elite Куче: нямам |
|
|
|
|
Jul 29 2010, 10:57
Коментар
|
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 16:49
Коментар
|
|
![]() Група: ловджия Коментари: 568 Регистриран: 18-January 06 Град: sofia Потребител N: 6 Оръжие: merkel 12k o/u,beretta teknys gold 12k,beretta ultralight 12k,merkel sr1 30-06 Куче: weimaraner |
Говоря за мушката, не за мерника. Знам от други теми, че си грамотен доста. При висока мушка ще му падат къси. Доколкото схванах питащия искаше да поставя мерник и мушка за да прихваща по бързо целта (не че няма бързомери за това) и предложих просто да си смени заводската мушка със "светеща". Сигурно си чел темата на бързо. Напротив Колега, Явно не ме разбра/сигурно аз съм виновен/,чрез корекция на мерника нещата си идват на място. Когато вдигаш мерника/окото/пушката премества попадението на горе и обратно. |
|
|
|
Jul 30 2010, 14:48
Коментар
|
|
Напротив Колега, Явно не ме разбра/сигурно аз съм виновен/,чрез корекция на мерника нещата си идват на място. Когато вдигаш мерника/окото/пушката премества попадението на горе и обратно. С високата мушка е същото. Той няма нужда от мерник. Само ще го бави да изравнява при стрелбата. Ще си кара както със стандартната двуцевка. А и пушката е рязана. Странното е, че не пише в темата. За това пък ние се напъвме да му търсим решения. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Олекотена версия | Час: Sep 9 2010, 09:37 |