Как се прави хубава домашна ракия
Публикувано 03 октомври 2010 - 00:45
колко трябва да отлежи джибрата
а бе за пpъв път ще опитвам.
- Plamen2860 и miro mt харесват това мнение
Публикувано 03 октомври 2010 - 17:35
Моите джибри са около 220 килограма, ще ги варя във 250 литров казан. На 250 литров казан ми казаха да сложа два пакета със сода, четири пакетчета теменужки и лимонтозу но незнам колко и друго незнам какво се слага.
- handcream харесва това мнение.
Публикувано 03 октомври 2010 - 21:09
Не забравяй да сложиш и пистолетчето!Аз искам да попитам, какво слагате вътре във казана със джибрите?
Моите джибри са около 220 килограма, ще ги варя във 250 литров казан. На 250 литров казан ми казаха да сложа два пакета със сода, четири пакетчета теменужки и лимонтозу но незнам колко и друго незнам какво се слага.
Публикувано 03 октомври 2010 - 21:14
+ лук и солАз искам да попитам, какво слагате вътре във казана със джибрите?
Публикувано 03 октомври 2010 - 22:16
- yasen z харесва това мнение.
Публикувано 03 октомври 2010 - 22:32
Когато градусът на течащата ракията падне до около 50-55 я отделяш и продължаваш да събираш останалото докато падне до около 15 градуса.
Това е пАток(пърцуца и т.н.т.).
Ако имаш желание и възможност си превари ракията, като спазваш горната процедура.
Първаците и патокито от двете варенета ги преваряваш отново, за да отделиш ракията от метанола.
Това е най-общо.
За повече чалъми виж http://www.rakiyata....forum/index.php
Много е важно мезето да е блажно.Да е пасло,а не расло.Да е драно,а не брано.
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик.
Публикувано 04 октомври 2010 - 18:18
В този форум мисля , че има всичко което търся.
Публикувано 04 октомври 2010 - 19:06
За да поркаш истинска ракия, сложи най вече джибри!Аз искам да попитам, какво слагате вътре във казана със джибрите?
И гледай да са от истинския плод, щото от сливите му се вика каша!
И да знаеш че от каквото и да е ракията се углопява бързо
Публикувано 04 октомври 2010 - 19:27
Ако материала е преврял, сложи си едно бурканче мед 0,500, или 0,300 грама, медицинска дъвка половин пакетче / в аптеките е 10 грама гръцка/ и си глей кефа.
Ако е от грозде, когато джибрата падне на дъното, а семките изплуват отгоре си готов за ак;ия.
Ако в региона ти има от новите казани"френски ,шотландски" не се колебай вари на тях и като падне на 40 градуса бягай и каквото си събрал разреди с вода Банкя и в бурето.
Това мога да ти кажа с 20 годишен опит във варенето на ракия.Не с печенето, както се изказват големите майстори .
Публикувано 04 октомври 2010 - 19:49
Този пост е редактиран от ДБД: 04 октомври 2010 - 19:51
- yasen z и the saint харесват това мнение
Публикувано 04 октомври 2010 - 20:02
Тъй тъй, може след всичките медицински истории и един презерватив да сложи в джибрите!Колега, не ги слушай тези биолози!
Ако материала е преврял, сложи си едно бурканче мед 0,500, или 0,300 грама, медицинска дъвка половин пакетче / в аптеките е 10 грама гръцка/ и си глей кефа.
Ако е от грозде, когато джибрата падне на дъното, а семките изплуват отгоре си готов за ак;ия.
Ако в региона ти има от новите казани"френски ,шотландски" не се колебай вари на тях и като падне на 40 градуса бягай и каквото си събрал разреди с вода Банкя и в бурето.
Това мога да ти кажа с 20 годишен опит във варенето на ракия.Не с печенето, както се изказват големите майстори .
И как аджаба ракията се пече?
За да тръгне ракийца, требе да възври казана, съответно има варене не печене майсторе!
Ей да не вземеш да се бъзикнеш, те по шопско бъркат физичните процеси!
Публикувано 04 октомври 2010 - 20:05
Тъй тъй, може след всичките медицински истории и един презерватив да сложи в джибрите!
![]()
И как аджаба ракията се пече?На скара ли редите гроздаците, щото джибрите са си фермент на гроздето?
![]()
За да тръгне ракийца, требе да възври казана, съответно има варене не печене майсторе!![]()
Ей да не вземеш да се бъзикнеш, те по шопско бъркат физичните процеси!![]()
Я кажи какъв е процеса с джибрите у Бундесландия
Публикувано 04 октомври 2010 - 20:08
Пък ито във вареното на ракия и в еб....то стойки и чалъми много.
Затова кой кавото си е сварил, да си го пие и хвали след успешен лов!
Ай чао,майни!
Публикувано 04 октомври 2010 - 20:16
Във два бидона съм сложил по сто килограма грозде и по десет килограма захар, разтопена във хладка вода, съотношение едно към три. Във момента врът и ги бъркам колкото се може по-често, така ми казаха. Утре мисля да махна чепките защото аз го смелих със чепките, днес видях че вече по тях няма зърна и утре ще се опитам да махна колкото се може повече от тях.
Аз за пръв път правя домашна ракия, ако бъркам някъде ме поправете!
- handcream харесва това мнение.
1 Потребител(и) четат тази тема
0 ловци, 1 туристи, 0 анонимни