Към съдържанието

Снимка

Запалени рибари поставиха рекорд по улов в устието на р. Струма


  • Please log in to reply
Няма отговори на тази тема

#1 Amanita muscaria

Amanita muscaria

    Запален ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2877 Мнения:
  • Име:Серт
  • Град:малко селце на малък остров

Публикувано 26 юни 2011 - 07:16

[attachment=87457:_thumb1.JPG]
Най-големите сомове, захапали опашките си от яд

Два 60-килограмови сома и няколко "по-малки" сомчета от по 30-40 килограма записаха в ловните си подвизи група кюстендилци. Запалените въдичари, сред които бизнесменът Антон Селнички и зам. шефът на Здравната каса д-р Андрей Стоянов, тази година организираха редовната си риболовна експедиция в устието на р. Струма в Гърция.

Д-р Стоянов, изключително доволен от едноседмичната почивка, обясни, че първия голям сом, който е и най-тежкият, уловил бизнесменът Антон Селнички. Втората голяма риба също била негово попадение, а като "автори" на по-малките сомчета са разписали останалите участници в риболовната експедиция.

За залавянето на такъв звяр си трябва майсторлък, търпение и късмет, както и хубави такъми, защото рибите са огромни, а куките, на които се хващат, са по-големи от дланта, разказаха участниците в експедицията.

Голяма риба се хваща на риба, издадоха още кюстендилските рибари. След като сомът изяде малката рибка, настава едно мятате - ние наляво, той надясно, разнасяме се по реката, докато надвие по-силният. Ако не си достатъчно подготвен, по-силният се оказва сомът, къса влакното и бяга, после ходи го гони, коментираха рибарите.

И миналата година ходихме да ловим риба на същото място, имахме пак добър улов, но толкова големи риби досега не сме хващали, мисля, че и колеги, които ловят в Струма, не могат да се похвалят с такава слука, обясни с апломб доктор Стоянов, но категорично отказва да назове точното място, за да не се пренасели с рибари.

Медикът, за когото се знае, че е запален въдичар, обясни, че в нашенските реки няма риба и той и приятелите му ходят на риболов в Гърция.

След тазгодишните рибарски вълнения групата на кюстендилците вече обмисля следващото си пътуване и се заканват да хванат повече и по-големи риби, а защо не и по-екзотични.


Източник: www.struma.eu

Този коментар е промотиран на статия от член на екипа на форума!
0 Потребител(и) четат тази тема

0 ловци, 0 туристи, 0 анонимни