Как да прогоня бялка.
Публикувано 05 май 2007 - 18:50
Публикувано 05 май 2007 - 19:01
Ако ти е останала жива кокошка инжектирай и стрехнин в главата и стои та чакай.
Сложи и капан с жива кокошка-сандъчен тип и ще я хванеш.
Публикувано 05 май 2007 - 19:05
Как да попреча на кокошката да не задейства тя капана.Като на шега-
Сложи и капан с жива кокошка-сандъчен тип и ще я хванеш.
Публикувано 05 май 2007 - 20:11
- zax1973 харесва това мнение.
Публикувано 05 май 2007 - 21:02
- Trapercheto харесва това мнение.
Публикувано 05 май 2007 - 23:39
Това нещо аз едва ли ще го изпълня. Това е за главорези. Затриваш живо животно, което е миролюбиво с отрова. Гадно е.Като на шега-
Публикувано 06 май 2007 - 00:04
Уважаеми колега а сигурен ли си че е бялка?Наскоро имах същите проблеми като тебе-нещо ми ядеше фазаните и кокошките,сутрин намирах оглозгани само главата и шията на кокошките и главата,шията и задницата на фазаните и се оказа,че са ПЛЪХОВЕ!!Намерих дупката им пуснах с един маркуч вода вътре и с 22-ката им разказах играта!!Убих 7 мъжки и 1 женска /огромни/ за 2 дни и вече всичко е спокойно.Така че провери още веднъж какво точно ти яде кокошките и действай.Колеги от два дни нещо яде кокошките ми като им къса главите а другата част оставя, предполагам че е бялка. Дайте идея как да я отстраня - отрова ,капан или каквото и да било друго. С пушката ще е доста трудно. Предвартелно благодаря за съвети.
Публикувано 06 май 2007 - 07:53
Ако правиш сандъчен капан с падаща врата сложи м\у кокошката и капана мрежеста преграда.
Публикувано 06 май 2007 - 21:12
Публикувано 07 май 2007 - 00:30
Публикувано 09 май 2007 - 12:16
Публикувано 09 май 2007 - 19:15
Публикувано 09 май 2007 - 20:17
Публикувано 09 май 2007 - 21:33
Това прасета да бяха щеше да изтървеш,и как ги разбра че са мъжки ташаците ли им бара?Или като на подборен само мъжки,а женската е била ялова?Уважаеми колега а сигурен ли си че е бялка?Наскоро имах същите проблеми като тебе-нещо ми ядеше фазаните и кокошките,сутрин намирах оглозгани само главата и шията на кокошките и главата,шията и задницата на фазаните и се оказа,че са ПЛЪХОВЕ!!Намерих дупката им пуснах с един маркуч вода вътре и с 22-ката им разказах играта!!Убих 7 мъжки и 1 женска /огромни/ за 2 дни и вече всичко е спокойно.Така че провери още веднъж какво точно ти яде кокошките и действай.
Публикувано 16 май 2007 - 11:11
За капана колегата е апсолютно прав, само ще го допълня.След като вържеш яйцето с мека и тънка тел за спусака на капана , вземаш сено от полога дето носят кокошките и замаскирваш капана във вид на гняздо като яйцето остава в средата и се вижда .Бялката обикновенно взема яйцето с предни лапи и се хваща или за тях или за главата.Начина има огромен успех.Пожелавам ти сполука.Забравих да ти кажа,че след като пробиеш яйцето от две срещуположни страни ,издухваш съдържанието му за да не се вмирисва и така заложения капан може да стои и с дни без да се доближаваш до него.Колега,аз се занимавам много отдавна с лов на хищници.Това дето ти яде кокошките е или бялка или пор.Вземаш един стръвен капан и слагаш едно яйце(връзва са със тънка тел,пробива се с игла през средата на яйцето)Слагаш капана на претполагаемо място от кадето мислиш че влиза животното.Яйцето е потходящо и за бялка и пор.Също може и със примка,но трябва да си се занимавал и да знаеш как,за това не ти го препоръчвам.Капана ще свърши работа.Успех и на слука.
0 Потребител(и) четат тази тема
0 ловци, 0 туристи, 0 анонимни