Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Стрелба с въздушна пушка - законови рамки
Ha Лов > Лов > Лов без огнестрелни оръжия
Страници: 1, 2
РЕМ
Цитат(DDD @ Aug 14 2007, 22:01) *
smile.gif Вие май не четете какво се пише или се правите че не разбирате написаното, а акцентирате само на написаното от вас. Та говорим общо за спазването на законите (нещо което ме обвинявате,че не правя или поощрявам). А по тези закони, не можете да разхождате кучето си без повод и намордник, не можете да го пускате свободно, трябва да сте си платили данъка за кучето и т.н. Ако спазвате тези неща, то няма как някой с въздухарка да простреля кучето ви. Няма да има нито възможност, нито защо. Но тези наредби масово се нарушават от градските кучкари и с това стигаме до въпроса кой пръв нарушава закона - този който стреля с въздухарка или този който си е пуснал кучето свободно?. С тези си действия кучкарите нарушават правата на останалите граждани, които не искат край тях да се разхождат свободно кучета и да заплашват здравето им (от които съм и аз).
Освен това колега, всеки (или почти всеки) уличен помияр през определен етап от съществуването си е бил обичан домашен любимец. Но собственикът му, когато е решил да се откаже от него, вместо да го заведе в кучкарника и да си плати таксата за ефтаназирането му, пуска на свобода "милото си и невинно домашно кученце". По този начин, освен че нарушава обществения ред, собственика на кучето ощетява и обществото (разбирай невинните данъкопллатци) като прехвърля разходите за унищожаването на кучето си на обществото, т.е. той краде от обществото (като разходи от общинския бюджет за залавянето му и ефтаназирането му). За това пък как конкретно се харчат и отклоняват тези средства, всички знаем. Е аз не съм съгласен част от моите данъци да отиват за унищожаването на примерно вашето куче.
Освен това не чух от вас мнение за заболяванията които пренасят кучетата и от които се разболяват наистина невинни хора. Защото някои от тези заболявания са наистина много тежки за заразения. Не чух мнението ви и за осраните от бездомните и домашни кучета (то едно домашно сере, като количество, повече отколкото две бездомни) обществени градинки на които играят (с опасност за здравето си) нашите деца (чрез кучешките изпражнения се пренася ехинокока, за глистите не е необходимо да споменавам). Освен това мой колега преди година беше напанат от глутница кучета и се отърва с нахапани крака и с разкъсан панталон. Да не споменаваме и бълхите които кучетата разнасят заедно с потенциалните трансмисивни инфекции.
Та след като разбрахме кой пръв нарушава закона и ощетява останалите граждани и обществото, смятам за крайно неморално нарушителя на закона да иска от останалите да не правят това (то е нещо като крадеца да вика "дръще крадеца", или убиеца да вика "не убивай", или пък бракониерът "пазете дивеча!"). Затова в цивилизованите страни глобяват за изхвърлено на улицата куче, а пък собсвениците им, им прибират акото от улицата или градинката (нещо което съм гледал наживо в Германия). Право на гражданите (след като общинските служби явно не се справят) е да прогонят помиярите от градинката пред блока си или пред входа му, па било и с въздухарки. Защото поразиите които могат да направят кучетата, не са по-малки от поразиите от една въздушна пушка. И не говорим за "неразумно", а за разумното и използване (както ви писах, че не говорим за безразборна стрелба - неща които вие смесвате, явно не ви е изгодно да разбирате разликата). smile.gif
И не се опитвай да сложиш въздухарката в графата "ОРЪЖИЕ". Със същия успех, там ще сложиш тоятата, камъка, кухненския нож, прашката и т.н. Пък ако можеше да слижиш тези предмети и на разрешителен режим...... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
В заключение ще те цитирам, но това важи за теб: "Не е лошо да прочетеш някое законче , ще Ти е от полза. Незнанието не е оправдание. Успех." biggrin.gif

Доколкото си спомням темата беше за "законови рамки" за стрелба , а почнахме да се замеряме с лайна . Може би Вие (щом предпочитате тази форма на обръщение) Колега , ще си направите нова тема , която да третира фекалната тематика. Явно смятате , че кучешките изпражнения са най-голямата заплаха за съвременното ни общество. biggrin.gif Може и така да е , незнам.По горе написах някои неща за децата и оръжието но явно не сте съгласен с мен, или просто не Ви изнася да изкажете Вашето мнение. По-удобно е да празнословите в стил "Параграф 22 " . Ваша воля . А ножа е оръжие-хладно и в много страни има режим по отношение на дължината на острието. Бих помолил колегата Бъчи да сподели с нас , какво ще се случи ако полицията в Щатите Ви спипа на някоя улица да стреляте по бездомно куче или просто така "разумно" ?
mitkomitashki
Антифриз + кремвирши = yahoo.gif
Пък вие продължавайте да си пишете глупости wallbash.gif
Бъчи
Цитат(РЕМ @ Aug 15 2007, 06:12) *
Доколкото си спомням темата беше за "законови рамки" за стрелба , а почнахме да се замеряме с лайна . Може би Вие (щом предпочитате тази форма на обръщение) Колега , ще си направите нова тема , която да третира фекалната тематика. Явно смятате , че кучешките изпражнения са най-голямата заплаха за съвременното ни общество. biggrin.gif Може и така да е , незнам.По горе написах някои неща за децата и оръжието но явно не сте съгласен с мен, или просто не Ви изнася да изкажете Вашето мнение. По-удобно е да празнословите в стил "Параграф 22 " . Ваша воля . А ножа е оръжие-хладно и в много страни има режим по отношение на дължината на острието. Бих помолил колегата Бъчи да сподели с нас , какво ще се случи ако полицията в Щатите Ви спипа на някоя улица да стреляте по бездомно куче или просто така "разумно" ?

Всичко зависи от полицая, също като в България. Може да си отмине, ако сметне че все пак не съм идиот и ме познава, може да ми наложи глоба със съд, където да я обжалвам, може само да ми каже да съм внимателен и че е редно ако имам проблем с кучето да звънна на Animal Control, може и да ме арестува, а ако насоча пушката срещу него може и да ме застреля, но най-вероятно ще спре да се осведоми какво става и да си отмине. Но има и тънкости - полицая няма право да ми каже нищо ако стрелям от гаража си, например и проектила спира в границите на моя имот, защото де юре не стрелям в града, а стрелям в къщи и проектил не напуска моята собственост. За разлика от българските ченгета, американските познават добре законите. Всъщност в САЩ даже пътният полицай няма право да те спира без да си направил нарушение и много ме е яд като съм си в БГ как всяко ченге си позволява да ме спира ей така - за проверка на документите.
DDD
Цитат(РЕМ @ Aug 15 2007, 13:12) *

Смятам, че темата за кучетата се изчерпа, кой каквото имал да каже, казал; който искал да разбере, разбрал!
Но все пак, ако нямаше бездомни кучета, нямаше да има по какво да се стреля! smile.gif

А относно законовите рамки - отговорено е в първия пост на темата:
Цитат(Longanlon)
"Отправих питане към зам. началника на местното РПУ относно реда и начина на ползване на пневматично оръжие в рамките на града и отговорът беше, че няма закони, наредби или решения на ОбС, които да го регулират."

т.е. такива "законови рамки" просто няма! Стрелбата с въздушна пушка (или въздушен пистолет) не е обхваната от закони или наредби.
Що се отнася до децата, смятам че та те трябва да бъдат обучавани да боравят с оръжие (не само въздушно). Това ги прави по отговорни, научават се да се пазят и да пазят околните и намалява значително вероятността да направят някоя простотия, ако им попадне оръжие без контрол. smile.gif
mitkomitashki
mad.gif mad.gif mad.gif На ония умник да му го навра отзад. На чети на тоя линк дето
съм ти дал бе природозащитник изклецан малоумен скапан. Довечера ги почвам по-сериозно
с отровата и кремвиршите. Това ако ти се случи на тебе пак ли ще ги защитаваш
твоите бездомни кученца любими mad.gif mad.gif mad.gif

Глутница кучета разкъса 1-годишно момченце
Sewdalin
Миланов ,Миланов , защо се скри ... wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif Май е по-добре да не пишеш вече по-тази тема !!!
Paneto
Абе, каточе ли и друг път е ставало въпрос за бездомните кучета и тяхното убиване.....Колеги не се правя на природозащитник ама недай си боже да видя някои шибаняк да убива куче на улицата с въздухарка без пречина по-добре тоя същият да може да бяга много бързо! И му обещавам, че пак ше го намеря да му я завра отзад тъпата въздушна пушка!
Paneto
Даже колегата mitkomitashki се беше вживял в ролята на дърта циганка и кълнеше бездомните кучета да оглозгали децата ни...Та Митко....ти като не ставаш за ловец хората нямат вина да им избиваш кучетата бе моето момче wink.gif
Бъчи
Абе може и да обичаме животните, ама един човешки живот е по-ценен от всички тях. След като псевдодържавата ни не може да реши проблема, а напротив - го задълбочава, нищо друго не ни остава освен сами да се отървем от всички бездомни кучета...
Може би затова има толкова много дивеч из горите в Америка, защото няма бездомни кучета. В града е ясно, но в полето си ги чистят хората сами. Всеки носи пушка в пикапа си...
milanov84
Кой разбрал за какво става на въпрос - разбрал, кой не - негов си проблем.

bez^panika
много правилно миланчо ще ги трепем и толкова с въздъхърки и флоберки положението е тва,денем и нощем,лек ден
pac1
Пичове , т'ва да целиш котки и кучета от растояние е развлекателно.Обаче да гледаш как те гледа жално от първия етаж и да го застреляш.Т'ва си е убийство.Т'ва не е "лов".И за които му е кеф да гледа в очите беззащитно животно животно което нито ще се яде ,нито има трофей и го убие е за лудницата wink.gif
Иначе лова е най-прекрасното нещо в света ,но не на беззащитни животни които и без това си имат достатъчно проблеми.......
Снаипериста
Мерси разбрах правата за използване на пневматично оръжие иска да питам можели дете под 18 годишна възраст да носи оръжието по града в градския транспорт(в калъф) например да идеш до другия краи на града до лозята и да стреляш там

ИИиии Да уточним аз нямам 18 години имам ли право да стрелям със въздушна пушка в града и извън града
bloodwar
Нямаш право :> без придружител,ако не бъркам,а пък и в тролея с калъф или където и да било да си ходиш малко... biggrin.gif
enco
те с танкове почнаха да обикалят та за една въздухарка ли
angelmr
Леле какъв е тоя форум бе хора? Прочетох почти цялата тема. Тук ловци ли пишат или пациянти от някоя лудница? На всеки който се занимава с оръжия му е известно едно много основно правило. В населено място не се стреля. По никакъв повод. Така че мога без никъкво уважение да кажа че всички тук, които така запалено подкрепят избиването на градските бездомни кучета по този начин, че са пълни идиоти. На такива хора не бих им поверил оръжие честно. mad.gif Това говори за пълна незапознатост с елементарните правила за безопасност.
pavkata83
И аз имам пушка "славия" но когато отидох в складовете на града да стрелям по галаби и доиде патрулката.И започнаха дасе заяждат и едва неме прибраха.

bloodwar
АКо си извън населено място можеш да си стреляш и копче не могат да ти кажат,а ако те приберат или ти земат плякалката пусни жалба :>

Boro
Цитат(bloodwar @ Dec 4 2007, 21:38) *
АКо си извън населено място можеш да си стреляш и копче не могат да ти кажат,а ако те приберат или ти земат плякалката пусни жалба :>

Можеш, но само по бирени капачки. Ако стреляш по жаба, мишка, бубулечка и т.н. според новия Закон за защита на животните те грози глоба от 500 до 1000 лв. Ако пък стреляш по помияр – стягай се за затвора. По бързата процедура.

Снаипериста
Цитат(Boro @ Dec 4 2007, 22:17) *
Можеш, но само по бирени капачки. Ако стреляш по жаба, мишка, бубулечка и т.н. според новия Закон за защита на животните те грози глоба от 500 до 1000 лв. Ако пък стреляш по помияр – стягай се за затвора. По бързата процедура.

Не разбрах лица които нямат 18 години могат ли да стрелят със въздушно оръжие извън града ?>
bloodwar
Нямаш 18 не стреляш без придружител :>
За тези който не ги хванат закона не важи :>
Така че умната,ако няма умни взимайте русите и това е :> AR15firing.gif ninja.gif
angelmr
http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=1789&start=1185

Ето малко мнения по темата. Факта че последните две мнения са писани от адвокати( на cheese и на mad max), мисля че трябва да говори достатъчно.
Камен Г.Иванов
Цитат(aneri @ Aug 5 2007, 12:55) *
Здравейте Longanlon,
интересен пост, в който има полезна информация за всеки, който обича да се прави на "снайперист" biggrin.gif , аз самия редовно стрелям с пневматично оръжие, месечно изстрелвам по 1-2 кутийки - предимно по вранови птици. Само едно уточнение - Европейския лалугер е строго защитен вид в цяла Европа - числеността му е силно намаляла, а е основен хранителен ресурс за много видове животни, повечето от които са също световно застрашени.
Поздрав!

Ловният сокол е сред тези защитени животни.
Nemo Nikov
Цитат(Камен Г.Иванов @ Dec 8 2007, 14:04) *
Ловният сокол е сред тези защитени животни.

И керкенезите Каменчо и керкенезите, между другото как мина лова със соколи на който ходи онзи ден
petko59
Не съм прочел всичко, не искам и да го чета. Питам се като убиете бездомно куче по добре ли се чувствате.Не подивяло а бездомно.Много от вас бъркат безогледното убиване на животни с ЛОВ Не случайно преди време ви нарекоха смешници А аз ще допълня нещастници
angel_ov
Цитат(petko59 @ Dec 8 2007, 23:37) *
Не съм прочел всичко, не искам и да го чета. Питам се като убиете бездомно куче по добре ли се чувствате.Не подивяло а бездомно.Много от вас бъркат безогледното убиване на животни с ЛОВ Не случайно преди време ви нарекоха смешници А аз ще допълня нещастници

Всяко безстопанствено куче извън населеното място подлежи на diee.gif
dimo_atanasov
Иначе може да станем като англичанката дето я писаха по новините excl.gif
Boro
Цитат(angel_ov @ Dec 10 2007, 09:58) *
Всяко безстопанствено куче извън населеното място подлежи на diee.gif

Задължителен отстрел. Щом кучето е без спъвачка... AR15firing.gif в закона категорично го пише.

РЕМ
Цитат(Boro @ Dec 10 2007, 17:43) *
Задължителен отстрел. Щом кучето е без спъвачка... AR15firing.gif в закона категорично го пише.

Алоо , я вземи закона и ми кажи къде в него се разрешава някакъв отстрел с ВЪЗДУШНО оръжие ?! sad.gif
Boro
Цитат(РЕМ @ Dec 11 2007, 09:14) *
Алоо , я вземи закона и ми кажи къде в него се разрешава някакъв отстрел с ВЪЗДУШНО оръжие ?! sad.gif

В закона не пише, ама по бракониерски табиет...
angel_ov
Цитат(РЕМ @ Dec 11 2007, 09:14) *

Алоо, и в закона пише, че прасе се ловува само с куршум ама масово се стреля с 00.
И другото нещо на Коледа вземи си заколи хуманно прасето както е по закон.

Boro
Цитат(angel_ov @ Dec 11 2007, 12:16) *
Алоо, и в закона пише, че прасе се ловува само с куршум ама масово се стреля с 00.

А така! И само хуманен лов. Първи изстрел с писпивателно, втория – с дезинфекциран куршум.

РЕМ
Цитат(angel_ov @ Dec 11 2007, 12:16) *

Алоо , я прочети закона и ми кажи къде в него написано , че прасе се ловува само с куршум ? tongue.gif Когато е ПОДБОРНО се ловува само с куршум. Правиш ли разлика между подборен отстрел и лова на гонка ? Преди да ставаш адвокат на някого , прочети закона. Просто и двамата цитирате закони , които не съществуват и за това се намесих . Не желая да обидя никого , но не заблуждавайте хората. wink.gif А , и нямам прасе. Успех.
angel_ov
Това, че е разрешено груповото ловуване на свиня не значи, че не важи правилото за ловуване на едър дивеч.

Поне аз така мисля.
РЕМ
Цитат(angel_ov @ Dec 12 2007, 15:31) *
Това, че е разрешено груповото ловуване на свиня не значи, че не важи правилото за ловуване на едър дивеч.

Поне аз така мисля.

То е написано в Закона за лова , бе Колега. Смяташ ли , че ако беше забранено , щяха да продават 13|0 и 14|0 ?
Георги Велков
Има хора в тази държава, които всеки месец получават луди заплати, без да работят. Ако си вършеха работата, нямаше да се стигне до тези спорове между вас, колеги. Те правят протоколи за извършена дейност и батака си остава, защото няма контрол над тях. Има още много да цъкаме, като гледаме "анимал планет". А търтеите си ходят с вратовръзки наперено из общините.
Георги Велков
П.П. Уважавам идеята на природозащитниците. Ама не зная дали има някой от тях, който пряко е засегнат от бездомните кучета. Ако има такъв съм сигурен, че ще вземе страната на ловците. Те нека държат сметка на чиновниците и ще разберат по-добре, че споровете между нас са следствие мързела им/на канцеларските труженици/.
Boro
Цитат(Георги Велков @ Dec 13 2007, 08:54) *
П.П. Уважавам идеята на природозащитниците. Ама не зная дали има някой от тях, който пряко е засегнат от бездомните кучета. Ако има такъв съм сигурен, че ще вземе страната на ловците. Те нека държат сметка на чиновниците и ще разберат по-добре, че споровете между нас са следствие мързела им/на канцеларските труженици/.

Колега, правиш грешка. Има огрооомна разлика между природозащитници и кучезащитници. Едните милеят за природата, докато другите чакат със зяпнали уста да усвояват пари от международни фондове за бездомни помияри.

gor4o
А бе момчета за вас няма ли лов та сте се нахъсили така срещу кучетата
darkoooo
Кучетата не са лоши животинки верно че нападат ма то е щото пазат или са гладни то и аз като съм гладен съм раздразнителен и лош. А за лова с въздухарка ако не си ловджия и те спипат с дивеча или видат че стреляш по такъв ше си го отнесеш сериозно. и ше гледаш така после huh.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.