Sign in to follow this  
Followers 0
OLIAVI64

РЕЦЕПТИ за ЛУКАНКИ;ПАСТАРМИ;КОЛБАСИ от диво

16 posts in this topic

Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='OLIAVI64' post='240755' date='Oct 17 2009, 20:40']Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря[/quote]Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='jovani62' post='240770' date='Oct 17 2009, 22:34']Правят се както обикновените луканки само добавяш + 20 % сланина от дом. прасе ... За пастрмата промени не се правят...[/quote]
Да
де но ако зная как да правя и обикновенните ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='OLIAVI64' post='240776' date='Oct 17 2009, 22:51']Да
де но ако зная как да правя и обикновенните 8)[/quote]Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

[url="http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek"]http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek[/url] Edited by jovani62

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='jovani62' post='241127' date='Oct 19 2009, 17:30']Нарязва се месото на парчета - колкото да ги поема месомелачката и се слагат в някаква тава която е малко под наклон и се поръсват с сол ,остава се да престои една нощ ,солта дръпва водата от месото и се сцежда в ниския край на тавата... подправки- ч.пипер,кимион,чубрица, и каквото друго обичаш ,аз слагам и лют червен пипер .... прочети тук

[url="http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek"]http://gotvarstvo.georgievi.net/a/babek[/url][/quote]
Благодаря колега
сте го пробвам веднага

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='OLIAVI64' post='240755' date='Oct 17 2009, 20:40']Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и [color="#FF0000"][size=5]кам 10-на сурни[/size][/color]
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря[/quote]

Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

П.П. Е за това нямаме дивеч!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='viktor_jor' post='243442' date='Oct 30 2009, 20:01']Много ми е интересно какъв е този животински вид "сурна". Или е някой нов за нашите географски ширини или си бракониерствал доста.

[b]П.П. Е за това нямаме дивеч![/quote]

Колега Спри, Огледай се и тогава пиши;
Това въобще не е от нашиге ширини.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='viktor_jor' post='243472' date='Oct 31 2009, 00:45']Извинявам се сърдечно на колегата, но в последно време водя доста спорове относно сърните в дружинката ми, така че само като чуя "сърна-месо-банкет" и съм готов да гръмна някого.

Поздрави и много трофейни сръндаци![/quote]
:friends: приемам.А пи6а сурна заради клавиатурата немска е и не зная много букви как се пи6ат

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='OLIAVI64' post='240755' date='Oct 17 2009, 20:40']Колеги имам много месо в фризерите , 6 прасета и кам 10-на сурни
моля дайте предложения и рецепти За луканки пастарми и колбаси
предварително благодаря[/quote]
Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и
го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='lovnohod' post='245563' date='Nov 11 2009, 00:04']Колега ето една рецепта за пастарма.из4истваж месото от жилите тластините или лоита,слага6 в кофа или друг сад танак слои морска сол,после слага6 отгоре из4истеното месо и така докато то свар6и,на краиа посладниа слои да е сол,налива6 вода докато се покриат компонентите и остава6 да престои 1 деноно6тие,след това вади6 месото измива6 го и
го овалва6 в подходиа6та подправка,зака4а6 го на сен4есто и проветриво миасто и след 10 14 дни е готво за консомациа.Ако има вапроси 6те казе6.[/quote]
Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе Edited by OLIAVI64

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='OLIAVI64' post='245844' date='Nov 11 2009, 15:40']Благодаря много колега. Имам само вапрос става ли с цял сарне6ки бут или малак бут от диво прасе[/quote]


От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='lovnohod' post='246100' date='Nov 13 2009, 00:10']Това за, което ме пита6 ти се казва филе Елена или бут по Еленски,при него технологиата е савсем друга и разли4на от тази на пастармата,пар4етата за пастармата трабва да са около 3,4 на7,8см за да може да исахнат добре отван и отватре.А в отговор на колегата ИЖ ,ниама никакав проблем за свинското стига да е изследвано добре.УСПЕХ с деликатесите...[/quote]
ясно имам рецептата сте направя филе елена

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='иж27м' post='245953' date='Nov 12 2009, 16:57']От прасе нестава пастарма поне тека знам от други ловци !!![/quote]

Малкия донеси 1 бут да видим дали нестава
ако не стане ще го изядем пак не се притесняваи
Mavrov likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Снаипериста' post='246303' date='Nov 13 2009, 23:03']Малкия донеси 1 бут да видим дали нестава
ако не стане ще го изядем пак не се притесняваи[/quote]

Струва ми се , че малкия е по голям от теб.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0