Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 21.12.2018 in all areas

 1. 7 points
 2. 7 points
  Весела Коледа на всички приятели,колеги и любители на Българското гонче!!! Бъдете здрави и наслука!
 3. 5 points
  Не му тръгна много добре новата година на,Касапа.
 4. 5 points
 5. 5 points
  Хилда много им бае за уплах...
 6. 3 points
 7. 3 points
  vkv_bg

  Статия - "Ловът на бекас"

  Наслука!
 8. 3 points
  vkv_bg

  Статия - "Ловът на бекас"

  Който търси - намира...😎
 9. 2 points
  vkv_bg

  Статия - "Ловът на бекас"

  Много заглъхна темата... Весела Коледа!
 10. 2 points
 11. 1 point
  Тя търговията,търговията много е... Работата на всичко,но какво да правиш,човек е създаден да преследва цели,които обикновенно са свързани в една думичка 'пари"! Въпреки ,че от кучета богат няма да станеш и в същото време няма нищо лошо да продаваш...само,че да вадиш и да даваш кучета от работещи кучета и кучки! Иначе всичко друго е просто търговия и няма нищо общо с истината!
 12. 1 point
  Една хубава Българска порода,която не отстъпва по нищо на останалите видове гончета от наши съседни и далечни страни,изключително верни и твърди особено в свинския лов,подходящи обаче за по-обширни ловни райони,за предпочитане пресечени!
 13. 1 point
  vladko13

  Нещо направено от мен

  Здравейте колеги. Бих искал да ви покажа няколко работи от моето второ хоби дано да ви хареса 😁. Страстта към ловът пренесени на дъска. 🦌🐗🐏
 14. 1 point
 15. 1 point
  Вечерите в Тюрингските балкани били хладни,че затова го прибирали в работилницата,но явно дните са добри за първи разходки в горите.
 16. 1 point
  не знам дали е за изложби,но за глигани става
 17. 1 point
 18. 1 point
 19. 1 point
  как ви се вижда колеги,че "специалистите" по изложбите нещо не го харесват,ама и не казват какво му е освен,че бил много черен...
 20. 1 point
  И докато тези "хубави неща" се случваха, лицето Григор Игнатиев Гогов беше или главен секретар на НЛРС - СЛРБ, или директор на ИАГ или директор на едно от водещите ловни стопанства в България. Все позиции от които би могъл да направи много за ловците. Но уви това явно не е съвпадало с личните му интереси!?
 21. 1 point
  Пич, не разбрали, че българите са овсе и не мислят. Слушат сладки приказки и хвалебствия и кълват като шарани. В управителният съвет на НЛРС не трябва да влезе нито един досегашен член. Също така хора от структурата на ИАГ и с най-различни зависимости. Защото: 1 Нищо не направиха за нормализиране на нормативната уредба за лова; 2 Проспаха въвеждането на данък за кучетата; 3 Провал в измислената програма за разселването; 4 Провал на киноложки състезания години наред; 5 Отчуждаване на сдружения и дружинки и напускане на СЛРБ; 6 Номенклатурни хватки за задържането, които водят до озлобяване; 7 Фалит на ИК Наслука; 8 Проблеми със спортната стрелба; 9 В столицата няма нормален стрелбищен комплекс; 10 Проблеми с имотите на съюза и стопанисването им; 11 И т.н. и т.н Според мен трябва да се избере някой от председателите на големи сдружения с опит в стопанската дейност (има сдружения развиващи такава). За съжалени това ще е поредният нагласен избор (преди 7-8 години "броиха" 4 часа 220 бюлетина, само и само да вкарат един главоч в УС и евентуално за шефффф).
 22. 1 point
  todor_gps

  мнение 30-06 или 300 win mag

  Като го изтряскаш с 5000j, какво остава от приплода, например, уши глава и копитца. Аз си мисля че ако ще е само да ги трепем то мога и с РПГ, то има повече джаули. Това е мое мнение и никой не ангажирам с него, 308 и 30-06 са напълно достатъчни за BG, от там нагоре за мен е безмислено. Още повече че има колеги които използват 270W, 6.5х55, 7х57, 7х65r, 7х64, 8х57 за гонка, и те са със същия енергиен трансвер. Но ако искаш всички от дружинката да цъкат кат часовници, и да даяниш на откат, тогава си вземи 300ВМ.
 23. 1 point
  nqkoiotnqkade

  Оръжейна смазка

  Балистола добре чисти и смазва братле,но е скъпичък и е желателно да го мажеш по тъничко.Спрея е по добре защото,като туриш сламката на флакона и пръска на тръднодостъпните места...е,мирише гадно на аптека,но пробвай следното:изчисти добре пушката ,смажи с каквото щеш масло да се разкисне хубаво и изтъркай добре.Когато решиш,че е идеално чиста намажи цевите отвътре-едната цев с балистол,другата с обикновена смазка.След няколко дни протрий със чист бял парцал и ще видиш,че цевта намазана с балистол ще пусне черно и едно зеленикаво,като мръсотия.Извода,е че е излязла мръсотия,която не си подозирал,че е има.Поздрави.п.с...в този форум всички ние имаме право на мнение..някой от нас са по импулсивни и заядливи,други са по здържани и улегнали.Затова бих те посъветвал да не проявяваш слабост,като даваш отрицателен вот за никой(както си направил с колегата tanatsi),защото това ще доведе до дразги между нас и общуването във форума ще загуби смисъла си и ще се превърне в гнездо на оси.На твое място бих поправил това с положителен вот върху мнение на същия колега.Отдавна се опитвам да убедя модераторите на форума да махнат тия вотове за да се чувстват всички участници равни.
 24. 1 point
  ЙОРДАН

  ловни списания

  Факт е че с излизането на списание Лов и Куче се забелязва едно подобрение и в другите ловни издания, което доказва старата максима че конкуренцията води до подобряване на качеството.Аз поне купувам всичко що излиза на българския пазар плюс каквото мога да докопам от руските издания.Вярно е че нашите са доста далеч от руските но и мащабите ни са по-малки. Сега нещо извън темата : "И в някаква статия от този Христозов - "ДР. ?!?!?! Кубадински" айде мерси от тези комунистически истории....като в лов и риболов......Другаря живков и другаря кубадински и техните ловни подвизи ......" На колегата ще кажа, че ако не е запознат с приноса на П.Кубадински към развитието на ловното дело и кинологията в България да вземе да се поинтересува малко преди да прави генерални изводи.Жалко е че граденото толкова години ловно стопанство успяхме да разбием за много кратък период.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.