Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 25.01.2020 in all areas

 1. 2 points
  Neno

  Ножове на Нено Грънчаров

  И още един.
 2. 1 point
 3. 1 point
  Neno

  Ножове на Нено Грънчаров

  Нова реколта.
 4. 1 point
  Shegi

  Посавско гонче

  Да раздвижим темата . Наслука на всички колеги !
 5. 1 point
  Колеги няма ли поне някоя скача... Айде един терлик от днес на сметката! Весели празници и много слука!!!
 6. 1 point
  Цяло лято помпене из групите, из фейса... Свинари, шампиони... Дойде време за лов, тишина..!! Нямам търпение да свърши сезона... Да пропишат колегите, еле па кога дойде време за изложби?!! Наслука и весели празници!
 7. 1 point
 8. 1 point
 9. 1 point
 10. 1 point
  Малко и от България... Не само от немско... Три внука на Чалдо...
 11. 1 point
  Кардам от Желев с втория си лов.
 12. 1 point
  След преминалите изпити за ловна пригодност и добил правото за ловно ползване, Кардам е зарадвал собственика си с първото прасенце.
 13. 1 point
 14. 1 point
  k_tulumov

  Стрелба с 13/0

  Колега най-добрия начин да разбереш с какъв шок да стреляш е да пробваш. Вземаш един картон с размери метър на метър и по средата рисуваш кръг с диаметър 10 сантиметра. Стреляш с патрони с които ще ловуваш, поставяш полушока и истрелваш 3 патрона като се целиш в кръга, след което преброяваш колко съчми са попаднали в картона. Така с всички шокови стеснения и ще разбереш с кое шоково стеснение да стреляш. Моят съвет е 13/0 Федерал с компенсатор и с помеднени съчми , и с пълен шок. НАСЛУКА и пиши за резултатите. Попринцип и на кутийте с патрони си пише с кой шок дават най- добри резултати.
 15. 1 point
  Чета темата ЛОВ НА КУЧЕТА и си представям как протича.Местност кв. Борово бл. 233 първа пусия вх.А втора пусия вх.Б трета пусия вх.В. Гоначи най малко четирима задължително със светлоотразително облекло. Гонката започва от вх. Г посока към вх. А , стреля се само към улицата. Абе момчета правите ли разлика между подивели кучета ития от улицата или за вас е по важно понещо да се стреля.Гледам подкарахте и катериците, чак па ги и ядете .Айде да почнеме и врабците , мръсните и хищни гадове клюцат трохи. Може да се ползва и специално обучено куче.
 16. 1 point
  Бай Макс

  Вълци

  Имам малко по-различно мнение за вълците и тяхното унищожение.Въпреки,че е голяма чест ловец да убие вълк и всеки иска да има негов трофей немога да разбера злобата и постоянството с която се преследва и унищожава това животно.За мен съзнанието за вълците у нас е като на европейците в 30-те години на миналия век за слоновете и лъвовете в Африка-дайте да ги унищожим! И какво постигнаха там-каква е позата? Сега трябва с големи грижи и средства да поправят тази грешка. Тук искам да направя едно уточнение-не става въпрос за убиване на вълци с голяма популация, които нападат стада и правят други поразии,става въпрос за това : чуе се,че някъде е видян вълк-веднага -хайка,капани,варди.Постоянни и целогодишни кампании за вълци,снимки с гордо усмихнати ловци,натръшкали камари вълци и вълчици. Нашият народ има здрава психика и традиции по този въпрос-Кумчо Вълчо, имената Вълкан,Вълко,Вълчев и др. са синоним за сила,ум,здраве.Преди 200 г. дали вълците не са яли зайци,сърни,агнета,прасета-защо народа не ги е унищожил? Защото според мен те са брънка от природата и както в Африка лъвовете -унищожават болни, недоразвити и др. некачествени животни и с това спомагат за генетично подобряването на популациите на всички животни.Това правят и вълците у нас.Какво се получи като вълците бяха унищожени масово преди 40 години със стрихинин-по-старите ловци знаят-появиха се много гризачи,къртици и др,намаляха зайците и сърните-наруши се екологочното равновесие.В цяла Европа вълка е на почит-той съществува даже и в легендата за сътворението на Вечния град-Рим! Защо ние ловците, които сме не унищожителите а едни от пазчите на нашата природа искаме да заличим това животно ? Защо децата и внуците ни да виждат вълка само в читанката.Не съм съгласен,че вълците са токова много(повече от прасетата)-по-рано често съм ходил на лов а в последните 7 години не съм пропускал ловен излет и съм видял само 2-3 вълка. Тук помагат и СЛРБ и МГ които стимулират това унищожение.Би трябвало да се проведе разяснителна кампания в защита на това умно,интелигентно,силно и красиво животно то да излезе от списъка на вредния дивеч.Да се отстрелва при режим както дивото прасе например-каво е по-долу от него? Защо както се гордеем с трофеи от глиган да не се гордеем с трофей от вълк а не от вреден дивеч? И друго-всички,които имаме кучета се гордеем ако в родословието на кучето има и вълча жилка.Който има лайка с гордост казва,че тя се разгонва 1 път в годината-като вълка! Стратегията на вълка по време на лов-заграждането, спирането, насочването на сюрията към определена цел,комуникациите между отделните вълци,острото зрение,слух и нюх е мечта за качества на всяко куче –свинар. Мисля,че трябва да върнем самочуствието на вълка и не го причисляваме към вредния дивеч-достатъчно чакали има за избиване! Сигурен съм,че много няма да се съгласят с мен-но това е просто моето мнение!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.