Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/27/2010 in all areas

 1. Поздравявам екипа на На Лов с Коледните и Новогодишни празници с пожелание за много здраве щастие и успех и наслука,както и много иноваторства за разнообразаването и популизирането на любимия сайт,така и на съфорумците за повече интересни теми и добро общуване! Весели Празници! fen
  2 points
 2. "Ой Коледо, мой Коледо, родило се Боже чедо. Кравай скача по полица, ври в котлето кървавица!" Тъй като идат големи християнски празници, които смятам да почета подобаващо и ще съм далеч от компютъра искам в аванс да честитя на всички ви - на вас, които с радост мога да нарека приятели, а също и на вас, с които "кръстосвахме шпаги" през годината в лайковите теми - приятно изкарване на Рождество Христово и Коледа, дано ви се падне паричката в питата и бъдникът в огнището ви да гори чак до зори! И разбира се слука в предстоящите ловни излети!
  2 points
 3. И така... Скъпи съучастници, колеги и приятели, Идва новата година, и според мен дойде време да покажем резултата от нашият труд в развиването на северните породи кучета в тяхната стихия, а именно ловът. Предлагам да направим един празник на всички ловци,привърженици и любители на лова с кучета от северните породи. Към празника има възможност да се организират изпитания на едър и дребен дивеч. Разходите ще се разпределят по равно между участниците съответно изпитания и банкетна част. Не искам само с лични разговори с познати да организирам това мероприятие, нека всеки участник се чувства пълноценна част от празника. За да бъде постигната тази цел са ми нужни: 1. Отговорна заявка на всеки участник, пусната в тази тема. Както следва да бъде уточнено: брой кучета и хора, участие в изпитание и вид на дивеча, участие на банкета е задължително 2. Предложения за място където да бъде проведено мероприятието 3. Възможност за осигуряване на дивеч вид и брой 4. Възможност за осигуряване на банкетните нужди (месо, салати, туршии, вина ракии и всичко, което е нужно според Вас) 5. Желание за осигуряване на помощ за изпитанията и след това. 6. Другарски дух, колективна работа и прекрасно настроение. 7. Друго за каквото се сетите Правила за изпитанията ще публикувам по-късно... Както ще помислим относно съдийството... Весели празници!!! Веселин Георгиев 0888 740 640 [email protected] РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ НОВИНАТА ПО ВСИЧКИ НАЧИНИ И ПИШЕТЕ ОТ ИМЕТО НА ТЕЗИ СЪМИШЛЕНИЦИ, КОИТО НЕ МОГАТ
  1 point
 4. SAIGAA

  Флоберки

  - Кой патрон е добър за лов и с по добри поръжения ? еми тествайте убивайте дерзаите
  1 point
 5. old_hunter

  ВЪПРОС

  Затворът и неговият предпазен "кожух" трябва да се намират в положението показано на долната снимка. За целта на демонстрацията за преодоляване силата на възвратната пружина съм използвал дръжката на отверка, но в случай, че оръжието вече е разглобено това не се налага. С помощта на малка отверка се повдига подпружиненото фиксиращото зъбче на ръкохватката на затвора. Удържайки зъбчето в това положение ръкохватката се приплъзва напред /на снимката надясно/ до излизането й от канала. Дано съм бил полезен. Поздрави и наслука!
  1 point
 6. Днес при нас ,а може би и при вас колеги заваля хубав пухкав снежец.Цял след обед му се наслаждавам от прозореца и чакам да стане привечер за да утоля ловната си страст.Казах на жената,че повече не мага да стоя в къщи и отивам на варда за малко.На път вече се обадих на един колега за да му чуя мнението,дали ще има движение на хищници при снеговалеж.Той за разлика от мен беше песимист.Пожелахме си и взаимно наслука .Тъкмо наближавам мястото за варда и реших да надникна през една просяка откъдето се вижда изорана нива заобградена с храсти.И що да видя.Чакалът вървеше по края на изораното и изглежда усети нещо нередно,бързо зави надясно и се спря зад един храст.Набързо се приготвих за стрелба,само да беше направил няколко крачки щях да го изпусна от прицел.Макар и през трънката да го виждах му пуснах един затоплен куршум.Чакалът се върна в края на последната бразда и бягайки накуцвайки в моята посока изведнъж сви в трънките.Веднага поех към мястото за да го търся.Подминал съм го в първият момент,понеже като е паднал,всичкият сняг от трънката се изсипал върху него и го е маскирал.По кръвта която е текла и по следите го открих.Разстоянието беше около 100-120м.
  1 point
 7. Краката се потят на трепане след като походиш малко.Не е удачен варианта:ботуш-неопренов чорап ....,освен ако не си мазохист .
  1 point
 8. имам бебета ............ :drinks: и с татко боран го отпразнувахме по мъжки .....
  1 point
 9. Не само, но и на него... http://www.vbox7.com/play:40e09a44
  1 point
 10. 1 point
 11. здр за случая със на браздата за Свилен и Велъо ли не разбрах се интересуваш или за случая с Карамана дет го гръмнаха. Ако можеш да поясниш .... покрай брачеда и аз може да ''подкача '' едно гостуване в Свиленград. Поканиха ни на пилешки лов по рано, но се провалиха плановете. А иначе поканата беше от Митко казвал че те познава. От граничарите разбрах за кучето ти. Да ти е живо и здраво. Весели празници !
  1 point
 12. Малийййй няма прасета и това си е.... Атанасов не знам от кой ги е наследила тези качества,но виж при откриването на една белка,каква й бе реакцията: п.с Останах изумен от ловкостта и бързината която притежава...за 1ви път виждам да се качи куче на дърво,а и не само аз!
  1 point
 13. Не просто това са родословия от стария клуб който не са легитимни пред БРФК и ФЦИ и за мое съжаление специално това кученце е дъщеря на куче което е мое производство и участва в селекцията на стария клуб .... Всеки сам избира какво да си прави кучето.Весели празници
  1 point
 14. Zin

  Унгарска визла

  СКЪПИ КОЛЕГИ В тихата коледна нощ желая ви едно едничко - Успех във всичко!
  1 point
 15. Успях да хвана последния от първия сняг. Още в 15:30 се инсталирах под една драка в средата на един есенник. Пред мен на стотина метра акациева горичка, от зад на същото разстояние шосе. Сканирах с оптиката дирите и не видях нищо обнадеждаващо, само заешки и сърнешки стъпки. По шосето камьони и коли, един след друг, шуми все едно си на Ниагарския водопад. Викам си - тука нищо нямя да излезе, язък за вечерта, но от време на време пускам коледната промоция на ранено заешко. Малко преди 17 ч. нещо прибяга пред мен в салкъмите, помислих си - сърна, ама пуснах пак промоцията по високоговорителя и нищо. А! Кога поглеждам в дясно двойка зайцеяди хванали се едва ли не под ръка идват да си купят от Рапторланд, Кауфланд или Рапторфур, както там се казва хищническият им хипермаркет - ранено заешко на коледна промоция. Избирам по удобния и дум, туп виждам го в оптиката падна на 97 м. Другия фана гората. Рано е продължавам да чакам. Пуснах пак промопакета и едно петно ми се вижда ново на ръба на горичката. Дигам гърмящата сопа със стъклото - чако, гледа към чака. Прицелване, изстрел на 124 м и квиййк, пумпал и айде в гората. Там поспря и нов изстрел, вече на 139 м, пак квиййк и след 20 метра легна, без да знае, че трите патрона с които ходя на лов свършиха. Изчаках петнайстина минути и отивам направо при втория - там, където легна, там си е угаснал. Кеф, гащите ми жълти, тоалетната хартия в града свърши.
  1 point
 16. Тази година не можах да заредя стървилище. Инсталирах една 10 литрова бутилка с магическа течност само и на нея не можах да вардя... Неделя вечерта обаче намерих време и реших да почакам на едно от старите места. Часът беше около 19:30. Луната още не беше пълна, но имаше отлична видимост. С Пандата излязох от почистения път за една помпена станция и задрапах през нивата, за да се монтирам на около 150м. от гората. Реших да вардя от колата защото нивата беше гола като тепсия. Отворих прозореца, изчаках около половин час и започнах да надувам свирката "Dan Thompson PC 2". Зайчето плачеше тъжно със счупено краче, но нищо не се появяваше. След още половин час чакалите започнаха да се обаждат в гората, но на чистото нищо! Реших да включа към репертоара си и една свирка, с която се сдобих като изтърбуших едно от плюшените играчки на дъщеричката ми . Отдавна и бях хвърлил око и само чаках на малката да и писне въпросната играчка - свирчицата си имитираше перфектно звук на мишка и се чуваше доста добре. Та в паузите между заека цвърчеше и мишка. Една сова на няколко пъти се спуска и се връща на един метър от капака на колата... Около 20:50ч. мернах движение в края на гората между последните дървета и разпознах през оптиката на Ремингтона силуета на лисица. Изписках с мишката още три пъти и зачаках готов за стрелба. Грешникът излезе от гората и моментално се насочи право към колата. Спря на около 50м. и започна да върти глава, но 38 грейновото калайче 22LR. S&B - HV HP прекъсна връзката му с мозъка през врата. Почаках до 21:30ч. Друго не дойде, щракнах две снимки и се прибрах. Надявам се по празниците да имам повече време за варда и да се похваля с успехи.
  1 point
 17. Ето иедин клип към снимките на реален лов с дого аржентино http://www.youtube.com/watch?v=5_6xvHHjfXY
  1 point
 18. Колега Глиганчо, ти май не разбра. Ние не сме селската дружинка. Ние сме взели под аренда за 15 години ловно поле. Който иска със селската дружинка - ходи там, който иска с нас - по нашите правила. Тези 50 лв са капка в морето на фона на това което плащаме за аренда и инвестиции. Казах, причините са други да каним гости и не ми се обсъждат тук.
  1 point
 19. След отсрелването на вълци 2 поредни седмици 13 ЛРД намерихме и прасета тази седмица двата излета общо5 бр.
  0 points
 20. От къде мога да се снабдя с такъв капан? До къщата ми има изоставено предпрятие, пълно е с белки, вервер съм ги виждал ка илизат и ядат сливи. Бяхме на терасата на къщата,аз,зетя, бащата, няма и 7 метра до дървото и гледам белка яде сливите. Беше септември, пролета се гониха в двора, изядоха на съседчето гълъбите. Намерил съм изпити яйца в стария курник.
  -1 points
 21. Пного голяма котка ми се вижда тая??? А ВЪЛКАШИНИТЕ много кофти изглеждащи ПОЗДРАВИ!!! http://www.youtube.com/watch?v=GI2k_hCIoCo&feature=mfu_in_order&list=UL
  -1 points
 22. danko

  Лов на белки?

  Ето снимката, където е поставен капана.Тук на ъгъла се събират трите двора. Моя двор се вижда от дясната страна на оградата. Снимката е направена от двора на комшията, а оградата е на другия ми съсед. Точно в ъгъла на оградата мрежата е скъсана и има дупка от където минават белките. Съседните къщи са необитаеми и няма кой да безпокои гадовете. Селото е - Ново село.
  -1 points
 23. Колеги какво ще се получи ? Весели праэници. Наслука.
  -1 points
 24. По-добре да се съобразявам с разбиранията на прилагащите и контролиращите спазването на законите, отколкото да ги убеждавам в моето тълкувание.
  -1 points
 25. специален поздрав за стоян белчев от траперската компания и обещаните снимки от скачката. час от нашите разбирания за живота са: лов със зсл и хибриди-да рел-да источно сибирси кучета - не .
  -1 points
 26. предлагам утре вечер в някоя от темите за лайки да коментираме исказването на администратора жельо,че лайката произхождала от лисицата и чакала и поради това не били надежни кучета за лов.
  -1 points
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.