Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16.03.2011 in all areas

 1. 9 points
  Добър отговор,но аз до сега несъм чул с 4 кучета да се прави порода,а се прави грешка,но щом сте решили така да бъде,а относно отрицателните оценки-точно за това съм ти сложил,че според мене е грешка,ще се позволя да напиша мое мнение ,което можеш да го критикуваш и да пишиш колкото искаш отрицателни оценки и това е;ловните кучета/при нас става въпрос за лудогореца/ за какво се гледат -разбира се да ловуваме с тях ,следователно ,ако от тези ваши 4 кучета 2-те да са слаби работни/пример ти давам-надявам се,че са работни/ и кво следва,ами следва,че вашия крък е затворен и с това ваше намерение вредите на породата ,несъм видял все още някой да запложда кучката си на красавец,който е хаймана отвсякъде и въобще не го интересува дивеча.Точно за това според мене правите грешка.Друго мое мнение;от тези 4-е разплодници двете дават некачственни работни кучета или хайде едното да не дава,кво правим пак стесняваме кръга и пак достигаме началната точка-старта.Друго не дай се боже виждаш всичко се случва;видяхте какви кучета си отидоха от тоя свят,като 4алдо,Даньовия Арап и т.н следователно кво правим пак стесняваме кръга.Ти по добре знаеш,че с 4-5-6-10 кучета не се прави порода за това според мене недейте прави такива грешки,че безтуй му ебаваме майката му с тези няколко клуба,а отгоре на това с такива решения да не го превършим,ако знаеш колко незнайни кучета има на които собствениците им хал хабер си нямат от клубове и изложби и според мене е по-добре такива кучета да се издирят,защото точно при такива кучета работните качества се запазили 100%.Поздрави на всички любители на породата.
 2. 7 points
  За да не се правя на келеш,ще отговоря.Но разбери,че не съм ти длъжен г-н Роко1975.Това е решено за 4 кучета,нямащи нищо общо по между си,доста назад във времето.Сигурен съм,че след няколко години ще сте благодарни за тези наши действия,ако ви пука за порадата.Това не е просто-събрали се някои си и решили,не пускаме и това е.Това е част от развъдна програма.Който малко разбира от принципите в генетиката и развъждането ще разбере,който не.......подсказвам: Какво е коефициент на инбридинг? Как се измерва инбридинга? Що е инбредна депресия и хетерозис? Що е генетична коадаптация? Неравновесно свързване и супергени?Полиморфизъм по инверсии? Не се тревожи и аз тези работи ги изучавам постоянно и не са ми много ясни Щом желаете нова порода,трябва да знаете как да стане това.Даже има резон,ако 3те клуба се ограничат за 3-4години,но с правилни действия.Проблема май е,че са се наслагвали дълги години.Това може един ден по-скоро да проработи,отколкото не.Генетика майка,няма сигурно,защото няма проследимос до сега.Ха много здраве.Можеш да ми сложиш още минуси.
 3. 5 points
  Много простотия и във тоя форум,много диво племе сме ние българите.българското (лудогорско) гонче едно,тия ми направили три клубове и всеки се дели и всеки плюе другия,и отгоре на всичко някои па щели нова порода да ми правят,е коя тая нова порода бре.големи шилета сме ние българите,големи.
 4. 5 points
  Здравей РОКО може би не си разбрал поста на Тихомир.Тези 4 кучета са разплодници и продължители на 4-ри линии които нямат нищо общо по между си а и със до сега известните на всички кучета и линии.А иначе имаме линии и разплодници от Блейк, Джони и Арап от Разград.Щях да забравя Трескавишкия джинс и в момента се работи с едно куче от Русе за нова линия.Дано си ме разбрал!
 5. 4 points
  Няма ли да престанеш да се заяждаш с човека бре? Ако му кажеш,защо твойта кучка има бели нокти и от коя линия произхожда,сигурно и той ще ти одговори.
 6. 3 points
  Малак този весник съм го чел няколко пъти .За черните съм ти говорил ПЕРФЕКТНИ са но не ми вършат работа просто района не отговаря.На някой тук във тази тема ще му стане кофти че говоря така НО колкото и да е неприятно едно куче е като един спортис има добри дни има и лоши но трябва да ПОКАЖЕ че е спортис независимо дали е във форма или не.УСПЕХ
 7. 3 points
  Хайде и от мен една скачка на Черо и Рила..
 8. 3 points
  Джони

  Източно сибирска лайка

  Момент от облайването ! Работа на ИСЛ Алма на Язовец ! http://www.youtube.c...h?v=V-06HXbA5dc
 9. 2 points
  Ще си позволя волността да кача една снимка на кучетата на Мартин, вместо колегата Саро за което се извинявам.Едно е да слушаш, друго е да ги видиш, трето е да им се радваш на лов....
 10. 2 points
  don_stefano

  На варда за хищници

  Да, на Росен наистина изглеждаше като плод на чакало-вълчата любов. По права линия на около 500-700 метра има един овчар в една махала преди около 2-3 седмици има две овце фира от вълк. Има шанс за вълк, но според мен не е голям. Няколко пъти са убивани в района чакали...ама знае ли човек.. Найдене, с този пост сега малко ме хвърли в размисъл...тази вечер ходих мършата пак не е пипана...стоях на една близка нива от 5 до 7 часа ама не дойде нищо на свирката..после като тръгвах осветих с фаровете една гад ама беше далече и обработката на нивата беше ужасна и се отказах, че щеше да ми се разпадне джипката...утре ще сложа камерата с нови батерии и пак ще се дреме няма как..
 11. 2 points
  stoiynov

  Източно сибирска лайка

  Можеш спокоино да ловуваш с една Лайка,аз лично ловувам с една и съм много доволен от резултатите.
 12. 2 points
  ЙОРДАН

  Източно сибирска лайка

  Колега с една лайка се ловува на диво прасе и то доста успешно! Дали ще е ИСЛ, ЗСЛ или РЕЛ все тая, важното е от каква линия произхожда кучето! Плюса при ИСЛ е , че ти спестява доста обикаляне!
 13. 2 points
  с моя скромен опит мисля че може и с едно http://vbox7.com/play:78d290a9
 14. 2 points
  Понеже ти си доста вещ и образован,гледам доста сложни термини използваш и за генетика говориш! Да задам аз един въпрос:От Вашата Дакота кутрета произвеждате ли и с каква захапка е тя?
 15. 2 points
  Ето една лихва на лихвата. Вече успешно справяща се с трибоя
 16. 2 points
  Как си проличава само опита в подобен вид състезания/изпитания! бат Вал е доста в права посока и това със сигорност го знае от опит! Жалко,че неговото куче,не е от нашата Порода!
 17. 2 points
  То на този гатер това и стана някой кучета бяха бити много жестоко,аз направих грешка че ги пуснах предния ден,всичко беше добре но прасетата ги пребиха и те се отказаха да работят,аз лично мой кучета на гатер с повече от едно прасе няма да пускам,а си трябва и много тренировка и то на различни гатери това е мое мнение.
 18. 2 points
  КОЛЕГИ не съм бил там и не мога да кажа какво е ставало прочетох няколко поста и немога да не изкажа и моето мнение относно в случия състезание било или ИЗПИТАНИЕ.1.В един гатер се пуска едно прасе и едно куче.2.Добре е прасето да се подменя по осмотрение на сдия или организатор.3.Винаги съм го казвал повече от едно прасе в гатер шоу и работа на куче може да се види от 1 до 10 пускане от там нататък става касапница ако прасетата са с хубави атрибути в зурлата.По принцип сръботените прасета в един гатер ако иска той да е 30 декара това ще е винаги така .Принципно тези прасета са гонени от много кучета и са видяли доста зор те си изграждат стратегия за отбрана като им омалеят капачките и тогава става лошо и се почва не кучето гони прасето а прасето гони кучето .Така че СПОКО .
 19. 2 points
  Да разведрим малко обстановката с една свадба от 12.03 Оскар+Рита
 20. 1 point
  Никой няма против създаването на секции. Напротив иска ми се да има във Варна Бургас ,Търговище, Плевен. Но това трябва да става с одобрението или най малко трябва да е запознат УС. Затова има устав и за това е клуб с определени правила. Вие как смятате дали е редно да се прави учредяване от трима членове и няколко ,нечленове секция. Това да е направено на 4-ти март и едва вчера да се пуска в клубната поща и УС-Да не знае до този момент. Как Вие ще тълкувате факта,че не са поканени членове живеещи в Пловдив,като Иво Сулев и Данчо Топалов от Тополово предполагам и други.Как ще тълкувате факта ,че на Димитър Илиев му е казано ,че УС е запознат.Бяхме два дни заедно в Пловдив с него ,Силвия и Катя Стефанова ,които не споменаха и дума че е учредена такава.Не знам как би тълкувал един нормален ,човек такива действия.Това е клуб със своите правила и няма нищо общо с код криминално или апокрифно. А Силвия не сподели 2-дни и общо 11-десет,за да не ме натоварва. Благодаря ти Силве ,благодаря и на Катя Стефанова ,че се грижите, за моето здраве и спокойствие.А на Катя Стефанова специално ,особенно за несъществените разговори с половинчасово времетраене в този период но за нещо толкова важно ,като секция нито дума. Неведоми са пътищата на човешките взаимоотношения.Дискусиите да ги приключим на събранието ще ги продължим. Потърси амбицийките някъде другаде!!!
 21. 1 point
  Джони

  Източно сибирска лайка

  Колега, благодаря за културния и изчерпателен въпрос (извинявай но скоро не съм срещал такъв ). Моето мнение също е че една лайка става за лов на прасе ! Опита ми също го потвърждава. Има разбира се какво да се говори на дълго и нашироко, но накрая пак казвам ДА !
 22. 1 point
  drone Nick

  Стъпни капани

  Те откъде извират толкова борсуци бе човек?
 23. 1 point
  Е тя стана дебела!!!!
 24. 1 point
  наистина си изкарах много приятно във вашата компания приятели,радвам се че се запознахме и повеселихме,видяхме кученцата какво могат,видяхме се и ние какво и колко можем и това ме навежда на мисълта-абе м/у март и юли нема ли место за още едно изпитание или дотогава ще караме на индивидуален план
 25. 1 point
  Колеги с БАКЕРО сме в 1 дружинка и трябваше да ви предупредя предварително за възможностите му.Но като гледам не е разгърнал напълно таланта си
 26. 1 point
  Ловец (ловджия) или притежател на ловен билет? Щото аз понавам такива, дето имат билет и се водят ловци, ама нищо не прифащат от занаята, същите, като оня дето си купил птичар и се чудил защо не му лови птици, като го хвърлял във въздуха!
 27. 1 point
  Нинжите се поразмърдаха Ееееееееее, ее, ееееееееееее.... Никооооооооооооооооолаааааааааааааааааа...
 28. 1 point
  Какво е това? На водка прилича - най-после в нормални количества!!! Не бе вода е това, пие се сутрин само, а тази е със захар!!!
 29. 1 point
  Оги, това вие как сте си водили събранията на УС е отделен въпрос. Аз следвам това, което е прието от ОС и се позовавам на познатите ми документи. Помниш ли какво ви казах на вас двамата с Данчо в неделя след като ти ми предложи да съм секретар на клуба? - Че ако се съглася и ме приемете ще ви побъркам от документации и протоколи. Просто защото по стечение на обстоятелствата съм се научила, че понякога тези документи могат да са решаващи и много важни, както е и в конкретния случай!
 30. 1 point
  Подчертал си членове на КЕББ, но не си подчертал продължението, което се отнася за нечленовете на КЕББ. ОК - "съгласието и одобрението" - и какво? Именно, защото не смятам, че срещу мен стоят малоумни хора, не искам да се повтарям по десет пъти. Качила съм Устава и мисля, че няма какво повече да се каже.
 31. 1 point
  eger

  Източно сибирска лайка

  Не , бре ! Не видиш ли , че е коза ! ! ! Ама се представя като лайка по работа с язовец , прасе и на всичко , що ти минава през миниатюрния мозък ! ! !
 32. 1 point
  И аз незнам кой Ради,така ми каза Огнян собственик на кучката,но както казах повече подробности ще знам чак другата седмица,та до тогава рекох малко да се запозная с материята.
 33. 1 point
  Извинете господин Тодоров .... Може ли да ми обясните какъв Ви е проблема ?
 34. 1 point
  Закарай го на някой специализиран сервиз и да му махнат задната.
 35. 1 point
  търсене,гонене и задна за сега само за 35мин
 36. 1 point
 37. 1 point
  Бях писал, че бащата е Джак но после изтрих.Майката от кои кучета е?
 38. 1 point
  don_stefano

  На варда за хищници

  Днес пак ходих до стървилището...никакво посещение...направо се чудя как е възможно от 10 дни откакто е заложена последната мърша да има само едно посещение..или аз греша някъде или просто няма концентрация на хищник...ей само този се е престрашил 6 дни след залагането на прясната мръвка
 39. 1 point
  Банера ще се пипа още...Не знам кога ще е, но има за дооправяне... Логото според мен е идеално.Като се увеличи малко размера ще седи по-добре.Искам да напомня на колегите, да имат изпредвид и това, че са напечатани вече стикери и календари с това лого.На много от автомобилите вярвам има залепени стикери с това лого така, че не виждам никаква логика да се прави промяна. По доброто решение, ако питате мен е да се сменят снимките на банера в зависимост от сезона в който сме.Банера щеше уж да е направен динамичен и лесно снимките да бъдат сменяни,но естеството на софтуера (или моето безхаберие както искайте така го разбирайте )не ни позволи да се справим с това. Разбира се ако има оригинални идеи аз ще се радвам да помогна, но не съм съгласен да се краде от други сайтове... Благородният елен в случая е много подходящ, защото България се слави с качествените трофеи добивани тук:ако не ме лъже паметта световният рекорд е отстрелян в България: Не мога да разбера каква работа има мечката (това май е ГРИЗЛИ) на логото.Та тя дори не е ловен обект тук.Лого с мечка има по страниците на американски и канадски фирми занимаващи се с ловен туризъм.Не мисля, че е подходящ вариант. Най-накрая искам да поздравя колегата фотограф направил снимките и да му благодаря, че ни предостави перфектен изцяло авторски снимков материал за направата на банера... А Наздраве
 40. 1 point
  Много хубава, има хубави цветове и косъм. Да те радва дълго време в лова.
 41. 1 point
  Здравейте любители на тази прекрасна порода,реших и аз да кача снимка на едната ми чучка все още е млада надежда но вярвам ,че с практика и помощ на другата ми ще се доближи до по големи ловни подвизи.Кажете обективно, как я намирате на визия,снимките ги щракнах на бързо понеже е много шаврътлива.
 42. 1 point
  baev

  Вицове

  Една жена отишла при гинеколог и му казала : - Докторе , вече съм на двадесет и осем години , а още нямам интимно окосмение . Лекарят я прегледал и попитал : - А колко често правите секс ? - 20 - 30 пъти седмично - отговорила тя . - Еееее , нямате основания за притеснение , то и по същите причини магистралите не тревясват.
 43. 1 point
  Да прав беше .Хубава сбирка с хубави хора .И на мен са ми много интересни снимките все едно не съм бил там
 44. 1 point
  BOGO

  Сръбско трицветно гонче!

  Чара на 7 месеца. Извинявам се за лошото качество на клипа ,но мисля е по-важно как се представи кучето
 45. 1 point
  Жив или умрял съм там, на 26.03.2011 г. в 12,00 часа, с. Калипетрово в заведението на Колю Узунов!!!!! За колегите, които не го знаят къде се намира е хубаво и почти задължително домакина да предостави инфо за името на заведението, улицата и телефон за връзка!!!! P.S. Ще си позволя да перефразирам един лозунг от далечното ни минало: "Мелезари от цялата страна съeденявайте се !! Да представя на широката аудитория и най - младите почитатели на мелезите, които уверно вървят по трънливия път на дядо им !!!
 46. 1 point
  Иаз да се похваля с моита наи нова придобивка ЧЗ 527 LUX 223rem
 47. 1 point
  И допълвам метеорологичните условия. Често при едни и същи условия едните от колегите на които пише че имат гончета ще иска гонка различна от тези на които пише че са притежатели на пойнтери. Тези с гончетата ще искат българска гонка и ще пуцат срещу пусиите, а тия на пусиите ще искат чехска гонка при която да стрелят само те навън от гонката. И обикновенно става едно средно положение с традиционно пуцане един срещу друг, при което само Господ ни пази.
 48. 1 point
  Колега, няма смисъл да се напрягаш и да обясняваш. Ловът е най старото занимание на човека. Хората са ловували много преди нас, надявам се това да става и когато нас ни няма.Всичко е измислено и колкото и да обясняваш все някой няма да те е разбрал.Аз имам няколко кучета не само, че нямам нужда от звънци ами знам какво животно гонят знам навика и характера на всяко едно от тях. За какво са ми звънци и т.н. Но разни хора разни идеали.За съжаление младите не слушат, не искат да се учат някои не знаят и защо са станали ловци.
 49. 1 point
  victorio

  Курс за подборен лов

  ОбЯснявам!!! ........Колеги. Тук сме се събрали по друг повод, а не кой колко е грамотен.Моля Ви, нека говорим за по-интересни неща! Поздрави.
 50. 1 point
  Такааа..., от поста на "колегата" Stoil.Borilov разбираме следното: Той е гражданин, защото живее в пълната с бездомни кучета София, а всички останали сме *** селяни, защото при нас не е така; Него "не го боли" за мнението на хората от форума, тъй като му създава невероятно удоволствие мъчителното убийство на котки /иначе кучетата му бяха големия проблем/; Въздушната пушка била ловно оръжие!!!; Вандализма в града бил "лов"!!!; Ние от "възрожденските" села не разбираме това, което само той разбира; Думата "след" се пише с "т" в края, а думата "дюшеме" се пише като "душеме" и пр. житейски, безценни прозрения. Изводът: Или истинските ловци в този сайт изпитват много ниско самоуважение или модераторите вече не се интересуват какви глупости се пишат в темите...


×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.