Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/16/2012 in all areas

 1. Заложих се на стървилището към 17:30,и още не бях се донагласил,когато един лисугер се показа .Почна да обикаля наоколо и да маркира наред,издаваше много интересни звуци.Нещо като лаене но не точно.Обколи няколко пъти стървилището отдалеч,успокои се и дойде.Оказа се много красив,охранен мъжкар.
  17 points
 2. Да не си помислите, че вчера, като ударих чакала и нещата се оправиха. Нищо подобно. Съдбата ми изпрати ново неочаквано изпитание. Жената ми звънна в десет днес и каза, че е излязла от къщи, като е забравила ключа отвътре в ключалката, при това завъртян. Край, провали се ловната идилия, трябва да бръмча 50 км, да разбивам вратата, да я ремонтирам и чак тогава да се върна за да чакаля. Провал! Но комбинативният ми, като на О. Бендер ум, трениран да се спаравя с депешите на началствата влезе в действие. Сетих се, че за тази работа си има ключари и оставих половинката да се спасява сама, при това успешно. Още в 16 ч. отивам на сметището. Съмишленикът от вчера е вече там. Заемаме позиции на 100-на метра един от друг. Той, естествено, като по-млад открива първи с един изстрел. След около половин час „Диана” пак му праща цел. Този път изстрела е съпроводен с изквичаване. 2:0 за него. След около 15 минути, един куцащ чако се появява пред мен. Отървах го от мъките. След още половин час се появява друг, върви към мъртвия. Водя го, но той все спира зад драки. Като надуши събрата си, вдигна крак и се изпика, като пес – мъжки значи. На два метра от първия спря. Ряз, метна се да бяга, ама не му спори, предния крак счупен. На 20-на метра спря, че го довърших. Итого 1,5:1,5 за тази варда. Наслука!
  9 points
 3. Идеята ми за облегалка и стъпало без коване ,вдигане на излишен шум и без да се забелязва много,много,а стана и удобно.
  7 points
 4. Един нож с острие от Иван Василев.Дръжката му я наредих от рога,кости ,наплив от елша и метални разделители. Замалко да стане клонинг на един друг нож Притежателя му да Фнимава защото ама мнооо съм го наточил.
  7 points
 5. Ако пък аз бях администратор ти нямаше да можеш да пишеш вече в този форум.Кияци,цървули,мрънкала,боклуци!!!!!! Дали самочувствието ти има покритие?
  7 points
 6. Снощната варда протече много добре, един закъсал хищничар с огромен карък нае моето "вървежно стървило" След тази варда аз съм убеден, че трябва да се направи нова тема с името :" Аз карък ли съм и какви методи да използваме за да премахнем каръка"
  6 points
 7. За тази варда се точа още от как падна снега и температурите. На два пъти аха да отпраша към ловните полета, а то вземе, че завали и зафучи. Ту буря, ту поледица. Реших, че тази седмица вардата ще е най-резултатна, след големите студове затоплянето ще ги накара да се раздвижат още рано, рано. Решението беше взето и тук се почнаха мъките и пречките за да осъществя сънуваните варди. Миналата седмица почнах да разопаковам колата от леда, размразих със спрей ключалките и успях да отворя вратата. Взе, че запали дет се вика „бирдян тутту”. Пуснах парното да духа на предното стъкло, включих реотана отзад и почнах да я изравям от снега. Угасна. Пак я запалих, след малко пак угасна и не запали повече, май горивото свърши. След два дни налях, но само припалваше, явно мизериите в горивния филтър замръзнаха. Едва вчера я издърпах до гараж и след 5 часово подгряване на филтъра с духалка, най-после запали. Не стига това, ами и началствата със седмото си чувство усетиха, че се каня да чакаля. Още от понеделник се почнаха едни депеши – ужас. Докато се справя с една на нейно място идват две и така до днес. Пуснах си отпуска за четвъртък и петък и издебнах момент на затишие и си бих камшика. Направо в ловното за бележка, бързо преобличане и на сметището заемам позиция. Няма джан-джун кеф. Обличам белите дрехи, мятам парче чаршаф на чантата-подпора пред мен, зареждам и сядам на столчето на една скала над боклука. Веднага идилията беше нарушена от циганин с колело, който се домъкна на сметището под мен и взе да оглежда последните изхвърляни мръсотии. Заедно с него се появи и първия чако. Мина на отсрещния скат и спокойно взе да приближава към мен. Тъкмо го взех на мушка и манго тръгна към него без да подозира присъствието ни. Чакала го усети и тръгна в тръс, водя го но не спира и на подсвирванията ми. По едно време се умори да троши ледената кора на снега и поспря зад една драка с клони колкото ръка. Пуснах му, ама нищо, изниза се полека. След малко виждам друг и той е вече на чисто. Просвам се в снега подпирам пуша на чантата и аха да го натикам в оптиката, чакалчо се изнизва в гъстото. Ооооооо то каква била работата съмишленик идва с колата. Осветих си позицията, но продължавам да чакам. Мангала си замина и настъпи отново момента хищниците да се раздвижат. Дочаках, може би беше този втория. Изчаках го да спре на чисто и му пуснах. Метна се да мре, ама не ще, иска да избяга. Пуснах му вече, както съм прав – него улучих. Умори се и спря, третия изстрел по него го довърши. Как стигнах до него през тръните не знам, в ръцете само три тръна, утре ще броя дупките на дрехите. Наслука!
  5 points
 8. Колеги пускам най накрая и видео от няколко сглобени кадъра, заснети през сезона на лов за патици...Клипчетато е напълно любителско и в него участват колеги от форума. Надявам се да ви хареса филма. Приятно гледане!
  5 points
 9. Ами иронията в репортажа на БТВ ми дойде малко в повече. "Операция" или не, хората правят каквото могат. Разбира се, правят го по техния си начина, но се опитват да помагат. При това поемайки риск, за разлика от такива, като онази червенокоса "патка" ( да ме извинят птиците за сравнението) от Зелени балкани, за които екологичните проблеми се свеждат до няколко ранени пилета или отсечени дървета, но не и до централите на Ковачки, например!
  4 points
 10. И двамата сме закъснели с обучението.Днес за първи път направих тренировка на гатера.Като за първи път, оценката спорет мен е много добра.След няколко самостоятелни тренировки,смятам да ги пусна с майка им,да направят свинката на суджуци. http://vbox7.com/play:68a33cdcfe http://vbox7.com/play:89d61b6c15
  4 points
 11. Спирка на метрото. Един до друг, влака чакат китаец и евреин. По едно време евреинът се обръща към китаеца и му шибва зверски шамар. -Чакай бе! Какво правиш? - пита китаецът стреснато -Това ви е за Пърл Харбър!- злобно казва евреинът - Ама те там бяха японците бе, аз съм КИТАЕЦ!!! -Китайци, японци...все същото! Замълчава си китаецът. След малко той се обръща към евреина и му забива страхотен шамар. -Това пък за какво беше? - пита евреинът -Това ви е за Титаник! -Какъв Титаник бе?!? То там причината беше айсберг! -Айсберг, Розенберг....все същото!
  3 points
 12. Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил на домовете за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кмета и 12 общински съветници. Пострадали деца няма.
  3 points
 13. Ми той това ми каза.............това де го реже било филе от чакал дето бил ял само малки сърненца Днеска виках поп да ръси стървилото да не вземе да ме прихване и мене каръка
  3 points
 14. 3 дни .... Верила....
  3 points
 15. Абе Краси не се хойкай,те си мислят че като хапват хамбургери в маг доналдс не са убили и едно животно,щото месото идва от изпражненията на кравите сигурно.
  3 points
 16. Като си тръгнал към темата с конете, дай в ловният форум да покажем и един ловджия на кон
  3 points
 17. Темата е Източно Сибирска Лайка, темата е една от сериозните ! Тази тема прослави доста хора които не са виждали наживо куче от породата. Никой не е виновен че всеки неможе да има такова куче, причините са различни ! към brakoniera2 : Темата и форума са общественни, но си има правила , общественни тоалетни също има серете там !
  3 points
 18. Колега ,прекаляваш малко не познаваш хората а се опитваш да се дразниш.Мога да ти гарантирам ,че собствениците на ИСЛ сме се наели много отговорно да развъждаме тая порода.Съгласи се с мен ,че всяка порода има трески за дялане, и нашата задача е да ги отдяламе .Това ,че Чавдар споделя някои трудности свързани с кучето си не е повод да се заяждаш с него а напротив да се опиташ да му помогнеш със савет.И мога да ти кажа ,че съм говорил с него и тои ми заяви ,че ако не е доволен от работата на кучето си няма да го пусне в разплод .Колко колеги биха си признали очи в очи и да го заявът това ?Що се отнася до Данчо само ще ти кажа ,че имаше и има и сега кучета на ,които биха завидяли много други в свинския лов.
  3 points
 19. Като бяхме на 2 месеца и половина
  2 points
 20. Браво Бате Ванчо, от Оскар ли са? В Ракитово ядохме петела, тази година да не забравиш от тези суджуци, колегите от юга са майстори на виното, може да им е останало такова миналогодишно с "изтекъл срок на годност".
  2 points
 21. Колега вардата е занимание не за широка публика.И понеже времето като част от денонощието не е много светло то трябва да избереш най-чистата скала.Това от филмчетата,че мериш разстояния в тъмното го забрави.Трябва предварително да си огледал и премерил всичко.И все пак нашите деди без оптика и без модерни оръжия с обикновената ,,кабзалийка" са били по-добри ловци от нас. :DДа ли кажа ли защо?(защото са убивали за храна,докато сега убиват заради самото убийство)
  2 points
 22. Щях да направя забележка на модераторите,че не си гледат работата.Ето раздела за ,,Гладкоцевно ловно оръжие" заприлича на ,, битпазар".То и колегите са виновни,че е така но работа на модераторите е да следят за изпълнение на условията във форума.
  2 points
 23. Благодаря още веднъж намерих и CEBB в фейса. Стана ми смешно ,не би могло да ме учуди нищо повече от лъжите и манипулациите особенно на женските тела в този клуб. Може би само това ,ако напишат че никога не са обсебвали КЕББ не са съставяли фалшиви документи не знаят какво е това КЕББ и не знаят изобщо за какво става въпрос.Нямам думи....ще ви го напиша гади ми се...няма защо да се учудвам че има и толкова меки китки , явно си има причини.
  2 points
 24. Това е последната снимка която имам скоро не съм я снимал.това би трябвало да успокои твоята изстрадала душа.
  2 points
 25. Тези снимки са специално за г-н Авджиев, за да прецени дали може да се проведе в този момент Хуберт.
  2 points
 26. Разгонената женска лисица издава много интересен звук подобен на свиренето на улулица.
  2 points
 27. Гледай сега, точно защото темата е ловна кинология и това куче с всичките му кусури сме го коментирали поне 10 пъти, за това няма абсолютно никакъв смисъл да заяждаш Чавдар! Знаеш ли колко е лесно ей сега да се ръгна, като див нерез в кукуруз в темата за БГ гончетата ,да туря 5 снимки на ротвайлери и да търсим 10-те разлики !!!??? Всяка порода си има проблеми, тези проблеми си ги решават собствениците на кучета. Ако видиш куче ИСЛ, което не отговаря на стандарта пуснато в разплод може да взривиш цялата тема, но до тогава няма смисъл периодично да се дъвчи едно и също, само и само да се заяждаш с някой! А относно темите и изказаните мнения без да го приеамш лично ,но ти си навясакъде ....включително и темата за казармата!
  2 points
 28. papirion

  Вицове

  Двама гърци си говорят: - Значи заради кризата трябва да се почва да се работи... Другият грък учудено попитал: - Кой да работи? - Е, как кой? Немците!!!
  2 points
 29. Отива един човек на доктор: - Докторе, ако изпия чашка коняк, почвам да ходя по тавана. - Покажете! Налива си човека коняк, моли за краставичка за мезе, изпива го, хапва и започва да ходи по тавана. Докторът е в шок! Тича за главния лекар, събира цяла комисия за да регистрират случая. Идват, наливат му още чаша коняк: - Показвай! - Неее, ако изпия още една, повече няма да мога да ходя. - Абе майната му на тавана, покажи как мезиш коняк с кисели краставички!
  2 points
 30. Още един с острие от Дядо Благо.Дръжката е от биволски рог,кост,неръждавейка ,месинг и маслиново дърво(от Иван Василев)
  2 points
 31. http://www.vbox7.com/play:08243ad58f Aрко на гатер за 1 път, Кучето е на sharo1
  1 point
 32. Не излизат бе, кво му са подиграваш на чиляка! Страх ги да не минат през таларя, ти дан си мислиш, че друго ти е резнал да го ева! Не се ядяло туй хищника.............
  1 point
 33. Бракониера2.... Види се ,че нищо не разбираш от тея кучета... За какъв чеп пишеш в тая тема?!?! Апропо всяка една источно сибирка дето пратена от Иван от Финландия за България е добре подбрана и с доказан произход.Изобщо не се съмнявай ,че всяка една от тях ЩЕ ПРОРАБОТИ СПОРЕД РАБОТНИЯ СТАНДАРТ НА ПОРОДАТА. п.п. Спри да цапаш темата със словесните си диарии....Не е нито интересно ,нито полезно....
  1 point
 34. turhan

  ФОТОЛОВ

  Горещи от днеска. Гъската я гърмях с 6/0 оптично приближение а гривеците с малко по ситно
  1 point
 35. Защо такова категорично мнение? Може би познаваш добре и двамата! Моите уважения към колегата vkv_bg, но чак пък да нямам шанс! Шанс винаги има!
  1 point
 36. Благодаря колега, но това е по-скоро натрупан опит и познаване на собственото оръжие и боеприпаси, от където идва и куража! Имам и хубава оптика и хубав бързомерец (простреляни) и имам добри резултати с тях, но най-добре се чувствам, когато разчитам само на мен си! Ако пропусна, то вината си е само моя! А и удоволствието от резултата е много по-голямо, когато разчиташ само на себе си! Едно време е нямало оптики и бързомерци, а е имало много добри стрелци! Затова сега ми стоят в касата! Снимката, която съм публикувал малко по-горе в темата е на нерез в движение поразен от 215 метра (измерени с лазарен далекомер) с СЛР-а на механичен мерник! Два куршума и двата вътре (да не кажат, че е случайност), единия в сърцето! Поздрави
  1 point
 37. papirion

  Вицове

  - Happy today? - A? - Happy today? - Моляяяяяяяяяя? - Абе "Хепи"-ту де 'й? - Аааааааааааа! Его там!
  1 point
 38. Аз пък се чудя, дали да не отворя тема от сорта ''Отново нищо не ми излезе'' скоро кучета не съм бил, пък що тъй ми са е закучило...................... Ба кЪ ш са отпуша от раз, та ш ги спукам
  1 point
 39. При нас все още няма ледена кора, защото снега до днес не се топеше! Утре ще видим, дават повишение на температурите, което със сигурност ще доведе до разтапяне на горните пластове от снега и нощем образуване на кора лед!
  1 point
 40. Моля ! На мен ми е на 290км ама ходя, че не се издържа.
  1 point
 41. Честит рожден ден на Бат Сали, да е жив и здрав и да ни радва с хубави и работни кучета!
  1 point
 42. Здравейте, струва ми се че, задълбахме в този спор но, ще отговоря така. Когато говорите Г-н Петков за шивача и моделиера, то точно моделиера предлага новото, когато калфата покаже собствен стил той става майстор. Писах вече че, в темата съм показал почти всички модели които работя но, за този модел с извития гребен имам най много поръчки. Още като ми се обадят по телефона и ме питат точно за този модел. Погледнете в каталозите на производителите на ловно оръжие, правят и класически приклади, правят и нови модели. Съгласен съм че, някои класически оръжия трябва да запазят своята визия и го правя,но не съм съгласен че, трябва само да копираме,защото един художник не копира,той рисува.
  1 point
 43. Един чакал от тази вечер, на звук от заек в беда. Постоянно следя темата и тази вечер след поредната порция настървяване от вашата слука реших и аз да се пробвам да примамя нещо. Не се надявах много на слука, защото досега не бях пробвал със звукови примамки, а и коментарите Ви, че хищниците ги игнорират през този период от годината, когато са разгонени. Но крастата надделя. Живея на близо до гората и в 5 часа тръгнах от нас. След окло половин час си харесах едно преспективно според мен място с добър изглед и изчаках десетина минути преди да пусна зайчето. Не мина и минута, когато на около 100 метра видях една лисица, която бягаше към мен, но след като доближи на 50-60 метра намали ход и взе да се ослушва и оглежда. Когато скъси дистанцията още малко се спря и се втренчи в мен. Реших че трябва да стрелям, макар че разстоянието ми се виждаше голямо. Изстрел и зпочна едно врещене, търкаляне, хапане и с криволичещи подскоци и високо развята опашка изчезна. Отидох на мястото, имаше доста козина, кръв и урина но лисицата си замина. Върнах се на мястото си и си мислех вече, как ще пиша в другата тема, но преди да си тръгна пуснах още веднъж машинката. Буквално преди да я изключа странично от мен видях един чакал, който с голяма скорост ме приближаваше. Изстрел с 6/0 и падна, но започна също като при лисицата едно "квичене", търкаляне, влачене. Но този път се сетих, че имам и втора цев, едно 8/0 и всчко свърши.
  1 point
 44. Не разбирам от бараци и за това питам ,този за темата ли е?
  1 point
 45. 2 броя от неделя едната жива остава за тренировки
  1 point
 46. дублето

  Питане

  Те / сдруженията/ както знаеш, са задължени да назначават специалисти на трудов договор, които да вършат тези дейности компетентно, а не хаотично./Аз нищо не разбирам от поддържане на дивеч и с действията си бих могъл и да му навредя, вместо да му помогна/ А как едно юридическо лице на практика ще изгради ловностопанските съоръжения и ще подхранва дивеча, за да е в съответствие с изискванията на закона? Естествено, че чрез физическите лица, които са в структурата му. А и за да съществува като такова, то трябва да се ръководи от някакъв нормативен документ. Такъв за ловните сдружения е уставът им , приет на общо събрание на Сдружението. Със сигурност в устава пише какви са задълженията на всеки отделен ловец. Виж какво пише в устава на вашето Сдружение. "1. не е заверило ловния билет и членската си карта за съответната година;" Нали помниш за "съдействието " от председателя на дружината. Никакъв проблем не е да се постави на вниманието на УС нежеланието на който и да е член от дружината да изпълнява задълженията си по закон /устав/ и да се поиска наказанието му, пък било то и изключване.В нашата дружинка се участва в задължителните мероприятия по списък и срещу подпис. А защо нищо не написа за ония 2/3 кг. концентриран фураж за 100 яребеци/ дневна дажба /? Кой ще ги занесе на полето? Специалиста по ловно стопанство ли или ловния надзирател или горския стражар? Ние братко мили, ние, редовите ловци. А който не иска да се съобразява с колективния начин на лов, да си търси дружина, в която цари безхаберието. "Сумите от наложени глоби, имуществени санкции и обезщетения в полза на държавата за извършени нарушения по този закон постъпват в бюджета на Изпълнителната агенция по горитe " Никой не ти говори за глоби. Става въпрос за един вид компенсация, за това, че ти си лежал, а другите са бачкали. Бъди здрав и НАСЛУКА.
  1 point
 47. 1 point
 48. пролет пукна.......
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.