Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/25/2012 in all areas

 1. Чакалите и лисиците са много предпазливи по това време на годината,за разлика от кучетата. Това си хапна мърша за последно, и стана на мърша.
  13 points
 2. В момента се обработват данните от провелото си и ИВК на клуба защото нямам на всички собственици и водачи имената по простата причина че колегата Петър Рачев който го съдеше не ги е записал но ще гледам да направя всичко възможно да ги науча и ще ги публикувам.Получи се едно доста добро мероприятие на клуба въпреки че това беше първото такова в Северна България имаше дивеч терените бяха добри само жегата и вятъра който постоянно се променяше изиграха лоша шега на доста от участниците.Искам от мое име да благодаря на организатора Даниел Димитров за цялата организация, на Росен Генов за видеоклиповете и снимковия материал и за чудесния ресторанат Люляците на който ни заведе да си хапнем, както на всички участници дошли да уважат мероприятието.На всички пожелавам до нови срещи и НАСЛУКА!
  3 points
 3. Попитали радио Ереван: - Какво ще прави зоополицията в България? - Ще следи гладните хора да не хапят кучетата - отговорило радиото. Какво е дипломация? Изкуството да повтаряш много убедително: "мило кученце, мило кученце", докато не докопаш голям камък.
  3 points
 4. Ето един палавник на 8м.
  2 points
 5. Ако има желаещи могат да ми гостуват,при нас има всякакъв лов.Аз съм член на една дружинка близо до Ямбол и за мен ще е удоволствие да се опознаем хората от форума.
  2 points
 6. Класиране на провелото се изпитание с ранг САСТ на Национален Клуб Курцхаар-България на 21.04.2012г-22.04.2012г в гр.Плевен 1-ви ден 1.Джин Пиет дьо Монт-собственик Виктор Антонов вочач Костадин Карачанов-много добър 1 2.Файза дел Раде Савич-собственик и водач Петър Бонев-без класиране 3.Аква от Видо-собственик Георги Видолов водач ПетърРадев-без класиране 4.Джета от Черни Лом-собственик и водач Григор Григоров-CQN 5.Деси от Марта БГ-собственик Иван Мишинков водач Петър Радев-дисквалифицирана 6.Мурат дел Раде Савич-собственик и водач Георги Захариев-без класиране 2-ри ден 1.Гуард дел Цакич-собственик Стефан Стефанов водач Иван Кулев-без класиране 2.Аква от Видо-собственик Георги Видолов водач Петър Радев-дисквалифицирана 3.Брита ду Нид а Нобъл-собственик и водач Росен Николаев-дисквалифицирана 4.Джин Пиет дьо Монт-собственик Виктор Антонов водач Костадин Карачанов-без класиране 5.Дилън от Мачич-собственик и водач Даниел Димитров-дисквалифициран 6.Ерик вом Хаус Пав-собственик и водач Димитър .................-дисквалифициран 7.Джеси дел Цакич-собственик и водач Иван Кулев-без класиране 8.Деси от Марта БГ-собственик Иван Мишинков водач Петър Радев-дисквалифицирана съдия:Георги Балджиев
  2 points
 7. Поздравления на случилите и все така да им върви! Вчера бях поканен малко на варда от колегите Stanislav Georgiev и krasi_75-berta в техния район. Тръгнах следобед и като пристигнах те вече ме чакаха готови. Преди да излезем на варда първо направихме малко тренировка и постреляхме по мишени. Тъй като на Краси калаша му прави чакмаци и трябваше преди вардата да бъде сигурен, че пак не дава отклонения. След прострелката направихме една бърза варда с плачещо зайче и трептяща примамка на една хубава нивичка до едно деренце, но там нищо не излезе. Станислав на предишния ден малко по нагоре му излизат две лисици през интервал от време. Едната я пропуска на около 220м, а другата е острелва на около 160м. Стана време за стървилата и се разделихме. Аз и Краси отидохме на стървилото на свията, а Станислав на другото. Като стигнахме до свинята видяхме, че доста е изядена и имахме надежда, че ще излезе нещо. Към 19:15ч в далечината на една полянка видяхме полезен дивеч теленце да си пасе спокойно. Към 20:40ч започна първата чакалерос синфония...голямо виене много ми са сториха, че бяха...Но за съжаление нищо не излезе...Тръгнахме си към 21:10ч, нищо не се виждаше вече, а чакалите пак взеха да вият. Отидохме при Станислав, при него са излезнали два в 21:06ч, но като е светнал и са се шмугнали много бързо и не е могъл да стреля. Като цяло ялова варда, но поне видяхме полезен дивеч. На сутринта пак направихме варда на други места, но и там никакъв хищник. Хубавото е, че пак видяхме полезен дивеч, този път беше прасе. Останах доволен от гостито, макар и да нямахме слука си прекарахме чудесно. Благодаря на Колегите за гостоприемството. Наслука! Ето и малко фото за цвят... Прострелката... Станислав на варда... Лисана от предишния ден... Краси кацнал на едно дърво... Полезен дивеч...
  2 points
 8. Клас работен мъжки 1. Арап на Димитър Костадинов - отличен САС, ВОВ 2. Айк на Георги Лалов - отличен R-САС 3. Джери на Георги Узунов - отличен 4. Доко на Васил Гюров - отличен 5. Гари на Георги Грозданов - отличен
  2 points
 9. Тони, чудесна тема пусна. Е така ще се оправят нещата, а не с идеите за свободния лов, дето все ми се струва безотговорния лов. Да няма дружинки, да се плати някаква сума и давай Дивия запад, ама той е само в Уестърните такъв идиличен. Всяко нещо си има цена и тя не е в шепа пари, а в усилия които раждат нещо. Това ни се загуби. Взеха да мислят, че всичко е някаква "далавера", че с труд нищо не се постига, че има някаква леснина. Един стар архитект (76 годишен) всеки ден правеше градинки зад блока, чистеше сняг или друго физическо действие, ходеше до общината да консултира дошлите по разни поводи прости хорица ми каза, че е важно да се трудиш иначе няма смисъл да си жив. Тоя човек ми е разправял за Париж и други столици. Бил е във Франция не като номенклатурчик, а кото изучаващ Есперанто се включва в инициатива за залесяване. Забравихме какво е да сме хора! Едно овълчване дето хич не ни мяза. Най-важното е да сме хора!
  2 points
 10. Може да съм малък но в близките 10 години несам чул за такова куче,като въпросния Чакал от средишкия район.Пък за гергьовден мисля че ще има за всички ребърце.
  1 point
 11. Малко тренировка на вода...
  1 point
 12. Колега ще приемеш ли един съвет от мен.!Хубаво е да се чете литература,но не забравяй и да излизаш редовно в гората.Аз лично тази седмица видях новородено, а сега не е юли.Нищо лично успех и наслука. :nanski:
  1 point
 13. Ето го и моят помощник в лова на година и два месеца
  1 point
 14. Като стана въпрос за куче с име ЧАКАЛ,и ние в нашата дружинка в с.Средище имахме едно куче което се казваше ЧАКАЛ на небезизвестния кучкар Гошо Манов (Шиката) .Куче което работеше перфектно на прасе.Нямаше момент да има прасе в района било то прясна диря или от ден два дане го намери.Имаше много плътен глас и глух даси щего чуеш като намери прасето лай като го гонеше също с дебел глас, както лае на място.На много места е ловувало това куче и никога несе е говорело лошо за него беше достоен откривател.Такова куче ако несе лъжа още несе е родило.
  1 point
 15. Ще изкаже мнение,като собственик на пушка 20ти кал.Като ще ходиш за пилци заложи на 20ката.Иска малко по- добре да се прицелиш(битото поле е по малко от това на 12ката).Дава се и по малко предварение по подвижна цел,ако правим сравнение с 12ти.Забелязал съм,че най равномерен осип върху мишената прави със съчми номер 7(с пълен шок),но това е от практиката ми и не съм убеден,че и при теб ще е така.Като свикнеш с нея и всичко си идва на мястото.Убавото е,че като вземеш да релоудваш патрони и ще ти прави икономии на барут и съчми .Малко по лека е,патроните са по малки и позволява да мъкнеш повече със себе си ,като количество.Има и едно огромно предимство-авантаджиите няма как да ти просят патрони,дори и наистина да са забравили патрондаша щото нема да им вършат работа Патрони има навсякъде за 20ти.Има и евтини та това не трябва да те плаши.Факт е,че за 20ти има по голям избор на патрони,отколкото за 16ти кал.например.Става си и за едър лов,стига да не си фен на онези прословути 13 и 14/0 щото не ги събира .Аз с мойта съм трепал прасе,доста голямо и то с евтин куршум "рио".Обикновено я мъкна нея,че мразя да мъкна тежки неща.Пушка,като пушка.Уцелиш ли дивеча-пада калибъра е въпрос на избор,а и ти едва ли ще останеш с една пушка.Вземи си ,каквото ти е по сърце и каквото най добре ти легне на ръцете.
  1 point
 16. е балеринките незнам ама барса ще го гледа по тв
  1 point
 17. Получисе хубаво състезание,но един човек остана в сянка Сейхан Мухарем на него също трябва да благодарим .
  1 point
 18. Ето ти един вариант! Локация - Радомир.
  1 point
 19. Колега, гледаи цените на патроните и дали ги има, защото ако ми дойдеш на гости на птичи кат свършиш патроните в целия югозападен регион не мож ги намериш тия 20кал. а ако ги има някаде ще 2лв. бройката
  1 point
 20. Здравей , колега ! Трудно е да се дават някакви правилни прогнози от това клипче , но все пак мога да пробвам, "да ти драсна два реда" ! Първо, като цяло, не виждам никакви забележки по развитието на това младо куче. (Като се има в предвид, че физическото му състояние не е в завършен вид.“) Второ, кучето няма опит , но и не показва признаци на страх от прасето, което е много добре, за понататъчното му обучение.(Предпазливостта не е признак на страх, а в повечето случаи означава -дълъг живот!) Ако можех да ти дам някой съвет, той е - следващата тренировка , да е с друго куче(опитно , недоминиращо и нетърсещо пряк контакт с противника, но и облайващо настоятелно и нахъсано.) Ако ти е трудно да намериш такова край София , защото виждам, че си от там , свържи се с Йордан , Джони или с Николайчов.( те имат такива кучета в отборите си) Наистина, че момчетата са малко заети по това време , но всичко е въпрос на организация . Мисля, че ще ти помогнат с удоволствие ! Поздрави и успехи в понататъчното обучение !!!
  1 point
 21. Не пропускаме удобен момент за тренировка. Вече дойде времето да се запознае за първи път с истинския противник. Лайката е на 1 год и 5 дни и запърви път вижда живо прасе. Как мислите че се справя? Бъркам ли някъде?Как мислите че е като физика? Приемам всякакви савети и критики.Като имате в предвид, че часът на тренировката е около 14.00, а преди това сме били в гората около 2 часа.
  1 point
 22. Приготви ракията и да идваме да я вземам ме тази мома.
  1 point
 23. Колега малко се забавих но етоя Тера-мелезака
  1 point
 24. Въпреки заетостта ми и аз успях да се включа в последната варда дори успях и да се запиша! Имам и много интересни клипчета,но трябва да се обработят първо. Скоро ще имате възможност да ги видите!
  1 point
 25. Най-добра развъдна група BBG - кучило от Блонди и Астра на Сейхан Мухарем
  1 point
 26. Шампион на изложбата Арап на Димитър Костадинов - отличен САС, ВОВ
  1 point
 27. Клас млади женски: 1. Кира на Ниази Хасанов - отличен BJC 2. Кали на Пенчо Чумпов - отличен R-BJC 3. Хера на Стойчо Киричин - отличен 4. Кали на Георги Казаков - отличен 5. Тангра на Иван Кръстев - отличен 6. Гера на Иван Сотиров - отличен 7. Елпида на Светосляв Рашайков - мн. добър
  1 point
 28. Най-добро мъжко куче на изложбата - Арап на Димитър Костадинов
  1 point
 29. 1 point
 30. Ми кажи кво те интересува и ще го сметна. Ето примерче: Ако приемем условно,че пушката ти 12ти кал,е с цевен диаметър 18,6мм,а 16ката ти е 17мм то: Ако за 12ти кал успешно ползваш навеска барут 2,2 и съчми 35гр,което си прочел на кутията то К=(18,6.18,6);(17.17)=1,197 където първото е големия диаметър,а второто по малкоия диаметър(този на 16ката ти) после 2,2:К(1,197)=1,837барут и 35гр:К(1,197)=29,2гр съчми,което може да закръглиш на 1,8барут и 29грама съчми за твоята пушка 16ти калибър,за чиито теглови навески производителя не си е направил труда да даде данни на кутията с барут.В случай,че има такива се ползват препоръчаните от производителя дози! Не е нещо сложно.
  1 point
 31. Много лесно, мога да кажа и да покажа кои е бащата на кутретата но понеже не ми харесва твоя тон по които пишеш, ще го за пазя в таина .
  1 point
 32. Браво. Това е един от вицовете, които рядко се разказват докрай в пълната им версия поради което смисълът им се преобръща на 180 градуса.
  1 point
 33. Кога бешееееееееееееееее
  1 point
 34. mir777

  Вицове

  Някакъв мъж се прибира у дома от среща с любовницата. Обаче целия вони на парфюма й. За да се маскира малко, минал през една кръчма и ударил набързо няколко ракии. Прибира се, жена му го подушва подозрително и казва: - Ти да не мислиш, че ще ме заблудиш, бе? И с десет парфюма да се полееш, пак ще позная, че си пил!
  1 point
 35. Ти много добре знаеш,кои и как черпи.
  1 point
 36. Ругер 10-22 според мен....ако ще е полуавтоматична...
  1 point
 37. За празника боядисах по едно червено яйце на няколко хищника ! п.п.- Един от чакалите беше хванал котарака и аз се опитах да го спася, но беше късно...
  1 point
 38. Опит за направа на фински нож. Стомната е Х12МФ закалена на 60 единици. Сечението на острието е ромб с дебелина в най широката част 5мм, без вторичен скос и е с дължина 125мм. Общата дължина на ножа е 245мм. Дръжката е тумор от бреза и бронз. Канията е телешка кожа и също е опит за направа на традиционна кания. Нямах тънка кожа и тази направо ме измъчи докато я свих.
  1 point
 39. Вкусове разни... Нямам снимка на доработеното УЗИ, но ето една на СЛР, където отново на мястото на механичния мерник е поставена база и монтиран панорамен бързомер. Едва ли има нужда да убеждавам някого, че той стои много по-стабилно и естетично, отколкото на налудничавия страничен монтаж. Вярно, липсата на мерника се отразява на оригиналдъ-фасона му, но това е при положение, че с него ще се ходи на парад.
  1 point
 40. Колега някои недобросъвестни търгаши не се спряха да въдят и продават "бараци" като твоя!!! Ето още един пример който бях показал преди време, никои не си взе поука. Само ревностния разбирач Карчев ще намери оправдания как се въдят тези прословути бараци!!! Но те съветвам да не се връзваш на приказките му.
  1 point
 41. Проблема не са разходите пичове, проблема са приходите! А тази тема за ниските доходи не е от компетенцията на ловен форум , а на икономически или политечиски! Не са ни криви 100 задължителни лева, които плащаме, крива ни е средата в която живеем,че трудно печелим пари ,които да заделим за хобито си. Тук спокойно могат да пишат - пушачи, пиячи, женкари, комарджии и т.н. хобита. От всички тези среди познавам хора, които за намалили драстично средствата за хобито си, някои са го спрели. Ама това е положанието и вместо да се оплакваме ,по добре да мислим как да излизаме от батака,че живота си ни мина в кризи и преходи!
  1 point
 42. Мани ги голфърите и яхтсмените...то на един ски уикенд да отидеш виж колко трябва да излезеш от джобове Единствения евтин спорт е да търчиш из маалата за здраве.Тепърва ни чакат мъки и мизерия, и мисля че доста ще оредеят ловните редици. За торбарството също не съм съгласен че е причина- един ловен ден като минимум излиза 20-30 лв. - за тия пари може да си купиш 3 кг. филе и да си лапаш на корем. На някои "фактори" в тая сфера им се иска у нас нещата да се организират горе-долу както са в Африка .... да има достатъчно "ловци-плащачи" от които да печелят а местните(аборигени) в най добрия случай да са им носачи. За сведение в Африка за бракониерство наказанието е 15 г. затвор -ако стигне до съда и не го застрелят на място....Но пак си има бракониери.
  1 point
 43. За съжаление,колеги движение по консумативите за пълнене няма,защото господа вносителите не са се договорили още с колко да ни "догодят".Бесен съм направо като чета тук за цени.Ще отговоря на колегата с цени в Европейски съюз-в магазинната мрежа,гледал съм много основно,без да съм знаел,че пълненето на патрони в къщи ще може отново спокойно да се върши и у нас и освен това съм разговарял със някои от собствениците им по много въпроси/чрез преводач/ най-вече в Франция и Италия.Цените на консумативите са като вСАЩ ,но вместо долар е евро.Барута 0,5кг. в зависимост от вида и марката е от 21 до 40 евра.Не съм видял 1кг."Вихтавуори" да струва 100 евро,както е посочено по-горе.1000бр. карабинни капси около 30 евро.Разходите по един оръжеен магазин в "Булгаристан" сигурно са по-високи в пъти от тези в Рим или Париж .Хората не ти искат нищо,само им показваш документште,плащаш и получаваш.При нас как е "зор" видяха да затворят "Кинтекс" ,за да могат да пазаруват само фирми от там и да препродават.RWS и Geco от" Дървеница" до"Плиска" и "ЦУМ" стават с 1лев отгоре.Влизам в един от "големите" ,гледам ,а нова " флоберка".Каква е тая? Сръбска-500лв.Знам,че "Кинтекс"ги внасят,един телефон,да миналата седмица внесохме цена 350лева."Заставите"нищо особено,но с качествени цеви 550лева.Я сега ги вижте в лъскавите ни магазини имали ги под 1000лева.Та това са големите ни търговци на оръжие.Примери още доста мога да дам.Какво ме е учудвало всеки път,като вляза в един комплекс с ресторант и стрелбище всички го знаят,все има по няколко човека да пазаруват и си казвам много хора тук си изкарват парите без труд иначе как така ги хвърлят,цените там са "дубъл".Ще вземам веднъж "CCI"22LR предлагат ми няколко модела искам "Велоситор" 23 ст.и"Куикшок" 32 ст.-40грейна не може избирай само 1кутия, хубаво закон ,избирам по-ловните трябват ми за хищници.Какво ми бе учудването,бях им гледал само ТТ данните без цена,като се прибрах,ами те струват еднакво в САЩ ,как стават тия работи тук/с молива/ няма друго обяснение.После си купих и "Велоситор",патрончетата са много добри задребно,но какво да кажа по гилзичката е започнал окислителен процес,имам не отваряна кутия,какво значи това,кой знае през,кой век са произведени. Та това за тях не искам да им правя повече "реклама",но нищо хубаво не трябва да очакваме.Сега за пълненето не само,че е в пъти не в % по-изгодно,но си правиш патрон за твоята цев,и нужда.За ловни целе изобщо не е толкова сложно ,както го изкарват някои/дано не е умишлено/.Можеш с една карабина среден калибър-7-8мм. да ловуваш на почти всичко по наще ширини.Най-леките,експанзивни куршуми за хищници/за кожата/,няма да познаеш,че дупката не е от223Rem.,за по-едрите животни по-тежък куршум и избора си е твой... В магазина такива готови патрони няма да намериш,проблема е ,че според тежестта на куршума ни трябва и съответен виид барут.За да намериш най-добрата си група трябва да пробаш и да имаш избор.Колкото е по-пълна гилзата толкова по-добре/няма да се отразява като стреляш нагоре или надолу/.Със сегашния полузакон няма как да го правим 1кг. барут.И това е само за лов,а за прецизна стрелба?Правят ни на" маймуни".Аз за това тук и не пишех ,"другарите-господа" много внимателно ни четат.Все едно,че нормален ловец с ловджийски барут ще им взриви сградите на "жълтите павета".Те тия не се учат тук на такива работи,а и съз законни неща.Нашите вносители като ги питаш Американския пазар им пречи-а не това,че хората са се преборили да продават в цял свят ,най-богатия избор на качество и на всякакви цени.Купиш си някои неща, след това те засипват с каталози и истински промоции тук в България пощенските разходи за тяхна сметка.А математиката им е добра,ниски цени висок оборот,бъдете сигурни на загуба не продават.А Бай Ганьовците какво понеже пушка не се купува за един сезон/те манекените си накупиха"Блейзери"въпреки,че фирмата е австрийска и е "Блазер"и продажбите им са "много добри",а и е криза"ще приемем едно законче и ще им приберем парите с консумативите нещо тоя народ взе да не стреля".Само,че не са познали половин България се еизнесла по света,много от младите хора и тук знаят да четат и пишат за разлика от"Ганьовците"и ще си купуваме това,което ни е необходимо без тях от чужбина и вместо за една парите ще бъдат за две кутии барут.Във връзка с това предлагам на колегите живеещи в чужбина да помагат,тия тук скоро няма да се оправят.Доколкото знам лиценза в САЩ струва 250долара и е за 4 години,не съм проучвал въпроса.Другия вариант е Европа,не може в ЕС даструва по-евтино от тук,а и бъдете сигурни ,че пак ще ни залеят с най-големите боклуци от където и да ги намерят.Сигурно ще минат за по-близо ипрез Китай,все пак те са откривателите на барута.Надявам се да не съм засегнал някои от коректните търговци,но те са толкова малки,че не влияят съществено на тоя пазар.В България няма монопол и тайни споразумения нито в "храните","горивата","телефоните","тока","водите" та камо ли в лова.
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.