Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16.10.2012 in all areas

 1. 18 points
  ... ,,отпушихме'' и ние , втората събота... Едното прасе е убито от близко разстояние , другото ранено - 15 - 20 мин . облайване , гонене и задържане и доубито от друг колега. Те това свършиха моите Убавци . ... иначе и на дребната ,,екзота'' не си поплюват , гонят здраво , не жалят ,,копита'' и двата дни .
 2. 15 points
  Аз не съм "хищничар" все още, поради ред обстоятелства, но шапка свалям на тия колеги, които в студ и дъжд, в жега и комари дебнат хищниците, намаляват бройката им и с точната си стрелба правят по-възможен лова за обикновените ловци, като повечето нас. Хищничарите са необикновени хора, но тяхната група се оказа най-сплотената във форума. Тяхното ежегодно събиране, привлече много от нас и се превърна в така необходимия, а несъществуващ все още, ежегоден събор на най-големия форум на истинските ловци в България. За това си мисля, че трябва да ги поощрим по някакъв начин. И тях и бъдещите хищничари, които пък те поощряват. Нека ги стимулираме с тоя приз, някаква малка награда макар, за да покажем голямото си признание към тях, защото най-важно е уважението което ще изразим към техните усилия! Нарочно не употребявам думата конкурс, всички хищничари са достойни за награда, но нека най-успешния, най-кадемлията, най-точния, или най-хитрия спрямо хищниците получи малък дар и стимул за делата си, като това може да стане на ежегодната сбирка, или на нарочен церемониал. Какви да са критериите за избор, регламента на "конкурса" и оценяващите оставям да изберем тук, всички с предложения и гласуване. За което очаквам вашите мнения, предложения и съвети колеги!!! Предлагам администратора Химера, като мъж безпристрастен и мъдър, за главен референт и координатор. На него ще предам и моята скромна лепта от ... лв.(само той ще я знае ), за да може носителят на приза, да се сдобие я с нова пушка, оптика, стойка, или др., за да бъде още по-успешен "хищничар". Хаирлия да е начинанието и НАСЛУКА
 3. 14 points
  Два дена бях на гости като гонач в дружинката на Николаево,и резултата е едно в събота и три в неделя. ето и "Биячите" ето и помагачите за нера от дерето. Много слука ви желая колеги и млагодаря за хубавия лов.
 4. 12 points
  На косъм сме да докажем, че от блазера нищо не става само не мога да разбера, ние дето не ползваме блазер, що ни бърка та човъркаме тези, дето ползват блазер.... тука полезна би била една анкета, бихте ли си купили блазер ако цената му е 500 лева за нова пушка, с монтажи и цев в калибър да кажем 308..... колко човека тука ще станат и ще кажат че не го искат айде моля ви се Спира един перничанин с Голф-а си до Майбах на светофар. Отваря перничанинът джама и свирка, кима на шофьора от Майбаха да си отвори прозореца. Отворил го шофьорът и перничанинът го пита: -Абе, да те питам, доволен ли си от т`ва? Шофьорът погледнал… -Доволен съм, що? -Щото гледам, че нещо не ги карат много. та така и с блазера
 5. 11 points
  Няма нищо по-приятно от успешен лов с приятели.И двата отминали ловни дни ни споходи късмета. Предния ден баба Тула се прояви блестящо на 30-тина метра с първия изстрел с куршум Rottweil кал.16.
 6. 11 points
  halil67

  На варда за хищници

  още едно младо чакалче от варда
 7. 10 points
  pile

  Лов на чакали

  .........в събота с дружинката ядохме дроб в неделя,пак излязохме за прасета, ама по деретата. викам си, що не взема `тунингованата` туловка и една шепа патрони със съчми с диаметър под 6мм .... на първата гонка ми излезе една чакалка, дебела и стара........с примка на врата. `лопнах` я с лупарата, падна `кат отсечена. спуснах куроците, презаредих и продължавам да чакам. чакала не го виждам, не го чувам, мисля го за умрял във високата трева. изведнъж като хукна..........бам, изтървах! бам с другия калем - падна! викам си нейсе, обра ми патроните . на втората гонка, седя си на един бряг високо над гъсти тръни, не лаят кучета, тишина, слънцето препича ли препича........мечтая вече за биричка в хоремага. по едно време един нервен кос изпърха уплашено на 20-тина метра от мен и ме извади начаса от сладкия унес. гледам вече съсредоточено с очи и уши на хищник . изведнъж изкача от нищото един чакал на 15 тина метра от мене в дясно, а в ляво на около 20 м. друг.........много съм `бръз` с `ряганата пущина` - десния на място с десния калем, левия го `припалих` с левия. падна и той и взе да квичи жално. бързо вадя гилзите, презареждам, а той се изсули към една скъсана дига с папур. не го виждам вече ама кученцата залаяха. лошо е ударен и викам си няма да го довършвам, за да направим малко тренировка на помощниците! верно добра тренировка стана - ама така се овъргаляха в тинята на скъсаното язовирче кучетата и чакала, че не бяха за снимка. след това още едно деренце, единия от колегите удари младо женско чакалче...........и решихме да приключваме,щото наистина много напече. рекапитулацията - 4 чакала - един стар и 3 млади - 3 женски и едно мъжко!
 8. 10 points
  И аз да се изфукам малко. Първа гонка,за първи път с новата ми карабина и първи лов на гончето ми което е на пет месеца. И резултата е ето това гуде. Колешката стреля по него и го ранява след това тръгваме да го търсим в драките и бе открит от малкия съсел на снимката при положение че му е първи лов, е имаше и малко помощ от младия ми посавец . Та резултата при срещата с нера е минаване на влака експрес през драките и гудето се спомина. Карабина Маузер мод. М 03 тегло -4.400 кг. кал. 375 H&H п.-19,4г. норма орикс. Честито на колешката (новобранец) за слуката и дано все по големи гудета да и излизат. При следващия лов ще има подарък изненада от мен към младото попълнение с пожелание за много слука.
 9. 9 points
  Честито сефтосване на карабината, дано до ти е кадемлийка... На мен, понеже не ми стига ловът в събота и в неделя, продължих и в понеделник Естествено този лов е организиран в ДЛУ. Снимките от фотокапаните в предните коментари са от там. Наблюдавахме движението на животните две седмици и не беше трудно да ги намерим след това. Отстреляни прасета 8 бр., като повече от тях бяха приплоди, три двегодишни и един приличен глиган. Имахме двама рожденици, които ловуваха с нас и получиха специални поздравления и торти. Един от тях имаше късмет и слука да отстреля глигана от снимката и си направи хубав подарък за рождения ден Рожденика успя да отстреля глигана от снимката с револвер SW в калибър .460 XVR и получи заслужени овации от невярващите, че това е възможно да се случи
 10. 8 points
  В момента в който започнеш да висиш по- 7-8 часа с едничката мисъл да извардиш хитрия хищник то тогава вече си хищничар!!! Няма старши няма младши хищничари, всичко си идва от само себе си, стига да имаш мерак, аз не съм добър хищничар защото съм застрелял 100хищника например, аз съм добър хищничар защото имам уважението към него, търпението да го изучавам, да познавам маниерите на тези животни! Гарантирам че всеки един хищничар в този форум, има много по - голямо ловно възпитание от всички останали ловци.....
 11. 8 points
  Мерака ми за хищници е много голям,но поради възрастта(все още) и това че ползвам въздухарка успях да сваля тази година 34 свраки.Ще се опитам да ги направя поне 40.За миналата година са ми 12 свраките. Не претендирам,че съм станал хищничар,но пък нали и аз трябва да се похваля.Както е мотото на любимото списание "Ловът несподелен с приятели е чиста загуба на време". Наслука!
 12. 6 points
  Nanski

  Популацията на дива коза

  Днес с Върбан ходихме на гости на дивите кози! Първо ни посрещна тая усойница на височина над 1800 м и ВрЪбанчето щеше да и стъпи на опашлето, но тя беше дружелюбна и не вярвам че щеше да му посегне........... Изпратихме я със здраве и продължихме! Популацията на козите расте за наша радост и за около 3 часа преход видяхме около 20 тина животни, които наблюдавахме от разстояния между 430 и 510 метра в продължение на 30 минути! Също така наблюдавахме лежащи пърчове на скални тераси, което ме зареди с кеф за следващата година напред! Опитах се да направя снимки на животните ,но на такова разстояние си трябва сериозна техника с още по сериозен обектив, какъвто аз нямам! Та с две думи на всяка снимка има кози но не се виждат поради скромната техника с която щракахме!
 13. 6 points
  Погрешно ти е чувството, такива снимки могат само да ме радват, защото се вижда, че тази порода се развива!!!!!!
 14. 5 points
  Нож от S90V с дължина на острието 120мм и обща дължина 240мм. Твърдостта на острието е 59 HRC. Чирените са от черно- червен G10.
 15. 5 points
  Raev

  Риболовен сезон 2012 година

  Този сезон, определено беше добър!!!......с поздрав за феновете на Голямата река
 16. 5 points
  Ми не щът да разберат! Дъфчат я тая тема и все едно и също. Който го може, го може. Бай Иван с тека излупал нереза и на място. Баро с най-скъпата пушка и екипировка па му крив космоса. Не става само с пари. И за всичко си има място. Скоро и пушки ще забранят да се носят, че се похабява дивеча и има инциденти. Белята не е в парони и пушки, а в главите на хората. И по скоро някой липси във въпросните глави. Май и е време за ключ на темата, че някой хора ще почнат и с имена.
 17. 5 points
 18. 5 points
  Здравейте колеги, ето какво 215килограмово добиче ни споходи в ловна дружинка Дива Слатина, област Монтана през съботния ден http://prikachi.com/...27/5381327H.jpg http://prikachi.com/...29/5381329C.jpg http://prikachi.com/...30/5381330W.jpg http://prikachi.com/...31/5381331A.jpg http://prikachi.com/...33/5381333g.jpg http://prikachi.com/...35/5381335Z.jpg http://prikachi.com/...36/5381336B.jpg http://prikachi.com/...40/5381340f.jpg
 19. 4 points
  joudtazz

  На варда за хищници

  честита слука момчета, благородно ви завиждам че имате време за варди след раждането на моята богиня ДИАНА нямам време за варда, още не мога да и се нарадвам и май цял живот няма да мога да и се нарадвам (тези от вас който имат деца ще ми разбират ) и на слука на тези който са нямали
 20. 4 points
 21. 4 points
  Митака пусна нещо за стимул на тия де не са ни млади или стари, ами да видят че има и кеф по друг начин........! Явно темата не върви както се очакваше вината за което не е на Митака уверявам ви!
 22. 4 points
 23. 4 points
  Ето един 45 дневен малчуган и от мен.
 24. 4 points
  halil67

  На варда за хищници

  един чакал острелян с слр то
 25. 3 points
  XuMePa

  Популацията на дива коза

  Нема ли некакъв лифт до горе бе... или кат Феликс може да скокнем от ръба
 26. 3 points
  Така е напълно съм съгласен колкото повече изчакваш с изстрела, става дума за варда на стървилище и на дупки толкова повече им влизаш в кожите, ставаш по успешен хищничар а покрай това и свидетел на интересни и понякога комични ситуации.Ето едана,вардех на един кон лисиците две три на брой идваха и си отиваха една след друга гледх ги и се чудех на наивността им плашеха се като чели от себеси подскачаха високо ,побягваха ,аслед това се връщаха стрелях на една с две нули и тя остана на място след полвин час дойде друга и заочна да дебне трупа на посестримата си след малко скочи захапа го и започна да се бори с него привлече го 2-3метра остави го загледа очудено ,аследтова без да му обръша внимание отиде да се храни след което си отиде по живо по здраво. Адмирации за темат за мен това е нещо изключително смислено и различно от обичайното чесане на езици и игра на по-по - нй
 27. 3 points
 28. 3 points
  с носталгия по миналия сезон...и огромно нетърпение към този
 29. 3 points
  Elmer Fudd

  Живот

  Тази ми напомня на една моя история. Преди 6 години, наскоро навърших пълнолетие и дарих за първи път кръв (от тогава го правя приблизително веднъж на половин година и възнамерявам да го правя докато съм здрава). От болницата ме "дариха" с едно кашонче със шоколади и натурални сокове. Реших да го дам на първия срещнат просяк. Тогава видях баба Данче- на пешеходната търговска улица в Пловдив, там по в края, където навремето е имало ДетМаг- седнало на тротоара едно мъничко измъчено бабе и "продава" лалета набрани от близката градинка. Дадох й кашончето и седнах при нея да си поприказваме. Разказа ми, тихичко и смирено, че е загубила мъжа си, сина си, и е сам самичка и няма какво да яде. Постоях при нея, послушах я, подържах й ръката и като си тръгвах ми подари лале. Сигурно е най-хубавото цвете, което са ми подарявали. След това винаги се оглеждам за нея, когато минавам от същото място, но не съм я срещала отново...
 30. 3 points
  Тъй, тъй - адреналина е хубаво нещо ! Днес малко след концерта, като се рязкрякаха и разфърчаха фазаните на ръба на гората, пак вдигнах гребена ..
 31. 3 points
  Идеята беше добра, както и добре подкрепена от всички хищничари, предполагам че може би избързахме с това начинание, може би първо младите трябва да утепат някое и друго прасе пък тогава да се насочат към хищниците! Според мен един да започне и другите ще последват примера му. Надявам се, че ще има снимки и коментари.....сигурен съм, че не сме последните мохикани!п.с. Само да вметна, че прасето което гръмнах тази събота, загуби живота си напразно.....почти нямаше тръпка, застрелях го страшно хладнокръвно, докато всяка моя среща с хищник ме кара да се побърквам от адреналин!
 32. 3 points
  zarganski

  Сръбско трицветно гонче!

  Писах от телефона и не мога да си изтрия повторения пост... По темата - ето я моята сръбкиня, Ванка да кажеш как върви, а?? Вече втора седмица излиза на лов, засега само от колата, смятам до нова година да види живо прасе.
 33. 3 points
  Когато като малък излизах с баща ми,той казваше :мен са ме учили 1)заек на легло не се стреля,2)кацнала птица също,3)когато си на едър лов пропускаш майката,ако не си сигурен не стреляш.Колкото и да разправяме за всичкото това има много в редиците ни които първо стрелят и после мислят,ако са се сетили каква са я натворили.Твърде често мръвкарите са хора които имат някакво обществено положение избиват комплекси и показват,,кой съм аз-недосегаем".Лошото е че всичкото това се толерира от горе.
 34. 3 points
  Даже толкова се разви в направлението - дива свиня, че вече кучетата гонещи заек се броят на пръсти.Аз бих се радвал да бъдат показвани и снимчици от лов на който са отстреляни и зайци на тези прекрасни кучета.
 35. 3 points
  Петър Бонев

  Euro Dog Show 2012

  Сега ми изпратиха някои снимки. На тези съм с Емир дел черин Лом в ринга
 36. 3 points
  kaligula69

  Мелези за лов на глигани

  Хайтите на ниво,но тия пред хайтите ич ги няма...
 37. 3 points
  Не мога да се стърпя след тези красиви снимки и клипчета и да не пусна и аз нещо на до там атрактивно но според мен заслужаващо да се види
 38. 3 points
  nqkoiotnqkade

  Вицове

  ‎- Тате, колко вида цици има? – пита синът. - Три, сине. Значи, когато жената е на 20, гърдите й са като пъпеши – кръгли и сочни. Между 30 и 40 са като круши – хубави, но леко увиснали. След 50 вече са като лук. - Що пък като лук? - Щото, като ги видиш, почваш да плачеш
 39. 3 points
  Реших да сменя мястото на варда и то за радост се оказа печелившо.Малко рано излезе първият чакал и ме изненада около 17,30ч.Излезе ми от лявата страна и докато преместя триногата го изгубих.Проплака зайо два пъти,но явно друг път се е опитвал да го хване и е наплашен от звука.Видя ме се слаб и че куца.Хвана ме яд,че не можах да му гръмна.След 40 мин малко вдясно се показа този младок.Влезе в ниското и него го изгубих.Бре,да му се не види!След малко се показа отново,дори си помислих,че е друг,но явно същият,който заобиколил трънката и отново го видях.Прихванах го и тъкмо,ще му стрелям тръгна.Наложи се да му извикам за да спре и там си остана.
 40. 3 points
  nikolay

  Лов на чакали

  Понякога се случват и такива неща:
 41. 2 points
  nqkoiotnqkade

  Вицове

  Две баби си говорят едната казва: - А бе тая мома която зехме от вашето село, ма тя хубава, ма тя гиздава и пере и чисти всичко върши, само един недостатък има! Втората казва: - Какъв ма? Отново първата: - Ами неще да ражда! Пак втората: - Ами вие сте я повредили у нащто село си раждаше!
 42. 2 points
 43. 2 points
  Kubatev

  Трихинела спиралис

  Съжалявам ако съм ви засегнал! Ето нещо което би било полезно на всички, който се интересуват от болеста Трихинелоза. Трихинелоза – какво да знаем и как да се предпазим Трихинелозата е паразитно заболяване, с формирана природна огнищност, зооантропоноза, причинява се от Трихинела спиралис. Трихинелата е разделнополов паразит, който има три морфологични форми: Полово зрелите чревни трихинели – локализират се в лигавицата на червата; Млади трихинели – мигрират по кръвен и лимфен път като навлизат в напречно набраздената скелетна мускулатура Мускулни (капсулирани) трихинели – в състояние на анабиоза се запазват жизнеспособни до 20-30 години, но обикновено след 6-ия месец капсулата им започва да се калцира и те загиват. Естествен гостоприемник на трихинелата са дивите и домашни свине, по-рядко кучета, котки, вълци, лисици, плъхове, мишки и др. Домашните свине най-често се инвазират при изяждане на мишки и плъхове. Източник за заразяване на хората са дивите и домашни свине, при консумация на сурово или недобре термично обработено месо и/или месни продукти. Под въздействие на стомашния сок попадналите в стомаха на човек капсулирани трихинели се декапсулират и след 30-40 часа достигат полова зрялост в тънкото черво на човека, а на 48-ия час се оплождат. Към 5-ия ден оплодените женски паразити проникват в чревната лигавица и дълбоко в междулимфното пространство раждат малки трихинелни ларви. Чрез богатата кръвна и лимфна система ларвите се разпространяват в цялото тяло, но предпочитано за тях място е напречно набраздената мускулатура – диафрагмата, мускулите на езика и гръкляна, дъвкателните, очните, междуребрените и коремните мускули. До 4-5 седмици те остават инвазиоспособни, след което се капсулират и могат така да останат живи до 20-30 години, след което умират поради калцифициране на капсулата и паразита. Трихинелните паразити увреждат лигавицата на червата, отделят токсини, които отравят и сенсибилизират организма, като предизвикват интоксикация и алергични реакции, възпаление на съдовите стени и на мускулните клетки. Трихинелозата протича с много разнообразни признаци и може да наподобява грип, ентероколит, астма и т.н., като тежестта на заболяването зависи от степента на инвазия (брой попаднали паразити), респ. на количеството консумирано месо или месен продукт, които не са претърпели достатъчна термична обработка. Инкубационният период е от 5 до 30 дни. Това е времето от инвазията до появата на първите признаци на заболяването, които са: гадене, повръщане, диария със слузни изпражнения, коликообразни болки и газове. За 2-3 дни болките намаляват, но температурата се покачва до 39-400С и се задържа 2-3 седмици. Появяват се отоци по клепачите, по лицето и обилни изпотявания, както и конюнктивит (възпаление на очите). Следва появата на болки на дъвкателната, гълтателната, междуребрената мускулатура и крайниците. Очите стават силно фоточувствителни, по кожата се появява розеолоподобен обрив, болните се оплакват от затруднено дъвчене и гълтане. Ако не се диагностицира и лекува болният не се чувства добре месеци наред до 1-2 години, като се оплакват от безсъние, виене на свят, ускорена сърдечна дейност, ниско кръвно налягане, обща слабост и мускулни болки. Характерен белег е възникването на еозинофилия, която се задържа 2-3 и повече месеци. Трихинелозата не е рядко заболяване. На територията на страната ежегодно се регистрират по няколко трихинелозни епидемични взрива и отделни спорадични случаи. По-голямата част от заболяванията се регистрират през есенно-зимния сезон и са свързани с консумацията на месо и месни продукти от диви и домашни прасета, които най-често не са преминали на предварителен ветеринарно-санитарен контрол или т.нар. трихинелоскопия. Заболяването може да протече твърде разнообразно: от липса на изявени болестни прояви до лека, средно тежка или тежка форма, с развитие на усложнения (токсоалергичен миокардит, остра сърдечна недостатъчност, менингоенцефалит, пневмония и т.н.), а също така да завърши със смърт. След инвазия с трихинели се развива придобит, относително напрегнат имунитет, който не предотвратява напълно повторна инвазия, но чувствително намалява нейната интензивност. Честотата на заболяемостта от трихинелоза в страната е в пряка връзка: Със здравната култура и грамотност на населението, в частност на членовете на ловните дружинки; С компетентния ветеринарно-санитарен контрол на месото, предназначено за консумация, което се предлага както в търговската мрежа, така също и това, което се добива при лов или в личните стопанства. За предпазване на хора и животни препоръчваме следното: закланите домашни свине или отстреляните диви прасета да се изследват задължително за мускулни трихинели от ветеринарните специалисти; труповете на инвазирани и умрели свине да се преработват в екарисаж; свинете да не се хранят със сурови храни и сурови кухненски отпадъци; да се провеждат системни дератизации в свиневъдните ферми и личните стопанства (унищожаване на гризачи); да не се консумира месо от домашни и диви свине, без предварително извършено изследване за трихинели или добра топлинна обработка. Запомнете! Необходимо е да се изследва проба (най-често диафрагма) от закланото домашно или отстреляно диво прасе и само след получаване на отрицателен резултат месото да се консумира. Изследването се извършва в лабораторията на Областта дирекция „Безопасност на храните”; При съмнение за трихинелоза се обръщайте към своя личен лекар за преглед, и изследване, с цел уточняване на диагнозата и своевременно лечение.
 44. 2 points
  Наслука Сашо.При нас всичко е на 101%.Което и друго куче да бях вземал щях да сгреша.Когато е дадено от сърце става най-доброто.С нея започнах предимно с разходки в крайградски райони изключително бедни на дивеч и излети около водоеми.Първите реални ловни ситуации бяха преди откриването на сезона.Там се опитах да я запозная с диря на заек и реален лов на хищник.При откриването на сезона започнах да я взимам на следобедните излизания за да се разходи.Още на втория излет се установи,че работи на пъдпъдък .За апортите във вода ти разказах преди това и не беше трудно да отработим в полеви условия апорта.Работата на пернато освен приятни емоции,прякора даден и от колегите "професорката",ми докара и малко притеснения какво ще стане на едрия.Непосредствено преди започването му я изкарах 2-3 пъти по деретата за хищник и приготвих звънчета за всеки случай.Едрия лов започна с вдигането на хищник след който тя се включи много вяло,но веднага след това се вдигна сърна с младо сърне които прогони с хъс и желание,но без глас.Сложих звънчето и подкарахме пак.До края на деня,а и през целия следващ нямаше трън,къпинак и дере които да не бяха претърсени с огромно желание.Неделя по обяд в един нисък гъсталак намериха лов и лай и гонене,губене на дирята,излизане,самостоятелно връщане на изходна позиция,пак намиране на дирята,гонене и облайване около 30-40 минути.В края на деня успяхме да открием 6-7 прасета и кучето е видяно от пусиите да гони около 400-500 метра след последната пушка и се върна първо като ме намери,а не да се върне на първоначалната позиция.В тази гора излиза за първи път.И такива работи,ако "пушките" си бяха по местата където им каза ръководителя и си бяха свършили работа щеше да разберем и дали ще се спуска на отстреляно животно,ще налита ли към главата,ще облайва ли паднало животно,но нищо сега вече след като се успокоих,че се ориентира повече от добре може да отида на някоя пусия да вардя и дай боже да ми излезе прасето,че да затворя кръга от наблюденията си.Пък и снимки да кача на хубавицата захапала свинско ухо.
 45. 2 points
  Тук съм с Хайди дел Черни Лом. Ще чакам да ми изпратят снимки на всички кучета в ринговете. Пускаха ни по 4-5 кучета, другите от същия клас изчакваха.
 46. 2 points
  Дамм..аз с течение на времето завторих и потретих Та сега съм "набутан" с цели 2 комплекта лего + 3та цев ...будала ко да прайш Толкова години вече от мисли сън ме не лови ...постоянно ме ръчкат....към гората
 47. 2 points
  на веждю семката е сериозна, снимката е малко лоша
 48. 2 points
  vve

  На варда за хищници

  Тази лисица ме наближи на около два метра,тъй като бях клекнал до едни тръни във висока суха трева,при което и двамата се стреснахме,взаимно,но тя повече от мене... Тръгна да бяга гърбом към мен като правеше доста високи скокове,но на около двайстина метра Сиерата я настигна! Сори!Някакъв проблем с нета!
 49. 2 points
  Vesko_Peshev

  Живот

  Такива историй ми бъркат не знам къде.. Винаги когато имам възможност помагам с огромно ама на истина с ОГРОМНО удоволствие на такива хора! Много ми става жал.. Преди една седмица една женица ме срещна пред банката и носеше 3 ябълки в една кисийка и вика.. "Момче моляте купи си тея ябълки за 80 ст. да си купя хляб и ще ти дам и един чифт чорапи които съм плела... Дошата ми се разкъса .. казах и наистина нямам с надеждата като изляза от банката да я срещна отново защото влизах да сменям пари имах само евро .. но за съжаление я нямаше .. Преди 2 г пък получих един подарък които ми бръкна толкова на дълбоко че чак ме разплака... Имах един инцидент .. не волно с много ниска скорост може би 10-12 км бутнах с колата ми един възрастен човек с 2 патерици и хиляди болести на 70 и няколко години ... Ужас! И на кратко .. ходех всеки ден при тоя човек в болницата пазарувах му гледах го семейството ми ходи при него след това в тях на датата която се случи му пазарувам ... и тоя човек единия път ми каза: Аз нямам възможности но дъщерями работи в италия и от една църква му беше пратила едно сребърно крсътче с едни камачета в пликче църква едиси коя и тн тн и написал с химикал за спомен от дядо едиси кои ...... вика аз нямам какво друго да ти дам но това от сърце
 50. 2 points
  При нас прасета нямаше, но пък Ушко си направи сефтето
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.