Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 17.10.2012 in all areas

 1. 17 points
  Няма нищо по-приятно от успешен лов с приятели.И двата отминали ловни дни ни споходи късмета. Предния ден баба Тула се прояви блестящо на 30-тина метра с първия изстрел с куршум Rottweil кал.16.
 2. 14 points
  Мене лично ме притесняват част от качените снимки от към уважение на дивеча.. мисля си да пусна една темичка с основни правила. Не сме месарски форум... не искам и да влизам в темата за яхване на прасета, стъпване отгоре им и т.н.
 3. 8 points
  ... ,,отпушихме'' и ние , втората събота... Едното прасе е убито от близко разстояние , другото ранено - 15 - 20 мин . облайване , гонене и задържане и доубито от друг колега. Те това свършиха моите Убавци . ... иначе и на дребната ,,екзота'' не си поплюват , гонят здраво , не жалят ,,копита'' и двата дни .
 4. 6 points
  Какво уважение началник, за следващия лов мога да отида на свинско с една дружина, където има много свинска слука . Там не съм ходил от доста години, щото не ми харесваше отношението, към лова, към дивеча, към колегиете и т.н.. Сега от споделянията, чувам че е станало още по-страшно, особено заяждането с гостите, а и месарските наклоности . За изтървано прасе, се скърца със зъби, гледа се на кръв и започват подмятания към човека . Криене на прасе, слаби пайове за чуждите хора и все от тоя сорт .... Та мисълта ми бе, то няма уважение към хората, та какво такова ще има към дивеча, важно е торбата да е пълна .., а бият по 40-50 прасета на сезон и на такова се ловува събота и неделя . ПС Та за да не се почуства някой запенен насреща ми леко хванат за гушата, щот съм малко кибритлия, ще ида на фазан . Бог дал, Бог взел !
 5. 6 points
  Намерих едно старо видео от нощния живот на прасетата. Може да е интересно на някой... [media=] [/media]
 6. 6 points
  Кучето се върна само, след 4 дена мъки, но всепак намери ловната хижа.
 7. 6 points
  mir777

  Вицове

  Двама седят в кръчмата. Единият, за да обиди другия, му казва: - Спах с майка ти! Никакъв отговор. - Спах с майка ти!!! Най-сетне другият казва: - Тате, върви си вкъщи, пиян си.
 8. 6 points
  Sekirovo

  Вицове

  Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай. По време на срещата Борисов пита кралицата каква е тайната на успешния политик. Кралицата му отговаря: -Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора! Бойко пита: -А как се разбира дали някой е интелигентен или не? -Много просто – отговаря му кралицата – трябва да се зададе адекватен въпрос, ето сега ще Ви покажа. …Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да слуша разговора и звъни на Дейвид Камерън. -Г-н Камерън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син? -Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество – отговорил Камерън. -Правилно, благодаря Ви – казва кралицата, затваря телефона и се обръща към Бойко: -Разбрахте ли сега, г-н Борисов? -Да, Ваше Величество, разбрах! Прибира се Бойко в България, вика Цветанов и го пита: -Абе, Цветанов, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е твой брат, кой е той в такъв случай? Цветанов се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре, за да отговори правилно. След това излиза и започва да разпитва министрите и депутатите от ГЕРБ, да му отговорят. Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Цветанов се обажда на ректора на Софийския университет и го пита: -Г-н ректор, може ли да Ви задам един въпрос? -Разбира се, г-н Цветанов! -Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава? -Естествено, това съм аз – отговаря ректора. Доволен и щастлив Цветанов търчи при Бойко и казва: -Знам отговора на въпроса ти, това е ректора на Софийския университет! -Не бе, идиот такъв, това е Дейвид Камерън!
 9. 6 points
  Нож от S90V с дължина на острието 120мм и обща дължина 240мм. Твърдостта на острието е 59 HRC. Чирените са от черно- червен G10.
 10. 5 points
 11. 5 points
  Nanski

  Популацията на дива коза

  Днес с Върбан ходихме на гости на дивите кози! Първо ни посрещна тая усойница на височина над 1800 м и ВрЪбанчето щеше да и стъпи на опашлето, но тя беше дружелюбна и не вярвам че щеше да му посегне........... Изпратихме я със здраве и продължихме! Популацията на козите расте за наша радост и за около 3 часа преход видяхме около 20 тина животни, които наблюдавахме от разстояния между 430 и 510 метра в продължение на 30 минути! Също така наблюдавахме лежащи пърчове на скални тераси, което ме зареди с кеф за следващата година напред! Опитах се да направя снимки на животните ,но на такова разстояние си трябва сериозна техника с още по сериозен обектив, какъвто аз нямам! Та с две думи на всяка снимка има кози но не се виждат поради скромната техника с която щракахме!
 12. 5 points
 13. 4 points
  Юли виж Баце пост номер 251 и отговора му в 279, така че няма смисъл......................,който си има комплекси едва ли ще му ги избием ние! А относно филмите са прави вярно, че сме гледали!
 14. 4 points
  papirion

  Вицове

  Две блондинки сиговорят: - Абе прибирам се вчера и гледам мъжа си седнал в кухнята и лъска бастуна... - И ти какво направи? - Ами клекнах и му врътнах една свирк@. - Защо?!?!?!? - По-лесно ми е да си измия устата, отколкото целия под в кухнята!
 15. 3 points
  shot1

  Ловец повали 250-килограмов глиган

  Ловец от Смолянско повалил 250-килограмов глиган по време на ловен излет в неделя. Гюлсер Халибрям застрелял животното от около 15 метра разстояние. Зъбите на глигана са с дължина 24,5 см и са оценени със златен медал. Ловецът е от Ловно-рибарска дружинка „Боровица" с председател Неджми Мустафов, село Петково, Смолян. Ловецът твърди, че глиганът е лежал в непосредствена близост до селото и кучетата го залаяли. Колегата му Махмуд Якуб от същата дружинка е отстрелял прасе с тегло 80 килограма в рамките на същия ден. http://novinata.org/Lovets-povali-250-kilogramov-gligan * Това мнение е промотирано в статия от член на екипа
 16. 3 points
  go6ovaleriev

  Българско трицветно гонче

  Искам и в този форум да споделя,че все пак от старите ми кучета е останала една кучка която сега е на окло осем години за която изобщо незнаех и може би ще си я прибера пак при мен и ще си наизкарам трицветни работарчета пак.Ето я и нея когато е била на около две години,други снимки няма.
 17. 3 points
 18. 3 points
  pogo

  Вицове

  Когато се запознаеш с момиче, тя ти говори с очи! Когато ти стане любовница, ти говори с тяло! А когато ти стане жена...не млъква, мама и да *-форума каза; не псувай!- , не млъква!
 19. 3 points
  Днес отборът изглеждаше така..... Наслука
 20. 3 points
 21. 3 points
  ЙОРДАН

  Популацията на дива коза

  Ето една по-билзка снимка .... ама дали е с м..е или без не си личи ...
 22. 3 points
  .... с едната цев биле най-точни..... .... с двете цеви биле най-точни.... Всичко си зависи от ЗАДПРИКЛАДНОТО УСТРОЙСТВО :-)) Като станах ловец си купих Иж 27 непретенциозна пушка и много прикладиста (след удължаване на приклада с 2см.) Но все си мечтаех за успоредка и от 2010 година имам Иж16 от 63 година..... НЕВЕРОЯТНА Е лека много удобна наложи се да и удължа приклада с 5см и с двете почти не пропускам. Но по се кефя като съм с успоредката.
 23. 3 points
  Тони Груев

  Популацията на дива коза

  Сега видях...! Ама горните не са ли две женски, не им видя м.дЕте?!
 24. 3 points
  Скромни, но пък за сметка на това повечко. Това са моите хранилки. Има добър ефект. Вършат работа
 25. 3 points
  pogo

  Вицове

  Клиент в музикален магазин: - Извинете, имате ли черва от пор за струни на гъдулка? Продавача: - Не !! Следващия ден пак : - Извинете, имате ли черва от пор за струни на гъдулка? Продавача: - Не, нямаме!! На третия ден пак: - Извинете, имате ли черва от пор за струни на гъдулка? Продавача: - Не нямаме. Но имаме путки от бели мечки за устни хармонички.
 26. 3 points
  Raev

  Риболовен сезон 2012 година

  Този сезон, определено беше добър!!!......с поздрав за феновете на Голямата река
 27. 3 points
  На косъм сме да докажем, че от блазера нищо не става само не мога да разбера, ние дето не ползваме блазер, що ни бърка та човъркаме тези, дето ползват блазер.... тука полезна би била една анкета, бихте ли си купили блазер ако цената му е 500 лева за нова пушка, с монтажи и цев в калибър да кажем 308..... колко човека тука ще станат и ще кажат че не го искат айде моля ви се Спира един перничанин с Голф-а си до Майбах на светофар. Отваря перничанинът джама и свирка, кима на шофьора от Майбаха да си отвори прозореца. Отворил го шофьорът и перничанинът го пита: -Абе, да те питам, доволен ли си от т`ва? Шофьорът погледнал… -Доволен съм, що? -Щото гледам, че нещо не ги карат много. та така и с блазера
 28. 3 points
  Две са нещицата, които масово липсват, а иначе стоят в основата на всичко ......... Първото е зачитане и грижа за ближния, а второто познаване и уважение към живота (животните). Ако съзнанието на малкото дете, бъде закърмено с тия две Божествени добродетели, от него несъмнено би се получил един благороден ловец ... ... търсещ и ценящ равновесието в себе си ... и в природата ... ...................................................................................................................................... Казаното звучи доста проповеднически, но според мен ... е голата истина ...
 29. 2 points
  go6ovaleriev

  Българско трицветно гонче

  Аз разликата я виждам но исках така просто като цяло да захваля на наще трицветни гончета така да се каже,че са си ми на сърцето.
 30. 2 points
  Наско Хвойнев

  Сънувате ли лов

  След обяд-дремка.Ама една сурия право в мен вървеше.Па и ми свършиха патроно ех сънища
 31. 2 points
  Това прасе е 220кг. на кантар....май, че не си приличат
 32. 2 points
  IvanAndonov-Vaki

  Сръбско трицветно гонче!

  Радвам се че Лора е попаднала в добри ловджийски ръце! Николайчо ето няколко снимки от Лора когато беше при мен!
 33. 2 points
  IvanAndonov-Vaki

  Сръбско трицветно гонче!

  Според мен , повече калций давай на кутрето май се вижда че има проблем с предните крачета или е тЪка застанало на снимката, други екстериорни забелешки няма за тая възраст. Кучео има работен ген от родители свиняри е .Останалото е само труд , работа и много лйубов при отглеждането но още е рано за лов с нея все пак това е кутре!Пожелавам ти много късмет и слука на ловните полета!
 34. 2 points
  Forestar

  Яки снимки всъщност... :)

  Еми това е истината....
 35. 2 points
  pakito

  Моля за помощ

  Да шлайфаш и главата,някой майстор да ти напасне клапаните и ще си имаш двигател и джипче вековище.А що се отнася за покупката на 2ра употреба части,купувай само такива,който не се търкат,износват иначе ги купуваш 2 пъти като в случая.Наслука,здраве и успех с ремонта.
 36. 2 points
  Що пък ключ? Нека се види .... Кой, как и кога.... Аз от кога говоря, че не трябва да се говори общо.... Точно и поименно.... Да са знаят....всичките серсеми.... Не само за 13/00, а въобще. Стига общи приказки и анонимност. То не бяха примери, то не бяха убеждения и т.н.т. ... Но не би, все трябва да сме напреки, щото дядо ми е правил така, щото ни мъ кефи, щото съм велик, щото съм безсмъртен, щото съм с два чифта мъде и т.н.т. Ай .....
 37. 2 points
 38. 2 points
  Колега ,отличниците са с текове ,дето не повтарят изстрел,после са двуцевките,ама дето ще ми разчитате на 5 и повече патрона ,скоро видях автомат на турска фирма с 7+1 патрона ,е кое ви е отличното ,че гърмите докато не падне ,отличник мога да кажа за едно момче ,в едно село бях на лов, с една стара пушка успоредка ,без ежектори без нищо модерно по нея,минавайки стадото покрай него,толкова бързо борави с нея,че с 4 изстрела 4 прасета ,ако щете вервайте ,ама ...... ей тва е отличник !
 39. 2 points
  с носталгия по миналия сезон...и огромно нетърпение към този
 40. 2 points
  Тъй, тъй - адреналина е хубаво нещо ! Днес малко след концерта, като се рязкрякаха и разфърчаха фазаните на ръба на гората, пак вдигнах гребена ..
 41. 2 points
  pile

  Лов на чакали

  .........в събота с дружинката ядохме дроб в неделя,пак излязохме за прасета, ама по деретата. викам си, що не взема `тунингованата` туловка и една шепа патрони със съчми с диаметър под 6мм .... на първата гонка ми излезе една чакалка, дебела и стара........с примка на врата. `лопнах` я с лупарата, падна `кат отсечена. спуснах куроците, презаредих и продължавам да чакам. чакала не го виждам, не го чувам, мисля го за умрял във високата трева. изведнъж като хукна..........бам, изтървах! бам с другия калем - падна! викам си нейсе, обра ми патроните . на втората гонка, седя си на един бряг високо над гъсти тръни, не лаят кучета, тишина, слънцето препича ли препича........мечтая вече за биричка в хоремага. по едно време един нервен кос изпърха уплашено на 20-тина метра от мен и ме извади начаса от сладкия унес. гледам вече съсредоточено с очи и уши на хищник . изведнъж изкача от нищото един чакал на 15 тина метра от мене в дясно, а в ляво на около 20 м. друг.........много съм `бръз` с `ряганата пущина` - десния на място с десния калем, левия го `припалих` с левия. падна и той и взе да квичи жално. бързо вадя гилзите, презареждам, а той се изсули към една скъсана дига с папур. не го виждам вече ама кученцата залаяха. лошо е ударен и викам си няма да го довършвам, за да направим малко тренировка на помощниците! верно добра тренировка стана - ама така се овъргаляха в тинята на скъсаното язовирче кучетата и чакала, че не бяха за снимка. след това още едно деренце, единия от колегите удари младо женско чакалче...........и решихме да приключваме,щото наистина много напече. рекапитулацията - 4 чакала - един стар и 3 млади - 3 женски и едно мъжко!
 42. 2 points
  Честито сефтосване на карабината, дано до ти е кадемлийка... На мен, понеже не ми стига ловът в събота и в неделя, продължих и в понеделник Естествено този лов е организиран в ДЛУ. Снимките от фотокапаните в предните коментари са от там. Наблюдавахме движението на животните две седмици и не беше трудно да ги намерим след това. Отстреляни прасета 8 бр., като повече от тях бяха приплоди, три двегодишни и един приличен глиган. Имахме двама рожденици, които ловуваха с нас и получиха специални поздравления и торти. Един от тях имаше късмет и слука да отстреля глигана от снимката и си направи хубав подарък за рождения ден Рожденика успя да отстреля глигана от снимката с револвер SW в калибър .460 XVR и получи заслужени овации от невярващите, че това е възможно да се случи
 43. 2 points
  В неделя баща и син /момчето видимо току-що станало ловец/ изтърваха глиган и женско едро прасе и двамата стреляли с 13/0. И след направените яростни забележки за сачмите бащата убеждаваше еди си кога, еди си какво прасе, от еди си колко метра бил убил и не били проблем сачмите...че момчето и то от малко е "покварено"...
 44. 2 points
  anmarinov

  Разкрасяване - Антон Маринов

  Поредното прасенце, гравировката е преди закалката.
 45. 2 points
  Това е добър съвет... Обаче недостатъчен. Най-важното е като примамиш цялото семейство, да не се чудиш от къде да започнеш, а да си предварително подготвен! Прихвани тъщата и пуцай по нея! Първо по тъшите... след нея зетя ще умре от кеф. С един куршум два чакала ; )
 46. 2 points
  Да видим според всеки от нас, колко е адекватен и информиран средностатистическия Български ловец по следните позиции: 1.- Нормативна база, закони, устави, организации и пр. Това е суха материя, сядаш и зазубряш, ако трябва да те изпитват. Ако не, научаваш това, което те интересува. Средно статистическа оценка - добър 3,5 2.- Оръжейна грамотност, боравене с оръжие. Стрелкови практики и умения Тук вече е въпрос на вродени умения и мерак. Или ги имаш, иле не. Но по правилото - повторението е майка на знанието....може и да се получи. добър 4 3.- Познаване на дивеча, методите и сроковете за ловуването му И това се заучава. Но наблюденията ми са, че се знае най-вече кога започва груповият свински лов. Това - глухар, бекас, заек - цъ.. - добър 4. 4.- Отношение към колегите и към лова Много зле. Голям егоизъм, голяма завист пада. среден 2,5 5.- Ловностопански мероприятия /подхранване,прочистване и пр./ Много различно в различните дружинки. Някои си дават зор и си се грижат за дивеча и си имат. Тука нямам средна оценка, но там, където се прави е отличен 6 6.- Етика, морал, ценностна система Като т. 4 Тези думи са все още чуждици в ловния речник. Който ги познава, го гледат като рядко животно. среден 3 7.- Опазване на ловното наследство и действия по развитието му. Дай дефиниция на ловно наследство. Ако имаш предвид традиции, такива няма. = слаб 2 Нека всеки даде една комплексна оценка - било за себеси, било за ловната общност. За себе си би било нескромно да давам оценка. Това могат да направят приятелите, с които ловувам. Стремежът ми обаче винаги е бил да се придържамкъм правилата.
 47. 2 points
  Защото такава е играта. Достойните противници заслужват уважение
 48. 2 points
  Веселин Георгиев

  На лов за фазани

  Днес чудесен лов на фазан, кучетата се представиха повече от отлично. Всеки вдигнат фазан беше след стойка. Стрелбата по фазаните беше друго нещо, как се в най гъстото излитаха
 49. 2 points
  На моите малки помощници им направих цяла къща с двор ...само поради очакването на едно куче има 1 къща а поради наличието "постфактум" на 2 кучета сега съм поръчал да се прави двойна къща и се надявам борбата скоро да приключи между палетата за място в къщата !
 50. 2 points
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.