Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/29/2015 in all areas

 1. Каручката с бг породите едва едва скрибуца по пътя и вместо федерацията да удари едно рамо, за да не сме единствената държава в Европа без призната порода куче, то слага пореден прът в колелата и. Тея хора явно или не могат или не искат да разберат че няма как да се слагат под общ знаменател клубове, които се занимават с утвърдени от 100 и повече години породи и такива които се опитват от нищо да направят нещо, та да може после същата тази федерация да се тупа в гърдите - видите ли признаха породата. И вместо онбашията да се обажда на председателите на клубовете и да ги хока че нищо не правели
  12 points
 2. Ето затова на нашият казан в ада няма дявол,сами се давим,и докато чакаме. някой друг ще бере лаври с наши кучета.
  4 points
 3. „Тест на нож от стомана Elmax.“: https://youtu.be/bRajCahNHQ8
  3 points
 4. Здравейте колеги ! Не съм се загубил ! Малко се правих на ловец - поканиха ме на лов за сръндаци в Германия ! Иначе като свирнах със свирката дойдоха три лисици на веднъж ,но не даваха да ги топуркам ,че имали малки ! Иначе за две години и един месец / от март 2013 - април 2015 / - бройката понабъбна на 678 бр. /лисици и чакали общо / ! Сега чакам .223 цев на Блазера и ги мятам наново ! Бъдете здрави и наслука !
  3 points
 5. Така всеки, който иска ще си изкара родословие на кучето, дори да не членува в клуб и да не е подадено от съответното ОРД Между другото, ако не се лъжа, това можеше да става и до сега, дори без изложби
  3 points
 6. Азар от Рашайков: (в извън ловна форма)
  2 points
 7. Вчера поради моята немърливост и разсейване тия се закачиха на буксир. Ще видим какво ще стане, разгонването 14-15 ден като период.
  2 points
 8. това е кучето Пламене в Г-во
  2 points
 9. Ха,ха,хубава работа ! Ще го решим за чужденците ,но в Европа чужденци няма ! :-) Може да им викаме основатели !
  2 points
 10. Elmax, орехов корен и патиниран бронз.
  2 points
 11. D3, кокоболо и патиниран бронз.
  2 points
 12. Дамаск от Дидо и стабилизирана елша. Шведско острие и стабилизирана елша.
  2 points
 13. Здравейте колеги.Този нож ми изпадна от Германия изнасяли са багаж от една стара къща и е намерен там.Та бихте ли ми казали нещо за него.От едната страна пише къде е произведен а от другата с ръкописни букви е гравирано в превод от немски -кръв и чест-.
  1 point
 14. Ако всички нормални граждани излязат да гласуват, купените гласове се обезмислят. Виж, избирателите фантоми, които фигурират по списъците, трябва час по-скоро да бъдат изчистени. Става въпрос за починали, емигрирали, преселиличсе в други населени места и пр.
  1 point
 15. Щеше да е така ако нямаше купени гласове.хора които се страхуват да не си загубят работата и малко изборни туристи.
  1 point
 16. Пореден опит за дръжка.Острието е на Анти Макинен внук на Юро Пуронварси стомана Круп ръждаема дължина 12.5 см дръжка от орех гард и пета неръждавейка разделители кожа и неръждавейка.Мисля че се е получило добре.
  1 point
 17. Добре замислено момчета ,това е верният път поздрави.
  1 point
 18. Не съм съгласен. При формата на управление - изборна демокрация, власт имащите се избират от народа. Е ако този народ избираше правилно, щеше ли постоянно да избира корумпирани хора? Оттук натам да не ми обясняват, че не гласуват, защото всички били маскари.
  1 point
 19. добра идея.Ми хайде да се полее, че да върви по вода!!!
  1 point
 20. Питам, де ! Защото," огън без пушек, няма" ! Току виж,, след мен са тръгнали още някой, друг кенел- "Tuiskukivalo" , "Mannankorpi", "Rajajoen" и т.н. Та затуй !!!
  1 point
 21. Само ако си смениш „девиза” ! :-)
  1 point
 22. За съжаление е така. Събрали са се само видни мислители в тази федерация и се чудят от къде да скубят пари. С какво двете оценки дадени на кучето от някой си сульо и пульо от Свазиленд или Бахрейн са с по-висока селекционна тежест от две отлични оценки, дадени от специалист по породата на клубна специалка. Май ламтежа за пари на някои хора тотално им замъглиха съзнанието и факта, че една изложба е преди всичко селекционно мероприятие на което да се оцени екстерира на дадено куче, за да бъде допуснато или не до разплод. С това си решение федерацията на практика обезмисля съществуването на клубо
  1 point
 23. То клуба "Лайка" може да е един със съответните секции - ИСЛ,ЗСЛ, РЕЛ. Няма смисъл да се правят отделни клубове, то и без това кучетата с редовни документи не са кой знае колко много.
  1 point
 24. Аз в момента лайка нямам, обаче съм насреща и бих участвал дейно, ако биде такъв клуб. P.s. Така че, Джонка, за сега сме трима
  1 point
 25. Все повече си мисля,че БРФК иска да тръгнем в различни посоки...!!!
  1 point
 26. Здравейте колеги, Под давлението на няколко приятели и колеги, включително Жоро от този форум, реших да пробвам .243 Win. Закупих си цев /мачова, флутирана/ за Blaser R8 и днес сутринта я прострелях. Обикновено, когато правя това с нова цев, я чистя след 1-я, 3-я, 5-я и 10-я изстрел - т.нар. "разтъпкване на цевта". На 100 метра 3 изстрела влязоха в една дупка, а мишената, която прилагам е от стрелба на 200 метра. Фабрични патрони RWS Teilmantel 100 grains(6,5 грама). ДОВОЛЕН СЪМ!!!
  1 point
 27. 1 point
 28. Elmax и черно африканско дърво. D3 и венге. Вдлъбнат скос.
  1 point
 29. RWl34 и стабилизирана елша. Elmax и черно африканско дърво.
  1 point
 30. Elmax и стабилизирана елша. Elmax,еленов рог, кожа и стабилизирана елша.
  1 point
 31. Elmax и стабилизирана елша. Elmax и еленов рог.
  1 point
 32. Elmax, черно африканско дърво и еленов рог. Elmax и стабилизирана елша.
  1 point
 33. Малко ножове от последните два месеца. Нож от стомана Elmax.
  1 point
 34. Продавам Дрилинг изработен в Suhl,Germany от Tribel. Две цеви 16 калибър (шокове 1/2 и 3/4), нарезна цев 7x57R. Оптика Hensoldt Diavari 1,5-6x36, бърз Aingang Suhler монтаж. Дължина на пушкат 103 см/ на приклада 37 см. Патронник за 7х57R в приклада. Стоманена глава(топло посребряване, с богати гравюри) с заключване Greener, лостов предпазител за гладките и отделно зареждане(натягане) на иглата за нарезната. Шнелер с регулировка за предния спусък. Тегло на пушката 3.2 кг. Кожен куфар и муниции. Намира се София, 0878677679 Цена 2600 Евро.
  1 point
 35. Значи моя скромен опит да споделя и аз.Без да се впускам в подробности. Със СЛРа сръбските 8гр на 100м биеха на едно место чешките 8гр на друго а българските където си поискат-това с 7,62х39. Със ИЖа пак така/11,7гр/ като българските11.7 на 100м биеха на около 30см по долу.За 7,2х54Р говоря. При кълвача чешките11,7гр ми бият 20см в дясно в сравнение с Геко 11гр.30-06калибър. Та от този си опит до сега не мога да кажа че до 100м всички куршуми минават през едно място!
  1 point


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.