Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23.08.2016 in all areas

 1. 6 points
  Привет на всички колеги. За мой ужас нещата при нас тръгнаха както преди 4 години.Младо куче на 8 м. и когато за изграждането му като добър помощник има нужда от дивеч, него никакъв го няма.Чак на петия излет ударих първия пъдпъдък.Голямо сноване беше. Сега малката е на 6 м. и на откриването за двата дена ходене 1 гривяк /който отстрелях докато си почивахме в сянката на един орех в нивата/, 1 гургулица /която се беше свряла в една върба явно ранена и се вдигна като преминавах канала за да преровя друга нива/ и един нещастен и кльощав пъдпъдък.Тази събота сутринта пълно капо.Даже и прелет на гривяк и гургулица не се виждаше.В нивата за която се бях запътил се оказа, че има колеги от съседната дружинка и се наложи да сменя дестинация.Колегите караха на автоматична . Надвечер реших да проверя същото място и въпреки,че обходих цялата нива резултата беше само това: В неделя от мерак бях още по тъмно там.За моя изненада се чуваше от доста места песента на пъдпъдък.За радост на мен и кучетата излета беше прекрасен.Загубихме 2 бр. Останаха да висят на една къпина в канала.
 2. 4 points
  вече сме на 24 дена...едни БЕЛИЧКИ
 3. 3 points
 4. 3 points
  Колега , прав си, че процедурата по лицензиране на стрелбище е доста трудна, но да не забравяме ,че това е игра с опасни играчки. Според мен на едно сдружение не е проблем да си направи стрелбище ,независимо дали е само за бягащ глиган или с модул за спортинг, трап и скийт. А колкото до темата -много пъти съм го казвал ,докато не започнем да мислим с главите си , а мислим със задниците си ще живеем като задници!
 5. 3 points
 6. 2 points
  Днес тръгнахме на лов с голямата кошница...и осигурихме вечерята
 7. 2 points
  На сила,хубост не става...и от мъстия,дамазлък не се хваща...само,че и един цял живот,не ще стигне за да се разбере!!!
 8. 2 points
 9. 1 point
  Пак е прислабо,ама с повече ходене,търсене и добро куче бива.Наистина подходящите места са малко,затова час два тука,бръм,час два другъде и така те се трупкат на връзката и това без загуби и почти без пропуски!Неделите улова наполовина,а тази и стрелбата ми изневери!
 10. 1 point
 11. 1 point
 12. 1 point
 13. 1 point
  Странджа планина всичко има,радосното е че кучето дигна и 4-6 квачки със пиленца и септември ще доиде и тяхния ред.
 14. 1 point
  Тази седмица нямаше хубав прелет но пак се разписахме. Аз в събота успях да ударя 7 гургулици и да прибера 6 от тях. С верни приятели всичко е ок
 15. 1 point
  Ето малко фото от миналата седмица от откриването
 16. 1 point
  Здравейте , колеги лайкаджии отдавна не бях влизал във форума, желая на всички успехи през новия ловен сезон. Искам да споделя една приятна новина - по идея на г-н Карамфил Джембазки на 04.06.2016 год. направихме скачка между моята ЗСЛ Сара - дъщера на Мусад и ЗСЛ Алтай - собственост на г-н Иван Величков от Сливен. Както повечето знаем Алтай е син на п.ч.Чиж Малютина 4819/04. На втори август се родиха осем лайчета - 3 мъжки и 5 женски , които от селекционна гледна точка притежават най-силната кръв , която има в България - Мусад , който е син на Волгар на Крюков ВПКОС №6104/06 и Алтай от Чиж.
 17. 1 point
  Росен Генов

  АНГЛИЙСКИ ПОЙНТЕР

  На лов с английски пойнтер - незабравимо изживяване...
 18. 1 point
  .......и ние дадохме своя дан в събирането на реколтата.....
 19. 1 point
  Да раздвижим малко темата , че .... Отново пътен инцидент ...Около 20:30 на позиция... След около 5 минути "дискотека" мама, татко и децата(2бр.) решиха да потанцуват. Таткото тръгна да пресича, мама седеше с децата до храстите.... И тогава най-лошото се случи.... Една мръсна шваба го блъсна.... ...счупи му вратлето... На около 100-120 метра от мен... Нищо не можах да направя за семейството повече..
 20. 1 point
  Проблемът е в безсмислено строгите изисквания и тежка бюрокрация за лицензиране на стрелбище, а нещата могат да са много по-лесни и пак достатъчно сигурни ... този проблем има и пряко влияние при пропуските по време на лов ! Ловците масово не стрелят за тренировка - това е ...
 21. 1 point
  Темата е твърде тънка,за да бъде нищена тук Тези лица,нямаха никакви други права,освен да застанат на най-видните места из района,или както казват полицаите-демонстрация на присъствие.Това беше достатъчно да държи неканените гости,далеч от нашите ловни полета.
 22. 1 point
  Инар и младият му водач екипирани и готови за откриването на ловният сезон във Финландия. Наслука на всички любители на породата!
 23. 1 point
  И аз да се похваля с добрата слука,и прекрасното гостуване което направихме с брат ми при Красимир Богданов в с.Млекарево.Получи се един незабравим ловен уикенд изпълнен с много емоции и ловна слука.Открихме сезона на пъдпъдък при Красимир в с.Млекарево,а за гургулици гостувахме при Петър Георгиев в с.Полски Градец. Желая успешен сезон на всички колеги !
 24. 1 point
  Днес също стана добър лов, имаше роса до към 9.30, което даде възможност на кучетата да работят пълноценно. Лекият ветрец, пък ни помагаше на нас до не се откажем след като напече
 25. 1 point
  Покрай многозначителния снимков материал, давам и кратка технико-тактическа справка за това, как протече ловът: Започвайки с това, че колата на един от екипажите рано тази сутрин бе заредена с 6 л. нафта, вместо с бензин и трябваше да бъде сменена в движение, а кучета, амуниции и ловци да се прехвърлят на друг джип. В резултат на това излязохме на полето при вече изгряло слънце, две работни дружини от 7 и 2-ма ловци. Пъдпъдък имаше в умерени количества. Пилците още не са миризливи и прилагат хитра тактика, да прибягват настрани от мястото, където са лежали и по този начин да се правят на невидими за кучетата. Времето обаче бе идеално за лов, хладно, без вятър и почти никакви комари. Двата отбора направиха по една норма заедно и имайки предвид, че пролетта в някой дружинки се отстреляха повече прасета за ден, това си е дивечова асиметрия. Радостното е, че пъдпъдъци има и се надяваме да дойдат още повече от север, когато им дойде времето. С благодарности на местната ловна дружинка за гостоприемството и добрата компания. Живот и здраве, пак ще ги посетим. Пожелавам на всички колеги ловци спорен ловен сезон, никакви инциденти и много, много слука.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.