Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

zgeorgiev81

Ловец
 • Мнения

  47
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно zgeorgiev81

 • Рожден ден 30.09.1981

Допълнителна информация

 • Име
  Захари
 • Оръжие
  ИЖ 27 ЕМ
 • Град
  Свищов
 • ЛРД
  Сокол
 1. Патроните, с които стреля човека не са от най-добрите да полуавтоматично оръжие. Пробвал съм същите с друг пистолет - също засича. Самите патрони са много омазани с парафин или там с каквото ги мажат, отделно са с леко плосък връх и дупка. Ако с пистолет се стреля с обикновени 22 лр със заоблен връх, не би трябвало да има проблем.
 2. Моят най-точен изстрел може би от миналата седмица. Целта беше бутилка от минерална вода 0,5 л, разстоянието - 60 крачки. Боеприпасите: подкалибрен "Вандал" на Братван и куршум на "Селиер и Белот" магнум. Попадението от "Вандал"-а беше в гърния ъгъл на бутилката /тя беше обърната с гърлото надолу, набучена на стебло от слънчоглед/, а попадението от "Селиер и Белот"-а беше централно. Останах изненадан. Не очаквах, че на такова разстояние може да бъде поразена толкова малка цел с гладкоцевна пушка.
 3. Този или е луд или се има за господ, което пак иде да потвърди първата хипотеза! Хора, за нелепите действия на този председател на ловното дружество във Враца има Комисия за защита от дискриминация! Тя функционира сравнително от скоро и ако не е зле да я сезирате, ако този мнооого ви лази по нервите. Какъв е той, че ще казва как да се прилага закона. Там ясно си пише на кого каква бележка се дава. И който не спазва реда в държавата трябва да нози отговорност за това!
 4. СЛР-95 е АК-47, който има малко модифициран приклад и стреля на единичен режим. Че бил спечелил състезанието пред СКС Ами говорим за армейски оръжия. Много ясно, че ще го е спечелил, в началото на 50те година на 20 в. възниква необходимостта от въоръжаване на армията, знаете коя, с автоматично оръжие. Знаете кое е провокирало М. Калашников да изобрети АК, нали. Това, че пред русите, въоръжени с винтовка "Мосин" били посипвани с куршуми от автоматите на немците. Що се касае за ловно оръжие - май няма значение кое ще избереш. Така си мисля, като че ли цевта на СКС е по-дълга от тази на СЛР. Мощността на боеприпаса е една и съща, ако ще биеш до среден дивеч вземай квото ти е на сърце - СЛР или СКС. Ако е за по едро не се занимавай с шикълки.
 5. Формално погледнато е все една дали някой ще извърши убийство със законно или незаконно оръжие. От друга страна обаче, убийството със законно оръжие прави държавата индиректен съучастник в това убийство. Затова реакциите в обществото са толкова остри, когато става въпрос за законно притежавано оръжие, с което е извършено такова тежко престъпление. Не бих нарекъл сегашния режим, свързан с придобиването и носенето на огнестрелно оръжие твърде либерален, нито твърде строг. Има още какво да се желае като поправки в ЗКВООБ. Мисля, че трябва да се върне поправката от преди няколко години, която предвиждаше разрешително за носене и употреба на оръжие да не се издава на лице, осъдено за умишлено престъпление от общ характер, независимо от последвалата реабилитация. Друга, разумна според мен поправка би била, пожизнено отнемане на разрешителното за носене и употреба при извършване на тежко нарушение на ЗКВООБ или умишлено престъпление от общ характер.
 6. Няма как да стане това. "(4) (Доп. - ДВ, бр. 79 от 2002 г.) Подборното ловуване се извършва с нарезно ловно оръжие или с гладкоцевно ловно оръжие с куршум". - ЗЛОД А ловно оръжие според един друг закон са гладкоцевни и нарезни пушки. На мен ми е чудно друго. Дали в България въобще се продават револвери с дължина на цевта над 300 мм, защото реално никъде няма регламент за закупуването и притежаването им? Логиката на нещата е, че не би трябвало да се продават, а и аз поне не съм виждал такива. Ако някой е виждал да сподели.
 7. Аз съм с ИЖ 27 ЕМ и не че я ползвам от кой знае колко време, но до сега съм слагал най-много полушока в горната цев. В долната според лова слагам цилиндър или 0,25. Това позволява пушката да се ползва универсално. Можеш да си слагаш всякакви патрони без да мислиш с какви шокове си в момента и дали няма да е проблем да прекараш някое бренеке.
 8. Колега, ако ще слагаш мушка като на Том Кнап, няма смисъл от втора. При мушката, за която говориш, когато прикладваш правилно светва в червено/или жълто-зелено/. Ако не си прикладил правилно, респективно не свети. Така че прикладването и повеждането е бързо и лесно.
 9. С каквато смазка си смазваш оръжието, такава слагаш и на шоковете. Трябва да са леко намазнени и не много стегнати и редовно да се развиват и почистват.
 10. Какви са тези снайперистки изстрели със съчми - 60 метра!!! Айде стига сме се изхвърляли да не стане като във вица "... намали от рибата, че ще избия цялата детска градина" ) Със съчми, каквито и да са те - до 35 метра - "+" "-" някой 3-4 метра. Който бие сигурно по-надалеч или лъже или му е сбъркан окомера! Не се заяждам с никой, просто гледам реално на нещата. На слука през новия сезон!!!!
 11. Пушка на старо се купува на цена не по-висока от 1/2 цената на чисто нова! 500 лв. за ИЖ 12 са много пари без значение в какво състояние е! Ако можеш да ги извадиш, значи може да се бръкнеш и за още някой лев и да си вземеш нова 27-ца. Новото си е ново все пак!
 12. Колега, в България нищо никога не е сигурно! На всички им се иска откриването да е на 11.08, само на управниците нещо не им се чува народния глас. Сещат се за него само по избори. А тази година по време на ловния сезон пак ще се наложи да избираме, кой да ни управлява. И тогава ще се сетят за народа, и тогава ще забранят лова за поне една седмица. Дано да отчетат това и да пуснат една седмица гювеч, че то откриването ако е на 18.08, август си е почти отишъл, а прелетния го има /ако въобще го има/ до към средата на септември. При това положение май никакво време няма да остане за лов.
 13. Колега, в България нищо никога не е сигурно! На всички им се иска откриването да е на 11.08
 14. Колега, комбинираната пушка можеш да я палзваш на какъвто си искаш лов. За да я притежаваш обаче ти е необходим документ за подборен лов заради нарезната цев!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.