Jump to content

IVAYLO

Ловец
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

About IVAYLO

 • Birthday 01/08/1969

Допълнителна информация

 • Име
  Ивайлo
 • Оръжие
  Бенели Супер Винчи
 • Куче
  Рико - Курцхаар
 • МПС
  Ланд Ровър Дискавъри 2
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  Долна Митрополия

IVAYLO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Онзи ден Любен Дилов-син коментира в предаването на Росен Петров, че починалите от ритане от кон са в пъти повече от тези починали от "птичи грип", в световен мащаб, но за борбата срещу "птичи грип" се хвърлиха милиони левове за ваксини и изтребване на животни в една по-скоро медийна епидемия. Най-вероятно някоя фармацевтична компания не си е продала ваксините от предната епидемия и и изтича срока на годност.....
 2. На сайта които се отваря на първия ми пост също могат да се поръчат.
 3. Е мога да дам вече някакви отзиви, в неделя бях за патици по Искъра и понеже студа беше невероятен - минус 16 градуса - сутринта в пет и половина, реших да ги пробвам. В началото нямах това намерение веднага, но когато слагах мюретата във водата установих че единият ми ботуш пропуска вода, явно съм го убол на предния лов, и реших да не си сменям чорапа веднага а да си залепя от лепенките и положението е следното: невероятно но свършиха работа, на сухия крак почуствах леко затопляне, а на мокрия просто не ми замръзна крака, све пак да уточня че кракът ми не беше подгизнал от вода а леко мокър на пръстите, което в случая при минус температура е достатъчно. И открих малък недостатък, не се залепват хубаво върху чорапа и това довежда до трудното им убуване. А и да Ви кажа че лепенките не са за цялото ходило а само за половината, а коя половина Вие ще си прецените че ви се смръзва. Пет часа топлина са малко пресилени, аз ги осетих към 3-4 часа, което в моя случай ми беше достатъчно. В краен случай за лев и нещо могат да помогнат в екстремни ситуаций на премръзване, но не разчитаите на тях да Ви топлят целия лов. Наслука!
 4. По Искъра патици много........ В неделя страхотно време за лов, сняг и вятър едновременно. Като резултат - много добър, все пак няма да споменавам бройки, че има "едни" само ги броят из форумите и после протестират че сме ги избили, и заради тях не удължиха и тази година срока за лов на водоплаващ. И все пак Ирландския сетер си влиза и при тези температури във водата, зависи как си го калил.
 5. Ще внасаме зайци от Румъния. Ето и статията - сканирал съм я от вестника защото ме мързя дя я препиша, пък и така е по достоверно, че не съм си го измислил. За сега 1000 бр. - излизали по 75 евро бройката. Че то да пуснем питомни по евтино ще ни езлезе, и по лесно ще се стрелят.
 6. На лов сме в една пресечена местност, която не е много типична за заек, зайците ни се навъртат повечето от другата страна на селото - по-равнинната, и за късмет на бай Велко излиза заека и той като опитен ловец не му прощава и с един истрел го прибира в раницата, ловът продължава още няколко часа и няколко километра и когато слязахме в равнината решихме да обядваме под една голяма круша, подпираме пушките и всеки вади кой каквото има да правим обща трапеза, отваря бай Велко раницата и оня ми ти заек като скокна през софрата и побегна към полето(беж краченца да бегаме), а ние ни пушки ни прашки, а и повечето колеги се превиваха от смях - бай Велко, бай Велкооо, заека просто са го болели краката да слезе от байра и те е ползвал за транспорт като се е престорил на умрял, язък че го носи цяла сутрин. А бай Велко ловец на години потъна от срам човека.
 7. Майката му е само "греана", захарта убива част от горчивия вкус. Ако можеш да си я на правиш де, защото не всеки може да прави "греана" ракиа, а и не всеки може да я пие. Успех
 8. http://www.vbox7.com/play:850b55f4
 9. Като няма отдзиви си поръчах няколко броя, сега чакам да стане студено за да ги пробвам в екстремни ситуации, и после ще споделя впечатления.
 10. А защо въобще трябваше да се стига до там, мислите ли че вече това момче не е сринато психически. Ние сме правова държава - ще кажете, ми те и американците са най-правовата държава в света но не си съдят войниците за проява на патриотизъм и изпълнение на дълга. Аз като войник бях граничар, и съм участвал в много бойни действия на границата, за които съм и награждаван. Да, за подобно предотватяване на нахлуване в Българска територия, при бай Тошо се получаваха звания и медали, а тогава повярвайте ми се стреляше на месо.
 11. При нас вече започнаха да събират пари 110лв. Трябвало да платим до края на декември, иначе нямало да ни разрешат лова след нова година, понеже ловните билети важат до края на 2009г. както впрочем винаги си е било. Но имало нов закон !!!!!!!
 12. В какъв смисъл гаснат - искаш да кажеш че горят ли? А би ли ми обяснил колега принципа на който греят - все пак пише че държат пет часа топло средно 38-41 градуса. Благодаря ти.
 13. Абе мухарката още не съм я зазимил, при това слънце навън, но гащеризона го обух още през септември, пък и малко глупаво от негова страна когато брегът му е едва на метър зад гърба.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.