Jump to content

IVAYLO

Ловец
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IVAYLO

 1. Онзи ден Любен Дилов-син коментира в предаването на Росен Петров, че починалите от ритане от кон са в пъти повече от тези починали от "птичи грип", в световен мащаб, но за борбата срещу "птичи грип" се хвърлиха милиони левове за ваксини и изтребване на животни в една по-скоро медийна епидемия. Най-вероятно някоя фармацевтична компания не си е продала ваксините от предната епидемия и и изтича срока на годност.....
 2. На сайта които се отваря на първия ми пост също могат да се поръчат.
 3. Е мога да дам вече някакви отзиви, в неделя бях за патици по Искъра и понеже студа беше невероятен - минус 16 градуса - сутринта в пет и половина, реших да ги пробвам. В началото нямах това намерение веднага, но когато слагах мюретата във водата установих че единият ми ботуш пропуска вода, явно съм го убол на предния лов, и реших да не си сменям чорапа веднага а да си залепя от лепенките и положението е следното: невероятно но свършиха работа, на сухия крак почуствах леко затопляне, а на мокрия просто не ми замръзна крака, све пак да уточня че кракът ми не беше подгизнал от вода а леко мокър на пръстите, което в случая при минус температура е достатъчно. И открих малък недостатък, не се залепват хубаво върху чорапа и това довежда до трудното им убуване. А и да Ви кажа че лепенките не са за цялото ходило а само за половината, а коя половина Вие ще си прецените че ви се смръзва. Пет часа топлина са малко пресилени, аз ги осетих към 3-4 часа, което в моя случай ми беше достатъчно. В краен случай за лев и нещо могат да помогнат в екстремни ситуаций на премръзване, но не разчитаите на тях да Ви топлят целия лов. Наслука!
 4. По Искъра патици много........ В неделя страхотно време за лов, сняг и вятър едновременно. Като резултат - много добър, все пак няма да споменавам бройки, че има "едни" само ги броят из форумите и после протестират че сме ги избили, и заради тях не удължиха и тази година срока за лов на водоплаващ. И все пак Ирландския сетер си влиза и при тези температури във водата, зависи как си го калил.
 5. Ще внасаме зайци от Румъния. Ето и статията - сканирал съм я от вестника защото ме мързя дя я препиша, пък и така е по достоверно, че не съм си го измислил. За сега 1000 бр. - излизали по 75 евро бройката. Че то да пуснем питомни по евтино ще ни езлезе, и по лесно ще се стрелят.
 6. На лов сме в една пресечена местност, която не е много типична за заек, зайците ни се навъртат повечето от другата страна на селото - по-равнинната, и за късмет на бай Велко излиза заека и той като опитен ловец не му прощава и с един истрел го прибира в раницата, ловът продължава още няколко часа и няколко километра и когато слязахме в равнината решихме да обядваме под една голяма круша, подпираме пушките и всеки вади кой каквото има да правим обща трапеза, отваря бай Велко раницата и оня ми ти заек като скокна през софрата и побегна към полето(беж краченца да бегаме), а ние ни пушки ни прашки, а и повечето колеги се превиваха от смях - бай Велко, бай Велкооо, заека просто са го болели краката да слезе от байра и те е ползвал за транспорт като се е престорил на умрял, язък че го носи цяла сутрин. А бай Велко ловец на години потъна от срам човека.
 7. Майката му е само "греана", захарта убива част от горчивия вкус. Ако можеш да си я на правиш де, защото не всеки може да прави "греана" ракиа, а и не всеки може да я пие. Успех
 8. http://www.vbox7.com/play:850b55f4
 9. Като няма отдзиви си поръчах няколко броя, сега чакам да стане студено за да ги пробвам в екстремни ситуации, и после ще споделя впечатления.
 10. А защо въобще трябваше да се стига до там, мислите ли че вече това момче не е сринато психически. Ние сме правова държава - ще кажете, ми те и американците са най-правовата държава в света но не си съдят войниците за проява на патриотизъм и изпълнение на дълга. Аз като войник бях граничар, и съм участвал в много бойни действия на границата, за които съм и награждаван. Да, за подобно предотватяване на нахлуване в Българска територия, при бай Тошо се получаваха звания и медали, а тогава повярвайте ми се стреляше на месо.
 11. При нас вече започнаха да събират пари 110лв. Трябвало да платим до края на декември, иначе нямало да ни разрешат лова след нова година, понеже ловните билети важат до края на 2009г. както впрочем винаги си е било. Но имало нов закон !!!!!!!
 12. В какъв смисъл гаснат - искаш да кажеш че горят ли? А би ли ми обяснил колега принципа на който греят - все пак пише че държат пет часа топло средно 38-41 градуса. Благодаря ти.
 13. Абе мухарката още не съм я зазимил, при това слънце навън, но гащеризона го обух още през септември, пък и малко глупаво от негова страна когато брегът му е едва на метър зад гърба.
 14. http://ehealthbeauty.com/index.php?main_pa...products_id=319 http://ehealthbeauty.com/index.php?main_pa...products_id=318 Колеги някой да е ползвал подобно нищо, да даде някакви отзиви, струва ли си
 15. Бая височко се оказва - над 5 м. и явно ще трябва да се вързвам с коланите в комплекта, както и да не подценявам всички закрепващи връзки ! Как ще се качваш по стълбата - 5 метра а само пет стъпала, та значи са на метър едно от друго, незнам зимата с повече дрехи ще е трудничко. Наслука все пак!
 16. Абе в това село да неби да има само мюсолмани и да не ядат свинско, знам много ДДС-та но в околните села не съм виждал да има такива набези.
 17. Може и да са тройка която още не е стигнала да Швеция.......
 18. IVAYLO

  Вицове

  Че никъде не видях да е написъл че е автора, за да го обвиняваш. А и незнам някой тук да е измислил вицовете който пише.
 19. IVAYLO

  Вицове

  Един мъж заминал за една седмица на лов, а жена му през това време почнала да си води у тях любовници. Съседката решила, че няма да остави тая работа така и ще я натопи на мъжа й като се върне. Пристига оня, съседката веднага звъни на вратата, влиза и гледа - той окачва на стената чифт огромни рога. Съседката мърмори разочаровано: - Е, значи и без мен всичко си знаеш...
 20. http://www.vbox7.com/play:0558eec7
 21. IVAYLO

  Вицове

  Буквален превод на обявите за работа "Мотивиращо възнаграждение" - Ми 300 ти стигат "Готовност за работа" - Ща сгърчим "Плаващо работно време" - Има да плаваш от 08:00 до 12:00 "Работа в млад екип" - Разни суяци ще ти прехвърлят работата "Приятна работна атмосфера" - Проветряваме от време на време, предимно като пръдне някой "Заплащане според постигнатите резултати" - Аааа, щи намерим кусур.
 22. 2010 – Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен. 2011 – В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове. 2014 – Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания. 2016 - Европа ще остане почти безлюдна 2018 – Новия световен лидер е Китай. Експлоатираните държави се превръщат в експлоататори. 2023 – Лека промяна в орбитата на Земята. 2025 – Европа е все още слабо заселена. 2028 – Създава се нов източник на енергия. (вероятно от контролирана термоядрена реакция). Постепено гладът изчезва. Изтрелва се първият пилотиран космически кораб към Венера. 2033 – Топят се Полярните ледове. Повишава се равнището на световния океан. 2043 – Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа – Ислям. Е как така ще стане, първо ядрена война, ще изчезнат всички растителни и животински видове, после Европата ще обезлюдее, и след 20-30 години световната икономика ще цъфне и процъфтее, и кой ще я бута напред африканците ли. А ние в България за 15 години преход ни цъфнахме ни вързахме. Някой поне да се беше сетил да се поинтересува за колко време се въстановява природата от ядрен взрив.
 23. Американски, японски, или какъвто там ще да е не знам но, като ги гледах всичките на ни един не ми прилича, но ми се струва че вече се е омешал с нашите пътпъдъци и е второ люпило смесен брак.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.