Jump to content
ФОРУМ
 • Ловен Сезон 2018
 • Наслука!

dewey

Ловец
 • Мнения

  50
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Olchay
 • Оръжие
  Иж 27ЕМ-1С, Blaser R93, Ata 12/70
 • Град
  Kardzhali
 • ЛРД
  Ardino

Последни посетители

721 профилни разглеждания
 1. Продавам цев за Блазер Р93 в калибър 308 уинчестър. Дължина на цевта 57.7см с мерни прибори. Настрел около 250 патрона. Местонахождение гр. Кърджали. Цена: 940лв. Тел.: 0888103709.
 2. Продавам оптика за гонка Меопта меостар Р1 1-4х22. Оптиката е с кристално чисти лещи, неразличима от нова. Цена: 1080лв. Може да се види и тества в гр. София. Тел.: 0888103709.
 3. Същото се получава при мен с турски гладкоцевен полуавтомат, но при изстреляни/заредени над 400 патрона, НИКОГА досега не се е възпроизвеждал неволен изстрел. Та си карам така, но с повече внимание при пускане на затвора за вкарване на патрон в цевта.
 4. Варио-оптика или Бързомер

  Приятел, и аз съм пред тази дилема дали бързомер Aimpoint 9000sc или оптика Meopta meostar r1 1-4x22 rd или новия модел на Meopta meostar r2 1-6x24 kdot 2. Обаче при мен везните клонят към бързомера, понеже досега много рядко ми е излизало прасе на над 100 метра, от друга страна пък оптика, кристален образ ме блазнят нещо..
 5. Е да, знам отката на иж27/2 години съм ловувал с него/. Но и при него не мисля, че ще е проблем ако се монтира тази комбинация.. А относно монтажите, явно съм се минал, но ми харесва качеството на изработката и т.н.
 6. Този монтаж съм си го купил от ВАЯ, и с габаритите на този бързомер няма признаци за отлепване на мерната планка/засега/ след изстреляни около 120 патрона, от които около 40 бяха магнум..
 7. Ето и монтиран бързомер върху мерната планка И резултата е налице:
 8. Е да де и аз като отида на панички с гладката след 20-тия изстрел леко започва да ми се откача рамото.. Девятката няма какво да се плашиш от отката, само че вдига повечко гюрултия и може би това е причината да го пренебрегват.
 9. Е айде сега пак отката на 9.3 стана банално вече.. Аз го сравнявам с отката на 12 калибър, обаче не полуавтомат. Единствената пречка е малко по солените цени на патроните.
 10. Има ли някой колега да е изкарал курса(като мен) и да не е взел още книжката? Някакво развитие има ли въобще, че и като им звъня не ми вдигат..
 11. Айде и моите 5 стотинки по темата.. Значи в бракониерските ми години ловувах със надцевката на баща ми, като имам записани 2 прасета (едното само че беше намерено след 1 седмица). Такаа взех билета,разрешително и бегом за пушка. Твърдо решен бях да си купя полуавтомат, както и сторих (с нагласата, че ако ми излезе сюрията ще отупам повече от 2 бройки и тка..) Дотук всичко добре, докато ми излезноха 6 кучета - (автомата ми е зареден с 5 бренекета) та викам си дай да ги размотая(все пак имам 5 патрона все с някой ще уцеля) и бам, бам 5 пъти и само подвити опашки и прахоляк(това го отдадох на задприкладното устройство и дистанцията която беше около 50м, като леко се смутих). След 2 - 3 седмици ми изленаха 2 прасета, разстояние около 20 - 25м перфектно изстрелно положение, автомата зареден с 6 бренекета, абе направо "готови са".Та започнах една сватбaрска стрелба (пак с предубеждението че имам еди колко си патрона и така..). Стрелях цели 7 пъти (имах време да вкарам още един патрон в цевта) едното падна на около 50 метра (уцелено на 3 места), а другото си замина по живо и по здраво. Та това вътрешно предубеждение изиграва доста лоша игра. Просто с двуцевката знаеш че имаш 2 патрона и стреляш на сигурно. И да ви кажа вече се замислям да си взема една надцевка.
 12. А сега де, със същото бренеке точно и при мен се получи така.. Преди 3 години идва ми прасе около 80 - 100 кила, аз го гледам и то ме гледа стоеше косо към мен. Бам в коша, забуксува предния ляв крайник и беж да го няма нагоре по склона, отзад с 13/0 го почесах и така си отиде. Нямаше как да го проследя, понеже беше много стръмно и гъсто. След 1 седмица ми се обадиха колегите от селото, че са го намерили на 300 - 400 метра от мястото. И така..
 13. Та, в крайна сметка кой калибър ти харесва повече и защо?И с кой калибър мислиш да гъташ гудетата занапред?
 14. Според зависи.. Като съм с полуавтомата, предпазителя го свалям като се настаня на пусията(понеже ми е малко терсене с показалеца да го свалям преди изстрел), а като съм с ИЖ-ето непосредствено преди изстрел(просто палеца винаги си е на предпазителя, а показалеца на спусъка).
 15. Трябва ли да имам 2 години стаж или не е задължително? И каква е цената?
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.