Jump to content

toniko

Ловец
 • Posts

  223
 • Joined

 • Last visited

About toniko

 • Birthday 06/03/1974

Допълнителна информация

 • Име
  Костадинов
 • Оръжие
  Тоз34EР,CZ ZKM452-2E,Hainel-въздухарка

Recent Profile Visitors

2,669 profile views

toniko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Продавам два броя батерии мод.КЕВТ-071А/53615 700mAh, 3,6 V. В каталога на производителя пише, че са за Моторола. Качвам снимки ако някой си ги познае. Цена за комплекта 12 USD /21.00лв/ Намират се в Хасково, тел 0887649707
 2. Виж за Алпината не съм чул лоши работи. Сега ми предлагат едни (не запомних марката) човека ги драска с ключевете и няма следи.Казва много са удачни, като ходиш по чилии и тръни. С "Thinsulate" изолация и няква си мембрана около 170,00 лв. Грспорта го мерих вчера-не е моята обувка!
 3. И аз съм раздвоен. Първо си харесах едни обувки на Alpina Словения за 165,00, мерих ги, страхотно ми пасват. После видях тези Grisport поблазни ме Vibram подметката и Simpatex мембраната. Според търговеци това са италиански обувки произведени в Румъния. Но на цена 159,00 лв (в момента) Vibram+Simpatex нещо много ниска цена за тази комбинация. Ето я алпината
 4. И аз да се похваля,пък и реклама да направя.Това е моята уйвър база.
 5. Не мисля,че цените са високи.Аз също се спрях до щанда но не си купих,до колкото си спомням цените бяха около 21-22 лв за кг ако съм видял правилно.В фирмения магазин на един местен месокомбинат кг луканка е 16,00 лв така,че...
 6. Не се стърпях и аз да напиша нещо.То колегата Христов го написал правилно и обстойно,аз ще бъда малко по кратък. Както казва един мой познат лозар и винар:живота няма да ти стигне да експериментираш с виното, защото всяка година е различна. Трябва да се спазват няколко прости правила: 1.Хубаво грозде,без изгнили,развалени или изсъхнали зърна 2.Чисти съдове 3.Голям мерак.Без мерак не става. 4.До като трае бурната ферментация 7-10 дена здраво бъркане/потапяне на шапката/ за претакането се иска време да имаш,както е написал колегата.Старите хора казват през час да го бъркаш няма да сбъркаш.Може да се направи и с "потопена шапка" ама там има особености, като например да ти е здрав тавана 5.Оставете го да си преври в джибрите, т.е докато джибрите "паднат" /колкото е по -висока захарноста и по-хладно времето толкова по-дълго време минава. И така след,като паднат джибрите избирате си един хубав ясен есенен ден и точите, докато се точи палите скарата и печете кой каквото има. Оставя се източеното вино в съд най често в бидон за да се утай още веднъж.Ние му казваме да го откалим защото след около 10-тина дена на дъното се утаява фина утайка наподобяваща рядка кал. След това стабилизираш/по-желание/ и бутилираш,а може и направо да пиеш.
 7. Случи се началото на този сезон с мой роднина,бях му взел една кутия 9-ки на Арсенал.Стрелял по ято гълъби с ИЖ58-12кал направил дубле,сменил с нови патрони и при следващия изтрел се спуква дясната цев до ложата,около10-12 см спукване.Така и не разбрахме какво е станало предполагаме,че е останала тапа от предния патрон.
 8. Марлина във ВИП какви калибри ти предлагат.Последно имаха само пистолетните калибри.
 9. От статията във вестник Телеграф.Виж началото на темата
 10. Вижте на какво попаднах вчера.Това е от вестник Телеграф от 15.10.2011
 11. Здравейте колеги,във форума има няколко звуци за пъдпъдък.Мен ме интересува следното-възможно ли е софтуерно да се увеличи максимално силата на звука т.е самия запис да е с по висока сила на звучене. Не съм сигурен дали се изразих разбираемо.Казано по друг начин има 3 различни файла със звук,при едно и също положение на потонциометъра силата на звука е различна.Аз искам максимално силен звук.
 12. Имай предвид, че аз съм от София и ще трябва да генерирам допълните...

 13. Колега здравей,

  имам сериозен интерес към флоберката и монтажа, но не и към оптиката. Имай предвид обаче, че пазара в момента е доста свит. Нова флоберка CZ и монтаж биха ми излезли около 750-780лв. В този смисъл не е важно какво си дал едно време, а какво можеш да вземеш сега.

 14. има ловци в Узунджово......дупе да им е яко на зайците ако не слушат
 15. Дайте да съживим малко темата Понеже от няколко дни ми гори чергата на тази тема и особено след,като мой познат на всичкото отгоре и оръжейник си взема един Марлин в калибър .30-30 сън не съм спал. Виждам,че някой постове са на повече от 2-3 години пък и от тогава пазара доста се е променил.Вече има и патрони с остър пластмасов връх дето могат да се ползват в карабини с "левър екшън". В повечето случай ловувам на гонка и в повечето случай съм гонач но диво прасе за 5 години съм видял само 2 пъти в повечето случай при гонките излизат лисици и чакали и заради тях обичам често да ходя на варда.Така,че кажете ми,че избора на карабина в този калибър и тази система ще са най-удачни за мен да взимам една и да мога да спя спокойно вече
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.