Jump to content

besthunter

Ловец
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by besthunter

 1. Основната част от горската стража са със самочувствието че те са господарите в гората и всичко в нея! Бил съм свидетел на страшна сеч под наблюденито на горския стражар на дървесина с цел износ, трупите бяха с диаметър не по малко от 1.5м - огромни дървета, като ни видя (ловците) се побърка от яд и започна проверка на бележки, билети и т.н. Престъпници от класа, бракониери на дървесина и дивеч, просто измет безподобна!!! Дружинката си имаме двуетажна ловна хижа с навес за дране на животните в лошо време - горския пуснал да живеят там цигани дървосекачи, всичко беше станало на 1 катун, конете им под навеса. Колега отишъл да ги изгони - те му се развикали че горския им наредил, той пък пред нас им се обади по мобилен телефон да били изчистели и измели но без да си ходят. На другата сутрин резултата беше 1 застрелян кон - нищо. След 4 дни още 2 и мангалите се изнесоха, но проблема си тръгна от горския - бачкаха му за жълти стотинки. Боклуци са щото са прсти и от там следва поговорката "дай ме на простака власт и му глей сеира"" ужас просто
 2. ами защото е МП - ти какво очакваш - виж цена и производител и става ясно!!!
 3. то че ще се заклещи още при поставянето - ясно, а при произвеждането на изстрел дължината на 76мм се развива в цевния канал който по диаметър е по малък от патронника и може да последват неприятни (меко казано) последици. Виждал съм раздут патронник от ползването на 76мм от пушка с патронник 70мм. За здравето ли не ви пука или какво - пушката в случая е най малкото. Ползвайте си оръжието по предназначение а не за експерименти!!! успех
 4. за пръв път чувам че на гилзата се означава налягането за което ТЯ е предназначена! По скоро е това да е максималното налягане при изстрел на патрона. Също не съм съгласен че 90Мра е средностойностното налягане на цевта, а максималното налягане при употреба и следва да не се превишава! Хайде стига патриархални виждания колко е велик ИЖ-а и какви са боклуци всички други пушки.
 5. патроните които ползваш да ли са със същите характеристики като на S&B???
 6. ловувал съм на прасе с такива в калибър 30-06. Стават, пораженията са добри но за близки разстояния до 100-150м иначе точността не им е много голяма. Единствения патрон с който не ми е гръмнала пушката е точно такъв, при втория опит нямаше проблем, но факт. А също така един път толкова слабо пукна че после вадих затвора да проверя дали куршума не е остнал вътре и 3 сърнета си заминаха безпрепятствано. Абе с една дума ползвай ги ама не влагай много сигурност в тях!!!
 7. и аз мисля така колега, за свинския лов навивам 0.25 и стрелям с него както куршуми така и 13/0 много удачен шок
 8. а от къде го купуваш това оригиналното МФ??
 9. СЕТ - с какво смазваш Бенелката отвън - Хосе ми препоръча твоя съвет
 10. че ЕС-100 с инерционен затвор ли е???? и презарежда с 24гр.????
 11. да това за заключването и мойта го прави но го отдавах че е още нова, имам я от 1 месец само и го пускам затвора от около 1-2 см иначе с бавно пускане не се заключва
 12. май патроните са ти проблема не пушката, що не пробваш "великото" МП със същия ремингтон. А това че не цели точно с бренеке нещо не съм съгласен, моето Бенели е супер точно с куршуми, но ги стрелям с цилиндър или до 0.25!
 13. е то погледнато реално МП си е добро, пък и за 800лв просто си е най достъпния здрав автомат. По евтините са точно за 2-3 сезона. Познавам двама колеги дето си взеха Ескорти преди 3 години и за този сезон и двамата си купиха други пушки - прецакаха се по едно и също време. Единия със счупен ударник, втория счупена игла и се чудят хората на кой да ги пробутат вече 4 месеца за по 150лв бройката - ама няма желаещи.
 14. ха ха - много си прав колега! дааа пак сбърках, добре че днес не е ловен ден че срам голям
 15. ....Сега ще кажа кой автомат не е добър според мен и е много по-скъп от мп-то.Бенели супер 90........Един приятел има такъв и все го карам да го тестваме.Много загубен автомат е това.... горното и написано от BAR исках да му отговоря но стана грешка! по смешно нещо не бях чувал!!! много искам да ги тествате с твоя колега двете пушки и за резултата съм сигурен - много ще плачеш!!! аз лично съм правил доста тестове с такива мераклии като тебе и резултата за МП-то е плачевен!!
 16. мдааа напълно съм съгласен с DDD
 17. колега да ти кажа и аз съм ходил доста на лов с иж 18 ЕМ-М но го ползвам само за лов на зайци, вярно че тръпката с "1 патрон" е по-голяма, но за лов на прасета не смятам че е много удачна пушка. Вярно че балистичните данни са му неповторими но не винаги можеш да убиеш прасето с един изстрел и това си е чисто похабяване на дивеча.
 18. виждам че си запознат със старото оръжие и клеймите му. Но знаеш ли ква ще е тази пушка с надпис на едната цев KRUPP златна набивка дето я държи в краката си доста голям орел и същия на дясната цев с надпис Е22ЕN двуцевка 12кал. с прав английски приклад, скрити ударници и три клейми с италиански надписи основно съкращения но се чете ясно BRESCIA, REZZINI и PINTONI
 19. и аз се шашкам ама на нея има клейма BRESCIA и още две други на италиански език!!!! а иначе производство не пише
 20. чувал ли си за двуцевка "Круп Е22EN" сребърна глава и прав английски приклад, 12 кал италианско производство, закрити ударници?????
 21. някой запознат ли е със следното оръжие "Круп Е22ЕN" италианско производство 12 кал, прав английски приклад сребърна глава, скрити куроци. ???????
 22. За цената спор няма - прав си, но ППУ тогава ги видях за пръв път и просто реших да ги пробвам. А имам и горчив опит с друг патрон пак с проба за пръв път. Става въпрос за S&B целия куршум е облечен с дупка на върха - излезе една група прасета стрелях по две, кървави дири но без рузултат после четох за тея патрончета в "Български ловец" че били за дивеч с ценна кожа - само за зайци и сърни с една дума.
 23. Ами търсих го на се беше разпаднал на парченца и нищо неможах да сглобя. Пак така се разпадат и на Селиер и Белот SP куршумите - от тях до сега само един имам и то задната третина
 24. За екстракцията проблема иддва от затвора и захващането на гилзата - при болта това е изключено, освен ако не ти е раздут патронника и пак не би трябвало да не я изтегли. Аз до сега не съм имал проблем. Съвет: само 30-06 и ще сееш смърт в гората - страшен е
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.