Jump to content

da_ne

Ловец
 • Posts

  120
 • Joined

 • Last visited

About da_ne

 • Birthday 07/22/1976

Допълнителна информация

 • Име
  Йордан Георгиев
 • Оръжие
  MERKEL 8 12/70
 • Куче
  имах Унгарска визла
 • МПС
  BMW 316 ti
 • Град
  София
 • ЛРД
  Сливница

da_ne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

19

Reputation

 1. Няма време за релоуд. Преди като бях ерген пълнехме с баща ми, ама сега чаветата пипат където не трябва и жената мърмори. От няколко години купувам Ротвайл. Преди стрелях с 28 гр., а от две години с 24 гр. № 9 и № 7,5 и съм доволен и не мисля да им изневерявам.
 2. Стрелях скоро по 50-60 кг. прасе през храсти с Монолит 28 12/70. Просто прасето стигна до края на храстите и ме усети и се върна на вътре. Стрелях му по силуета и после само пръски кръв през 2-3 метра, около 500 метра и нищо.
 3. Аз само питам и събирам мнения, още нищо не съм отразъл.
 4. Аз при Шамана мисля да я резна ако се реша. Пуснах и един контейнер на обратно напред с обтюратора и го добутах с шомпула под тежестта на цевите без зор докато спре. В полушока спира на 27 мм., а в шока на 37 мм. от дулото. Мисля да резна 30 мм. и едната цев да стане цилиндър, а на другата да остане малко от конуса и да има малко стеснение. После ако трябва може да се реже още, ама не може да се наставя.
 5. Тая тема е много стара ама аз да попитам. Ако се резнат цевите на един Меркел с 3 сантиметра да станат 68 сантиметра, до към 30 метра дали ще стреля с дребните номера читаво /т.е. ранените при точна стрелба да се броят на пръсти/? Питам щото ходя само на пъдпъдък и прасе, обаче по време на пъдпъдъка се стрелят и разни заблудени гургулици, които прелитат. Стрелям с 24 гр №9. Ако не става с тях за другата цев може с 28 гр. С по тежки патрони не стрелям щото съм малко слаботелесен и в жегата отката много ме мори.
 6. На Меркела трябва да е коничен защото, като погледна през дулото ми се вижда по-различен от на ИЖ-54. Със сигурност обаче не знам.
 7. Технические характеристики ИЖ-54 - ружье с горизонтальным расположением стволов 12-го калибра Длина стволов 750 или 730 мм Сверловка чок 17.5 мм, получок 18 мм, дульные сужения параболические Диаметр канала ствола номинальный 18.5 мм Диаметр канала ствола фактический 18.25-18.75 мм (иногда до 18.9 мм) Патронники 20.6х70 мм Допустимое давление в патронниках 700 кг/см2 Ложа пистолетной, полупистолетной или прямой формы, из ореха, березы или бука, с водонепроницаемой пропиткой Прицельная планка вогнутая, сужающаяся к дульному срезу Кучность получок 45-55% чок 55-65% Общая длина 1150-1170 мм Вес 3.2-3.6 кг Масса стволов в среднем 1600 г (1560 - 1640 г) Расчетная живучесть 7500 выстрелов Поздние выпуски ружья имели другие стволы: Длина 730 мм Диаметр канала ствола номинальный 18.2 мм Чок 17.2 мм, получок 17.7 мм Цялата статия е тук http://www.hunter.ru/gun/articles/54.htm
 8. На ИЖ-54 също е параболичен. До преди три месеца ги имах и двете пушки и мога да заявя, разлика не се усеща по време на лов. Сега ако се гърми по разни хартии и се почне едно броене и измервания и изчисления тогава може и да има разлика.
 9. То от тоя болт няма кой знае какъв смисъл ама по-добре изглежда пушката с него и ти дава фалшивото чувство за сигурност. И с двойно заключване да е пак няма се отвори и да се разбие ако се стреля с нормални патрони. Иначе с минимагнумите с това тройно заключване и тоя болт бая хора са си разхлопали хубавите пушки. Има един от моята дружинка завира супермагнум 13/0 с 18 съчми. Все се каня да го питам дали е развъртал патронника щото това си е бая дълъг патрон.
 10. Тренировка по стрелба на пъдпъдъчия лов. Натренирвам се добре - прикладване, мерене, предварения да прецениш, преден и заден спусък. Същата пушка ходи и на едрия. Също на пъдпъдъчия гръмна три - четири бренекета от около 40 - 50 метра за проба ако са нови. Ако са стари едно - две да видя добре ли са все още. По-далеко гледам да не стрелям. Мисля че ми е достатъчно. По-добре е от без хич. За тия дето не си пробват пушките и патроните и не знаят мерници и мушки ми е все тая. То си е за тях. Те няма да имат слука. Само ме интересува такива да не гърмят срещу мене.
 11. Моят беше така по същата причина. Взех му пилешки кожи от Кауфланд и от начало му давах по едно кило дневно на два пъти, след два дни по кило и половина дневно. След пет шест дни не се познаваше че е бил отслабнал. Много са мазни и се качва от тях със скоростта на светлината. Не знам само дали е полезно да качва толкова бързо.
 12. Моя убавец на 7 месеца и десет дни днес закова първата стойка в реален лов на истински дивеч. Само дето адреналина беше в повече и забравих да го щракна с телефона.
 13. Същия проблем и при мене с Меркел. Не е виновен руснака щото с ИЖ-ката нямам проблем. Проблема естествено се получава при доволно количество стрелба. Моето решение е давам му да лети повече на пъдпъдъка и стрелям със задния спусък. Тука се появява другия проблем, че месарите покрай мене го трепат веднага и не мога да хвана ръка. После учудено ме гледат и питат що не стрелям. Друго което върши работа е стрелба с 24 гр. патрони.
 14. Сигурно това ще да е. Гледам сега в наредбата има такса за промяна в разрешение за носене и употреба 5 кинта.
 15. Вчера продадох пушка в 06 РУП СДВР. Взеха само такса за продажба 5 лв. Пак драскат и променят обаче без такса промяна.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.