Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

da_ne

Ловец
 • Мнения

  120
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно da_ne

 • Рожден ден 22.07.1976

Допълнителна информация

 • Име
  Йордан Георгиев
 • Оръжие
  MERKEL 8 12/70
 • Куче
  имах Унгарска визла
 • МПС
  BMW 316 ti
 • Град
  София
 • ЛРД
  Сливница
 1. Няма време за релоуд. Преди като бях ерген пълнехме с баща ми, ама сега чаветата пипат където не трябва и жената мърмори. От няколко години купувам Ротвайл. Преди стрелях с 28 гр., а от две години с 24 гр. № 9 и № 7,5 и съм доволен и не мисля да им изневерявам.
 2. Стрелях скоро по 50-60 кг. прасе през храсти с Монолит 28 12/70. Просто прасето стигна до края на храстите и ме усети и се върна на вътре. Стрелях му по силуета и после само пръски кръв през 2-3 метра, около 500 метра и нищо.
 3. Аз само питам и събирам мнения, още нищо не съм отразъл.
 4. Аз при Шамана мисля да я резна ако се реша. Пуснах и един контейнер на обратно напред с обтюратора и го добутах с шомпула под тежестта на цевите без зор докато спре. В полушока спира на 27 мм., а в шока на 37 мм. от дулото. Мисля да резна 30 мм. и едната цев да стане цилиндър, а на другата да остане малко от конуса и да има малко стеснение. После ако трябва може да се реже още, ама не може да се наставя.
 5. Тая тема е много стара ама аз да попитам. Ако се резнат цевите на един Меркел с 3 сантиметра да станат 68 сантиметра, до към 30 метра дали ще стреля с дребните номера читаво /т.е. ранените при точна стрелба да се броят на пръсти/? Питам щото ходя само на пъдпъдък и прасе, обаче по време на пъдпъдъка се стрелят и разни заблудени гургулици, които прелитат. Стрелям с 24 гр №9. Ако не става с тях за другата цев може с 28 гр. С по тежки патрони не стрелям щото съм малко слаботелесен и в жегата отката много ме мори.
 6. На Меркела трябва да е коничен защото, като погледна през дулото ми се вижда по-различен от на ИЖ-54. Със сигурност обаче не знам.
 7. Технические характеристики ИЖ-54 - ружье с горизонтальным расположением стволов 12-го калибра Длина стволов 750 или 730 мм Сверловка чок 17.5 мм, получок 18 мм, дульные сужения параболические Диаметр канала ствола номинальный 18.5 мм Диаметр канала ствола фактический 18.25-18.75 мм (иногда до 18.9 мм) Патронники 20.6х70 мм Допустимое давление в патронниках 700 кг/см2 Ложа пистолетной, полупистолетной или прямой формы, из ореха, березы или бука, с водонепроницаемой пропиткой Прицельная планка вогнутая, сужающаяся к дульному срезу Кучность получок 45-55% чок 55-65% Общая длина 1150-1170 мм Вес 3.2-3.6 кг Масса стволов в среднем 1600 г (1560 - 1640 г) Расчетная живучесть 7500 выстрелов Поздние выпуски ружья имели другие стволы: Длина 730 мм Диаметр канала ствола номинальный 18.2 мм Чок 17.2 мм, получок 17.7 мм Цялата статия е тук http://www.hunter.ru/gun/articles/54.htm
 8. На ИЖ-54 също е параболичен. До преди три месеца ги имах и двете пушки и мога да заявя, разлика не се усеща по време на лов. Сега ако се гърми по разни хартии и се почне едно броене и измервания и изчисления тогава може и да има разлика.
 9. То от тоя болт няма кой знае какъв смисъл ама по-добре изглежда пушката с него и ти дава фалшивото чувство за сигурност. И с двойно заключване да е пак няма се отвори и да се разбие ако се стреля с нормални патрони. Иначе с минимагнумите с това тройно заключване и тоя болт бая хора са си разхлопали хубавите пушки. Има един от моята дружинка завира супермагнум 13/0 с 18 съчми. Все се каня да го питам дали е развъртал патронника щото това си е бая дълъг патрон.
 10. Тренировка по стрелба на пъдпъдъчия лов. Натренирвам се добре - прикладване, мерене, предварения да прецениш, преден и заден спусък. Същата пушка ходи и на едрия. Също на пъдпъдъчия гръмна три - четири бренекета от около 40 - 50 метра за проба ако са нови. Ако са стари едно - две да видя добре ли са все още. По-далеко гледам да не стрелям. Мисля че ми е достатъчно. По-добре е от без хич. За тия дето не си пробват пушките и патроните и не знаят мерници и мушки ми е все тая. То си е за тях. Те няма да имат слука. Само ме интересува такива да не гърмят срещу мене.
 11. Моят беше така по същата причина. Взех му пилешки кожи от Кауфланд и от начало му давах по едно кило дневно на два пъти, след два дни по кило и половина дневно. След пет шест дни не се познаваше че е бил отслабнал. Много са мазни и се качва от тях със скоростта на светлината. Не знам само дали е полезно да качва толкова бързо.
 12. Моя убавец на 7 месеца и десет дни днес закова първата стойка в реален лов на истински дивеч. Само дето адреналина беше в повече и забравих да го щракна с телефона.
 13. Същия проблем и при мене с Меркел. Не е виновен руснака щото с ИЖ-ката нямам проблем. Проблема естествено се получава при доволно количество стрелба. Моето решение е давам му да лети повече на пъдпъдъка и стрелям със задния спусък. Тука се появява другия проблем, че месарите покрай мене го трепат веднага и не мога да хвана ръка. После учудено ме гледат и питат що не стрелям. Друго което върши работа е стрелба с 24 гр. патрони.
 14. Сигурно това ще да е. Гледам сега в наредбата има такса за промяна в разрешение за носене и употреба 5 кинта.
 15. Вчера продадох пушка в 06 РУП СДВР. Взеха само такса за продажба 5 лв. Пак драскат и променят обаче без такса промяна.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.