Jump to content

bobiander

Ловец
 • Posts

  757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bobiander last won the day on September 17 2012

bobiander had the most liked content!

About bobiander

 • Birthday 09/01/1981

Допълнителна информация

 • Име
  Боян
 • Град
  София
 • Skype
  bobiander

Recent Profile Visitors

3,839 profile views

bobiander's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

317

Reputation

 1. Аз съм на същото мнение, че дали в стопанство или не си плащаме и то не ни излиза малко. Мисля че преди време колега от форума беше писал, че вместо ходене по дружники и плащане на всичко е същото човек да си удари по някой приплод в стопанство, а някои и малко повече. Така че може да се обобщи - всеки сам избира къде да даде парите си, дали в стопанството или по гонки с дружинки, подхранване, обикаляне и т.н и т.н. Има разлика от планет лов до платен лов, както и от гонка до гонка, но все пак както Генов се изпусна, повечето колеги пишещи тук , няма къде да ходят на лов и завиждат За окайване сме Генов да знаеш
 2. Не трябва така да се разсъждавай, окайвай колегата Карлито с гайдити и така и не обръщай толкова навътре нещата.
 3. Не го давайте толкова сложна с народната милиция, че няма да ви разбере. И на кое по-точно хората завижда, на прасето къде се блъска по оградата ли ? Не виждам каква толкова голяма драма се прави от това, че някой искайки да задоволи елементарното си желание да убива се е наврял в някоя ограда и хората които не им харесва си пишат, че това не им харесва. Мисля че поне 50% от писалите може да си позволят по някой друг приплод ( за разлика от Крумофф според мен, който толкова вещо се изказва, до колкото съм запознат милиционерите не им е позволено да заработват допълнително ) и не го пишат от завист. Върбане, колагата ако има с какво да се похвали нека се хвали , ама не и с това , аз ако бях нямаше да позволя да ме снимат ... Това че клипа е смешен , да не казвам жалък е видимо, нека поне го пуснат да си гледат хората или искате да го пусна аз Нека видят хората какво е в оградата на Искър и после да погледнат някой друг рекламен филм,примерно на Aimpoint, пак направен по стопанства в Унгария, но сниман поне така че да не се виждат мрежи примерно, ама то и до "режисоьра" опира работата :)
 4. Ааа да си дойдем на думата. Двете вина, които е казал Краси ( Енира и Жребчето ) съм им фен определено. Брат му се е доказал като майстор. А като един от резервните ми варианти е това: Кастра Рубра 2007 http://www.bgwinesho...stra-rubra.html След това съм попадал и на хубави неща от Чили, Аржентина, Австралия и Калифорния, но там май е по-епизодично, като го намеря и втори път го няма. П.П. Иначе тука май ще се съберем пияниците
 5. Аз заради това не критикувам марки оръжия никога, а просто някои модели, които са се "доказали" с инженерна мисъл. Ти например сигурно имаш чист 202 не тейк даун ?
 6. Нещо измествате темата, онея клипове са си силно рекламни, така че кой с какво стреля и как стреля на тях не ни засяга много. А и кой какво цели с блазер, зауер, маузер , иж, тоз и т.н. пак е все едно. Темата беше за сравнение между блазер и зауер. Мисля че малко от хората тук са пипали и двете пушки и са ги използвали в реални условия ( R93 и 202 ), за да може някой да е напълно обективен в мнението си. Иначе по мое мнение R93 е направо скучна пушка, налгасиш я веднъж и повече пипане няма , само някое изчистване от време на време ( от стояне в касата да не помислите че ходя на лов с нея ). Измислена е изключително практично и за това говори пазарния й дял не само в нашата родина, а по целия свят. Нещо което е оценено в този толкова консервативен пазар и е отвяло по продажби своите преки конкуренти не мисля че може да бъде толкова явно наплюто че е по лошо от 202 на зауер. Просто за мен хората които си купуват 202 искат задължително да не си купят блазер
 7. А защо не се е наложила като я е имало и преди ? Защо като линейните затвори ги е имало и преди не са се наложили, защо като е имало оръжия със заменяеми цеви не са се наложили на пазара и сред ловците ?
 8. И кое му е предизвикателното на това , при всяка смяна на цев да тичаш на стрелбището ли ? И към колегата за предложил Меркела с линеен затвор , случай да си го разглеждал на живо това инженерно чудо продукт на някакъв напън да се направи някакво оръжие с линеен затвор, че да вземат Меркел да направят нещо, а не да лежът на стари лаври? Поне Зауер си правят маузеровия затвор и не се пънат за това. Един съвет, не плюйте нещо, което или не сте барали, или не сте дооценили простотата и практичността му, само и само да изтъкнете нещо друго на което единствения аргумент може да бъде: Харесва ми защото на него не пише Blaser.
 9. Много добре, по Марица нещо не даваше, записахме едно малко расперче и дребни щуки, но нищо интересно. Гледам че Тунджа е била по-щедра
 10. Разумно, иначе колкото повече питаш , толкова повече мнения ще получиш. Аз лично на гладко не съм слагал нищо, на карабина съм използвал и оптика и бързомер и механики, в момента стрелям само с оптики, защото така съм преценил, че ми е удобно и успешно.
 11. Той си е направен за Доктер, а друг е въпроса защо му е бързомер на гладкоцевно, но щом си е решил човека, за мен по-удачния избор е панорамен Доктер или някои негови опити за копие. Като съдя по оръжието на което колегата иска да си го сложи Доктера няма да е голям проблем, така че монтажче на мерната планка и едно Доктерче, прострелка и да чака октомври.
 12. Има и опция директно върху мерната планка, монтжчето е на Шамана, а аз съм виждал с такъв монтаж поставен бързомер Доктер.
 13. А тази снимка е леко тъмна ама от скалата директно отиде в тавата
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.