Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

isi

Ловец
 • Мнения

  260
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  iliev
 • Оръжие
  иж, remington
 • Куче
  gonche
 • Град
  габрово
 • ЛРД
  чарзафон
 1. Здравей, ако са налични и с диаметър 30 мм. ще ги взема- за бързомерец .
 2. На цевната кутия имам залепени отрязъци тиксо/черното/ за залепване след стрелба- /само на суха, подсушена цев/ и странично по цевта да се залепи в двата края отрязъка също няма проблем. Наслука!!!
 3. Здравей, имам интерес към кучето , което е с по- вече кафяво, на преден план. Може ли по- вече снимки на него. Родителите как работят, на изстрел как реагират?
 4. ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ В сила от 17.09.2010 г. Обн. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г., изм. ДВ. бр.88 от 9 Ноември 2010г., изм. ДВ. бр.26 от 29 Март 2011г., изм. ДВ. бр.43 от 7 Юни 2011г., изм. ДВ. бр.44 от 12 Юни 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.73 от 25 Септември 2012г. Старо Чл. 184. (1) Който носи и/или употребява оръжия и боеприпаси при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, установена по реда на Закона за движението по пътищата, се наказва с глоба от 500 до 3000 лв. и отнемане на разрешението за срок до една година. (2) При повторно нарушение по ал. 1 се налага глоба от 3000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението за срок до две години НОВО Чл. 184. (1) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) Който носи и употребява оръжия и боеприпаси при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, установена по реда на Закона за движението по пътищата, се наказва с глоба от 500 до 3000 лв. и отнемане на разрешението за срок до една година. (2) При повторно нарушение по ал. 1 се налага глоба от 3000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението за срок до две години. Колеги не съм юрист, но моля за коментар: - остава забраната за носене и употреба на оръжие след употреба на алкохол, и т.н., но не и само при носене на оръжие. Което според мен означава, че след лова, при прибрано в калъфа оръжие, вечер на гости в друг град, при прибиране с транспортно средство /без да шофираш/ би могъл да си употребил алкохол - по другия Закон/за лова/ по време на лов/дори и да си без оръжие- не по-вече от 0,5 промила/. Така ли е ? НАСЛУКА
 5. ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ В сила от 17.09.2010 г. Обн. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г., изм. ДВ. бр.88 от 9 Ноември 2010г., изм. ДВ. бр.26 от 29 Март 2011г., изм. ДВ. бр.43 от 7 Юни 2011г., изм. ДВ. бр.44 от 12 Юни 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.73 от 25 Септември 2012г. Старо Чл. 184. (1) Който носи и/или употребява оръжия и боеприпаси при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, установена по реда на Закона за движението по пътищата, се наказва с глоба от 500 до 3000 лв. и отнемане на разрешението за срок до една година. (2) При повторно нарушение по ал. 1 се налага глоба от 3000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението за срок до две години НОВО Чл. 184. (1) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) Който носи и употребява оръжия и боеприпаси при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, установена по реда на Закона за движението по пътищата, се наказва с глоба от 500 до 3000 лв. и отнемане на разрешението за срок до една година. (2) При повторно нарушение по ал. 1 се налага глоба от 3000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението за срок до две години. Колеги не съм юрист, но моля за коментар: - остава забраната за носене и употреба на оръжие след употреба на алкохол, и т.н., но не и само при носене на оръжие. Което според мен означава, че след лова, при прибрано в калъфа оръжие, вечер на гости в друг град, при прибиране с транспортно средство /без да шофираш/ би могъл да си употребил алкохол - по другия Закон по време на лов/дори и да си без оръжие- не по-вече от 0,5 промила/. Така ли е ?
 6. Преди години и ние се смеехме че това чудо при нас не може да стане докато миналия ловен сезон стана при няколко колеги, които за показания на дрегера и след това с кръвни проби бяха отчетени показания от 0,01 до 0,04- актове, наказателни постановления, съд - районен и адмистративен - докото отпаднат като маловажни нарушения. Но униженията, нервите , времето /без лов/ и потрошените средства дават отражение. Ограничевията са в ЗОБВВиПИ там е записана ЗАБРАНАТА за употреба и НОСЕНЕ на оръжие при употреба на упойващи вещества и алкохол и там забраната е императивна без граници . По този текст носещите оръжие- ловци и граждани с КНО могат да бъдат санкционирани. Не се коментира въобще въпроса дали си на сватба или на лов. Но на практика тази забрана се използваше избирателно само срещу ловци . Приветствам промените в тази област , чрез народен представител от нашия избирателен район този проблем бе внесен в комисията на НС. Наслука
 7. В интернет попаднах на може би едно от силните стихотворения, показателни за най-новата история на България. Контейнерите за боклук до блока. Тук всяка сутрин идваше жена, във вехти дрехи,слаба ,невисока, с количка, а през зимата с шейна. Преглеждаше в сместа добре нещата, отделяше полезните на вид. Изглеждаше ми странно тя позната, в походка,маниер,гърбът – превит. Бях все зает,началник-в общината, до службата ме караха с кола. И само сутрин, точно до вратата я виждах – беше с очила. Веднъж обаче тя ме заговори. Попита ме с усмивка за часа. Невероятно близка ми се стори. И я познах – познах я по гласа. Бе моята учителка любима в последния гимназиален клас. Заместваше почти една година. Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас. Цял ден на работа за нея мислих - УЧИТЕЛКАТА, станала клошар. В бюрото нещо търсех, нещо чистех- бях станал ученикът – Божидар. Не бе познала в мене ученика. Самият аз бях доста променен - солиден, тежък, лика и прилика с мастит, авторитетен бизнесмен. На заранта я чаках много рано. Прекрасно утро. Неработен ден. В боклука ми на дъното прибрано лежи кашонче, дар голям от мен. Усетих зад гърба си, че пристига. Изсипах кофата с боклук завчас. И без дори главата да повдигна, прибрах се бързо на бегом у нас. В кашончето бях сложил 300 евро, кафе, парфюм, кутия с шоколад. Вълнувах се и бе ми малко нервно, но в себе си се чувствах много млад. Закусих и полегнах на дивана. На входната врата се позвъни. Излязох да отворя – никой няма. Пред прага – плик, кашончето – встрани. „Не те ли учих драги Божидаре, че всяка работа краси Човек. Дори и бедността от Бога дар е, дори и в двадесет и първи век. Нима в очите ти съм просякиня? Срамуваш се да поговориш с мен. Обратно връщам твойта милостиня и знай – ще легна гладна този ден. Не прося милост, бедността не крия. Клошар съм, няма как, не върша грях.“ Това прочетох, щях да се убия. Учителката вече не видях. Нека не се срамуваме от нашето минало и история.
 8. В Казанлък оръжеен магазин на Арсенал Иж 18 - 150 лв.- нов. Замислил съм се да взема един.
 9. Вероятно времето е за Наздраве. Благодаря на bum за компетентния отговор и това бе целта на темата. При нас от тази година при издаване на бележката Председателите попълват датите за ловните излети и не бива да има различно тълкуване за тях. Наслука
 10. На кои дати е разрешен лова на пернати ? Наслука
 11. За някой ловци, /в т.ч. и аз/ - при използване на карабина, бързомереца е добро решение. НАСЛУКА
 12. А дали мислят изобщо да го плащат? Аз лично се съмнявам? Покажи и дълга на САЩ и ги попитай и те дали ще го плащат?/ Та те наема на военната си база у нас не плащат/ро бедност вероятно/.
 13. А дали ще глобят кмета за безпризорните кучета в града? дали те са общинска собственост?
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.