Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Strelez

Ловец
 • Мнения

  155
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Strelez
 • Оръжие
  Тика 308, комбинирано сабати 7/65Р, Иж 18МН, Иж 27, ЧЗ 22лр, отделно пищови
 • Куче
  гонче
 • МПС
  Нива

Последни посетители

1919 профилни разглеждания
 1. Колеги, моля ако някой има опит с този калибър да сподели нещо повече. Най-много ме интересува как се отразява попадение с него на прасетата. Идеята ми е може ли да се ползва като универсален - и за гонка на прасе, и за точни далечни изстрели по по-дребен дивеч. За второто е ясно, че става. Досещам се за някои недостатъци - лек куршум, малък избор и скъпи боеприпаси, но все пак, идеята ме блазни.
 2. Даа, така е, и аз ядох луканки от тая пушка, още по-голяма слука ти желая занапред!
 3. Здравейте, и аз не съм разбирач, не съм също фен на СЛР, даже напротив - не го харесвам въобще, но в края на сезона един колега като ги зачекна с калашката, остави на място 4 броя, други две избягаха ранени...
 4. Колеги, ако някой разбере нещо за курс за подборен някъде, нека да пише тук или на лични, ще съм му благодарен. Трябва ми курс възможно най-скоро, тъй като се оказа, че и моето удостоверение го няма в базата данни на ИАГ, проблемът от началото на тази година го знаете сигурно. А аз чак сега разбрах, че трябва да се сменят.
 5. Кучето от втората снимка е продадено.
 6. Здравейте, колеги, продавам 2 бр. кученца, майка българско гонче, баща барак. Кученцата са мъжки, родени са на 27 юли 2013. Майката е моя и гони сърни и прасета, зайци и лисици ги зарязва бързо. Бащата гони основно прасета. Майката гони не повече от час, обикновено по-малко. Към момента са обезпаразитени 2 пъти и им е направена първата ваксина. Цена 50 лв без коментар. Намират се в Карлово. Тел. 0887409957.
 7. Много благодаря, колега, ще имам опита ти предвид. Моите кученца също не са чистопородни, бащата е мелез.
 8. Здравейте, колеги, кучката ми е българско гонче и в края на юли се окучи. Оживяха 7 кученца, едно от които вече дадох на колега и в момента имам 6. Искам да си оставя мъжко куче и се спрях на това, което ми харесва най-много физически - най- силно, с най-широк гръден кош, масивна глава, здрави крайници с големи лапи. Обаче точно то е най-свитото, даже ми се струва малко страхливо. Моля за съвет от компетентни хора на външния вид ли да отдавам по-голямо значение, или на характера. Имам още две мъжки кучета в кучилото, и ако не е добре кучето на тази възраст да е плахо и свито, ще си оставя някое от тях.
 9. Здравейте, колеги, кучката ми е българско гонче и в края на юли се окучи. Оживяха 7 кученца, едно от които вече дадох на колега и в момента имам 6. Искам да си оставя мъжко куче и се спрях на това, което ми харесва най-много физически - най- силно, с най-широк гръден кош, масивна глава, здрави крайници с големи лапи. Обаче точно то е най-свитото, даже ми се струва малко страхливо. Моля за съвет от компетентни хора на външния вид ли да отдавам по-голямо значение, или на характера. Имам още две мъжки кучета в кучилото, и ако не е добре кучето на тази възраст да е плахо и свито, ще си оставя някое от тях.
 10. Здравейте, колеги, за пръв път ми се окучи гончето и имам някои въпроси. Кученцата са 7 и са на 16 дни. Колко дни след раждането е добре да се захранят с друга храна освен майчиното мляко, и с какво да се захранят? На кой ден се прави първата ваксина? Ветеринарят каза, че на 45 ден, но ми се струва, че съм чувал от колеги, че ги ваксинират по-рано. Предварително благодаря на всички, които пишат в темата.
 11. Колеги, имам една работлива и много екстериорна кучка, но не живея постоянно там, където я гледат, и не мога да я хвана кога се разгонва, а много ми се иска да изкарам кученца от нея. Има ли начин да се предизвика разгонване, с медикаменти някакви, така че да се планират нещата и да я закарам на мъжкар.
 12. Засега се удържам. Последно чета друго, че изстрелът на минаващия почерпен пенсионер бил последен, но това няма значение за мислите ми от предния пост. Говорех за честта. Във Франция например в Средновековието имаш законно право да предизвикаш на дуел всеки, който се изплюе на 6 метра преди да се размине с теб и след като сте се разминали, а сега се псуваме като малоумници, за това говорех.
 13. Като се замисля, съм склонен да се съглася. Никой не знае кое как е било. Всички казват, алкохол, е то хубаво алкохол, ама ако е имало обиди, псувни.. Колко от вас няма да ви засърби пръста на спусъка, ако ви напсуват на майка? Независимо дали сте трезви или пили. Не познавам хората, и никого не оправдавам или обвинявам, само разсъждавам. Какво трябваше да направи преминаващият, ако всеки от пусията му е теглил по една, абе ей капут, да се махаш оттука, че м... Да ги съди за обида?? Вероятно да, това би било правилното решение, решение на трезвомислещ човек в НАШЕТО ОБЩЕСТВО И В ДНЕШНО ВРЕМЕ. Но същата ситуация преди 100-200, или повече години? Ми вади кой квото си носи и се разбират по мъжки, печели по-бързият, по-силният. Поуката от историята: хора, уважавайте се, не се обиждайте, пазете достойнството на другия.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.