Jump to content

S_S_G

Ловец
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Допълнителна информация

  • Оръжие
    кремъклийка

S_S_G's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

  1. Много хубаво филмче , браво! Хубаво е че все повече хора се палят по този вид стрелба.
  2. Много добра стрелба се е получила , браво! п.п. Влади верно ли си е забавил чак толкова пулса
  3. На Селиера са му по меки гилзите , аз няколко пъти съм си опушвал леко физиономията ,3 пъти с 308 и 4 пъти с 243 , при всичките гилзата се беше пропукала надлъжно .... но като цяло за мен Селиера са много добри патрони.
  4. Пушката може да бъде регистрирана без проблем . Последно да уточним за кой модел иде реч . Моделът AUG Z е изцяло ориентиран към цивилния пазар и върви с една единствена цев като дължина , която не може да се заменя (или поне не без намеса на оръжейник) - въпросната 508мм На армейските варианти цевите се сменят и варират от 35см. до 62,1см. Да има модели за цивилния пазар които са с 407мм . цев но те са други модели AUG P , AUG P SR , AUG A3 SA(за американския пазар) и др. и причината да имат такава цев е че не са само за цивилния , а са ориентирани и към полицейския пазар. Друг е въпроса че тук в България цените са надути почти двойно , иначе не са чак толкова скъпи .
  5. Jovani62 , наистина не знам колко кила беше коня , но беше бая охранен , всъщност всичките бяха . А инак 308 си трепе здраво ..., даже и коне само трябва да се уцелят както трябва щото нямат събаряне иначе даже и от близки дистанции . Коня....мноооо кораво животно .Поздрави
  6. Както каах вече гроздето е кисело .... а цевта е 508мм - 50,8см. ... http://www.steyr-mannlicher.com/en/sportwa...technical-data/ ..поне попрочетете туй онуй преди да се излагате давайки крайни мнения , за нещо дето сте го виждали само на снимка...изгъзица била , цевта и къса била... то не бяха 27 че после 40 .. последно колко ... тая пушчица въпреки че еполуавтомат ,ше сложи в малкия си джоб на прецизна стрелба много болтарки в същия калибър
  7. Така е гроздето е кисело ... ... а цевта е малко над 50см.
  8. http://www.youtube.com/watch?v=4YInvBgtULc
  9. Както казах английския коментар във видеото е почти същия като текста в първия пост , така че ако те интересува какво приказват във видеото просто прочети първия пост в темата. Тия пушки малко трудно могат да се сравнят с който и да е фабричен снайпер , по подходящо е да се сравняват като качество с останалите европейски и американски работилници за поръчкови бенчрест и варминт пушки , тъй като методите им на изработка са идентични. В момента Лобаев прави това в русия което в америка го правят от десетилетия , но това не значи че неговите продукти са на по ниско ниво , напротив , човека се ползва с много привилегии от страна на настоящето правителство което го покровителства , разполага с нужните финансови средства , разполага и с нужните знания за направата на точни оръжия , разполага с нужните машини и специалисти .... и преди всичко човека е наистина много добър стрелец .... така че той разполага с всичко нужно за да направи наистина качествени пушки . Но това че неговите били "най" са рекламни щуротий , едни от "най" са но не "най". Няма такова нещо като "върховен снайпер" , "Номер 1" , и други такива щуротии...... има най подходящ за конкретна задача и среда и това е , няма универсален снайпер който да е подходящ за всички задачи и всички среди.
  10. Колега единствения начин да елиминираш човешката грешка е да не пипаш въобще пушката ..стреляш без да прикладваш... така наречената стрелба със свободен откат .... за целта ти трябват тежка пушка / с / без компенсатор ,така че да не ти изкърти носа ако е по голям калибър.., уникално лек спусък , пиедестал отпред който да не стяга пушката по никакъв начин , добра задна опора ., и двете опори не трябва да пристягат пушката по какъвто и да е начин тъй като се създават напрежения които се освобождават в момента на изстрел ( и то още преди куршума да е напуснал цевта) ... и после гледаш даже и на масата да не се подпираш щото пак бяга кръстчето от мишената.... дето се вика търсиш начин да дръпнеш спусъка без да се докосваш до нищо друго освен спусъка.... та туй е стрелбата на свободен откат , която аз лично не признавам за никакво стрелково умение , но е много популярна в бенчрест средите . Дори и да си направиш стойка ако я ползваш просто за опора и пак си прикладваш нормално ,пак няма да елиминираш човешката грешка , можеш само да я ограничиш до някаква степен и то само ако си направил стойката както трябва . Имай в предвид че винаги е по добре стойката да е от две части(отделна предна и отделна задна опора) не една цяла , целите показват тенденция да пружинират по време на изстрел и с тях не можеш да изкараш пълния потенцял на пушката. Друг важен момент са контактните повърхности .. никога не трябва да са твърда с твърда , винаги мека с твърда , тоест пушката трябва да лежи на нещо меко( но пластично не еластично , гума в никакъв случей , тя пръжинира при изстрел) така че да поема вертикалния импулс от изстрела ...между другото това правило важи и ако се стреля от коляно ... никога лакътя на потдържащата ръка не трябва да се подпира на капачката или в друг кокал директно , кокал в кокал не бива , не е добре за прецизната стрелба , кокал към мускул трябва да е контакта ... леко се отплеснах от темата май
  11. текста на въпросната статия е почти изцяло плагиатстван от коментара в това видео Това е сайта на Лобаев (TSAR Cannon/ Цар Пушка), ако някой се интересува... http://www.lobaev.com/
  12. Сериозен ли си? Всички карабини на ЧЗ са със студено ковани цеви! Кои са "другите"? Ич не си прав , но както и да е , не ми се спори , наслука утре на лова.
  13. Бар-а беше също със студено кована цев ако не се лъжа , няма нужда от таквиз операции , по гладка от туй няма да стане
  14. Студено ковани цеви , нямат нужда от "отъпкване" поради методът им на производство, те излизат идеално гладки. Цевите които се изработват чрез отделяне на стружка имат нужда от отъпкване , но тая на ЧЗ-то е студено кована ако се не лъжа
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.