Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2019

S_S_G

Ловец
  • Мнения

    66
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Допълнителна информация

  • Оръжие
    кремъклийка
  1. S_S_G

    Клуб 1200+

    Много хубаво филмче , браво! Хубаво е че все повече хора се палят по този вид стрелба.
  2. S_S_G

    Клуб 1200+

    Много добра стрелба се е получила , браво! п.п. Влади верно ли си е забавил чак толкова пулса
  3. На Селиера са му по меки гилзите , аз няколко пъти съм си опушвал леко физиономията ,3 пъти с 308 и 4 пъти с 243 , при всичките гилзата се беше пропукала надлъжно .... но като цяло за мен Селиера са много добри патрони.
  4. Пушката може да бъде регистрирана без проблем . Последно да уточним за кой модел иде реч . Моделът AUG Z е изцяло ориентиран към цивилния пазар и върви с една единствена цев като дължина , която не може да се заменя (или поне не без намеса на оръжейник) - въпросната 508мм На армейските варианти цевите се сменят и варират от 35см. до 62,1см. Да има модели за цивилния пазар които са с 407мм . цев но те са други модели AUG P , AUG P SR , AUG A3 SA(за американския пазар) и др. и причината да имат такава цев е че не са само за цивилния , а са ориентирани и към полицейския пазар. Друг е въпроса че тук в България цените са надути почти двойно , иначе не са чак толкова скъпи .
  5. Jovani62 , наистина не знам колко кила беше коня , но беше бая охранен , всъщност всичките бяха . А инак 308 си трепе здраво ..., даже и коне само трябва да се уцелят както трябва щото нямат събаряне иначе даже и от близки дистанции . Коня....мноооо кораво животно .Поздрави
  6. Както каах вече гроздето е кисело .... а цевта е 508мм - 50,8см. ... http://www.steyr-mannlicher.com/en/sportwa...technical-data/ ..поне попрочетете туй онуй преди да се излагате давайки крайни мнения , за нещо дето сте го виждали само на снимка...изгъзица била , цевта и къса била... то не бяха 27 че после 40 .. последно колко ... тая пушчица въпреки че еполуавтомат ,ше сложи в малкия си джоб на прецизна стрелба много болтарки в същия калибър
  7. Така е гроздето е кисело ... ... а цевта е малко над 50см.
  8. http://www.youtube.com/watch?v=4YInvBgtULc
  9. Както казах английския коментар във видеото е почти същия като текста в първия пост , така че ако те интересува какво приказват във видеото просто прочети първия пост в темата. Тия пушки малко трудно могат да се сравнят с който и да е фабричен снайпер , по подходящо е да се сравняват като качество с останалите европейски и американски работилници за поръчкови бенчрест и варминт пушки , тъй като методите им на изработка са идентични. В момента Лобаев прави това в русия което в америка го правят от десетилетия , но това не значи че неговите продукти са на по ниско ниво , напротив , човека се ползва с много привилегии от страна на настоящето правителство което го покровителства , разполага с нужните финансови средства , разполага и с нужните знания за направата на точни оръжия , разполага с нужните машини и специалисти .... и преди всичко човека е наистина много добър стрелец .... така че той разполага с всичко нужно за да направи наистина качествени пушки . Но това че неговите били "най" са рекламни щуротий , едни от "най" са но не "най". Няма такова нещо като "върховен снайпер" , "Номер 1" , и други такива щуротии...... има най подходящ за конкретна задача и среда и това е , няма универсален снайпер който да е подходящ за всички задачи и всички среди.
  10. Колега единствения начин да елиминираш човешката грешка е да не пипаш въобще пушката ..стреляш без да прикладваш... така наречената стрелба със свободен откат .... за целта ти трябват тежка пушка / с / без компенсатор ,така че да не ти изкърти носа ако е по голям калибър.., уникално лек спусък , пиедестал отпред който да не стяга пушката по никакъв начин , добра задна опора ., и двете опори не трябва да пристягат пушката по какъвто и да е начин тъй като се създават напрежения които се освобождават в момента на изстрел ( и то още преди куршума да е напуснал цевта) ... и после гледаш даже и на масата да не се подпираш щото пак бяга кръстчето от мишената.... дето се вика търсиш начин да дръпнеш спусъка без да се докосваш до нищо друго освен спусъка.... та туй е стрелбата на свободен откат , която аз лично не признавам за никакво стрелково умение , но е много популярна в бенчрест средите . Дори и да си направиш стойка ако я ползваш просто за опора и пак си прикладваш нормално ,пак няма да елиминираш човешката грешка , можеш само да я ограничиш до някаква степен и то само ако си направил стойката както трябва . Имай в предвид че винаги е по добре стойката да е от две части(отделна предна и отделна задна опора) не една цяла , целите показват тенденция да пружинират по време на изстрел и с тях не можеш да изкараш пълния потенцял на пушката. Друг важен момент са контактните повърхности .. никога не трябва да са твърда с твърда , винаги мека с твърда , тоест пушката трябва да лежи на нещо меко( но пластично не еластично , гума в никакъв случей , тя пръжинира при изстрел) така че да поема вертикалния импулс от изстрела ...между другото това правило важи и ако се стреля от коляно ... никога лакътя на потдържащата ръка не трябва да се подпира на капачката или в друг кокал директно , кокал в кокал не бива , не е добре за прецизната стрелба , кокал към мускул трябва да е контакта ... леко се отплеснах от темата май
  11. текста на въпросната статия е почти изцяло плагиатстван от коментара в това видео Това е сайта на Лобаев (TSAR Cannon/ Цар Пушка), ако някой се интересува... http://www.lobaev.com/
  12. Сериозен ли си? Всички карабини на ЧЗ са със студено ковани цеви! Кои са "другите"? Ич не си прав , но както и да е , не ми се спори , наслука утре на лова.
  13. Бар-а беше също със студено кована цев ако не се лъжа , няма нужда от таквиз операции , по гладка от туй няма да стане
  14. Студено ковани цеви , нямат нужда от "отъпкване" поради методът им на производство, те излизат идеално гладки. Цевите които се изработват чрез отделяне на стружка имат нужда от отъпкване , но тая на ЧЗ-то е студено кована ако се не лъжа
×
×
  • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.