Jump to content

Trichinella

Ловец
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 1. Фронтлайна се поставя само на едно място,не се поставя по гръбнака по цялата дължина като Дуоина. В спешния център учудващо защо при ухапване от кърлеж поставят Тетанус? Те може би все още ги вадят с напоен тампон със спирт,което е стар метод.
 2. Според мен подценявате някой неща,и надценявате някой концентрирани напитки. От кърлежи се мре,ракията няма да ви спаси. Фронтлайна за мен си е фаворит+добра противопаразитна каишка.
 3. Не спомена каква порода е кучката. Според мен първо да я види лекар. Коригиране на храненето/за всяко кученце прибавяш 5% от дажбата на майката/,може калций и витамини.Според нуждите на кучето. Определяне на малките-спокойни,нахранени,общо състояние.....? Всеки ден трябва да следиш майката и малките. Ако до сега си и давал 400 гр. гранули сега ще започнеш да даваш по 550 гр.
 4. Действието на фронтлайна-трябва кърлежа да се закрепи/забие в кожата/и умира. Действието на каишка килтикс е сс репелентен ефект/горещи крака/. Адвантикс-горещи крака/или тъй наречения репелентен ефект/
 5. В описанието и на двата препарата пише едно и също. Прилагам в клиниката и двата препарата но за фронтлайна съм сигурен защото го слагам на кученца под 8 седмици но на около 5-6 кг.Прилагал съм на кученца под 60 дневна възраст фронтлайн спрей, кученцето беше порода лабрадор .Страничния ефект бе сърбеж. Аналозите на фронтлайна са на по ниска цена ,според човека е и продукта. Това е дъвкана тема -който иска всичко да е ОК слага каишка и спот он препарат. Всичко е строго индивидуално.
 6. Информацията която е поднесена под една или друга форма в тази тема е грешна. Ползваме много от изброените препарати и до сега нямаме отровено животно. Забранения фипронил за който се говори в темата е агропрепарат,който наистина беше забранен за продажба . Комбинирането на противопаразитна каишка със спот он пипета е добър вариант.
 7. Има кучки който реагират по този начин след пълноценен полов акт. Следващия път като се разгони да се проследи цикъла,хормонално изследване на прогестерон и определяне на овулацията. Намиране на подходящ мъжки и изкуствено заплождане. Всичко друго с подробностите е празнословия.
 8. Пишеш какво е кучето,колко тежи,колко е високо ,на каква възраст е но не пишеш нищо за начин на гледане,начин и тип на хранене,.условия на гледане-вътре вънка на топло на студено. ДАй снимки да видим как изглежда.Кой те консултира-месния кучкар или ветеринарен доктор. Искаш отговори а няма инфо.
 9. Има бебешки гранули-качествени.Стига с тия попари и хляб с мляко.Имаш едно куче и можеш да си позволиш да му вземаш добра храна.,да не казвам много добра. И все пак ваша работа,важен е опита.
 10. Не говори лошо за докторите. Не са длъжни заради тебе да имат рентген,кат си бабаит върви да Плевен и го снимай.
 11. Тука явно Tzara си прочел първата статия която ти е попаднала в гугъл търсачката и блесна пред Колегите ловджии че си много начетен и знаещ.Но нищо конкретно не пишеш-вдигаш пушилка и се остриш.Всеки може така. Не ставай смешен-седни и се успокой.стига избива комплекси. Или не са те приели вет.медицина и си си останал Зооинженерче или нямаш и понятие за какво става въпрос - плагиатстваш и четеш в уикипедия и тук таме някое и друга статийка .
 12. Че има проблем с кучето е ясно.Че никой не е предпиел действия веднага то е ясно. Едно не мога да разбера:що нападаш колегите и се остриш. Кво ти е виновен Коко-казва че е несериозно и безмислено. Всички стопани правят така-първо форумите,после Tzara, и чак тогава на лекар. Той Мишо притеснен от гледката на 5-6 ден го заведе на лекар-нали не е късно.Ама те лекарите виновни що кучето е болно. Така не се прави. И накрая :какво му направи доктора-какви инжекции?Аз ще ти кажа ако ще ти помогне: 1.Антибиотик 2.Сулфонамид 3.Кортикостероидче 4.Витаминчета 5.ОУТ И сега сгря ли те?
 13. Интердигитален дерматит-Не е екзема на кожата между пръстите.(dermatitis-inflammation of the skin) Дерматита си е общо понятие,а екземата си е разновидност.Малко пояснение,защото гледам че четеш но не допрочиташ(за Tzara).Гледам че нападаш колегите което не ми допада. Едно въпросче-къде си видял другарю за два дни да се повлияе кожен проблем ?
 14. Смени храната. Стига с тия буламачи.Както казва Tzara смени обезпаразитяващите дас покриеш по широк спектър паразити(нищо че те паразитите са все едни и същи) и се повлияват от стандартните препарати с малки изключения. Ентерофермента не е много близък с активията ама нищо.Ти можеш да дадеш няма да се навреди. Пластамсовите съдове как задържат бактерии? И обясни ми действието на йода във водата и изгарянето на лигавицата. Защо да спира гранулите?За кокалите ДА съгласен. Темата е стара,ама ми е интересно.
 15. Дай линка да прочетем и ние за тая " абсорбация на зародиша от кучката (слабо известен факт дори при някои ветове)".Много интересно ми стана.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.