Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

cerber

Ловец
 • Мнения

  96
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно cerber

 • Рожден ден 1.07.1978

Допълнителна информация

 • Оръжие
  zastava 30-06,ИЖ-27,ТУЛА-16
 • Куче
  няма
 1. не са лепени , по принцип са с корда , но са поставени на поставката само за снимката
 2. Хайде и от нас едно дунавско сукалче от изминалият сезон-133т CIC,
 3. Колего миналата година и пред мен стоеше същата дилема, сондирах доста мнения на колеги /работех в бранша с оръжия, но не се занимавах с продажби и не съм капацитет/ и 100% мнение беше за RUGER.Разгледах ги внимателно и двете и за непрофесионалист е видна по-добрата изработка на RUGER, за сметка на цената естествено.Сега съм притежател на мод 10/22 с оптика GAMO. Другият ми съвет/от опит/за по-големи дистанции/80м +/ не използвай патрони hiper velocity,защото групата се влошава, вероятно заради късата цев такъв куршум не може да се стабилизира. Като обобщение ако парите не са ти проблем си вземи RUGER по-пипнат е ,но и Ремингтона да вземеш ,ще ти върши същата работа.
 4. Мир на праха му. Много неприятен инцидент, но замисялили сте се колеги че именно силата и опасният нрав на дивото прасе прави този лов най-емоционален и интересен.Мисля ,че всеки от нас тръгва на такъв лов с пълното съзнание за приятните емоции, но и за опасностите които крие. Руснаците имат една поговорка :тръгнеш ли за мечка си вземи пушка ,тръгнеш ли за глиган си приготви и ковчег. Съболелезнования на роднините и на членовете на дружинката, загубила своя другар.
 5. Мисля , че все още държим рекорда от благороден елен. Малко инфо за този елен /според стари служители на Комитета по горите/ Елена е убит /според официалната версия бракониерски от Христо Иванов/ ,тежи 16,20кг има 20 шипа и е оценен на 273,60 т по CIC на трофейното изложение в Нитра през 1990 год. Еленът е вдигнат по време на гонка за диви прасета от блок с царевица и подгонен от кучетата влиза в едно силистренско село посред бял ден.След крадко тичане по улиците на селото се спира в селския парк до площада.Доста хора са го видели и вероятно много са се уплашили, защото веднага отиват при кмета на селото ,въпростният Христо Иванов, който по това време е и председател на дружинката ,човека взима пушката отива на площада и го гръмва.Обаждат се в горското , идват горските и го прибират , но се оказва ,че това е новият световен рекорд.
 6. Колеги, вчера в 7-ма палата на Пловдивския панайр се откри 5-тата национална трофейна изложба.Съветвам всички ,които имат възможност да я разгледат ,има какво да се види, а аранжировката е невероятна/дело на Михайл Бояджиев от СЛРБ/.Вчера след откриването офециално беше обявен и новият национален рекорд от сръндак отстрелян в Етрополе.
 7. коментарът ти не е лишен от логика ,но не съм напълно съгласен с теб ,че миналата година брачният период е започнал късно, защото от убитите от началото на сезона приплоди /а те са доста/ нямаше нито един "затворник", всичките бяхя по 40-50 кг-това говори за точно обратното/ранно свадбуване/
 8. Аз има такава пушка пройзведена 1994 год. и пак е с предпазител от срани.
 9. Преди да приемат закона за лова ,първо трябва да има нов закон за горите , а с оглед на това че има още доста гора за сечене предполагам ,че няма да е много скоро.
 10. cerber

  7x57r

  Малка корекция 7,92х57. Имах комбинация ZH 304 в този калибър и мога да кажа ,че за прасета "много става"/по друг дивеч не съм стрелял/, а ако си гонач е перфектна поради късите си габарити.
 11. ЬЬ*/ote name='иж27м' date='May 17 2008, 16:01' post='131175'] а някои да има снимки на капани за къртица ако имате слагаите че имам проблем с тези гадинки !!! Колега сигурен ли си ,че е къртица а не сляпо куче.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.