Jump to content

AngelD

Ловец
 • Posts

  389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AngelD last won the day on June 24 2015

AngelD had the most liked content!

About AngelD

 • Birthday 10/15/1975

Допълнителна информация

 • Име
  Angel Obretenchev
 • Оръжие
  Silma M70 12/76; Ceska Zbrojovka ZP-45/16 кал.; Blaser R8 30-06
 • Град
  Sofia
 • ЛРД
  Golets

Recent Profile Visitors

1,802 profile views

AngelD's Achievements

 1. До 1970-та година оръжията се означават от ZP-45 до ZP-50, след тази година с ZP-145 до ZP-150, като: ZP-45 и ZP-145 - 16 калибър, екстрактори ZP-47 и ZP-147 - 12 калибър, екстрактори ZP-149 и ZP-149 - 12 калибър, ежектори ZP-50 и ZP-150 - 16 калибър, ежектори Демиблок система, тройно заключване тип Пърдей, истински сайдлок, които го правят надеждно оръжие. Цевите са прецизно изработени, обикновено с добър бой, не са хромирани и типа стомана изисква отговорна поддръжка. Слабо място могат да бъдат ежекторите.
 2. Здравете, Гилзите са обещани. Ако има някаква промяна, ще пиша.
 3. Подарявам гилзи в 30-06. Хорнади 27 бр. и ППУ 36 бр. Намират се в София. За контакт на ЛС, моля.
 4. Що?! Проблеми със зареждането ли има? Хората с презареждането целят да опрат куршума в нарезите, а ти бягаш от това.
 5. Здравей Митко, Надявам се, че това което те кара да се разделиш с такова бижу не е нещо лошо! Успех в продажбата!
 6. Страшен съвет! Колегата се триуми между полуавтоматично оръжие, чупещо се двуцевно и ..... нещо си там, което май ставало и за лов. Очевидно знае какво му е на сърце! https://huntersvideo.com/shop/become-a-better-shot/ Това филмче на Хънтърс Видео според мен е много добро, показващо стъпките които един новобранец трябва да направи преди, по време на и след избора на оръжие. Опитай се да го намериш, мисля че само ще ти е от полза. Едва ли още с първата покупка ще направиш перфектния избор, но поне може да сведеш разочарованията до минимум. Едно от важните неща според мен е като избираш оръжие с теб да има опитен ловец. Да те гледа отстрани и да те насочи дали и как да прикладваш правилно (не разчитай че продавач в БГ ще го направи, тук се интересуват само да проддадът сега и веднага). Ако нещо ти "лепне", не е гаранция че прикладваш прравилно и че това действително е оръжието за теб. Отидете в магазин, пробвайте различни оръжия и системи, набележете нещо, пък после може да го търсиш и втора ръка. Поздрави и успех!
 7. Браво колега и благодаря за споделените емоции и натрупан опит! П.С. Може би е добре в определени случаи, дори и само по изключение, да се допускат снимки с по-голям размер.
 8. Двама от нашата дружинка взеха, едни със светло сини дръжки, и изхвърлиха всичко останало. Вече две години, що диви прасета и агнета са минали през тези два ножа ......
 9. Стават, при това не групират лошо. Кършумът е с месингова ризница, а не стоманена. Цапа повечко. Изстрелял съм поне 5 кутии и нямам негръмнал патрон.
 10. Тази пушка е с мушка и мерник и едва ли ще ти е много удобна за бърза стрелба по летящ дивеч, особено ако нямаш много опит в стрелбата. Съмнява ме че е и подходяща за твоя ръст, но това ти трябва да го прецениш. Ако нямаш опит, най-добре отиди в магазина с опитен колега, който да те гледа отстрани дали правиш грешки при прикладването. Иначе, Силмата е среден клас оръжие (нисък за италианско оръжие) със своите кусури, въпреки че слуг моделът би трябвало да е изработен по-прецизно, поне откъм сходимост на цевите. Поздрави и успех на изпита!
 11. Здравейте колеги, Днес, около 16:00 часа, в района над село Пастух по поречието на река Струма забелязах мъжко ловно куче, кафяво-черно на цвят, Най-вероятно кръстоска между гонче и барак. Кучето е силно отслабнала и много предпазливо. Не се даде да бъде наближено, дори не успях ьа го снимам. Надявам се да съм бил полезен на някой!
 12. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80_%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BA
 13. Не прилича на никоя от нашите водни змии. По-скоро е вид смок, най-вероятно пъстър.
 14. Написах как са направени монтажите на Рекнагел. Който не вярва, отива във Вип-а и проверява на място. Сигурно няма да имат против да се опита и магнитче да им лепне. Производството на Стоян не е стандартно и серийно. Отиваш при него с оптика/бързомер и пушка, той ще ти препоръча каква база да се изработи, с колко канала, каква височина на монтажа да се вземе и т.н.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.