Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

AngelD

Ловец
 • Мнения

  389
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

AngelD last won the day on Юни 24 2015

AngelD had the most liked content!

Относно AngelD

 • Рожден ден 15.10.1975

Допълнителна информация

 • Име
  Angel Obretenchev
 • Оръжие
  Silma M70 12/76; Ceska Zbrojovka ZP-45/16 кал.; Blaser R8 30-06
 • Град
  Sofia
 • ЛРД
  Golets

Последни посетители

1410 профилни разглеждания
 1. До 1970-та година оръжията се означават от ZP-45 до ZP-50, след тази година с ZP-145 до ZP-150, като: ZP-45 и ZP-145 - 16 калибър, екстрактори ZP-47 и ZP-147 - 12 калибър, екстрактори ZP-149 и ZP-149 - 12 калибър, ежектори ZP-50 и ZP-150 - 16 калибър, ежектори Демиблок система, тройно заключване тип Пърдей, истински сайдлок, които го правят надеждно оръжие. Цевите са прецизно изработени, обикновено с добър бой, не са хромирани и типа стомана изисква отговорна поддръжка. Слабо място могат да бъдат ежекторите.
 2. Здравете, Гилзите са обещани. Ако има някаква промяна, ще пиша.
 3. Подарявам гилзи в 30-06. Хорнади 27 бр. и ППУ 36 бр. Намират се в София. За контакт на ЛС, моля.
 4. Що?! Проблеми със зареждането ли има? Хората с презареждането целят да опрат куршума в нарезите, а ти бягаш от това.
 5. Здравей Митко, Надявам се, че това което те кара да се разделиш с такова бижу не е нещо лошо! Успех в продажбата!
 6. Страшен съвет! Колегата се триуми между полуавтоматично оръжие, чупещо се двуцевно и ..... нещо си там, което май ставало и за лов. Очевидно знае какво му е на сърце! https://huntersvideo.com/shop/become-a-better-shot/ Това филмче на Хънтърс Видео според мен е много добро, показващо стъпките които един новобранец трябва да направи преди, по време на и след избора на оръжие. Опитай се да го намериш, мисля че само ще ти е от полза. Едва ли още с първата покупка ще направиш перфектния избор, но поне може да сведеш разочарованията до минимум. Едно от важните неща според мен е като избираш оръжие с теб да има опитен ловец. Да те гледа отстрани и да те насочи дали и как да прикладваш правилно (не разчитай че продавач в БГ ще го направи, тук се интересуват само да проддадът сега и веднага). Ако нещо ти "лепне", не е гаранция че прикладваш прравилно и че това действително е оръжието за теб. Отидете в магазин, пробвайте различни оръжия и системи, набележете нещо, пък после може да го търсиш и втора ръка. Поздрави и успех!
 7. ? Много слука да носи!
 8. Браво колега и благодаря за споделените емоции и натрупан опит! П.С. Може би е добре в определени случаи, дори и само по изключение, да се допускат снимки с по-голям размер.
 9. AngelD

  Hожовете DICK

  Двама от нашата дружинка взеха, едни със светло сини дръжки, и изхвърлиха всичко останало. Вече две години, що диви прасета и агнета са минали през тези два ножа ......
 10. Стават, при това не групират лошо. Кършумът е с месингова ризница, а не стоманена. Цапа повечко. Изстрелял съм поне 5 кутии и нямам негръмнал патрон.
 11. Тази пушка е с мушка и мерник и едва ли ще ти е много удобна за бърза стрелба по летящ дивеч, особено ако нямаш много опит в стрелбата. Съмнява ме че е и подходяща за твоя ръст, но това ти трябва да го прецениш. Ако нямаш опит, най-добре отиди в магазина с опитен колега, който да те гледа отстрани дали правиш грешки при прикладването. Иначе, Силмата е среден клас оръжие (нисък за италианско оръжие) със своите кусури, въпреки че слуг моделът би трябвало да е изработен по-прецизно, поне откъм сходимост на цевите. Поздрави и успех на изпита!
 12. Здравейте колеги, Днес, около 16:00 часа, в района над село Пастух по поречието на река Струма забелязах мъжко ловно куче, кафяво-черно на цвят, Най-вероятно кръстоска между гонче и барак. Кучето е силно отслабнала и много предпазливо. Не се даде да бъде наближено, дори не успях ьа го снимам. Надявам се да съм бил полезен на някой!
 13. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80_%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BA
 14. Не прилича на никоя от нашите водни змии. По-скоро е вид смок, най-вероятно пъстър.
 15. Написах как са направени монтажите на Рекнагел. Който не вярва, отива във Вип-а и проверява на място. Сигурно няма да имат против да се опита и магнитче да им лепне. Производството на Стоян не е стандартно и серийно. Отиваш при него с оптика/бързомер и пушка, той ще ти препоръча каква база да се изработи, с колко канала, каква височина на монтажа да се вземе и т.н.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.