Jump to content

Глиганчо

Ловец
 • Posts

  1,362
 • Joined

 • Last visited

About Глиганчо

 • Birthday 06/16/1980

Допълнителна информация

 • Име
  Дидо
 • Оръжие
  ИЖ-54, Mauser 98 Classic кал.30-06
 • Куче
  ягдтериерчета

Recent Profile Visitors

3,397 profile views

Глиганчо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

129

Reputation

 1. Днес 20.12.2015 по време на лов се загубиха двете ми кучета порода ягдтериер в района на село Керека общ. В.Търново. Кучетата са с оранжеви нашийници с табелки с телефонни номера. Моля ако някой има каквато и да е информация за тях да се обади на тел. 0887 074 904. Ще съм много благодарен!!!
 2. Кога се открива и на какъв дивеч? Да не би да хващат връщащите се птици към Европа?
 3. По-изчерпателен отговор не съм и очаквал - благодаря! Дано някой ден ми се случи да избирам къде да пласирам изстрела си, т.е. да участвам в такъв лов, макар че сърната отдавна не ми е цел като ловен обект. И все пак не рискуваш ли да изгубиш животното, когато го удариш по-назад, за да запазиш месото? Между другото когато се явявах на изпита за подборен отстрел не ми записаха в разрешителното "сърна", та интересното е когато отидеш на такъв платен лов в ловно стопанство някой иска ли ти разрешителното, за да види какъв дивеч имаш право да отстреляш? Предполагам, че когато отидеш с парите напред, разрешителното остава на заден план...
 4. Благодаря за уморазсъжденията по мой адрес, но както е казал народа: "Като не те натискат - недей да звъниш!". Човекът ми е отговорил точно и ясно, за което му благодаря....
 5. Би ли обяснил какво имаш предвид с това пласиране на изстрела? С какво се различава трофейният отстрел с "консумационния"? Използваш ли други калибри? Да не би да му чупиш краката, за да не нараняваш месото !? Ако пазиш месото, няма ли по-голям шанс от пропуск или по-лошото - раняване и избягване на животното...
 6. Голям побойник ще е бил....или пък е след изстрел със сачми?! Само той си е знаел!
 7. И все пак човека е тръгнал за трофеите, а не за месото. Предполагам, че и в това стопанство раняването не се толерира. Наистина интересно ще е да се види какви са пораженията - става ли изобщо за консумация?
 8. Прегледа ли из меню "Файлове" тук в сайта? Има доста. Може да ти хареса нещо.... Може да вкараш и малко пауза между вряканията за по-реалистично...
 9. Ами светни ни какво точно трябва да съдържа темата според теб и ще започнем да пишем коментари, за да ти угодим... Някои нямат купи - имат само снимки!
 10. Ей го на, на първата страница още! И там пише Карамуш...???? Недоумявам каква е тази ситуация!?
 11. В момента във В.Търново има изложба на трофеи. Там са изложени всякакви- и световни и посредствени. Но впечатление ми направи, че изложения световен рекорд на Живковото прасе е "реплика", както каза и уредника на изложбата. На някои от неговите снимки тук на поставката му пишеше ту "Кормисош", ту "Карамуш"!? Та интересното е къде се съхранява истинският трофей?
 12. Дори бих допълнил колегата, че обратната реакция, като страх и само душене на дивеча без захапване е по-скоро ненормална реакция за териера, независимо от възрастта му... Само за сравнение - моята млада надежда (момче) вече прогони, а няма и 6 месеца. Трудност в момента се явява обратното завръщане след гонката, но ще го преодолеем....с мноого свирене и викане.
 13. А имаш ли някаква "формула" по която определяш мястото на срязването?
 14. Дай Боже всеки да се сблъска с проблема да си намери по-голям съд за варене! Честно казано всякакви интервенции с подръчни инструменти по време на варенето за разширяване на леглото на зъбите са нежелателни и рисковани! Имайте предвид, че зъбите са много крехки и са загрети над 100 градуса, което прави процеса "опасен" за целостта на трофея. При счупване на хубав зъб, яда е мноооооооого голям!!!! Единственото, което препоръчвам да се ползва е парцал, с който да се опитва от време на време да се извадят на "самоход". Когато месото на "венеца" около зъба започне да се отделя, може да започнат и опитите за неговото измъкване с умерена сила и да не се доказва колко сила имате. Ако са неуспешни, значи, че варенето е малко. Ако глигите не са потопени изцяло във водата няма как да се извадят. Това правило не важи за рогата!!! Имаше някъде по книгите писано до къде могат да се срежат челюстите, за да се съберат в тенджерата, но е доста рисковано. Трябва да се има предвид , че зъбът е скрит около 2/3 в челюстта и отива назад, а не настрани и трябва да се отпуснат поне по 4-5 см за сигурност. Лошото е, че и да сбъркате резултата се вижда когато вече е късно и челюстта е срязана безвъзвратно. Дето се казва: Успех и късмет!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.