Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

357Magnum

Ловец
 • Мнения

  35
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно 357Magnum

 • Рожден ден 2.06.1968

Допълнителна информация

 • Име
  Николов
 • Оръжие
  Marlin357LeverAction, Medved 9x53R,IZH-58MAE
 • Куче
  гонче
 • МПС
  джип
 • Град
  София
 • ЛРД
  София Запад
 • Skype
  нямам

Последни посетители

934 профилни разглеждания
 1. Продавам карабина левър екшън Winchester'94AE(angle eject) cal.357Mag. Монтаж за оптика на Leupold, антабки на Uncle Mike. Карабината е на 30-тина изстрела. София. mail: [email protected], GSM 0884 301718. Цена - 950 лв.
 2. Продавам левър екшън Winchester mod.94AE cal.357Mag. С монтаж за оптика на Leupold. Антабки на Uncle Mike. Цена - 900лв.
 3. 357Magnum

  Win.94 cal.357Mag

  Левър екшън Winchester mod.1894 cal.357Mag , дължина на цевта - 61 см. Монтаж за оптика на Леуполд, антабки на чичо Майк. Цена 1000лв. Мейл за контакт [email protected] или на "Лични".
 4. Продавам карабина Winchester mod.1894AE cal.357Mag левър екшън. Пушката има монтаж за оптика на Леуполд и антабки на чичо Майк. Пушката е на 30 изстрела. Цена 1100лв. Контакт на Лични.
 5. Здравейте, колеги!!! Ловувам с Марлин 357Маг от 2004г и съм много доволен от пушлето. Фен съм от дете на уестърните и тази любов ме накара първата карабина да е левър. Калибъра, макар и чисто револверен, е достатъчно добър за нашата географска ширина. Проверен е на сърна и диво прасе (около 80кг). За по-едри животни със сигурност ще се наложи да повториш(потретиш ). Качеството на изработка е много високо. Механиката работи много добре ,изхвърлянето на гилзата е силно и насочено настрани.Цевта е 51см и оръжието е изключително маневрено.При този калибър отката е много приятен, скороста на презареждане е впечатляваща. Правилото че всяка пушка си харесва определен патрон е вярна. При мен лепна навремето ППУ-то. На дистанция 100м -3 попадения в диаметър 5-6см. В момента ползвам новите на Хорнади - левъреволюшан. Страхотно откритие на фирмата .....както те самите казват ....тази технология даде 2ри живот на левърите.Проблем с изхвърлянето на гилзите няма .....даже и при Уинчестера който по-принцип ги метка криво.Колегата който говори за проблем при изхвърлянето и то при БР, който толкова мазно върви, по всяка вероятност размера на приклада не е бил за него. Няма проблем и с поставянето на оптика , същия колега говори за това, просто на петлето се монтира отстрани едно палче (ако монтажа е много нисък) . Има модели на Марлин и Уинчестер които фабрично са подготвени за монтаж на такъв палец. Както казват хамериканците - Уинчестера е Уинчестер до 1964г. След това поради намаляване популярноста на системата и стремежа за намаляване на цената , започват да се използват не стоманени части а разни сплави. И днес Win от преди 1964г е по-скъп от този след.Ако трябва да избираш левър ...бих ги подредил така--- 1 Браунинг, 2 Марлин,3 Савидж мод.99,4 Уинчестер. БР (много висока изработка и финиш) не е с туболарен магазин което дава балистично предимство и богат избор от патрони, при Марлина само Хорнади произвеждат островърхи патрони за левъри. моя милост Успех!
 6. И какво сега колеги....!!! Бла,бла,бла ....20стр. пустословие и празнодумие......богати,бедни, умни,прости.....морални,неморални .......за и против карабините......Европа ще ни оправи.....може ама изотзад.....Няма кой друг да ни защити правата освен нас самите .....а тук става дума за отнемане на право от държавата.......нито повече нито по-малко...... Така че вместо да си чешаме езиците, в иначе полезния форум, да вземем и да предприемем нещо....стига сме се гушили зад някой или нещо.Колега беше предложил да дадем по 1лев и да наемем добър екип от адвокати и да им скъсаме задниците на плиткоумните деПУТАТИ. НЯМА да го прегласуват този прословут чл.56 ...ако НИЕ - ловците не си потърсим правата по законов път!!!!!
 7. Wow!!!! Както винаги българина има 6 мнения по 1 въпрос!!!! Хехехе Колеги ...... да се опитаме да обобщим. Много е важно да се каже и приеме от всички, че: Българския ловец няма ловна етика,морал, философия и отношение към природата и дивите животни като част от нея. В противен случай мисля, че просто нямаше да водим този разговор. Никой в днешно време не ходи на лов за да се прехранва(надявам се).Всеки има различен мотив за да тръгне на лов. Общото е, че всеки очаква да получи удоволствие от лова. Поне за мен лова е начин да контактуваш с природата, раздумката с колегите, красотата на планината и невероятното усещане да наблюдаваш дивите животни в естествената им среда без да те забележат.Лова не е само отнемането на живот и дране, той е много повече. Имам колега в дружинката, който идва рядко и никога не стреля по животни. Знае навиците на животните и къде минават.Не мисля че е по-малко ловец от който и да е било друг. Знам, че във всяка дружинка има поне 2-ма от така наречените - МЕСАРИ. Но не това е смисъла на лова.Отношението към природата включва да си прибереш боклука след като сте обядвали, да си прибереш гилзите след стрелба (защото нямат изгниване), да си купиш патрони с медни, а не с оловни сачми защото оловото замърсява (в някой страни вече са забранени), полагане на грижи за животните целогодишно и тн. и тн.Всичко това и много други неща изпълват със съдържание понятието"ловна култура". Та същата тази ловна култура по цял свят е казала ДА на карабината. Аргументи от типа "животното трябва да има шанс" , "избихте животните на 300-400м" (хехехе на 1000м ) са неоснователни. Като искаш да има шанс просто не вдигаш пушката и не стреляш, но ако ще го правиш ти трябва нужния инструмент. Колкото до опасноста от нещастни случай тя не зависи от типа оръжие, а от модела на задприкладното устройство. Да не забравяме, че целта на оръжието е да отнема живот ( в този смисъл пак се сещам за колегите които твърдят че с гладкоцевното животното има шанс) независимо от системата.Самодисциплината и отличното познаване и бораване с оръжието с което ловуваш са предпоставки за безоопасен ловен излет. Всичко друго е бла бла бла.Около жълтото. Друг е въпроса доколко българския ловец познава и как борави със своето оръжие. Винаги на 1-во място трябва да бъде безопасноста - твойта и на колегите. Мисля че истинската причина за ширещото се сред българските ловци негативно отношение към нарезното ловно оръжие , както преди мен колега бе отбелязал, е 40 г. управление на комунистите. Да раздадеш масово на населението нарезно оръжие пък било то и ловно е риск неприемлив за БКП. Ами ако то се обърне срещу тях.Този негативизъм е насаждан в главите на хората в продължение на цели 45г., това са няколко поколения. Няма как ....ще трябва да се сменят няколко поколения за да се смени гледната точка.
 8. Колеги!!!!! Внимание!!! От чл.56 ВЪОБЩЕ НЕ СТАВА ЯСНО ДАЛИ Е РАЗРЕШЕНО ЛОВУВАНЕТО С НАРЕЗНО!!!!! Миналата събота шефа на дружинката получил окръжно №6 - тия с карабините да се крият при проверка че с новия закон са разрешени само при подборен!!!! Кви са тия тъпотий!!! Някой светнат юридически може ли да внесе яснота по въпроса!! В същия член има понятия които ме объркват- що за животна е - "гладкоцевно ненарезно" и другия бисер "или с полуавтоматично огнестрелно ловно оръжие". Що за птица е това оръжие не става ясно...то ли гладкоцевно полуавтоматично или нарезно такова!!!! Ей 1 закон като хората не могат да направят !!!
 9. Здравейте!!! Да споделя моя личен опит с пиратките! Миналата година през месец декември дежурните по служба "гоначи" запалиха една поляна. Ако си спомняте ....миналата година беше доста сушава ......и белята стана.Огъня се насочи към близката борова гора. Който не е гасил горски пожар, не знае за какво става дума. Слава на Господ и Негово Величество Късмета и благодарение на дружните усилия на цялата дружинка успяхме да загасим огъня. От тогава пиратките в нашата дружинка са забранени. Пичове .....не си заслужава риска .....освен ако не искате да се гледате по новините ))))))!!!!! Събираме пари и купуваме дребни патрони и с тях работят гоначите. Е това е ........Успех на всички през новия ловен сезон!!!!!!
 10. 357Magnum

  Leopold

  И аз имам Leupold и съм много доволен. Такива капачета си купих от магазина на СтарФорс на Екзарх Йосиф......около25-30лв комплекта (ако не се лъжа).Наскоро са получили внос и скоро очакват нова пратка ...така че сигурно ще ги имат в наличност. Успех!!!
 11. определено 40 лв са много за нещо което върши същата расбота и за 5 и за 15 лв Супер!!!!! За какво да си купувам BMW(примерно) като и Москвича ще ми свърши същата работа (да ме закара от т.А до т.Б).
 12. Патрони има. Само че са по 3 кинта парчето.В магазина на РосБулАрмс в София.Кофти е само че няма никакъв избор на куршуми и само една фирма е вносител . Даже новите са с подобрена балистика за сметка на нов тип барут и леко увеличаване на заряда. Иначе за стоте метра си прав .....видях го с очите си .....животното пада все едно го е ударил бързия влак за Бургас.
 13. В нета има доста инфо и за двете ...вкл. и на nalov.com. С две думи ....710 скапана .....700 доста добра в средния ценови клас.
 14. Калибър 357Маг е дискутиран вече - виж в раздел "Боеприпаси и релоадинг" ...левърите също са обсъждани. Успех
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.