Jump to content

ikonomika

Ловец
 • Posts

  338
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ikonomika

 1. Подариха ми за рождения ден едно ловно яке на берета та си рекох да му взема една пушка да му подхожда Решил съм да взема Берета 687 SPG2 с два спусъка и мобилни шокове.
 2. Продавам надцевка марка Sabatti Olimpo 12/76. Пушката е на под 500 изстрела без никави одрасквания или забележки. Чистена след всяка стрелба. Практически е като нова. Причината за продажбата е закупуването на нова надцевка Beretta и старата не ми трябва. Пушката е купена за 2000 лв. и се продава за 1000 лв. Който се интересува да ме търси на 0885870305 между 17:00 и 00:00 часа
 3. За 2 поредни ловни излета бяха отстреляни два вълка в ловна дружина Огоста в село Бели мел. Вълците бяха вдигнати на гонка. Много добитък пострада от вълчи набези в региона.
 4. Не е точно така. По българския закон изваждането на оръжие и използването му е едно и също нещо т.е. ако човек ти извади пистолет и го застреляш няма да го лежиш. Дори знам за случай, в който пишлеме вади газов пистолет и го застрелват. "Убиеца" не отиде в затвора. Това също не е така. По закон не си длъжен да бягаш, за да не използваш оръжието си за самозащита т.е. ако нападателят ти е извадил пистолет използването на твой такъв няма да е превишаване на пределите на самоотбрана. Същото важи ако нападателите имат числово превъзходство т.е. ако са двама-трима също можеш да използваш оръжие срещу тях. При влизане в имота ти взлом през нощта също можеш да използваш оръжие. Това не означава да го гръмнеш на вратата, но при извадено оръжие ако те нападне и го застреляш от 2 метра няма да го лежиш. Има много такива случаи, при които стрелците са оправдани. В България също може да се ползва оръжие при самоотбрана, НО при така наречената крайна необходимост. Хората искат щом е влязъл в имота да го гръмнеш - е това е убийство по нашите закони и за такова отиваш в затвора.
 5. Автомата подтиква към грешки поради "подсъзнателното" чувство за "възможност" за поправка със следващия патрон. Аз направих грешка първата ми пушка да е автомат и сам се убедих в това. След като взех болтова карабина, с която презареждането е почти толкова бързо колкото и при автомата, всичко се подреди. На 2 пъти ми излизат сюрии прасета - първия път 2 убити и едно смъртоносно ранено, а втория път 2 прасета като им стрелях от 100-ина метра докато тичаха бързо и кучета ги гонеха. Аз съм за болтова карабина ама да е Блазер и да е с бързомер
 6. Според казаното от теб колега проблемът е в организацията във вашата дружинка. За разполагането на пусийте си има отговорник и в описаната от теб ситуация той е виновен за неразчетеното разполагане на пусиите, а също така и вие самите, защото не сте се поинтересували къде са разположени съседните пусии. Ако гостът сам е мръднал от мястото, на което са го поставили предварително, той си понася последствията. Цената на джипа и пушката нямат нищо общо в случая. Аз винаги питам къде ще застане човека на съседната до мен пусия въпреки, че си познавам района. Ти как така заставаш и вдигаш пушка без да знаеш другите къде са?
 7. 2 броя. 1-то 70-ина кг, а другото 120-130 ама го намери съседната дружина и не знам дали се брои ?
 8. След цял сезон ходене по баирите и нито един изстрел най-накрая ми излезе слуката и продухах паяжините от цевта дето се казва Това прасе го застигна куршума на около 100-ина метра докато тичаше с бесна скорост Наруши правилата за максимална скорост у нашето ловно поле и беше санкционирано с .308 win
 9. Мойто е дживгар от 3-4 метра с 6/0. Още помня смесения мирис от препечено с опърлено П.П. От дживгара нищо не успех да намеря освен неколко пера и малко кръв ..
 10. Екстра даже и мене ме има на тая снимка Добре, че не си снимал след като изпихме виното
 11. Днес си взех една кутия ППУ .308 11.7 грама за тест. Ще ги пробвам тая седмица. На мен ми трябват за гонка. До 100 метра се съмнявам да има някакъв проблем с тях.
 12. Тая седмица изпуснахме прасетата ама па кучетата развиха нови способности.
 13. Къде се е случил този неприятен инцидент и какво точно е довело до него? Търсих тема във форума за случая, но не намерих.
 14. При нас откриването ни докара доста изненади. Първо ни се прецака едната джипка та се забавихме с първата гонка. След това на един колега му излезе нерез около 120 кила по негови сметки, но при опита за стрелба не му гръмна патрона и изпусна прасето. Патрона български, а пушката Мазалат. В крайна сметка се отчетохме с едно 90-100 кг. прасе и успях да си окървавя новото ножче Линдер Покрай мен минаха 2 сърнички, но живо прасе не видях. Дано утре имам повече слука и вместо сърни да ми излизат прасета.
 15. Пушкалото е наточено, джепането подготвено и раницата стегната. Айде още малко и се почва Много СЛУКА за всички!
 16. Ами тоя го "приземих" точно на 100 метра от мястото, което си снимал или ка викат у наше село "он като се излете я му пущих една цев и се свлече" Кофти беше, че другите ловци им стреляха от много далече и само ги плашеха. Аз избегах да няма други ловци покрай мене и тоя от снимката се престраши да мине по-ниско.
 17. Тва щоту съм му ударил една инджекция петарка
 18. Те го един от гривяците в по-близък план
 19. Наслука на всички в утрешния ден и да се не напойте таа вечер, че утре ша уцелите на некой опинците
 20. Пробвах на другия ден. Проблема си е в задприкладното устройство. Явно съм мръднал точно преди изстрела или както казват старите ловци "притреперал си у последния момент"
 21. Хайде и аз да се запиша в темата. Казаха ми, че често виждат чакали в една ожъната нива и си викам ще ида да пробвам свирките (имах някакво предчуствие, че ще има слука). До сега съм ходил над 30 пъти със звуци, но никога животно не е излизало - сигурно щото всички хищници в северозападния край са пустиняци Към 7 без 15 отивам към едно от чакалата и пред мен на 150 метра претичва една лисица и влиза в гъстото след нивата. Викам си ще има слука тая вечер. Качвам се на чакалото, чакам 5 минути и пускам мишката да църка. Минаха 10 минути и нищо. Явно в близост до мен нямаше хищник и реших да надуя зайчето. Няма и 5 минути откакто заплака зайо и виждам как една лисана се приближава към мен от към 200-ина метра право срещу мен. На всеки 5-6 метра спира да се ослушва и да души. Спрях да свиря и стоя неподвижно да се приближи на по-сгодна дистанция за успешен изстрел. Сложил съм вариото на 6 и наблюдавам лисана как се приближава душейки, а вътрешно ще умра от кеф - за първи път излиза животно на моята музика Лисана дойде на 70-ина метра и бях сигурен в успеха. Кръсчето плавно застана на лисана над крачето и я следваше бавно. Тя ми позира перфектно като се обърна на страни и си викам "това е момента". Спусъка плавно отиде назад и се чу гръм. Вдигна се такава пушилка около кума лиса, че направо я изгубих от поглед. За мое съжаление обаче видях как из пушилката изхвърче лисицата с бесна скорост. Направих още 2 изстрела на отчаянието и изгубих животното от поглед. Хвана ме яд и те така. Дано следващия път да я уцеля, че станах за резил
 22. Браво. Днес ще проверя и в моя район има ли "гриваре"
 23. Не му мисли колега. Като идеме на оня свет ще му мислиме. Там може ние да сме дивеча, а един глиган да ни дебне с Blaser R8 А дотогава ... "и ловец съм и рибар съм .. чужди булки в коли, язовири и гори"
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.