Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

joropl

Ловец
 • Мнения

  60
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Joro
 • Оръжие
  ИЖ-27 ЕМ
 • Куче
  нямам
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  Плевен 4
 1. Днешният ловен ден - пропуски , пропуски и пак пропуски...
 2. Продавам зимен камуфлажен костюм на "Интендантско Обслужване" ЕАД - гр. Калофер 1.Зимна камуфлажна шуба ,нова, неупотребявана, с подплата размер 176/100 -60лв. 2.Зимен камуфлажен панталон,нов, неупотребяван, с подплата размер 176/100 - 50лв. Цена за комплект - 95лв.
 3. Съботната слука! Пет пъти стреляно по глигана, но леко се свил и заминал.... Намериха го паднал по- навътре в гората, поразен в дроба, но и с други стари рани по него.
 4. Двама ловци загинаха по време на лов в Плана планина. По непотвърдена информация между мъжете възникнал скандал, след което те извадили оръжията си и се застреляли един друг. Инцидентът е станал в местност край столицата. Сигнал в МВР е получен към 16.30 часа. Има информация, че единият от простреляните ловци е Петър Божилов – изпълнителен директор на спортното дружество Национална спортна база. Другият е 71-годишен мъж, чиято самоличност все още е неизвестна. Според полицията единият мъж е стрелял с ловна пушка, а другият - с пистолет. Петър Божилов, снимка: архив БГНЕС По случая няма задържани. Разпитват се свидетели и се изяснява как точно се е случило смъртоносното прострелване. Петър Божилов, извествен с прякора Пешо Поялника, е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас". Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. Наскоро изпълнителният директор на Агенция по горите издаде заповед, с която се определя график за ловуването в дните от 22 до 26 декември. Той обяви още, че с цел предотвратяването на инциденти при лов, строго ще се следи за спазването на разпоредбите в закона. * Това мнение е промотирано в статия от член на екипа
 5. Какви са тези маймунски знаци , които излизат на предните 3 поста ???!!!
 6. Пак ви пре...ха ..... Ама така е - частен форум , правят си каквото искат, пробутват си комунистическите номера.... така беше и преди време и много народ напусна този форум заради подобни неща...
 7. Доктора сигурно е ударил единия приплод , а Ценков?
 8. Проучване на потенциални зимовища на дропли Доброволци от клоновете на БДЗП в Свищов и Козлодуй са провели на 24 и 25.02.2007г. проучване за определяне на потенциални места с възможности за реинтродукция на вида, като част от съвместна инициатива на БДЗП и СЛРБ. Проучването е обхванало едно от местата с най-добри условия за зимуване и реинтродукция на гнездящи дропли - ОВМ Златията край Козлодуй. За съжалиние, дропли не са били наблюдавани. В полевия дневник от обиколката преобладават обикновени мишелови и полски блатари. Изработените за целите на проучването анкетни брошури са били разпространени сред ловци, земеделски стопани и други хора, работещи на полето. Освен района на ОВМ Златията, досега са огледани и обширни полета в централна България. Проучването ще продължи и през месец март. Проучването на БДЗП и СЛРБ стартира в началото на 2007г. Целта е да се изясни срещат ли се все още дроплата и стрепета в нашата страна и, ако да, в кои райони, през кое време на годината и в каква численост. Причината да започне проучването е изчезването на дроплата и стрепета като гнездящи видове от българската орнитофауна. През втората половина на 20 век престават да гнездят в Дунавската равнина и в Добруджа. Двата вида птици са наблюдавани изключително рядко и то само през зимните месеци. След 2000г. почти липсват сведения за тях.
 9. Здравейте колеги! Никъде в този форум не чух или прочетох да се споменава за този прекрасен обект на лов , за съжаление вече изчезнал ... може би , от земите ни. Бях чел преди време едни ловни разкази ,как по Добруджата в началото на миналия век са ходили на този лов ,който е бил доста емоционален и привлекателен! Дроплата се е срещала често по степните райони в Добруджа,но е било изтребена и вече не съм чул да се споменава за нея, а и едва ли има останали живи ловци ,който са практикували този лов... Ако някой все пак знае нещо,ще е интересно да се прочете?
 10. Дончо Цончев е роден на 27 юли 1933 г. в град Левски. Завършва гимназия в София и геология в СУ "Климент Охридски" (1959 г.). Той е бил завеждащ редакция в издателство "Народна младеж" (1968-1970), заместник-главен редактор на "Профиздат" (1970-1973), завеждащ отдел "Българска литература" в списание "Съвременник" (1973-1989). Бил е и директор на списание "Лов и риболов", основател и директор на вестник "Наслука". Цончев е депутат в 40-то Народно събрание (2005-2009). През 2004 г. е награден с орден "Стара планина" - първа степен, за големите му заслуги към българската литература и по случай неговата седемдесетгодишнина. На 14 декември 2007 г. става носител на голямата награда за литература на Софийския университет. Автор е на близо 60 книги с проза и публицистика. Сценарист е на 4 игрални филма, написал е 5 театрални пиеси. Творбите му са преведени на 28 езика. Пише за природата и света на животните, както и детско-юношеска проза. Автор е на разкази, новели, повести, драми, сред които "Мъже без вратовръзки", "Роман на колелета", "Червени слонове", "Опасни типове", "Почти любовна история", "Принцовете", "Ако можехме да ги чуем", "Звезден прах", "Къщата на песните".
 11. Днес България се раздели завинаги с един Голям Човек,Писател и ЛОВЕЦ....и още много ..... Вечна ти памет бай Дончо! Почивай в мир!
 12. Ехеееееее,какво става ,бе хора!!!!!???!!! Ужас!! То да го е страх човек да отиде на лов вече,че не се знае дали ще се върне...
 13. Жалко за човека...лека му пръст Но съм забелязал ,че никой по време на лов ,поне по моите наблюдения не носи медицински средства за оказване на помощ при първа необходимост,ама нищичко не се носи... Ако някой знае подробности по случая ,може да сподели , а ние да си вземем поука какво трябва да правим и не правим в критични ситуации...макар,че тогава човек няма много време да мисли ,но все пак е хубаво да се сподели от тези които имат горчивия опит.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.