Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

nedev385

Ловец
 • Мнения

  314
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  nedko
 • Куче
  nemska ovcharka
 1. Промяна в цвета се получава при излагането на пряка слънчева светлина,макар и в затворено помещение,при съхранението му на по влажно място или на открити условия.Миенето на трофея също не е препоръчително,било само с вода.Достатъчно е само да се почисти от праха с много леко навлажнена кърпа.Колкото до възстановяването,биха могли да се възстановят почти всички цветове на елени или сръндаци.При муфлони и диви кози принципно не се възстановява цвят,поради факта ,че цвета на този вид рога е еднакъв в дълбочина,за разлика от тези на елени и сръндаци,където оцветяването е само повърхностно.В единия случай имаме натрупано рогово вещество върху кост,а в другия случай има ме оцветена костна структура.Вариянти за оцветяване колкото щеш,като се започне с естествени оцветители и се завърши с различни химични вещества и специални байцове.Дано съм бил полезен!
 2. Нещата са много ясни и ако всичко гореописано в реалност е така ,то ти си свършил повечето работа ,но малкото което е останало е пропуснато.А то е много важно.Забранителна команда или задържане на емоционалната активност на кучето ,както искаш го наречи .Пълен контрол е по точно определение в случая.Би могло да се постигне само тогава когато има много добре отработена забранителна команда.Май това пропускаш.При подаване на такава, кучето трябва да замръзне.Не е без значение и определянето на типа нервна система на кучето ,а и на водача.Ако кучето е тип холерик то изработва с желание командите,макар и по бавно,но трудно ги задържа(запаметява)в себе си и при най малката тръпка или предизвикателство всичко се изпарява.Май в случая се касае за това.Относно водача и неговата психика,ако той е по мек в такъв случай то кучето взема превес и нещата в свои ръце и от там насетне той се явява доминиращия фактор.Как се процедира ? 1. Доотработване на забранителната команда,с която в последствие бихте могли да спрете кучето си.За целта биха ви послужили телетакт,строг нашийник или допълнителни "часове " по обща дисциплина.2. Задълбочени тренировки,за подтискане на ловната злоба,но да не се нарушава ловния интерес в кучето.Там се действа доста по прецизно.Когато се работи с телетакт или строг нашийник по принцип се започва със по силно въздействие при кучета с по голям темперамент и в последствие само се "напомня " с по слабо въздействие.Но е препоръчирелно това да не се прави при условия ,наподобяващи реалните ловни условияДано съм бил полезен в случая!
 3. Това е поддържаща храна за големи кучета.За подрастващо е необходима по сериозна храна,особенно за по големи породи.Роял Канин,Кануба,Про План,Пурина.С тези храни до година и два три месеца,после може и с поддържаща.Не е без значение и породата,както и за какво ще се използва кучето.В зависимост от финансовите възможности на собственика има и междинен вариянт,при който горе споменатите храни се дават периодично -да речем през две хранения с по обикновенна храна.Дано съм ви бил полезен.
 4. Каквото и да се прдприеме в тази посока ще е без особен резултат,тъй като вече органите ,мускулите и ставите са амортизирани.Както при хората.Освен да се прибере на топло,както практикуваш и да не лежи на гол цимент,друго не виждам какво да се направи.Уникален е факта ,че е достигнало такава преклонна .Поздравления за грижите които си положил! Идва и такъв момент в който трябва да се разделим с нашите приятели,неизбежно е ! Но още по гадно е след този момент,когато мястото на вече загубения другар трябва да заеме нов.Не всеки човек би могъл да се справи с такава ситуация и почти винаги се търсят в новото куче характерните черти от характера на старото .От там се променя и отношение ,и подход и още куп други неща.Не са и малко случаите на намразване на новият помощник при определени ситуации.Бил съм в подобна ситуация както колегата ДБД.Ужасно тежка и трудна.Най вероятно ще я преодолее и ще вземе друго куче ,просто се иска доста време и нагласа за новата промяна.
 5. Децата на професори не винаги стават професори ! И при кучетата е така,иска се обучение и работа.Друг е въпроса ,че майката в повечето случаи придава някакъв първоначален интерес на малките.Но ако си остане само интереса за работа без да се развива,той с времето изчезва,и то в ранен период от развитието на мъника.Поздрави!
 6. Продавам два броя ,употребявани ,извънбордови двигателя Вихър25к.с. и резервни части за тях.Двигателите са в добро състояние и се намират в гр.Кърджали.Тел.за контакт-0888265779-Недев.
 7. Продавам препарирана глава от диво прасе.Намира се в Кърджали.Цена 3оо лв.
 8. Здравей, аз внесох преди две години мъжко от Германия и мога да ти дам пълна информация.Елитните развъдници са VON ARLETT, VON ARMINIUS2000, VON WUTACHTAL,VON ZELLWALDRAND,VON URBEKE,VON BAD BOLL и много други.Зависи какво куче търсиш и колко елитно искаш да е .Всичко което ти е необходимо ти го изготвя развъдчика,това е международен паспорт с вписани ваксини и микрочип ,родословие.Ти трябва да си носиш само клетка,но такава и от там можеш да си купиш,приблизително около 40-50 евро.Кученцата варират според качеството им от 800 до към 100 евро,но това ще ти го каже развъдчика.Дано съм ти бил полезен!
 9. Изрежи лентички от капачки за буркани.Те са алуминиеви и лесно хващат формата на зъбите.Можеш да си ди сваляш когато си поискаш и стоят здраво закрепени към дъската.Ако не ти е достатъчна дължината може да използваш тънка алуминиева или медна ламарина( например флакони от монтажна пяна,дезодоранти и т.н.) Успех!
 10. Здравей колега ,знам че в такова положение човек изключва много неща ,но е редно да упоменеш породата на кучето .За временно укрепване на положението ,докато намериш необходимия донор и ако има възможност разбира се давай през устата паста КАЛОПЕТ и по силно концентрирана отвара от коприва.Това важи ако кучето може да приема течности.Не упомена какъв е здравния проблем.Но съм сигурен ако дадеш повече подробности все ще се намерят отзивчиви колеги които да помогнат.Успех и бързо оздравяване!
 11. Големият съд не е чак такъв проблем,варят се в тенекия от сирене,по голяма тенджера,а пък става и с обръщане .Колкото до загряването ,чак към края на процеса достига 100 те градуса.Съветите на на колегата Глиганчо са много плезни и ако се ползват подръчни инструменти -то с иьключително внимание и прецизност.Аз лично си помагам с клещи резачки за раздробяване на челюстта и резбарско длето ,ако имам насреща си проблемни зъби кото не излизат на собствен ход.До тук не е имало увреждане на нито един зъб.Успех и НАСЛУКА!
 12. Принципно главата се вари цяла ,за да може да се ползва и месото.Варенето продължава 4-6 часа (до разваряване) в зависимост от това дали е възрастно или младо животно.Чак след това се пристъпва към вадене на зъбите.Не препоръчително да се реже челюста,защото не се знае до къде продължават зъбите.По удачен вариянт е да се изкарат по обичайния начин.Разбира се някои излизат лесно,други по трудно.Тогава се издълбава и разширява леглото на зъба в челюстта с помощта на длето или остър нож. Най добрият вариянт за заливане е със зъботехнически материал,но излиза по скъпо и се прилага само за зъби с висока стойност.Със същите материали става и възстановяване на спукани или счупени зъби.По евтин вариянт е със епоксидна смола.Заливането е трайно .Преди всичко обаче преди всяко заливане е желателно да се обезмаслят с подходящ разредител(кореселин,чист бензин).Тогава се постига трайно залепване на смолата.Така вече залетите зъби се държат в помещение без резки температурни разлики.Дано съм бил полезен!
 13. От 3-4 години ползвам фронтлайна и съм много доволен.Но поставям на цялото тяло ,а не само на врата както препоръчват.Като се има в предвид ,че третирам три кучета една опаковка категория 40 - 60 кг ми стига напълно(куче4тата ми8 са около 35- 40 килограма едното) и действа безупречно 2-3 месеца.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.