Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

nedev385

Ловец
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  nedko
 • Куче
  nemska ovcharka
 1. Промяна в цвета се получава при излагането на пряка слънчева светлина,макар и в затворено помещение,при съхранението му на по влажно място или на открити условия.Миенето на трофея също не е препоръчително,било само с вода.Достатъчно е само да се почисти от праха с много леко навлажнена кърпа.Колкото до възстановяването,биха могли да се възстановят почти всички цветове на елени или сръндаци.При муфлони и диви кози принципно не се възстановява цвят,поради факта ,че цвета на този вид рога е еднакъв в дълбочина,за разлика от тези на елени и сръндаци,където оцветяването е само повърхностно.В едини
 2. Нещата са много ясни и ако всичко гореописано в реалност е така ,то ти си свършил повечето работа ,но малкото което е останало е пропуснато.А то е много важно.Забранителна команда или задържане на емоционалната активност на кучето ,както искаш го наречи .Пълен контрол е по точно определение в случая.Би могло да се постигне само тогава когато има много добре отработена забранителна команда.Май това пропускаш.При подаване на такава, кучето трябва да замръзне.Не е без значение и определянето на типа нервна система на кучето ,а и на водача.Ако кучето е тип холерик то изработва с желание командите,
 3. Това е поддържаща храна за големи кучета.За подрастващо е необходима по сериозна храна,особенно за по големи породи.Роял Канин,Кануба,Про План,Пурина.С тези храни до година и два три месеца,после може и с поддържаща.Не е без значение и породата,както и за какво ще се използва кучето.В зависимост от финансовите възможности на собственика има и междинен вариянт,при който горе споменатите храни се дават периодично -да речем през две хранения с по обикновенна храна.Дано съм ви бил полезен.
 4. Каквото и да се прдприеме в тази посока ще е без особен резултат,тъй като вече органите ,мускулите и ставите са амортизирани.Както при хората.Освен да се прибере на топло,както практикуваш и да не лежи на гол цимент,друго не виждам какво да се направи.Уникален е факта ,че е достигнало такава преклонна .Поздравления за грижите които си положил! Идва и такъв момент в който трябва да се разделим с нашите приятели,неизбежно е ! Но още по гадно е след този момент,когато мястото на вече загубения другар трябва да заеме нов.Не всеки човек би могъл да се справи с такава ситуация и почти винаги се тър
 5. Децата на професори не винаги стават професори ! И при кучетата е така,иска се обучение и работа.Друг е въпроса ,че майката в повечето случаи придава някакъв първоначален интерес на малките.Но ако си остане само интереса за работа без да се развива,той с времето изчезва,и то в ранен период от развитието на мъника.Поздрави!
 6. Продавам два броя ,употребявани ,извънбордови двигателя Вихър25к.с. и резервни части за тях.Двигателите са в добро състояние и се намират в гр.Кърджали.Тел.за контакт-0888265779-Недев.
 7. Продавам препарирана глава от диво прасе.Намира се в Кърджали.Цена 3оо лв.
 8. Здравей, аз внесох преди две години мъжко от Германия и мога да ти дам пълна информация.Елитните развъдници са VON ARLETT, VON ARMINIUS2000, VON WUTACHTAL,VON ZELLWALDRAND,VON URBEKE,VON BAD BOLL и много други.Зависи какво куче търсиш и колко елитно искаш да е .Всичко което ти е необходимо ти го изготвя развъдчика,това е международен паспорт с вписани ваксини и микрочип ,родословие.Ти трябва да си носиш само клетка,но такава и от там можеш да си купиш,приблизително около 40-50 евро.Кученцата варират според качеството им от 800 до към 100 евро,но това ще ти го каже развъдчика.Дано съм ти бил п
 9. Изрежи лентички от капачки за буркани.Те са алуминиеви и лесно хващат формата на зъбите.Можеш да си ди сваляш когато си поискаш и стоят здраво закрепени към дъската.Ако не ти е достатъчна дължината може да използваш тънка алуминиева или медна ламарина( например флакони от монтажна пяна,дезодоранти и т.н.) Успех!
 10. Здравей колега ,знам че в такова положение човек изключва много неща ,но е редно да упоменеш породата на кучето .За временно укрепване на положението ,докато намериш необходимия донор и ако има възможност разбира се давай през устата паста КАЛОПЕТ и по силно концентрирана отвара от коприва.Това важи ако кучето може да приема течности.Не упомена какъв е здравния проблем.Но съм сигурен ако дадеш повече подробности все ще се намерят отзивчиви колеги които да помогнат.Успех и бързо оздравяване!
 11. Големият съд не е чак такъв проблем,варят се в тенекия от сирене,по голяма тенджера,а пък става и с обръщане .Колкото до загряването ,чак към края на процеса достига 100 те градуса.Съветите на на колегата Глиганчо са много плезни и ако се ползват подръчни инструменти -то с иьключително внимание и прецизност.Аз лично си помагам с клещи резачки за раздробяване на челюстта и резбарско длето ,ако имам насреща си проблемни зъби кото не излизат на собствен ход.До тук не е имало увреждане на нито един зъб.Успех и НАСЛУКА!
 12. Принципно главата се вари цяла ,за да може да се ползва и месото.Варенето продължава 4-6 часа (до разваряване) в зависимост от това дали е възрастно или младо животно.Чак след това се пристъпва към вадене на зъбите.Не препоръчително да се реже челюста,защото не се знае до къде продължават зъбите.По удачен вариянт е да се изкарат по обичайния начин.Разбира се някои излизат лесно,други по трудно.Тогава се издълбава и разширява леглото на зъба в челюстта с помощта на длето или остър нож. Най добрият вариянт за заливане е със зъботехнически материал,но излиза по скъпо и се прилага само за зъби с
 13. От 3-4 години ползвам фронтлайна и съм много доволен.Но поставям на цялото тяло ,а не само на врата както препоръчват.Като се има в предвид ,че третирам три кучета една опаковка категория 40 - 60 кг ми стига напълно(куче4тата ми8 са около 35- 40 килограма едното) и действа безупречно 2-3 месеца.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.