Jump to content

nedev385

Ловец
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nedev385

 1. Промяна в цвета се получава при излагането на пряка слънчева светлина,макар и в затворено помещение,при съхранението му на по влажно място или на открити условия.Миенето на трофея също не е препоръчително,било само с вода.Достатъчно е само да се почисти от праха с много леко навлажнена кърпа.Колкото до възстановяването,биха могли да се възстановят почти всички цветове на елени или сръндаци.При муфлони и диви кози принципно не се възстановява цвят,поради факта ,че цвета на този вид рога е еднакъв в дълбочина,за разлика от тези на елени и сръндаци,където оцветяването е само повърхностно.В единия случай имаме натрупано рогово вещество върху кост,а в другия случай има ме оцветена костна структура.Вариянти за оцветяване колкото щеш,като се започне с естествени оцветители и се завърши с различни химични вещества и специални байцове.Дано съм бил полезен!
 2. Нещата са много ясни и ако всичко гореописано в реалност е така ,то ти си свършил повечето работа ,но малкото което е останало е пропуснато.А то е много важно.Забранителна команда или задържане на емоционалната активност на кучето ,както искаш го наречи .Пълен контрол е по точно определение в случая.Би могло да се постигне само тогава когато има много добре отработена забранителна команда.Май това пропускаш.При подаване на такава, кучето трябва да замръзне.Не е без значение и определянето на типа нервна система на кучето ,а и на водача.Ако кучето е тип холерик то изработва с желание командите,макар и по бавно,но трудно ги задържа(запаметява)в себе си и при най малката тръпка или предизвикателство всичко се изпарява.Май в случая се касае за това.Относно водача и неговата психика,ако той е по мек в такъв случай то кучето взема превес и нещата в свои ръце и от там насетне той се явява доминиращия фактор.Как се процедира ? 1. Доотработване на забранителната команда,с която в последствие бихте могли да спрете кучето си.За целта биха ви послужили телетакт,строг нашийник или допълнителни "часове " по обща дисциплина.2. Задълбочени тренировки,за подтискане на ловната злоба,но да не се нарушава ловния интерес в кучето.Там се действа доста по прецизно.Когато се работи с телетакт или строг нашийник по принцип се започва със по силно въздействие при кучета с по голям темперамент и в последствие само се "напомня " с по слабо въздействие.Но е препоръчирелно това да не се прави при условия ,наподобяващи реалните ловни условияДано съм бил полезен в случая!
 3. Това е поддържаща храна за големи кучета.За подрастващо е необходима по сериозна храна,особенно за по големи породи.Роял Канин,Кануба,Про План,Пурина.С тези храни до година и два три месеца,после може и с поддържаща.Не е без значение и породата,както и за какво ще се използва кучето.В зависимост от финансовите възможности на собственика има и междинен вариянт,при който горе споменатите храни се дават периодично -да речем през две хранения с по обикновенна храна.Дано съм ви бил полезен.
 4. Каквото и да се прдприеме в тази посока ще е без особен резултат,тъй като вече органите ,мускулите и ставите са амортизирани.Както при хората.Освен да се прибере на топло,както практикуваш и да не лежи на гол цимент,друго не виждам какво да се направи.Уникален е факта ,че е достигнало такава преклонна .Поздравления за грижите които си положил! Идва и такъв момент в който трябва да се разделим с нашите приятели,неизбежно е ! Но още по гадно е след този момент,когато мястото на вече загубения другар трябва да заеме нов.Не всеки човек би могъл да се справи с такава ситуация и почти винаги се търсят в новото куче характерните черти от характера на старото .От там се променя и отношение ,и подход и още куп други неща.Не са и малко случаите на намразване на новият помощник при определени ситуации.Бил съм в подобна ситуация както колегата ДБД.Ужасно тежка и трудна.Най вероятно ще я преодолее и ще вземе друго куче ,просто се иска доста време и нагласа за новата промяна.
 5. Децата на професори не винаги стават професори ! И при кучетата е така,иска се обучение и работа.Друг е въпроса ,че майката в повечето случаи придава някакъв първоначален интерес на малките.Но ако си остане само интереса за работа без да се развива,той с времето изчезва,и то в ранен период от развитието на мъника.Поздрави!
 6. Продавам два броя ,употребявани ,извънбордови двигателя Вихър25к.с. и резервни части за тях.Двигателите са в добро състояние и се намират в гр.Кърджали.Тел.за контакт-0888265779-Недев.
 7. Продавам препарирана глава от диво прасе.Намира се в Кърджали.Цена 3оо лв.
 8. Здравей, аз внесох преди две години мъжко от Германия и мога да ти дам пълна информация.Елитните развъдници са VON ARLETT, VON ARMINIUS2000, VON WUTACHTAL,VON ZELLWALDRAND,VON URBEKE,VON BAD BOLL и много други.Зависи какво куче търсиш и колко елитно искаш да е .Всичко което ти е необходимо ти го изготвя развъдчика,това е международен паспорт с вписани ваксини и микрочип ,родословие.Ти трябва да си носиш само клетка,но такава и от там можеш да си купиш,приблизително около 40-50 евро.Кученцата варират според качеството им от 800 до към 100 евро,но това ще ти го каже развъдчика.Дано съм ти бил полезен!
 9. Изрежи лентички от капачки за буркани.Те са алуминиеви и лесно хващат формата на зъбите.Можеш да си ди сваляш когато си поискаш и стоят здраво закрепени към дъската.Ако не ти е достатъчна дължината може да използваш тънка алуминиева или медна ламарина( например флакони от монтажна пяна,дезодоранти и т.н.) Успех!
 10. Здравей колега ,знам че в такова положение човек изключва много неща ,но е редно да упоменеш породата на кучето .За временно укрепване на положението ,докато намериш необходимия донор и ако има възможност разбира се давай през устата паста КАЛОПЕТ и по силно концентрирана отвара от коприва.Това важи ако кучето може да приема течности.Не упомена какъв е здравния проблем.Но съм сигурен ако дадеш повече подробности все ще се намерят отзивчиви колеги които да помогнат.Успех и бързо оздравяване!
 11. Големият съд не е чак такъв проблем,варят се в тенекия от сирене,по голяма тенджера,а пък става и с обръщане .Колкото до загряването ,чак към края на процеса достига 100 те градуса.Съветите на на колегата Глиганчо са много плезни и ако се ползват подръчни инструменти -то с иьключително внимание и прецизност.Аз лично си помагам с клещи резачки за раздробяване на челюстта и резбарско длето ,ако имам насреща си проблемни зъби кото не излизат на собствен ход.До тук не е имало увреждане на нито един зъб.Успех и НАСЛУКА!
 12. Принципно главата се вари цяла ,за да може да се ползва и месото.Варенето продължава 4-6 часа (до разваряване) в зависимост от това дали е възрастно или младо животно.Чак след това се пристъпва към вадене на зъбите.Не препоръчително да се реже челюста,защото не се знае до къде продължават зъбите.По удачен вариянт е да се изкарат по обичайния начин.Разбира се някои излизат лесно,други по трудно.Тогава се издълбава и разширява леглото на зъба в челюстта с помощта на длето или остър нож. Най добрият вариянт за заливане е със зъботехнически материал,но излиза по скъпо и се прилага само за зъби с висока стойност.Със същите материали става и възстановяване на спукани или счупени зъби.По евтин вариянт е със епоксидна смола.Заливането е трайно .Преди всичко обаче преди всяко заливане е желателно да се обезмаслят с подходящ разредител(кореселин,чист бензин).Тогава се постига трайно залепване на смолата.Така вече залетите зъби се държат в помещение без резки температурни разлики.Дано съм бил полезен!
 13. От 3-4 години ползвам фронтлайна и съм много доволен.Но поставям на цялото тяло ,а не само на врата както препоръчват.Като се има в предвид ,че третирам три кучета една опаковка категория 40 - 60 кг ми стига напълно(куче4тата ми8 са около 35- 40 килограма едното) и действа безупречно 2-3 месеца.
 14. Продавам малки ягдтериерчета от чистокръвни,работещи родители внасяни от Сърбия.Кученцата са три женски родени на 03.06.14,обезпаразитени,ваксинирани и с паспорти.Родителите и малките се намират в гр.Кърджали и могат да се видят на място.Телефон за контакт: 0885001245, 0888265779
 15. Не колега ,изобщо не е утопия.Не знам при какви условия си пробал да изпитваш стоманата и кой ти я е правил.Преди доста време работих в завод за инструментална екипировка.Там всеки пети си беше направил острие от тези стомани и закалките се правеха в съседния цех където работех .Там имаше и апарат за измерване на твърдостта-Рохвел ако се не лъжа.А учителят ми по ковачество изтегляше стоманите от фи.Винаги псуваше колегите които му ги носеха-пак негови ученици.Думите му си ги спомням и до днес-Ако малко превишиш с температурата на нагряване, стоманата изгаря,ако си малко под определеното пневматичния чук не може да я изкове.Имаше и определена температура на закалката ако не се лъжа 900 градуса.Така че не е утопия!
 16. 3X13 и 4X13 са хирургични ,неръждаеми стомани от които се изработват медицински инструменти и са перфектни.Разбира се ако не са им променили имената с годините.Хваща ги магнит и могат да се обработват на синусна маса на шлаиф за определен ъгъл.Закаляват се на въздух и твърдостта надхвърля 60 единици.Тежко и горко на ковача обаче който ще ги кове!Успех !!!
 17. По важно е да я види ветеринар,за да е сигурно ,че е разгонване.Има и вероятност да е геникологичен проблем и кървенето да е от там.Друг възможен проблем е да не харесва мъжкаря,или да си подранил със скачването.Принципно женската е готова между 9-13 ден след пускане на кръвта,но във всички случаи има и изключения.Ако е разгонена започни дапробваш скачка през два дена,докато поддаде.Най сигурния вариант е ,ветеринар да и направи намазка и я види под микроскоп.Така ще си сигурен дали е разгонена и дали е в подходящия период за скачване.Има и трети вариант -някои кучки не допускат мъжко никога до себе си(или само избрани от тях).Ако случаят е такъв единственната възможност е да се поизнасили малко женската с държане ,или с намордник.Дано съм ти бил полезен!
 18. Бих искал само да добавя - когато майката ражда ,сандъка е желателно да бъде без каквато и да било постелка(само фазер,балатум или шперплат),тъй като тя започва да почиства самото място от плаценти ,околоплодни изтечения и т.н..Дори да има постелка кучката ще я махне,поне такива са моите наблюдения.И след ден или два тогава вече се слага постелка.Разбира се възможни са и изключения,но по рядко.Поздравления за образцовото родилно на Гергана,а на колегата успех при израждането!
 19. Дали пък колеги ние с намесата си не бъркаме някъде.Докато са при майката ,никое кутре няма ни рахит ни дявол.Когато ги вземем (някой път по рано, друг път по късно )се започва сагата с рахити,заразни болести и т.н.Забелязва се, че никоя майка след 20 дена не оставя малките да се нахранят до насита,независимо колко са.По този начин тя по естествен път регулира растежа им .Не мислите ли, че е така?
 20. На първо време ,кутрето трябва да е на слънчево и топло място и в никакъв случай на цемент.Относно храната ,освен нещата описани по горе наблегни и на сурови рибени глави(ако ги яде разбира се).Преди доста години имах същия проблем с 3 месечно щене.Суровите глави направиха невъзможното-Вдигнаха кутрето от пълзящо положение на крака за 2 седмици .Обикновенно зимните кутрета развиват рахит .И гледай да е в средно положение -нито пълно , нито много слабо .Ако е пълно костите са меки и не могат да носят тежеста на тялото,вследствие на което се изкривяват .В другия вариант има недостиг на вещества.И ако се допълни и студено,влажно място, или място с течение-става страшно.Рахита е упорито заболяване и не очаквай подобрение за 3 или 4 дена.Като добавки можеш да даваш черупки от яйца ,мляко,животински или птичи хрущяли.Това мога да те посъветвам.Разбира се ако има добри ветеринари в региона ти ,те са хората които ще ти помогнат най добре.Успех!!!
 21. Колега ,смяна на храната както и предозирането и би могло да доведе до такъв проблем.Да не се е получило до един момент да си предозирал ,после да си сменил с Роял канин и по този начин да си удължил разстройството.
 22. Приятели хлябът е най малкият ви проблем!!!
 23. Обикновенната гранула няма нищо повече от царевично брашно и свинска мас.Вземи Роял канин,Ел кануба, Про план и към домашната храна добавяй по една шепа.Отделно от това засили храненето с речна риба,особенно глави и по възможност те да са сурови. .През 4-5 дена му давай суров говежди черен дроб(от магазин за месо) .Гарантирам ,че ще има подобрение.Калция си го давай профилактично.И повечко движение .Поздрави и успех!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.