Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

c3c0

Ловец
 • Мнения

  94
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно c3c0

 • Рожден ден 22.06.1982

Допълнителна информация

 • Име
  Стефанов
 • Оръжие
  Silma 12/76, Beretta ES 100
 • Куче
  КУРЦХААР
 • МПС
  Suzuki Vitara
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  с.Садовец

Последни посетители

873 профилни разглеждания
 1. Дж. Бралнинг е роден през 1855год. а H&K са регистрирани като компания на 31.07.1811год. Та незнам кой от какво си е имал хабер. И пазарния дял при производство на оръжие е доста по-голям в полза на H&K.
 2. Казах , че намен неми ляга, това незначи че не е прикладиста, всеки човек си търси пушката, просто Бара не е мойта. А и нищо лошо против него неказвам все пак за здравината му няма какво да се спори.
 3. Българина е свикнал да хвали винаги това което е негово и да оплюва чуждото, колкото и видно то да е по-добро. Та моето мнение с което никои не ангажирам и неискам да влизам в спор с никои е следното. 1. производителя трябва да е с традиции и име в производството на продукта - тук белгииците печелят 2. уникално важно е оръжието да е прикладисто и да се сведе до минимум времето за прицелване - Бара лично на мен неми е удобен, затова този показател според мен е в полза на Бенелито 3. от всико казано по-горе наи-важни са боеприпасите, техния избор зависи от това за какво и в какви условия ще се използва съответното оръжие,примерно ако стреляте на по-големи растояния 300win е вашият калибър, ако е силно пресечена местност 9,3х62 (и повярвайте не е прекалено силен, прасето не е меко животно).Повечето хора избират 30-06 като калибър който е горе долу по средата, достатъчна енергия да убие прасе, добре се представя на растояния напълно достатъчни за реален лов и голяма гама боеприпаси. И сега да хвърля бомбата, МОЕ мнение е, че 30-06 е като всесезонна гума, става за всичко ма не е супер никаде (присъствал съм на много ранени и заминали си от 30-06). Пушката момци на която аз бих се спрял (в момента него правя по финансови причини) е H&K 8х57, никаде невидях никои да каже нищо за този калибър, по-силен е от 30-06, и притежава доста полегат истрел, може да се разчита на точност и сила а и отката не е все едно те рита магаре. Та защо H&K 8х57: по т.1 никои неможе да си мери "традициите" с тях, по т.2 хванете я в ръцете си и сами ще се убедите дали ляга бързо, по т.3 малко по-слаб от 9.3, малко по-силен от 30-06, има по-хубав полет и от двете, за качеството на изработка особенно на цевта всеки е чувал. Има и недостатък, не е красива като другите, но аз лично на изложби неходя, и избора на патрони в наща държавица не е богат. Но най-важното е да има по какво да се стреля а не с какво. И искам да потчертая че говоря за оръжия в един ценови клас(Блазер и Зауер примерно са друга тема), и че всяка от гореспоменатите пушки си е напълно подходяща за лов на диво прасе на гонка, и много по-голямо значение има колко сте свикнали с оръжието от това точно кое ще притежавате.
 4. Аз имитатори си правя сам от някоко години насам (много ми ги крадът), имам един единствен проблем, усилвателя и плеара (било то мп3 или телефон) трябва да са на отделно захранване защото иначе се получава доста неприятен шум, ако някои може да ми даде акъл как да се справя с този проблем ще съм много доволен.
 5. Най-доволен съм от 14/0 Remington Магнум доста по-силни са от другите 13/0 с които съм стрелял и подкалибрени на Федерал, но те са малко скъпички по 8,20 лв. мисля че бяха.
 6. Малии колко шашкании прочетох, така 1-во ако съм ръководител лов и някой хвърля пиратки ще му е последния лов, да гърми да крещи да свири ма пиратки е доста тъпо (мое мнение) 2-ро гоначите попринцип са хората които са най-добре запознати със ситояцията в момента а и за лова в дадената област, с две думи те бая си разбират, 3-то като изключим местата кадето терена непозволява гонки с едни и същи гоначи, аз непознавам гонач които би си предостъпил кучетата на друг (веднага си правя извод що за мастии са това като знам че гонача обича кучето повече от жена си). Аз съм пусия, но джипа ми е двуместен преграден с решетка и задната част е изцяло отделена за най-ценните участници в лова, винаги когато имам възможност участвам в издирването на загубено куче, оценявам че моят разход за гориво е малка част от годишният разход на човек които гледа няколко кучета. Малоумно според мен е изказването "които има кучета да си ги вози", как става номера човека да си остави джипа в началото на гората да мине 10 километра пеш и да се върне да си го вземе с 5 кучета на връзка примерно, а пък ако има и втора гонка става по-интересно. Единственото което ме дразни при гоначите е надпръдването на кои кучетата са по-добри, особенно ако се хвалят доказани помии. При нас гоначите се возят като генерални директори (така трябва да бъде) кучето се пази както се пазят останалите учасници в лова, и истрел се произвежда само по прасе или когато си видял такова но неможеш да му пуснеш стреляш във въздуха, така се знае че има животно и всичко живо е на тръни. Ходил съм на места кадето от дружинката се дава по 1 чувал гранули на месец на куче и при пострадало куче на лов лечението се поема от общите пари, което също бих приел с отворени обятия.
 7. Наистина съм виждал ситуации в които идва на някои да си пребие кучето, но виновно куче няма, аз лично за наказание му дурпам ухото и дава резултат. Достатъчно е според мен само да му се покаже, че действието му не е правилно, ако нестава по този начин просто собственика е позакъснял с обучението.Кучето е социално животно,наи-голямото изискване според мен е ловеца да има доста често контакт с животното, неможе да контактува примерно само събота и неделя в ловния сезон с ловеца, и да се изисква от него да го възприеме като водач.
 8. Взимаи която ти е по-насърце, ако него направиш после щете е яд
 9. Лошо, сега детковците дет нестрелят ако не е ядливо или не се плаща дали ще продължат да взимат бележки за хищници, и ако взимат за какво ли ще излизат?
 10. Абе кога малките гадини започват да щъкат по-усърдно, да та ги трепем докато са още непредпазливи. И верни ли са слуховете, че вече няма да се плащат чакалите, то си било задължение на ловците да ги бият. Ние с един приятел още чакаме едни 350 лв. от началото на годината.
 11. Таман свърши гонката и вече се чуваха виковете да празним чифтетата и да приключваме когата колегата задмен удари едно дубле. Надигам се аз на пръсти защото бях на един скалист склон, и какво да видя, два шипара бягат здраво. Вдигам аз останалия с 2 патрона автомат, прецелвам се в 1-вото и стрелям, виждам как бренекето го удря във врата и то пада. И понеже лакомията си е човешко качество с второто бренеке стрелям през едни храсти по отдалечаващото се от мен прасе - нямаше признаци за попадение. Викам си аз "това много неудобно за стреляне, но нали едно е долу". Тръгвам към падналото със сигурният истрел във врата с моята вече празна пушка и ...... , като скочи пущината, едно преследване една кръв но нищо. На другият ден получих информация, че от съседното село някакъв човек ме споменал с добро, само отишъл и му забил ножа, а аз с моето бренеке съм го приклал така че то паднало след 3 километра от кръвозагуба.
 12. Принас са хвърлили цял умрял кон, много гад там много нещо
 13. Видях Vulkan който го вадят от кутията и му се беше счупила мушката, красива пушка но много недоиспипани мерни прибори, за стрелбата немога да кажа че несъм стрелял никога с него, но все пак с пластмасови мерни уреди на гонка някак неми се връзва, удряш го някаде и ако нямаш оптика ЧЕСТИТО.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.