Jump to content

beginner

Ловец
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

About beginner

 • Birthday 03/30/1978

Допълнителна информация

 • Име
  Цецо
 • Оръжие
  Berettaq Benelli, Sako, Кrieghoff, CZ
 • Куче
  гончета, твърдокосмести визли

Recent Profile Visitors

1,600 profile views

beginner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Имам малки 3 месечни - мъжки и женски. Налични са също така и едногоди...

 2. Търся твърдокосместа визла

 3. Здравейте колеги, Търся информация / разбирайте контакти / със сериозни дресьори на ловни кучета. Предварително Ви Благодаря!
 4. Споменът е пресен. Този уикенд. Първото прасе на гонка... Студ...вятър... прехвърчащи снежинки. Бях оставен от колегите на един завой на път над река. На пътя излизаха няколко дивечови пътеки. Разстоянието между мен и пътеките бе не повече от 3-4 метра. Реших, че е по удачно да се изтегля малко по-нагоре по пътя 10-15 метра, за да не стане сакатлък при близка среща с прасчовците. Бях се навлякъл с доста дрехи и ми се приспа. Та дремя си аз, приспиван от ропота на реката и изведнъж нещо странно изпука. Отворих очи и точно срещу мен от на разстояние 250-300 на един гол баир обграден от борове мернах кафеникав силует. Тъй като в района има доста мечки си помислих, че е една от тях. След няколко секунди от ската над реката започнаха да падат камъни, съчки и листа. Станах и се изтеглих няколко метра на горе по течението изведнъж от ската се изсипа огромен сив силует. Разстоянието от мен до него бе не повече от 35-40 метра. Вдигнах пушката и започнах да го наблюдавам. Прасчо необезпокояван влезе в един вир и взе да се къпе. Реших, че ще е доста грубо от моя страна да прекъсна по особено груб начин последната му баня и изчаках да превърши. Когато излезе от водата направи опит да се качи отново на ската, но безушпешно в този момент натиснах спусъка. Той подскочи направи 2-3 крачки, обърна се обатно и падна в реката. 300 Win. Mag. не му даде особен шанс. Изпуших една цигара и се приближих към него от страната на пътя. След малко се появи и куче, което явно го гонеше, но не беше от нашите... След около половин час колегите взеха да слизат, защото гонката бе приключила. Бая зор видяхме докато го измъкнем от реката. Тежеше около 200 килограма. Глигите му стърчаха около 9-10 см. Днес сутринта ми се обадиха да кажат, че са с дължина 26,7 и 26,8 см. Утре или други ден ще ги оставя за оценка в горското. И допълнително ще ви информирам за това, колко CIC точки ще му присъдят. При първа възможност ще кача и снимки, защото за съжаление не носих фотоапарат в себе си, но за сметка на това един колега отиде до тях и успяхме да направим няколко групови снимки. Те това е на кратко прясната история за първият ми глиган на гонка. На следващият ден отново на моя пост се появиха прасета, но за съжаление поради лош късмет пушката ми засече и само им се любувах как се изнизват нагоре по баира. Наслука на всички и без засечки!
 5. А все пак лов официално ще има ли или не? В 24 часа пише, че няма да има? Говорих с една дивечовъдна - приемали гости... весела ситуация...
 6. Super, значи остава само да изчакам да почнат да ги произвеждат!!!!
 7. Твърдо за Leupold. По-лека, с по-добри лещи, по-тънка скала от Meopta. Имам и от двете марки и сравнението е лесно.
 8. Та значи някой да разполага с впечатления от туй чудо на чешката оръжейна промишленост? Разбрах че ноември започват масово производство на леворъки версии и съм щастлив, щото в малките калибри избора за леваци не е много голям, пък аз нали съм си и гледам да си угаждам ....
 9. Та досегашния ми опит показва, че пушката е супер: 5 изстрела пет попадения - дивеч, на стрелбището същата работа, колкото изстрела толкова и попадения.
 10. Здравейте, дайте инфо къде край пловдив има качествен риболов? Предварително Ви Благодаря за споделената информация.
 11. Проблема е по-скоро, че е правен за американци ))) Иначе работи, лек е и има дизайн.
 12. Менюто за навигация из функциите е малко смотано и объркано. Настройката на диоптъра на визьора е отврат и оптиката не е върховна но става. Правен е в Китай. Цена къде 900 лв.
 13. Днес се сдобих с далекомер Leupold RX-III. Първи впечатления очаквайте скоро. В градски условия мери.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.