Jump to content

chocho

Ловец
 • Posts

  1,666
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by chocho

 1. Имам ТОЗ-66 от годината на излизането и от завода.В началото имах същият проблем,докато не се сетих да натисна по-силно цевите за да се отвори.От тогава нямам такива проблеми.
 2. Интерсно защо е изпусната ИЖ-54,един от най-добрите модели на ИЖ?
 3. Това е пушка по-стара и от моят ТОЗ. https://www.youtube.com/watch?v=pgV5W94e3Iw
 4. Момчета няма страшно,аз почнах с ИЖ-18.Но понеже ,,апетитът идва с яденето" а меракът с времето сега имам цял арсенал.Така,че и вие ще минете по тая стърга.Наслука! :cap:
 5. Брей, Тинче ти се изяви като ,,стихоплетец"! Много е добре. :clap:
 6. А бе колега с ,,дирника нагоре" ли си станал та гледаш да развалиш настроението на колегите от откриването на лова?Сега всички гледат на събирането и срещането от месеци насам само ти като завистлива сватя подмяташ!
 7. Мой приятел си беше направил парно в две стаи с радиатори и бутилка от пожарогасител с нагревател за бойлер и така се отопляваше. Сега се премести в друг град и какво стана със системата не знам.Ако още те интересува мога да попитам. :cap:
 8. Идиотщините на ЕК нашите ги тълкуват като дявола евангелието.Например есента миналата година се изтърваха,че има изпратено становище на ЕК по повод на потребителите за водата и парното да се плаща само това което се потребява няма обща вода и парно от тръбите и какво някой да е съобразил законите още и още не можем да се разведем с парното Но сега понеже властта се бои от народната любов ще изтърси всякаква глупост маркирайки я като европейска и ще каже от Европа ни натискат.
 9. Е на следващия лов пък може да успееш да се разпишеш,а на снега недей много разчита.Ту се окаже,че е много дълбок ту че пътищата не са почистени :hihi:
 10. Иване не се оплаквай,на Тинчето и се изчака чакалото да те научи да плетеш.Само се оплаkваш.Аз какво да кажа като не съм видял дори?
 11. Има една книжка за реставриране на оръжие,според нея трябва да се прави това:Ако ти трябва още нещо питай на лични.
 12. Има турски газови пистолети на които цевите са с резба и вътре има навита муфа.С отвертка развиваш муфата и си готов за белята.Мой приятел направи така стреля по един циганин и го рани, но той не беше сам а пистолетът не презарежда и хем яде бой в къщата си а защото кожата на циганина е ценна и не бива да се поврежда лежа 6 месеца в Белене..Най-мръсното в цялата случка беше,че се случи в домът му.Отишли да крадат а той бил там.
 13. Не сте прави да обвинявате жените,просто работата ви с тях не е на ниво.Първо жените се и започвате да обработвате докато стигне до там вие ставате ловец а тя ви подарява пушката..Понеже лятото не се ходи на лов я водите за риба на язовира и и подарявате ,,такъми" след което в свободното време тя ви подканя,че денят е прекрасен да сте на брега.Съответно желанието се изпълнява .Когато започне сезонът ви напомня както сега на мене да не забравя да си взема ,,бонбоните". :hihi:
 14. погледни от другата и натаманосай нещо.Оргинално трудно ще намериш.
 15. За барбекюто въглищата в чувалите дават много ,,фира" в смисъл,че остават по една две шепи прах(въглищен) може да се пробва и с него
 16. Eдин мой началник разказваше как жена му го пратила в мазата за червено вино защото трябвало да готви нещо.Той се възмущаваше,че тя изобщо не пита има ли останало някакво вино?Та в същият дух и за тапите,според дебелите книги през лятото се стреля със сухи тапи през зимата с омаслени.Препоръчват омасляването да става с разтопен парафин(тогава не мирише на цигански катун) като тапата се набучва на шиш и само по края се потапя в парафина и се върти(някой да не си помисли,че се потапя цялата),по този начин е омазнена само стената на тапата.Сега стигаме до същината на въпроса а тя е,че вече кечени тапи по магазините няма,има само пламасови.Затова можем само да си спомняме как сме правили патрони кога летни,кога зимни.
 17. Колега и двете пушки са хубави има само един недостатък.Когато излизаш на лов гледай хубаво с кой патрондаж излизаш,да не стане,че излизаш с 12к а носиш патрони за 16 (с мой приятел се случи така) :hihi: .Иначе повтарям и двете пушки са хубави
 18. Тя ще плете за....... ама вие защо не помислите да и пратите преждата.Хем ще сте сигурни за цветовете които сте избрали,хем да я спасите от това да търси съответната прежда спрямо желанията ви. :D
 19. Колега това е напълно възможно.Аз съм правил такава комбинация и резултатите са добри.Пробвано е и с ИЖ-54 колегата ако желае ще ти сподели.Между другото по пушката не се разваля нищо,никакви винтчета и болтчета просто скоба която се надява на цевта.
 20. Ти пък мусака,да могат поне едни яйца да опържат,че и там се иска майсторлък. :hihi:
 21. Като собственик на такова оръжие реших да направя справка за моето.,,Глупавите" руснаци не са го писали шока в описанието,защото са го гравирали на цевите.На горната е ,,ful" на долната ,,imp.Mod". което ще рече ,,пълен" и ,,полу".Поне така пише в моето оргинално описание дадено заедно с пушката.А на въпроса на колегата за ТОЗ-66 на предпоследната страница са написани шоковете въпреки,че са гравирани отдолу на патронниците на дясната 1/2 а на лявата 1
 22. Колега твоят въпрос е лесен.Не ти трябва да буташ пушката.Просто погледни в списъка и ще намериш техническото и описание,там ще разбереш с какъв шок е изработена http://akbnn.ru/manuals.php :hihi:
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.