Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

bat-kiffi

Ловец
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

bat-kiffi last won the day on June 17 2018

bat-kiffi had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Роз
 • Оръжие
  Броунинг-Феникс, Ескорт-Хасанчо, Ижак-18МН и Мазалат
 • Куче
  Султан
 • МПС
  Чуждо, Поло, Симсон и велосипед

Recent Profile Visitors

3,755 profile views
 1. Днес се пробвах с късата оптика Наслука!
 2. Чети и гледай http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=28677&page=5
 3. Още от миналата седмица ми се въртеше една муха в главата за трета поредна година да се разходя около гората с елените и да потърся някой рог. Веднага измислих една комбинация 3 в 1 – да потърся рога, да разходя Султан и привечер да направя една варда. Заех се с подготовката – смених свещите на Полото и то почна да пали от четвърт оборот, а в петък вечерта си направих поредната от онези V-образните ламаринки за примамване на лисици. Този път я изработих от по-дебела алуминиева ламарина, пробих първо малки отвори и ги разширявах, докато получа желания звук. За параметрите и по нататък. Вчера
 4. Време е да се отдадем на фотолова. Той активния сезон свърши, поне за мен. Това, гривяци и бекаси да си живеят. След зимата няма смисъл да ги стрелям, нека се множат. На варди си ходя, когато имам възможност. Сега в събота докарах нещата така, че да мога да изляза за 2 часа. Оказа се „кауза пердута”, а чакалите „персона нон грата”. За тази тема и другата оптика ми излязоха не онези, а други 3 сърни. http://dox.bg/files/dw?a=e50567cae1 Ей туй Олимпуса – проС апарат. Няма ръчен фокус и зор фокусира на тъмно, зума му не работи в режим на клип. Чурулика когато го включвам и това не мог
 5. Ето от тука http://www.johngunshop.com/index.php си купих това Върши чудесна работа, ползвам го и за обектива на фотото. На ванко2 предлагам да опита с гумен маншон на окуляра Аз лично спазвам правилата предписани от олдхънтър. Наслука!
 6. Като видях надениците, произведени от Божо реших да сподела и моята кулинарна атракция - пъстарма от юрдечи гърди. Обезкостените гърди се заравят в моска сол с подправки: счукан чесън, дафинов лист, бахар и черен пипер. След седмица ги вадя от солта и ги изкисвам 24 часа, като няколко пъти сменям водата. Намазвам ги със счукан чесън от двете страни, овалвам ги в ситно смляна чубрица и ги закачам да съхнат. Наздраве и Наслука!
 7. Да събудим темата. Вчера по обяд, като се прибирах след ловни подвизи видях ей тези два сръндака и една сърна да си пасат на около 400 м от шосето. Докато съобразя какво видях ги отминах. Спрях, обърнах колата и се върнах да ги щтракна. Наслука!
 8. Вчера чудно време, през нощта вална снежец точно колкото трябва да напръска в бяло ландшафта. Реката беше вдигнала ниво с около 60-70 см, но още на първото място вдигнахме много юрдек. Нищо не съборих, но веднага взех решение да се откажа от фазанския. На втората гонка съборих 1 ешилбаш, а на третата направих трипъл и кефа ми се върна та ги сложих на матрицата. По-късно направих още един трипъл. Този вторият беше точно с такива B&P-та, за които четох по-горе. Наслука!
 9. Днес времето беше чудесно за юрдек, но нещо намаляха и ги нямаше на всичките им обичайни места. Аз имах повече късмет от приятелите ми. Наслука!
 10. Днес времето беше чудесно, но само за около час - облачно и снеговалеж. Имаше даже и юрдек. После облаците се вдигнаха. Както винаги втория ден е по-слаб, освен това гарнизонката ми приключва, трябва да се явя на вечерна проверка. Наслука!
 11. Христина Балинска снощи прочете чудна патичарска прогноза. Облаци, вятър та чак код жЕлто и даже малко дъжд, ама не позна. Ясно, слънчево и безветрие за дъжда да не говорим. Въпреки това имаше малко патици по реката, колкото за по норма. Деня почна така: http://dox.bg/files/dw?a=d00d61f009 После станаха 3 чак след обяд едно дубле ми попълни нормата. Наслука!
 12. Постигнах желаното предизвикателство 10 поредни попадения. Най-редовно си ходя на варда, но нищо хищно не ми е излизало, ама то май изобщо НИЩО. Миналата неделя, като обикалях покрай реката за юрдек си харесах един стръмен бряг с деренце към реката в устието, на което се събираха няколко пътеки нарисувани по снега. Комбинативният ми О. Бендеровски ум взе решение - този петък направо на път за ловната резиденция да се спра там. Цяла седмица го сънувах. Още в 14:30 дим да ме няма на там. Снегът още стоеше, облякох белите дрехи, опънах сергията и се заложих зад една топола. Пуснах Джина от бутилк
 13. Вчера климата не беше в наша полза. Студ без мъгла, ясно и слънчево, снегът замръзнал и хрущи при ходене, а на реката ледоход 70-80%, а и бяхме само двама. Имах възможността да стрелям само на едно от четирите ята, които намерихме - прибрах три. Догодина пак. Весело посрещане на Новата година и Наслука!
 14. Вчера, когато волана насочи колата към Ловната резиденция бях скептично настроен. Топлото време и снеготопето предполагаха твърде високо ниво на реката. Оказа се, че водата се е вдигнала само с около 50-60 см, а като отивах на Вардата за хищници заснех тези две ята гъски летящи на Юг. Надеждата ми за юрдек се върна. Още от шосето издебнахме първото ято и прибрахме три. За мен лова приключи така: Доволен съм най-вече и от двата "Кралски" изстрела, при които патоците паднаха в краката ми. Наслука!
 15. Вчера фазански лов, но преди това проверихме няколко бързея на реката. После отпраших за дома и поднесох подаръка на жената. Тази сутрин още по тъмно пак в ловната резиденция. Вчера нали не беше ден за лов на мамути наплашили са юрдека и днес по-слабо, но пък стрелбата ми вървя супер - 2 патрона на ешилбаш. Обикновено харча по 4 с тия за показване на Султан. Наслука!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.