Jump to content

Stier

Ловец
 • Posts

  1,860
 • Joined

 • Last visited

About Stier

 • Birthday 05/13/1966

Допълнителна информация

 • Име
  Стефанов,Валентин
 • Оръжие
  разни
 • Куче
  териери
 • Skype
  vfs_66

Recent Profile Visitors

2,852 profile views

Stier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

511

Reputation

 1. Честита коледа ,весели празници..... Прекрасна слука и снимков матерял,ама...... Защо така се пести на маааалко по-вече обеснения за детайлите,особенно за такова класни екземпляри които непадат всеки ден?????? За да моем да се насладим на слуката Ви и да натиснем"Харесвания" с кеф.
 2. Браво ,тук е свършвна добра работа.... И малко детайли ако има не би било зле. Ще чакаме филма.
 3. Резултата от вчерашния лов е 75прасета и 48 сърни,.... С участието на 100-на ловци и над 30гонача. Така е тук ,доста комерсиално и странно за нашите разбирания, но пък бе един чудесно организиран лов,с много стрелба,с много емоции и слука,но и с много пропуски. Лошото за мен е ,че аз трябваше да прибирам отстрела,.....тежичко ама платено. Имаше и колежки,даже и със слука.
 4. Ако става въпрос за снимките постнати от Олиави64 то те са си там,що да се трият,то тук са показвани и каде по кървави сцени? А за оксидирането /дано не се приеме за спам/,това не е технология,а просто процес, който започва при месото след като премине така нар. "средсмъртно вцепеняване" ...... При определени климатични условия ,ниска влажност,проветривост,.../условия които ги има в нашите ширини/,а също и в хладилна камера,месото окачено,без кожа/или частите кадето няма кожа,ако е труп/ под действието на килорода повърхносния слой засъхва и се образува коричка която "запе1атва месото" и го съхранява за доста дълго време ,като узрява и се отпуска и после е много крехко и вкусно при готвене.Това запечатване предпазва от външна инвазия на микроорганизми,причиняващи гниене и така може да се съхрани до няколко седмици преди да се готви. А трупно с кожата до 7/8дни. Подходящи за това са дивечово,говеждо,овче меса,както и птици.Нетлъсти меса. Примерно така французите приготвят "Типостек".... Цял говежди котлет се окача в хладилна камера и се оставя 3-4 седмици. Месото потъмнява и изсъхва,но вътре е червено и отпуснато. Килограма на такива стекове е 35-40евро. Ако някой се интерисува от това ,мога да споделя,че подобен ефект на "узряло" месо се постига по бързо и по лесно ако месото се вакумира в кисии на вакум машина и се остави за 5-6 дни минимум в хладилник. После режеш пържоли дебели,пържиш на тиган по3-4мин. от всяка страня ,вътре да останат розови,....... Кана пълна/изпотена с червено-мускатово,викаш приятелите и.....
 5. Не точно да не се спарва месото,а се отстранятват вътрешностите веднада за да се освоботи месото да се отцежда от кръв,телесни сокове и вероятни поражения от изтрел в меките части,а най важно за да започне да оксидира,запечатва и така да се отпусне и "узрее" месото. Така може да остане с кожата в хладилник да виси повече от седмица. А разрезите под плешките е да се избегнат кръвонасядания,които влошават качеството и му намаляват цената, а като се има впредвид ,че това е дивеч отстрелян на гонка или не само с един изтрел и не на точното място.
 6. Не се чуди толкова ,колега...... Там има малко по друго отнношение към дивеча отколкото при нас, сиреч по хуманно...... На кайма го правим само ние тук. Едва ли някаде у нас се подхожда така към дивеча,да му се направи ограда,легло от клонки, да се подреди и да се изсвирят сигнали на рог в негова чест и в чест на боговете. Дивеча се изкормва веднага след отстрела и се окача на хладно. Не навсякаде се отваря така и м/у плешките и да лежи отворен,тук предполагам е така защото веднага се продава и да е удобен за оглед..... Ние нямаме тая култура на приготвяне на дивеча във всичките му аспекти...... и още много дълго няма да я имаме ,......докато ловът ни е в този стил.
 7. Няма база за сравнение с лова в Европа и у нас.Неможе да искаме да е като там,като всичко е на различна основа ,идеята е друга....... Нека се наслаждаваме на това което имаме и да си пазим традициите,а то промени неминуемо ще настъпят по ред причини,...
 8. Хубави ловни дни ,емоции и слука. Прави ти чест ,че си описваш така несполуките,повечето биха премълчали.... Аз съм имал също случай с подобна стрелба по прасе челно с/у мен, но с гладкоцевно,който преклщчи в полза на прасето,.....само временно. Та в случая си спомням думите на мой приятел с дългогодишен опит с нарезно и оптически прибори,на доста континенти...."Нестреляй челно изчакай да ти даде страна,..." А ,че се прецакват помощните прибори и ни изневеряват е факт,....скоро се случи това ня няколко пъти на колегата при когото ходя в ловния му участък. Затова на опасен дивеч се ходи с експрес и без прибори,....знаеш. Надявам се да пишеш какъв е бил проблема. Наслука за следващия път.
 9. To и с българската тапия може в други страни да се ловува ,но разрешителното за носене на оръжие не е валидно ......
 10. Да не цапаме темата,а и на фона на добрия трофей..... но явно предизвиква интерес на колегите за младия ловец австриец/честита му слука/,..който е приет като член в дружинка. Според нашето законодателство чужд ловец може да ловува у нас по линия на ОЛТ или като гост за определен период от време срещу фиксирана такса. Другия вариант е да се кара курса за ловец у нас и да се предобие правото на лов по установения ред. Така може и ние да ловуваме в други евространи с нашия си ловен билет. Пр. в Германия е до 2+2 седмици.
 11. Абе вълка сърна ли ви се види? Тук нещо май се пообърка с коментарите ,..... Не че е за сефте,...../както се казва на английски/
 12. Не съм ги броил,сигорно половината са женски...... някои дори в зряла възраст.Какво от това? Факт е ,че нито една не е майка-водачка. Тук не битува мнението да не се стрелят женски,но правете разлика ,пази се водачката. Теорията е ,че женските са перманентно заплпдени.... Не ,че няма атаки на природозащитници,разни зелени,които само това чакат да чуят.
 13. Браво,прекрасен отстрел,...... Ама пишете и нещо за слуката ,подробности,..... А коментари като горния е имало винаги и пак ще има. Каде е лесно и каде не е,..... Ето нещо и от мен на един прекрасно организиран лов, от мой приятел. Жалко че аз не проявих,но има после пак.... Паднаха 24 прасета 2 сърни и 4 лисици..... А ловците бяха 82,без гоначите......
 14. Не се коси,винаги е така ,всяка година,тема ,все същото,....Много въпроси,отговори малко. Но рано или късно всеки мирясва,като му дойде времето,като си извърви пътя,като узрее,........ Лошото е като достигнеш прозрение,тогава когато "Мечката е заиграла и в твоя двор" Та остави тези тревоги,а пиши там в оная тема каке лова на острова при вас?
 15. Не че много харесвам Путин,но мисля ,че така един президент трябва да показва ,че някой се грижи за нацията и суверинитета. А ето какво се случва в сърцето на европейския съюз: В Хамбург се забранява да се ползва термина "Цигански шницел", звучало дискриминиращо,обиждащо...... Просто немога да повярвам ,ама може ли такова "навеждане",срамота...... Ами дали обиждаме ,като има толкова ястия ,...По италянски,френски...... Те да се обиждат ли.???? В същото време Украйна обяви,...."Пращайте ни всички цигани,искаме ги, ще ги интегрираме тук",....Дали това е напън да се представят,че са кандидати за ЕС.???
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.