Jump to content

stenli_68

Ловец
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stenli_68

 1. Тези хайки не се ли провеждаха и задължително извън горския фонд.
 2. Здравейте колеги,кучето се търси вече година,а и ловния сезон е към своя край/мисля си че все пак някъде трябва да се е появило/.Ако някой има някаква информация-моля да се обади.
 3. Под.56 480 Елхово.1986-1988г.Сапьорна рота.87-88г.на,,БОГАТИР,,.Вероятно сме се срещали.Поздрави.
 4. Колеги, помагайте! На 26.12.09г. по време на редовен излет в района на връх Белновръх, в Тревненския балкан БЕЗСЛЕДНО изчезна едно от ловните ни кучета. Кучето премина в района на ловна дружина Райковци. Търсенията ни досега са безрезултатни. Между другото това не е първото, а няма да бъде и последното куче "изчезнало" в този район. На тези колеги явно им е хоби. Предполагаме, че е прехвърлено в Старозагорски или Казанлъшки район. Кучето е мъжко, цвят: светлокафяв с жълт оттенък, има бяло петно отгоре на врата и предните му лапи са все едно обути с бели чорапчета, на задните само лапите са бели. Надяваме се, че ще има съвестни колеги, които да помогнат. Тел: 0898535830
 5. Колеги,даите инфо за фенер Fenix TK 11 R2 /от притежатели на този фенер/.Интересува ме става ли за подцевен,на какво разстояние свети,има ли зарядно и батерий за него,тактически кабел със спусък и естествено цени.Другият на който съм се спрял е Nextorch T9.Имах възможност да го видя как свети.
 6. 01-05.04.2009.Смятам да се разходя до Пловдив.
 7. Здравей, телефона е 0889/992903. Разгледай и сайта му www.buffalo.dir.bg. НАСЛУКА!
 8. Търси го в хотел"Габрово"-кв."Палаузово"-GSM-0898 53 32 00
 9. Прикладът и полуложата са правени в Габрово от Георги Димитров, а оксидацията в Златарица при Георги Топалов! Радвам се че харесвате обновеното ми оръжие. Относно стария приклад, засега смятам да го запазя.
 10. Пробвай с този номер, мисля че е за Пловдивско - 031/822585 -Трифон
 11. Здравей, благодаря ти за страхотните излети във Владиня! НАСЛУКА
 12. Вече е готова и изглежда като чисто нова.Ето и снимки.
 13. Здравейте, смятам да монтирам TG-950 или TG-941XD на успоредка ИЖ 58. Възможно ли е и дали си струва, как мислите? Ширината на мерната планка е 7 мм при дулния срез и 12 мм при патронника.
 14. Здравей Колега, би ли споделил начина си на приготвяне на партони Дуо. Благодаря ти предварително! С поздрав!
 15. Честно казано не съм го теглил на грамаж колко е. Научих начина от колега, който също ловува с 16к.
 16. Да, правя си патрони и с куршуми. Дори и на по-голяма дистанция стрелям и то ефективно - и с куршим, и с това което съм описал имам слука.
 17. Здравейте колеги, ловувам с ИЖ58 16 калибър от 1995г. Много съм доволен от оръжието, като се има в предвид годината на производството му -60-70г. на миналия век. Същото съм го закупил втора ръка. Досега проблем не съм имал и считам, че оръжието е перфектно за всякакъв вид лов. Пушката е лека, маневрена, има рязък бой и добра групираност. Ловувам предимно на дива свиня. Искам да споделя с какви патрони ловувам. Правя ги сам и по точно: използвам барут "Вега "-1,7грама, контейнер с три сачми "Трио" за 12 калибър-със зъмба по диаметъра на цевта изсичам контейнера, за тапи- надбарутна тапа изрязвам от концентратор долната част, за основна тапа използвам кечена, хубаво е да бъде парафинирана.При завиване на гилзата най-горната съчма не я слагам, а след като завия я поставям, защото иначе пречи. Правя и ползвам тези патрони от 4 години. Може да се използва при стрелба и с двете цеви, дори и при пълен шок. Има много добър стопиращ ефект и много добра група дори и на по-голяма дистанция. Отдавна съм спрял да ползвам за лов на дива свиня 11,12 и 13 нули. Мое лично мнение е, че патроните, които се произвеждат и внасят в България за 16 калибър обикновено не са качествени, малък избор и неоправдано скъпи. Разглеждал съм сайтове на много реномирани фирми за производство на боеприпаси за 16 калибър, предимно куршуми, които са качествени, но не само, че няма внос, но и при опит за поръчка или заявка в оръжейни магазини, се отказва.
 18. Здравейте Колеги, благодаря Ви за ценните съвети. Ще се възползвам от Вашата информация. Подробно изчетох всички подобни теми. Моля, ако някой от Вас има впечатления от работата на оръжейници като: Георги Топалов от Златарица, Илия Пешев от София и Андрей Андреев от Летница, да сподели. А бихте ли ми дали информация, ако някой знае за "Арсенал" - Казанлък? За мен е важно, и качеството и това цената да е поносима, а не както четох за Грифон.
 19. Станислав Станчев, на 40г. от гр.Трявна. В служба на лова от 1995г.
 20. Колеги, моля за повече информация къде бих могъл да занеса оръжието си за нова оксидация и направа на нов приклад. Ако някой е ползвал такива услуги и е доволен, моля да ми препоръча и даде координати на хората или фирмите. Предварително благодаря!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.