Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

decho2001

Ловец
 • Мнения

  100
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно decho2001

 • Рожден ден 8.08.1971

Допълнителна информация

 • Име
  decho
 • Оръжие
  Stoeger 2000,ИЖ 18 12К
 • МПС
  Honda HR-V
 • Град
  Пловдив
 • ЛРД
  с.Българска Поляна

Последни посетители

713 профилни разглеждания
 1. Здравейте колеги! От известно време ми се върти една идея , да сложа в касата един слр но стрелям от ляво рамо и искам преди да взема да пробвам ,как се стреля със СЛР-а и дали ми пасва. Та молбата ми е ,ако някой колега е съгласен да пострелям на стрелбището с неговото оръжие.
 2. Здравейте колеги! Някой пробвал ли е , да релодва 7.62х39 с дози за 308win. Интересува ме барут (примерно по нискообемен), обеми на гилзата , налягания ,скорости , стабилизация на куршума и всичко останало в тази връзка. Ясно е , че налягането ще е по-високо , но мисля цевта ще го издържи ,повече ме притеснява здравината на газовия механизъм. Ако някой е пробвал нека сподели, мисля че за много колегеги ще е интересна информация от първа ръка.Разсъждения също ще бъдат интересни.
 3. Колеги , трябват ми капсул CX2000 или 688 за проби . Ще съм благодарен , ако някой от Пловдив или района ми съдейства. Готов съм на бартер с CX1000 или плащам. Търся и малго барут за 28 грамов заряд. Благодаря предварително.
 4. Вероятно не съм обяснил точно, говорим за магнум патрони . Гуландито е така конструилано ,че да бъде намалено началното налягане чрез амортизатора на куршума. Повярвайте с написаната от мен рецепта ритника изобщо не е силен ,стрелял съм с федерал не магнум, които ритат много повече.Принципно в таблиците на гуланди го дават 1.9гр с капсул CX2000 , но за обикновен патрон. В сайта на Гуланди дават най-добър резултат с барут MB X 36 2.2гр. капсул CX2000 , постигната скорост 490м/с. при това за нормален патрон. Никой ли няма CX2000 или 688
 5. Аз точно това искам да пробвам ,затова и търся такива капсули. Пробвах няколко различни фабрични патрони с различен грамаж и марка, но резултата бе все много пушек , а и чст от крастата ми е да си тъпча сам патроните . На слука
 6. Пускам нова тема , защото мисля ,че късата гладка цев 55см цев има много специфична вътрешна и външна балистика .Нека хората ползващи такава цев и снарядващи боеприпаси за нея ,споделят своя опит . Купих от колега слугова цев 55см. 12/76 за стожера с идеята да я ползвам за едро с куршум. За съжаление патроните , които използвам с цевта 71см и работят много добре с късата цев показаха плачевни резултати. Патроните ,които пробвах са няколко вида : 1.Куршум Бренеке българско , CSB-2 2.1гр. надбарутна капачка ,капсул 684. 2.Куршум Бренеке българско , NC04/32 2.2 тапа с амортизатор ,капсул 684 3.Куршум Гуланди NC 04/32 2.1гр. капсул 684 4.Куршум Гуланди NC 04/32 2.2гр. капсул684 Най-добри резултати показаха 3 и 4 , 1и2 напълно приемливи резултати за лов на гока . С късата цев ги пръска по цялата мишена, изобщо няма групи.Впечатление ми направи ,че с късата цев винаги при изстрел от дулото излиза пушек ,който липсва при цевта 71см. Същия е резултата и с няколко вида готови маркови патрони. От всичко това си правя извода , че 55см.цев е къса и барута не изгаря докрая преди куршума да е напуснал цевта , което води до по-ниска начална скорост и по-лошото ,че когато куршума напуска цевта барута продължава да гори и натиска задната част на куршума , което води до неговата дестабилизация. Според мен решението е използването на по-малко барут с по-мощен капсул ,което да доведе до по-бързо изгаряне и същото налягане. Нека колегите ,които са се сблъскали с този проблем или имат мнение по въпроса да споделят. Ако някой от Пловдив и района разполаг с капсули CX2000 или 688 и е готов да ми продаде , за да направя проби , ще съм безкрайно благодарен.
 7. И още малко снимки с етапите на изработка.
 8. Хаиде да изтупаме от прахта тази тема. Ето тази стойка за бързомера успя да сътвори българския технически гений с бормашина електрожен и ъглошлайф .
 9. Колега къде се намира цевта? Имам интерес към нея.
 10. Днес реших да пробвам монолит 32гр. Приготвих един кашон за мишена и хаде в полето. Разстоянието 50-55 метра , стрелях 4 патрона единия изобщо не влезна в кашона другите 3 бяха пръснати по кашона , за група изобщо не говорим и всички попадения са с елипсовидна форма и са в лявата страна на мишената. Явно на тази дистанция не се стабилизира добре и реших да пробвам на 30метра и отново елипсовидна дупка , значи и от близко разстояние не се стабилизира добре . Мишената е с размер 70 х50 см. пушка Stoeger2000 пълен шок. Този патрон не се харесва с моята тръба. Гръмнах и 3 патрона натъпкани от мен, група 15см. ма все около центъра на мишената. Ще започна сезона с патрони тъпкани от мен. Хаиде наслука и без инциденти.
 11. За всички от Пловдив и околията има барут CSB-2,гилзи , тапи и други неща в магазина на 6-ти септември преди прелеза.Има и патрони на Бендида.
 12. Пак реших да поразсъждавам върху таблицата и въпроса за наляганията и скоростите. Поразрових се из руските форуми , където бях чел , че като подпреш лакета на масата и натиснеш до откат натиска е 8-9кг . Не намерих къде го бях чел,но реших да премеря с кантар.Претегления натиск по така описаната методик бе между 16-18кг. /УЖАС/ Дали това не форсира барута прекалено? Май ще слагам кантарче на пресата. Бисере може да се окажеш прав ,като остане време ще пробвам . Междувременно моля споделяйте опит.
 13. Не съм пробвал да напасвам чак до 2 десети , защото както ги подбрах по моя метод ги вкарвам в 10-12 см. на около 48-50 метра прав без упор,мисля напълно достатъчно за лов. Имам и слука с тях през този сезон 2 бр. бягащи чакали , единия на около 40м другия на 25-30м. Това за патрони снарядвани с 2,1гр.CSB-2. Като гледам таблицата от балистичната цев направо се чудя какви са тези налягания ,защото усещането за отката е съвсем слаб /мек/. Стрелял съм със заводски патрони , които направо ти късат рамото /Fderal 13-0/
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.