Jump to content

edin_lovec

Ловец
 • Content Count

  695
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

edin_lovec last won the day on June 6 2012

edin_lovec had the most liked content!

About edin_lovec

 • Birthday 05/15/1973

Допълнителна информация

 • Име
  Петър Янакиев
 • Град
  София
 • ЛРД
  56

Recent Profile Visitors

2,360 profile views
 1. Вица не визира никой, а е алегория за фабриката за мечти, колко струват, кой и защо ги купува, кой и защо ги продава. Айде още един: - Оти не дойде на лов - дадоа бележки за бели мечки и се сбраа целата дружина! - Къде? - У дерето над село. - Какви бели мечки там? - А, то и прасета нема ама си ги дириме сека седмица! Никой Колега не обиждам, напротив - мисля че е ценно хората да са различни. П.П. Статистика на прасетата не водя - предполагам съм убил доста по-малко от 1% от тези които съм видял. Убил съм почти всички по които съм стрелял.
 2. Бъркаш ме, но съм в бранша. Мисля че това е смисъла на форума - всеки да бъде почти анонимен за да може да каже какво мисли - като Хайд парк в Лондон. Скоро водих този разговор за реформите на една поляна и колега ми каза "ти да не искаш да остана без работа". Ако се срещнем в някоя гора, ще се представя задължително, и без това го обърнахме на личен разговор.
 3. Предполагам ме бъркаш с някой, а и теб не те познавам лично за да знам от кого да го поздравя.
 4. Довиждане, момчета. От утре съм само читател. Наслука!
 5. Едно малко коте попитало дъртия котарак: - Бате, какво е това "ебане"? Котарака му казал: - Ела с мене довечера и ще ти покажа. Излизат те вечерта и отиват на мястото където се събират младите котки. Обаче било зима, студ, вятър, суграшица. Чакали и мръзнали почти цяла нощ, никаква котка не се мярка, и по едно време малкото коте казало: - Абе бате, аз още малко ще поеба и ще си ходя, че ми стана студено... Та така За да може човек да прецени обективно трябва да знае фактите и да опитва различни неща. Не може някой, който е видял 2 прасета в живота си и ранил едното да учи друг, че това
 6. Аз не съм средностатистически А и за лов и любов не разказвам, поне не на всеки. Иначе сметката е проста - айде само за едрия и без да смятаме горивото, сланината и нощувките. членски внос - 45 стопанисване - 50 билет - 15 нафта за трактора дето оре нивите, че сдружението не дало пари 2х20=40 два подарени трудодни =????? лв бележки - 24х60/15=96 общо - 250 лв за 250, айде 300 лв ежегодно може да се убие шилар или 2 свински приплода, или 1 прасе годиначе, или лопатарка (муфлонка, сърна) с приплод или селекционно сръндаче. през 3-4 години глиган, лопатар, муфлон през 5-6 години елен,
 7. Ти хубаво разправяш за какво са създадени Стопанствата и Участъците, ама я кажи за какво са създадени дружинките? После вземи раздели всичките пари от дружинките на броя на отсреляния дивеч, да видим колко струва едно животно и пак ще си говорим кое е по-скъпо. И никакви нули няма да махам, защото 1989 г. ловците бяха 45000, 2000 г. - 80000, 2012 - 160000, добре знаеш как се ставаше ловец тогава, кой командваше съюза и колко лева бяха спонсорските. Дали знаеш обаче тез пари декларирани ли са, платени ли са им данъци и тн - аз не знам. Самото законово изискване за придобиване на права след свъ
 8. Стопанствата по азбучен ред ли да ги изброявам или по часовниковата стрелка ))) Виж сега, у нас има около 180 горски административни единици, 30 от тях са ДЛС, останалите са ДГС. Всяко ДГС има средно 2 ДУ и всички, които още не са наети са на тезгяха. Тези, които са наети се напъват да се ограждат, а тези които се оградиха си напълниха оградите с дивеч (къде купен, къде уловен). Проблема и на държавните и на частните ловни стопанства е липсата на клиенти. Кажи ей сега "имам петима човека с пари дето им се ходи на лов, това и това им се стреля, ама тук звънят, там звънят - никъде не ги искат"
 9. Чета и се кефя как лека полека влизат идеи, различни хора, различни принципи. Жалко че не е станало преди 100 години. Става обаче сега - още малко. 500 българи ловуват в стопанства, чакат ги 100-тина държавни и още толкова частни стопанства. Повечето се пукат от дивеч, а в повечето дружинки нестреляно пиле не може да прехвръкне. Чакат ги 200-300 огради пълни с дивеч в които няма кой да ловува. Ясно е че има дисбаланс и в момента в който членството стане незадължително, 50-80000 ловци ще се прелеят от дружинките в стопанствата и ще формират нова клиентска група, ще отворят пазара и ще намалят
 10. Колкото е по-къса карабината е толкова ми е по-удобна. Не харесвам никакви там дупки по цевта. Таз "търбъ" отпреди по бива да е цев отколкото компенстор. После аз там отпред на слонския гъз слагам едно тиксо да не влиза боклук, представям си ги всичките тез дупчици и каналчета затъпкани със сняг или със мъртва горска постилка. Нека компенсаторите компенсират разни автоматици и автоматизирани стрелци.
 11. Прочетох, но разбрах че за окомер говориш, не може ли да залепиш 2 квадратчета тиксо на стената да премериш дистанцията до тях (от обектива) и разстоянието между тях с ролетка, когато са в края на зрителното поле. При увеличение х1 се вижда кристално дори и на няколко метра и за всички ще бъде много интересно ако има точни числа. Предварително благодаря!
 12. Дали е премерил колегата зрителното поле вече? Не ти трябват 100 метра става за миг дори и в стаята.
 13. Като да хукнеш да гониш кучки със Чарли Шийн - какво му е лошото
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.