Jump to content

gogi4

Ловец
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About gogi4

 • Birthday 02/07/1972

Допълнителна информация

 • Име
  Георги
 • Оръжие
  cz ZH102_12/70, izh 58 МАЕ_12/70, cz 452-2E ZKM lux_.22LR, STEYR CLII SX_308 W, STEYR M9_9x19
 • Град
  София, Костенец
 • ЛРД
  "Сокол"

gogi4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Привет, дали се продадоха обувките?
 2. Привет, имам CZ 452 и оригинален монтаж за нея (пак Чешки, стоманен). Оптиката ми е 4-12х40 и за да я монтирам, съм махнал механичния мерник (иначе пречи). За това, ако имаш оптиката и пушката, хубаво е да пробваш "на място" преди покупка (ако е възможно). Спомням си, от преочетеното по форумите "битуваше" мнението, че колкото по-близо са двете успоередни оси (на цевта и оптиката), толкова по-добре. На моето CZ, преди този монтаж, съм слагал 2-ва алуминиеви (вероятно Китайски) единят много висок с просвети за механичните прибори и нямаше никакви разлики в стрелбата (групата). Успех!
 3. ... те и сега искат да ни "улеснят" в избора, като направят гласуването задължително.
 4. ... да може да се изключи изхвърлянето на гилзите, а само леко да се подават. Има малък палец на ложата. На мен не ми допада да си търся гилзите, незнайно къде около мен. Изключвам изхърлянето, но сработва само веднъж, за следващия изстрел пак изключване. Така ли работи или може да е за постоянно?
 5. ... не, общата дължина (гилза+куршум) е нормална, т.е. куршума не "влиза" по-навътре в цевта. Това го има при гилзата, която е по-дълга от леглото на патронника. Не съм правил измервания, говоря от опит (нормален натиск с ръка при поставяне на СТИНГЕР-а в патронника, се усеща как гилзата "запира", а патрончето не е прибрано напълно).Т.е. тя преминава "границата" и по нея се виждат следи от това.
 6. Благодаря за отговора! п.п.(за това ставаше дума, и не е ли опасно при "по-рязко" зареждане да се възпламени капсула)?
 7. Привет колеги, моля за информация: ... тази седмица купих от тези патрони (STINGER_бяла гилза), но гилзата е по-дълга с няколко .mm и не влиза до край в патроника. Както се вижда, пише .22LR, но...? Първо ме достраша, но с малко повече сила, успях да затворя затвора. За изстрел не събрах смелост. Патрона се изважда без трудност, но се виждат "следи" в предната част на гилзата. Та на въпроса мога ли да стрелям спокойно, без да има последици за пушката (cz 452_.22LR)? Благодаря!
 8. Пристрастен съм, защото съм от там. Но ако е толкова "зле" защо не смениш ножа, а продължаваш да "споменаваш" та чак до десето коляно?!
 9. Точно за нея става въпрос, но скалата от снимката е тази: Ясно се вижда, че е "кръст в окръжност". "Точка в окръжност" не видях да има като опция въобще при тези оптики. Също ще много от полза (поне за мен), ако някой опише стъпка по стъпка процедуратa по поръчка и плащане от сайта на Sutter. Колкото по-подробно толкова по-добре, стига да има желание и възможност. Благодаря и успехи!
 10. ... честита оптика и от мен! И аз съм се спрял на 3-12х50, но си харесах друга скала: Special hunting reticle (illuminated). Та да попитам ако някой е запознат: отговаря ли описанието на оптиките и това, което е показано на "картинките". И по-точно: Premium Edition - Superior quality - Side-focus parallax adjustment - Magnification: 3x - 12x - Objective lens: 50mm - Tube diameter: 30mm - Red Dot reticle - пише RED DOT, а е показано светещ кръст в окръжност. На кое да се вярва!?
 11. Привет и от мен! колеги помогнете ако някой е запознат, дали цеви от ZH 301-303 ще станат на ZH 102.
 12. ... и аз съм пред такава дилема, но съм избрал LR патрони (за да ми е "поносима" стрелбата от към пари), оптиката ще е задължителна така, че по-дългата цев ще само в "+" според мен. CZ_452 ще е моя избор.
 13. В България има ли ги? Това за пръв път го виждам.и много ми е интересно какви попадения ще даде ... една от рекламите на последното изложени в НДК, бяха точно тези патрони (аз не можах да ги видя) но извода е, че се предлагат в БГ. От любопитство купих тези CENTURION, но не съм ги пробвал, а да ги коментирам не смея поради липса на "житейски опит".
 14. ... ако сега избирах КНО, то ще е Glock 19. Мисля, че припокрива голяма част от изискванията Ти. Инфо в интернет колкото искаш и не на последно място ... отиди в магазин с голям избор, подръж няколко в ръка и избери сам. Успех!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.