Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

CHICHO6

Ловец
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно CHICHO6

 • Рожден ден 31.10.1966

Допълнителна информация

 • Име
  ATANAS KOEV
 • Оръжие
  MP-153
 • Куче
  DRATHAR
 • Град
  хасково
 • ЛРД
  димитровград

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Така е колега "Мазалата" е малко грубичък и тежък но пък си има механичен мерник който при повечето американски пушки липсва и при изстрел не рита като кон?Цевта на тия американските пушки не е хромирана и не е желателно да стреляш с куршуми със стоманена обвивка!За точността няма да говорим защото всяка пушка си харесва боеприпаса а мазалата с новите цеви стреля много добре повярвай ми.За цената на боеприпасите пък какво да говорим.Нашите "Арсеналски"патрони са по 60 и 78 ст и с парите за един патрон .308 можеш да си купиш 2-3 та дори и повече патрони.Мазалата има година и половина гаранция и след гаранционен сервиз което според мене е от съществено значение. При тези американските пушки дано да не ти се налага да ползваш гаранция защото май няма такава или ако има ще чакаш 2-3 години докато ти върнат пушката ако въобще благоволят да я погледнат.Аз вече почнах втора година с "Мазалата" и съм много доволен така че пушката не е толкова черна колкото я описват повечето колеги!
 2. Чисто нова изпратиха ми я по "Еконт" и аз си я сложих.Както писах по горе я поръчах от инж. Стоян Георгиев (Шамана) и има 30 год. гаранция като 5 години пълна гаранция и 25 години ако нещо стане с оптиката ти го отстраняват и си плащаш за услугата.Миналата година струваше 399лева а сега струва към 470!И един съвет от мен.Ако купиш пушка от там искай да не ти лакират приклада по добре ти да си го обработиш!Моят приклад беше лакиран с не знам какъв лак които така и на изсъхна нацяло и се принудих да си обработя приклада допълнително.
 3. За тази цев не мога да ти кажа нищо защото не съм запознат!Предполагам че има колеги които притежават такава пушка и е добре да споделят мнение тук! Цевта е хромирана и предполагам че като ресурс е както другите хромирани цеви!Най добре се обади в "НИТИ" и питай те ще ти обяснят най добре и ще ти кажат как стои въпроса и с "Арсеналските" цеви!
 4. Здравей колега,аз миналата година по това време си закупих въпросното оръжие напук на всички които ме разубеждаваха и не сгреших да ти кажа!И аз бях като теб пред същата дилема и след много консултации се спрях на чешката хромирана цев 64см.Тъй като скоро нямам намерение да самоснаредявам боеприпаси стрелям с фабрични такива!Пушката хареса наши български патрони HP(с кух връх) на "Арсенал"които струват по 78ст. в магазина в Казанлък и стрелят много добре!С тези патрони групата на 100м.е 2см. и така и не съм пробвал с други боеприпаси защото това ми е напълно достатъчно за лов!Пушката я закупих със стойка и рингове 30мм. без оптика за 1017лв и после си поръчах оптика Nikon Prostaf 3-9x50 от инж. Стоян Георгиев- "ШАМАНА" за 400лв. и за сезона отстрелях над 20 животни с различна големина и съм много доволен!Стрелям на всичко с тези боеприпаси и на хищник и на едрия лов и резултатите са много добри само където от време на време хищниците стават на две или три части,но на хищника не му пука с какъв куршум си го уцелил! В НИТИ не произвеждат пушки с цев от "АРСЕНАЛ".Предлагат 3 вида цеви,чешка хромирана 64см.,черна цев "Браунинг"59см и цев от картечница"Максим Соколов"72см.също хромирана.Белгийската цев стреля с куршуми в кал..300(7.82мм) а другите стрелят с куршуми кал..312(7.92мм).Ресурса на хромираните цеви е над 35000 изстрела,а на черните цеви не зная! Предлагат и три вида оптики но по съвет на мои приятели си закупих оптика отделно!Всички пушки с оптика или без са простреляни и напълно готови за лов и са с много приятно мек спусък и добър баланс,не че няма какво още да се желае,но все пак трябва да сме благодарни на хората които в тези трудни времена съумяха да оцелеят и малко или много да ни зарадват с едно Българско производство!Поздрави и наслука!
 5. Ти като не знаеш какво искаш ние как да ти предложим?
 6. и от мен нещо по темата!–https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rifle_cartridges
 7. Има пушка ИЖБ-47 а не иж-47 ако трябва да бъдем точни!На дали ще има в България такава пушка а и да има ще е много рядка.
 8. Ами нали в другия форум ти отговориха на въпроса!Да не мислиш че тук мнението ще бъде по различно!
 9. Не се занимавай с глупости!Какво не ти харесва спусъка та да го сменяш!Ще си съсипеш пушката!Ако наистина си решил да правиш това пиши по руските форуми защото тук на дали има достатъчно квалифициран оръжейник та да ти отговори и да направи тази операция!
 10. Нямам проблем със зареждането и подаването на патроните,а това че при зареждане затвора се затваря трудно и куршума на патроните SP на 'арсенал'се врязва доста сериозно в нарезите и ако не го изстрелям,като издърпам затвора назад патрона се разкернира и излиза гилзата само а куршума остава врязан в нарезите!Смятам това за не естествено и за това не стрелям с тези патрони!Това става с не всички 'арсеналски'' SP патрони,но от 50 патрона с около 20 ми направи този номер и за това не стрелям с тях!С други патрони няма проблем!
 11. Нямам проблем с подаването и зареждането на патроните с кух връх-НР,с патроните с оловен връх-SP също нямам проблем при подаване и зареждане,но на същите при зареждане куршума опира доста сериозно в нарезите и не стрелям с тях!
 12. Здравейте колеги,от скоро съм притежател на ловна карабина"Мазалат"с чешка хромирана цев с дължина 64см!Карабината е оборудвана с оптикаNikon Prostaf 3-9X50 и простреляна на 150м +3см.с патрони на "Арсенал"11,7гр.НР..Стават ли за лов на едър дивеч тези патрони и ако някой от вас ги ползва нека сподели впечатленията си от тях?
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.