Jump to content

Валето

Ловец
 • Posts

  225
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Валето

 1. След като никой не си даде мнението купих доктера. Исках сама да попитам някой има ли представа каква е разликата между сериите унипоинт и комфорт. Довечера ще пусна снимки яко някой има интерес.Първите ми впечетления са за един супер добре изпипан продукт. Снимките сами големи . немога да ги намаля.
 2. DOCTERcomfort 1-6x24 Swarofski Z6I 1-6х24 Leica Magnus 1-6,3x24
 3. Мнения за този бързомер.Рекламен трик ,или наистина е толкова добър.
 4. Leica Magnus 1-6,3x24 Това "нещо" как може да се монтира на щаер с ваша уивер база.
 5. Попадна ми този барут, незнайно на колко години. Искам да напълня няколко патрона за проба но нямам на представа за количеството барут. Някой да сподели ако знае.
 6. Попадна ми този барут, незнайно на колко години. Искам да напълня няколко патрона за проба но нямам на представа за количеството барут. Някой да сподели ако знае. Немога да кача снимките. Кутията Не отваряна. Хартиена,бяла,100,гр.,полска,. Има надпис "PROCH MYSLIWSKI DYMNY NR.2"
 7. Днес си взех два чифта по 130лв. единия е колорадо а другия бурма. Сега имам една дилема само кои да са за лов кои за официални.
 8. Жалко за "Бизона".Имаше друга версия дано истината излезе на яве.
 9. Без да съм абсолютно сигурен има производство и в Монтана. Мой приятел си е купил от там за 150лв. Но дали са "оригинал" незнам. На пръв поглед изглеждат едно към едно като тези в аполо. Някой ако знае да свирка,да си вземеме по два три чифта.
 10. Имаш грешка. На бургаското летище са кацнали три пъти повече от варненското. 970 000 на варненското и около 2 800 000 на бургаското. Това са броя на пътниците обработени на летищата а колко са туристите незнам!!! Мерките за сигурност преди тази случка на летищата са като на селски събор. Има присъствие на "органи" но те са само за парлама.
 11. Всичко вече е ясно. Дилемата е решена.
 12. Ще се търси дълга цев за пред КОС. Приятел оръжейник каза да не стъпвам в КОС с тази гега че ще я конфискуват моментално. Благодаря ви за съветите и отговорите.
 13. Колеги, шефа се отказа от лова и ми подари помпата си Маверик-88. Извадих си разрешение за закупуване и му го дадох, като в него изрично си пише че цевта трябва да е по дълга от 51см днес ми я даде с оформеното вече разрешително от съответния КОС като са му казали че няма проблем. Пушката обаче е с 18.5 инча което е около 47 сантиметра. Та ще имам ли проблем при регистрацията в КОС или да търся цев отнякъде за регистрацията да не ми приберат набързо подаръка .
 14. Тоз колега не вярвам че може да гласува с последния възможен отговор. А за това че бракониерите са наи-добрите ловци съм напълно съгласен. Това са хората който най добре познават навиците на прасетата конкретно. Познавам хора който по цяло лято до късна есен даже и зимата при минус 15 висят нощес по царевиците и се надхитрят с прасетата. Това за мен си е голямола месарска болест но си трабва да си и добър ловец за да отстреля 3 пъти повече прасета от дружинката си за един сезон. И подчертавам че нестава въпрос за фараджии а за варда с гладкоцевно ИЖ без никакви оптики и фенерчета и т.н. дрънкулки. Тези хора познават всяко една сюрия която се върти в района от колко броя е и къде се хранят нощес къде лежът през деня и това за район на 4,5 дружиннки. Много хора могат да ме упрекнат за този пост но тава е самата истина и за мен това са истинските ловци.
 15. Живял съм там около осем години. Имах една случка с тези псета като си прострелвах някога една въздушна пушка . Зад всички тези блокове и бетоновия възел има една голяма поляна с разни храсталаци. Отивам там с колата сложих си две мишени и вече се връщам към колата и около 40-50 яко охранени псета тичат на галоп към мене все едно гонят сюрия прасета .Няма да ви обяснавам как съм се качил в колата. Та тогава с все още новия Хатсан 135 6.35 спрях две от колата през прозореца . Преди две години жената роди и обикаляше с количката пред блока . Немога да си представя какво е можело да се случи. Дано човека се оправи.
 16. Никъде ли няма барут освен в Мусачево?
 17. Утре ще пътувам до София по служба и ме интересува знае ли някой къде има барут (в кой магазин) , и на каква цена е?
 18. Специализирана климатизация на сървъри и тем подобни помещения и битови климатици за приятели само!
 19. Немога да си представя как ще ме изгонят от ловния район на моето село , там където съм израснъл и познавам всяка една трънка всеки един дол и всеки квадратен метър от гората . Може документално да ме изгонят но и никой друг натрапник няма да ловува там. Начини много , всеки ги знае.
 20. Чернобелия мелез от клипа "Чакал" ли е?
 21. Ние такъв проблем във Враца нямаме. Просто не дават бележки за вреден дивеч. Било предпоставка за бракониерство.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.