Jump to content

Mera4

Ловец
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

About Mera4

 • Birthday 02/22/1961

Допълнителна информация

 • Име
  Димитров
 • Оръжие
  ИЖ-12,Benelli Montefeltro,Brno Super 12/7x65R,ТОЗ-БМ,ТОЗ-17,CZ 555 Lux,Аркус-95 компакт
 • Куче
  епаньол бретон

Recent Profile Visitors

1,542 profile views

Mera4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. Не е за вярване, ама в събота прибрах 12 бр., а вчера 11. Още има пъдпъдъци в неожънатите слънчогледи. Което е още едно доказателство, че когато има укрития, дивечът го има.Заради многото дъждове тази година арендаторите не могат да вкарат навсякъде комбайните и тракторите и животинките се задържат. Друга година още в края на август всичко е изорано и дисковано. За пояснение - бяхме само аз и кучето.Никакви машинки.
 2. Колеги,когато преди малко повече от 5 години отворих тази тема,не съм си представял и най-малко,че ще има толкова голям интерес и най-вече толкова много последователи.Знам че,който ги бие - ще ги бие тези гадове и без форумите.Но наистина за мен е удоволствие да гледам през годините вашите снимки и клипове по темата.Да продължаваме в същия дух!!! Огън!!!
 3. Само перушина....Егати и каръщината,ама нищо с косъм не успях да ударя.И двете студентки.....и те бяха без косъм. Наслука момчета!!!
 4. Колега,аз съм през ден в Казанлък.Къде видя барут,къде видя празни гилзи???Някой излъга ли те,или си чувал,че някога е имало.Да има,но само за търговци.
 5. Траперче,или Бомба,въобще не те разубеждавам.То затова производителите правят нови модели-да се нахъсваме и да купуваме.Чувал ли си термина "limited vitality"?/Ако съм сбъркал правописа-sorry-все пак английския не ми е матерния език./Означава ограничен живот/жизненост и т.н. синоними/.Ако могат и кашкавал за цевни кутии ще слагат само и само да върви търговията.
 6. Приятелю,като гледам колко "бройки" си направил,май си противоречиш!Щом си стигнал до 14 ,значи 15-тата е на ред.Обърках се за жени или за пушки ставаше въпрос.Бъди жив и здрав!
 7. Най-добрата е тази,която никога няма да имаш.То е като с жените - ако изчукаш най-голямата хубавица , след два дни ще видиш някоя още по-хубава.
 8. Лично мнение.Пушката не е самолет да и слагаш дуралуминий.И Рьослер не е нито Щаер,нито Зауер.Който няма много пари за харчене,а пък иска добро оръжие - CZ,може и Застава.Проверени десетилетия наред.А пък който му се харчат повече пари - дал Господ марки и модели. Ако приемате съвети - не експериментирайте с оръжия,които имат история по-къса,отколкото са вашите години.Нищо лично! Наслука!
 9. Филмчетата добри.Само не ми стана ясно как се вади неизстрелян патрон от патронника.Сигурно с шомпол,защото като гледам снимката- не се забелязва ни ежектор,ни екстрактор.
 10. Прекопирана от "Cosmi".А пък какво е предимството на тази система? Освен,че е оригинална!
 11. И аз съм пълнач.Направил съм 80 бр за 16 кал и 60 за 12 кал. Ще понаправя още някой друг- че ще ги почваме пилците разни!
 12. Искам да споделя своя опит,макар че имам ИЖ-12.Тя няма принципна разлика със своята наследница ИЖ 27,що се касае до УСМ,поне така знам. Звучи ми невероятно,че пушката може да гръмне едновременно с двете цеви при положение,че е натиснат само единия спусък./Тук правя уговорката,че говоря за пушка с два спусъка,за едноспусъчните-нямам мнение,не познавам устройството им в детайли./ Моята "баба" производство 1965 год. ми е прави преди години следния номер-стрелям с долната цев,искам да дублирам - няма никой.Това се случи два-три пъти и то не последователни. Последния път свалих полуложата,извадих цевите и от къра право вкъщи.Последва пълна разглобка и какво се оказа.Бойното зъбче,което държи курока на горната цев се износило и при изсрел от отката ли,от що ли изтърва курока и той тръгва да удря иглата. Е да ама не! Защото руснака е сложил прехващач/интерсептор/ на курока и той остава в едно междинно положение,достатъчно далеч от иглата.С чук да го биеш няма да удари по иглата,ако не е натиснат спусъка. Последва леко изпиляване и досега да чукна на дърво нямам проблеми. Та затова ми звучи невероятно това,което пишете без да казвам,че не е истина.Тези прехващачи са поставени точно с тази цел-при удар,изпускане на оръжието или друга ситуация ,да не може да произведе изтрел без натиснати спусъци.
 13. Имам я от 2000 г. 12/76-30-06.Тежичка,ама и аз не съм лек.Оптика 1.5-6/44 "Бушнел-Трофи",нисък монтаж.Скоро купих и CZ 555,но още не съм решил да се разделя с ижето,че е кадемлийка.Не е лоша пушката.Носи я със здраве,дано още този сезон и направиш сефтето.
 14. [post= ]http://www.izhmash.ru/rus/product/sobol.shtml[/post] Четете тук,за да не говорите наизуст!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.