Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Макарофф

Ловец
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Макарофф got a reaction from Valkov in търся ролбар за Терано 2 2000г.   
  Колега, имам роубар, кайто съм го свалил от моята кола. Когато е бил нов, оригинално е бил боядисан с черна прахова боя. За съжаление, на много места боята е паднала, или подпухнала и отдолу тръбата е ръждясала. Възможно е да му се вдъхне нов живот, но трябва цялостно да се свали боята, може би на песъкоструй, след което да се боядиса наново. Понеже не ми се занимаваше го свалих и си купих нов, неръждаем. Този ми е излишен и ако проявявате интерес, мога да го снимам. Намира се в Пловдив.
  0897574615 - Симон
 2. Like
  Макарофф got a reaction from м. Асен in Безкръвна ловна стрелба с ловни нарезни карабини   
  При стрелба с болтова карабина при всяко презареждане се губи целта и мерната линия.
  При левер екшън почти не се променя. И понеже не е самозарядна пушка тук не важи ограничението за патроните в магазина. Като темп на стрелба се доближава до самозарядните. При нужда може дори с патров в цевта да спуснеш чукчето и дори да го дръпнеш на полувзвод. Така сигурността е пълна, а и пружината няма да се измори както ако трябва с часове да стои заредена.
  Като добавим и спомените от уестърните в детството - какво друго му е нужно на човек...
 3. Like
  Макарофф got a reaction from mosberga in Избор на късо нарезно оръжие   
  Колега,
  така и аз преди време си купих първото късо оръжие - Макаров. Беше наградно оръжие на един пенсиониран милиционер. Носен много и с тук-там поизтъркана оксидация, но пък не беше стреляно с него. И понеже дядото вече беше на възраст го беше върнал в районното. Та оттам си го избрах измежду разни други марки и модели и го купих за 50 лева. В последствие платих още 30 лева за полиране и оксидация. Произведен е през 1983, съветски и сега вече изглежда като нов. Естествено аз му навъртях солиден брой изстрели... Много хора плюят Макаров като морално остаряло и недодялано оръжие. Знам само, че ако с Макаров се научиш да стреляш точно след това с други оръжия няма да имаш затруднения. Цевта му е късичка, луфтовете са доста, мерникът е доста тънък, малък боезапас, боеприпасът - слабичък (в сравнение с 9х19) - все недостатъци... Но не е много тежък, сравнително компактен за носене, материалите са качествени (става въпрос за старото соц производство), патронките са едни от най-евтините, дуракоустойчив и непретенциозен - това са някои от предимствата му. Всичко това го изтъкнах без ни най-малкото намерение да хваля ПМ.
  От изброените (Аркус и ЧЗ-75) - първият не бих го купил, ако ще да е на цената на газов пистолет.
  ЧЗ-75 е много добър за парите си. Верно, малко по-тежък, но пък носи два пъти повече патрони от Макарената, а и боеприпасът си е сериозен. За точност - няма спор. За удобство при стрелбата - също. Ако трябва да избирам между дотук изброените - това е!
  Зиг не бих си взел, понеже не ми допадат. ПВЦ пищолите също не ми допадат, макар че са леки и също така надеждни...
  ТТ е лош избор. Верно е, че е изкарал войната, но калибърът е сравнително малък, а с мощен заряд. Гърми като топ, фърга огин като змей горянин, неудобна ръкохватка, морално остаряла система, некачествена изработка и пр. Да, евтин боеприпас, но все старо производство (от петдесетте години) се срещат из стрелбищата. Не бих си взел ТТ!
  Добър избор би бил револвер, но за целта трябва да си падаш по тях. Винаги е готов за стрелба и е практически безотказен. В случай, че патронът не гръмне с едно натискане на спусъка преминаваш на следващия и си решаваш проблема. Ако е в калибър 357 магнум има сериозна мощ, но за удоволствие на стрелбището може да се стреля и с 38 специал. За 44 калибър и по-големите няма да говоря, че там и цените на патронките скачат. Неудобство на револверите е, че броят на патроните е около шест. Но пък за самоохрана са напълно достатъчни. За носене е малко по-дебел заради барабана, но пък пълно щастие няма.
  В крайна сметка изборът си е твой. Отиди на някое стрелбище, постреляй с различни марки и модели и най-добре ще решиш. А ако отделените парички не стигат - ще донадиш още. Мерак с пари се гаси...
  Успех в покупката и да се похвалиш, че и ние да се порадваме!
 4. Like
  Макарофф got a reaction from IvanPopov in edenberg 1.25-4.5x26E някои да ползва.   
  Ползвам Еденберг 1,25 - 4,5х26Е вече няколко сезона. Монтирана е на Марлин 1895, кал. 45-70 Гавърмънт. Изстрелял съм над 300 патрона, като отдавна вече не ги броя и до сега проблеми съм нямал. Дава ми отклонение при мин. и макс. увеличение, но това най-вече е от системата и след това от производителя. Най-вече я ползвам като бързомер. Миналата година при едно падане се счупи корпуса в зоната на гривната на вариото. Понеже вече я бях отписал, реших да я разглобя и да пробвам да я оправя...
  Резултатът след ремонта обаче ме накара да продължа да я ползвам. Доволен съм, особено от съотношението цена-качество. Реклама не правя, просто - мнение!
 5. Like
  Макарофф got a reaction from ivaniliev in На какво ще заложим този ловен сезон?   
  Това са "биячите"!
  45-70 Government

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.