Jump to content

Красен Катев

Ловец
 • Posts

  415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Красен Катев last won the day on September 26 2019

Красен Катев had the most liked content!

About Красен Катев

 • Birthday 02/10/1986

Допълнителна информация

 • Име
  Красен Катев
 • Оръжие
  успоредка Хуглу 200А;Zastava M70 30-06 Battue
 • Куче
  курцхаар
 • МПС
  УАЗ 469; Nissan Patrol
 • Град
  Варна
 • ЛРД
  Някъде около Варненско
 • Skype
  krasen.katev

Recent Profile Visitors

2,143 profile views

Красен Катев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

229

Reputation

 1. Нашата дружинка на откриването се отчете с четири прасета още на първата гонка.Доста майки с малки прасенца се вдигнаха ,но подобаващо бяха оставени на мира ,та дано докарат дядо си наблизо Поздрави и наслука
 2. При нас ,дружинката е на 25 километра от Варна ,положението не е розово! Арендаторите са ожънали полето толкова ниско ,че е като райграс. Няма грам тревичка ,нито едно зърно жито на земята. Просто новата техника вреди много ! Токова съм изморен от празно обикаляне ,че ме мързи да пиша,но трябва да се вземат мерки ,олигофреничния съюз ,в който членуваме е крайно време да се стяга и да взима сериозни мерки срещу бракониери,по строг контрол за нови ловци,че като гледам какви идиоти нарамват всяка година пушки се отчайвам. Та този съюз ,да вземе нещо ,чрез държавата ,закон ли ще мислят и плетат онези другите 240 олигофрена в парламента ,та арендаторите ,дето не се наядоха и накрадаха ,поне да жънат по високо и с по малко пестициди. Положението е много зле колеги. Вчера разбрахме ,че нашиа председател ,който е толкова алчен ,че дори си е дал г.за на цигани и преди 3-4 години прие един кюмюр ,а сега този докарал още една маймуна. А на събранието не фигурираше името Рашко за кандидат член ,понеже аз писах протокола. Сами ще се унищожим като нация.
 3. Едва ли жена би тръгнала да разхожда сама куче и то Дого Аржентино ,ако знае ,че е агресивно . Има огромна разлика от това ,куче да бъде отгледано като домашен любимец спящо с хора на легло и друго вързано по цял ден на синджир.Грешката на жената е била ,че го е пуснала без намордник ,но това не означава ,че трябва някой психопат да излезе с брадва насред блока и да убие животно. Колко от Вас смелчаци биха тръгнали с брадва срещу порода от рода на -Дого,пит бул,бултериер или ротвайлер-аз лично не бих ,първо щото не съм такъв изрод,второ ако не уцеля както трябва може да ми се случи случка. Ако човека беше предпазил дете ,човек или собственото си куче от "агресивното дого" едва ли би се покрил като мишка,след като историята се раздуха. Всеки знае историйки за бездомни кучета ,който нападат ,за агресивни стопани,за агресивни породи,но в дъното на нещата винаги стой -Човек. Нито едно животно не напада ей така от скука или удоволствие.Имате опит с животните,считате се за истински ловци,имате достъп с кучета ,така че мислете преди да нападате някой с епитети ,който не ви подхождат ,ако се имате за интелигенция
 4. Той сякаш от завода е излязъл ,къде се намира тази Уазка?
 5. Закона за бракониерство трябва да е такъв- При доказано незаконен лов,да се отнема в полза на държавата МПС-то,всичко налично оръжие и боеприпаси,затвор от 3 до 5 години и конфискация на имущество! Двама да наведат така и много хора ще се замислят! За дружинките е при доказано бракониерство ,освен същото наказание за стрелеца и ръководителя на лова,всички присъстващи да се лишат от лов за от една до 3 години! Радикални мерки и браниерството ще намалее поне с 90% !
 6. Да бе братле това казвам .Моя баща има Иж 27 на което пише Сделано в СССР еми наистина добра пушка ,с тънка шийка на приклада -здрава и надеждна пушка! Моята я взех 2008 година с бяла глава магнум незнам си какво по нея ! Ами и сляп на пипане ще направи разлика кое е по качествено! Първо шийката беше много дебела и не ми беше удобна ,второ скобата ,която предпазва спусъците реже като нож ,пилил съм я с пила ,трето прекалено тежка пушка и четвърто нещо прекалено икономия са направили на оксидацията и пето някой капси ги пробиваше! Вчера мой приятел си купи успредка Иж 43 от магазина-шийката на приклада квадратна -честен кръст ,момчето вика аз съм дърводелец ще я оправя ,приклада като права лопата и ще прави май нов ! От турските 10 пушки пробвах ,9 ми паснаха идеално ,просто хората си ги пипват още в завода ! Отделно на турската ми пушка ,предвидливо са сложили на задтилъка в горния край пластмаса ,която приплъзва когато съм с дебело яке ,а руснака слага една дебела гума от трактор ,която не върши абсолютно никаква работа! И 5 години да изкара турската ,доставя му удоволствие да излизам с това оръжие ,красиво и удобно ! Нямам намерение да умирам с нея или да я наследяват децата,като решат да стават ловци да си взимат каквото им е на сърце ,ще им оставя дядовата им пушка ,която наистина има стойност ! А и само да добавя ,че турската ми пушка дори има болт на Гринер ,този болт го има само Иж 54 и оръжията над 2000 лева! Поздрави и наслука и честито за глигана ))
 7. За 830 лева не мога да очаквам чудеса! С ръждата имах проблем с ИЖ 27 ,с турската досега не! Чопа се набива ръчно ,и просто майстора не го е донабил с чукчето! Иж-27 също ми пробиваше определени капси! Но повече никога в моята каса няма да влезе руска пушка !След 1990 -та руснаците не правят оръжия а -прави лопати !
 8. Чичо ми имаше Бенели Арго 9,3х 62 ,правеше му проблеми с някой видове патрони ,продаде го и си взе Браунинг Бар лонг пак същия калибър! Казва,че няма патрон дето да не е харесала ,има го от две години и доста прасета препарира с него!
 9. Ами да ти кажа може и да не си сгрешил,понеже я бях върнал за рекламация -лявата игла пробиваше капсите,а също така един чоп дето минава през главата още в магазина забелязах ,че не е набит до края ,но това са детски бо9лести ,върнах я за рекламация и набиха чопа навътре ,а се оказа ,че просто на опредлени патрони с по меки капси ги прави тия номера! Иначе е хубаво оръжие,леко ,много прикладисто ,с много хубав външен вид ,личи си ,че не правят оръжия от вчера! В сравнение с руските са много по добри ! Поздрави
 10. Лисицата ,като не може да стигне гроздето -казала ,че е кисело !!! Преди и аз не харесвах лова в стопанствата. Причините са банални-заградена територия ,животните не са като питомни вече ,някой стопанства си попълват редиците с хванати животни с капани от обикновените дружини и т.н.! Но като всеки нормален ловец ,аз също бих искал да споделя снимка в темата за "Лов на дива свиня сезон 14/15 година " и да кажа -приятели и аз отстрелях диво прасе ама вече шеста година не съм и видял на живо ,не да излезе и да стрелям ,а то да не падне или да избие далеч от обсега на пушката,НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДИВО ПРАСЕ ,а аз лов не пропускам ,единствено при смъртен случай се отлага и то ако е на близък (това в кръга на шегата разбира се ). Дори преди седмица си взех ловна карабина Zastava M70 30-06 ,и понякога се питам защо я взех ,но пусти му мерак ,може тя да счупи каръка най-накрая. Та вече се замислям дали и аз да отида на един платен лов поне един път в годината да дам 200 лв. който ще ги събирам цяла година за да ги дам за един ден ,но емоцията ,която ще имам ще ме държи после цяла година ! Поздрави и наслука на всички без значение в стопанство ли ловуват или в обикновена дружина!
 11. За юрдеци гледай въздушна пушка от 350 лв нагоре .Тази ,която си показал става само за врабчета! И началната скорост да е от 200 м/с нагоре ! Иначе най -доброто освен гладкоцевното си е флоберката за патоци !
 12. Днес си взех чисто нова ловна карабина Застава М70 и може да се възползвам от поканата
 13. Индивидуална бележка за патици мога ли да си взема октомври месец,че нещо тоя нашия председател ми играе контра с тези бележки???
 14. Не знаех ,че има още места в България ,където може да се среща и ловува благороден елен и то не в стопанство и друга заградена територия! Браво на трите дружинки ,че са успели да ги съхранят и опазят! Господ ни е дал изключително богата природа! Онзи ден си говорихме за нашата територия ,където ловуваме ,че имаме от всичко ! Хубави гори,обширни земеделски земи ,поляни ,два големи язовира и още незнам колко микро язовирчета и блата! Хубави места имаме за фазани,за патици,прасета,елени и зайци,но полетата са празни ! Фазана и патиците ще ги разселиш ,но с големите животни не е така лесно ! Наслука на всички и дано все по често се чува за такива места !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.